Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Robert de Niro  (Pročitano 5480 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« poslato: 10.09.2007. 19:00 »

Sta kazete na ovo izdajnici, a? Posto se ovaj forum bori protiv nacionalizma  je l ste za to da razapnete i matorog de Nira sto podrzava velikosrpsku hegemoniju? Ovo je skandalozno...

osmeh  osmeh  :jezik:  :jezik:
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +36/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 10.09.2007. 19:05 »

True, true... very skandalozno. Ali ipak nisam za razapinjanje de Nira, jer mi je jedan od omiljenijih glumaca.  osmeh Cheesy
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Truman
Građanin
**

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #2 poslato: 10.09.2007. 19:06 »

Ma i meni je, ali ovo je neoprostivo. Ccc...matori nacista i klerofasista.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
FinalCutNow
Banovani korisnik
**

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #3 poslato: 10.09.2007. 19:08 »

Sad ċe De Niro lepo da pronađe Klinta Istvuda i da ga liša života zbog podrške bombardovanju 99. Biċe to prava holivudska melodrama.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +36/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 10.09.2007. 19:10 »

Ma i meni je, ali ovo je neoprostivo. Ccc...matori nacista i klerofasista.

Ali - Meet the Parents, Meet the Fockers, gomila i gomila drugih od ranije... eeeh... Zelenko
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
FinalCutNow
Banovani korisnik
**

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #5 poslato: 10.09.2007. 19:21 »

A nakon što završi s Istvudom, krenuċe ka Bosni u krstaški pohod za likvidaciju Ričarda Gira zbog njegove uloge u kreaciji buduċeg antisrpskog propagandnog filma.

Ura De Niro!
Sačuvana

Dete je otac deteta
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +111/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 10.09.2007. 20:25 »

Ma šta je sad ovo? Hoćete sve da vas sad banujem
Sačuvana

Vraticu jevrejstvo na mesto koje mu pripada!
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 15.09.2007. 03:20 »

De Niro nema problema sa tim da pozdravlja pripadnike drugih nacionalnosti, to je itekako zdravo sa njegove strane. A kad cemo videti nekog naseg poznatog coveka koji odlazi da navija za Nadala ili ne daj boze za Rodika? Uf, a tek za Maria Ancica? Dakle, De Niru svaka cast, i to samo dokazuje da je covek kosmopolit, ali to ne treba dovoditi u vezu niti je slicno sa srpskim navijacima, bilo da su to iz koristi, kao sto je Kostunica, ili zato sto na debilan nacin pokazuju ljubav prema Srbiji pa im to dodje kao razlog.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
**

Duh bunta: +133/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 15.09.2007. 20:54 »

Pa i Majkl Džekson se kitio nekim srbskijem rkama pa šta sad!? Da nije i on nacionalista, srBski? To ti je u Američana sve egzotika.... Oni su trip-nacija... Konceptualisti.
Sačuvana

peMzije mladima!
quiet_rebel
Građanin
**

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 16.09.2007. 12:37 »

Robert De Niro je prvi put Srbiju posetio 1967. godine, tako sto je obilazio Evropu autostopom, sto su radili mnogi hipici u to vreme. Covek je sam u jednom intervjuu izjavio da je bio hipi. Novinari u poslednje vreme rade reportaze u selu Cokot, u kojem je boravio, i ja sam procitala da je rodjak coveka koji je ugostio De Nira izjavio da im je svima izgledao neobicno jer je imao za to vreme mnogo dugu kosu.

Druga stvar- u srpskoj lozi ste pored De Nira, tacno do mame Novaka Djokovica mogli da zapazite jednu crnkinju. To je supruga Roberta De Nira. De Niro je poznat po tome da je cesto bio u vezi sa crnkinjama. Imao je dugogodisnju vezu sa tada jako mladom i jos neiskvarenom manekenkom Naomi Campbell i bio je jako blizu braka sa pevacicom Whitney Houston.

Sve u svemu, covek je dosta proputovao i  veliki je poznavalac kultura raznih naroda. Ja sam bila šokirana kada sam na internetu nasla njegove fotografije sa nekog vencanja u Indiji, gde je prisustvovao kao gost.

Sve ovo sam napisala da bih dokazala da takav covek ne moze da bude nikakav nacionalista, vec samo kosmopolita.

Kad je rec o vezi "De Niro/Srbija"  on odavno ima velike simpatije prema nasem narodu. Verovatno je u Srbiji bio najbolje ugoscen, ne verujem da je bio tako toplo primljen dok je autostopom obilazio druge zemlje. Mozda nas je zbog toga zagotivio, ne znam. U sustini, to nema veze sa nacionalizmom, coveku smo jednostavno kao narod simpaticni.
Takodje je tacno da je izjavio da je zapazio da zene sa nasih prostora imaju najjaci materinski instinkt zbog cega se trudio da kao bejbisiterke zaposli iskljucivo zene iz Srbije.

Njegova pokojna majka, inace slikarka i lektor, se druzila sa Srbima u Americi, tacnije sa glumcem Karl Maldenom(Mladenom Sekulovicem) i vlasnikom najpoznatijeg srpskog restorana u New York-u Den Tanom(Dobrivojem Tanasijevicem) tako da je mozda i zbog toga zavoleo ljude sa ovih prostora.

Takodje su se i mnoge Srpkinje interesovale za gospodina De Nira dok je bio mlad i na vrhuncu popularnosti, neke cak i preko njegove mame. Necu pominjati imena tih zena, jer nisu pripadnice takozvanog srpskog jet set-a, znaci nisu zene sa estrade, nego kulturne radnice i intelektualke. Njihova je stvar ko im se svidjao i kome su se udvarale. Ali recimo da je imao prilike  da bude srpski zet   osmeh

Postoji clanak u broju TV Novosti od pre mozda mesec-dva koji se zove "Bogovi su nekad padali na Fest". U tom clanku se govori u boravku De Nira i drugih filmskih umetnika iz sveta na Fest-u. Postoji i slika De Nira kako igra kolo u Metropolu. Evo slike

Zakljucak bi definitivno bio da covek nije nacionalista, nego je imao prilike da upozna pripadnike naseg naroda, a ne da sudi o nama na osnovu nekih propagandi. Simpaticni smo mu. U jednom intervjuu za nedeljnik Evropa je na pitanje sta misli o Srbima odgovorio: "Mislim da ste kočoperan, ali i vispren i jako lep narod. Ti kvaliteti bi mogli da budu vas brend ako biste umeli da ih usmerite i iskoristite na pravi nacin" .
 Gospodin De Niro me je takodje prijatno iznenadio svojim poznavanjem istorije i svega sto se ispodesavalo na Balkanu, sto se dalo videti u tom intervjuu za nedeljnik Evropa, koji je dao u Italiji posle svecanosti na kojoj mu je urucen italijanski pasos. Covek je za razliku od velike vecine slavnih licnosti, koje ne vide dalje od svog nosa i optereceni su iskljucivo sami sobom, jako nacitan i informisan.

P.S Kad pomenuste Ricarda Gira, mislim da se njemu De Niro dovljno "oduzio" - Cindy Crawford se po razvodu od Gira smuvala sa De Nirom, tako da nikakvi pomenuti pohodi nisu potrebni  osmeh  Jeste to bilo davno, al' ipak je to Cindy, ta rana ne zarasta lako   osmeh

Sačuvana
debeli dud
Nazionalist
**

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 16.09.2007. 13:41 »

Bar neko da nas voli!
Quiet rebel hvala za ove informacije!
Sačuvana
Plodni bizon
Građanin
**

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 16.09.2007. 14:04 »

Pretpostavljam da nije bilo lako doci do svih tih informacija o De Niru. Uglavnom, zavrsna rec izlaganja Quiet Rebel se poklapa sa ovim sto sam ja rekao - da je covek kosmopolit. Medjutim, dolazak do tog stava je prilicno sumnjiv i ako bismo isli postupno iz onih objasnjenja De Nirovih putesestvija i postupaka, dobili bismo nekog zaludjenika srpskim narodom koji poput bilo kog Srbina glorifikuje sve sto je srpsko -  unapred. Na srecu, nije tako, a ja cu izdvojiti neke momente lose interpretacije.

Kad je rec o vezi "De Niro/Srbija"  on odavno ima velike simpatije prema nasem narodu.

Ovo je prvi sumnjivi momenat. Ne moze kosmopolit da ima "simpatije" prema nekom narodu. Naravno, on moze da bude neverovatno zadivljen nekim postupcima ljudi u odredjenim delovima sveta kojima je putovao, ali nikad ne bi mogao da izjavi "ovaj narod je takav, a onaj je onakav, oni se bitno razlikuju", jer za kosmpolitu nema te podele ljudi na narodno, za njega je covek takav kako se ponasa, sta zna i kako dela. Ali to je vec rasprava o kosmopolitizmu.

Verovatno je u Srbiji bio najbolje ugoscen, ne verujem da je bio tako toplo primljen dok je autostopom obilazio druge zemlje.

I ovo je jedna blago-patriotska izjava. Ne mozes tvrditi kako "ne verujes da je tako toplo primljen" negde drugde u svetu, a da budes na strani kosmopolitizma.

Mozda nas je zbog toga zagotivio, ne znam. U sustini, to nema veze sa nacionalizmom, coveku smo jednostavno kao narod simpaticni.

Moguce je da jesmo, ali onda on nije cisti kosmopolit, nego narod srBski gleda drugacijim ocima nego neke druge narode, sto je odredjeni vid nacionalizma, nacionalne iskljucivosti.
Sačuvana
provincijalac
Građanin
**

Duh bunta: +37/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16.09.2007. 14:16 »

samo se donekle slazem. moze kosmpolita da oseca simpatiju prema pripadniku odredjene nacije i da ne bude optuzen za nacionalizam, pogotovo ako to nije nacija kojoj sam pripada. problem bi bio samo kad bi on rekao recimo da su srbi najgostoljubiviji narod u javnosti ili kad bi izjavio da su srbi kao narod lepsi od drugih ili tako nesto.
Sačuvana
quiet_rebel
Građanin
**

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 16.09.2007. 14:23 »

Dobro, ovo sad vec prerasta u totalno drugaciju diskusiju.

Ja sam samo htela da vam izlozim neke cinjenice i informacije o Robertu De Niru, do kojih sam dosla jer godinama pratim svet filma i sve vezano za to.
Njega prvenstveno cenim kao velikog umetnika i jako vaznu figuru u istoriji sedme umetnosti. Postujem njega i njegov rad godinama unazad, znaci mnogo pre polufinala i finala US Open-a, i mnogo pre nego sto sam uopste saznala da je bio u Srbiji.

Moja namera je samo bila da podelim sa vama te informacije koje su pre svega tacne i do kojih sam zaista dolazila godinama.

Ne zelim da vodim raspravu o tome da li je on nacionalista ili kosmopolita, jer me to iskreno i ne interesuje, zanima me, shodno mojoj profesiji, on kao glumac.

Jedino mi je za nepoverovati da covek zeni crnkinje i ima 5 dece sve sa crnkinjama, da obilazi sve zemlje sveta i poznaje njihove kulture, a da neko kaze da nije kosmopolita samo zato sto se ocigledno ovde malo lepse proveo  osmeh

Ali ok, kazem da je moja namera jedino bila da kazem ono sto znam o njemu.

P.S Zaboravila sam da napomenem da je on po poreklu delom Italijan, delom Irac, delom Francuz, delom Nemac i delom Holandjanin  osmeh
Mislim da covek takvog porekla moze tesko da bude nacionalista  osmeh

Moje licno misljenje je da je čovek gotivan lik, koji je tako voleo da u mladjim danima tumara po svetu i da upoznaje nepoznato. Verovatno mu je bilo zanimljivo da na primer igra kolo (kao sto se vidi na slici koju sam postovala) i da uopste upozna nepoznato. Pa i meni je.... Ko ne voli da putuje svetom, upoznaje ljude i tudje kulture i obicaje? Verovatno neki teski kompleksasi i poremeceni ljudi  osmeh

On je po mom misljenju bas ispao likcina, nikako tamo neki zadrti nacionalista.
Sačuvana
provincijalac
Građanin
**

Duh bunta: +37/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 16.09.2007. 15:45 »

Ko ne voli da putuje svetom, upoznaje ljude i tudje kulture i obicaje? Verovatno neki teski kompleksasi i poremeceni ljudi

znam izuzetno inteligentne ljude, par njih, koji su sasvim indiferentni prema putovanjima, a vole da otkrivaju novosti o drugim drzavama i kontinentima iz knjiga, relevantnih video materijala, predavanja itd. imanuel kant se nije maknuo iz svog kenigsberga. isto tako znam mnoge koji obidju svet pet puta, pa ostanu primitivci i gori nego covek koji nije mrdnuo iz svog mesta. ne treba vrsiti takve generalizacije, nije preterano inteligentno.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: