Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Ernesto Che Gevara (Ernesto Che Guevara)  (Pročitano 2856 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
backhome
Početnik
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 29.06.2008. 13:14 »

Nisam baš tako sklon da verujem svemu što se prihvata kao nekakvo pravilo. Ako svi veruju u Čea zašto ja moram? - uvek sam se tako pitao. Pitam se i sada. Jer taj čovek je pobio blizu 600 ljudi, što saradnika, što političkih neistomišljenika, što zarobljenika. Zašto? I još gore pitanje: Zašto bi takav neko trebalo da bude slavljen kao heroj?

Ja ne opravdavam Guevarine zločine u potpunosti,i ne sviđa mi se njegov pristup revoluciji jer on je smatrao da je revolucija nemoguca bez oruzja.
Svejedno Che je za mene velik covjek i to iz samo jednog razloga zato sto je umro za ono u sto je vjerovao.
I svi ti zlocini koje je on naredio ili sam sproveo u djelo bili su u skladu sa njegovim poimanjem revolucije.
Smatrao je da revolucija ne može uspjeti bez žrtava i sve te ljude koje je ubio on je istinski smatrao protivnicima revolucije...
A pogledajte u Bibliji npr. Mojsija pa za mene je i on zločinac jer on je potopio onu egipatsku vojsku koja je progonila židove,te žrtve bile su neizbježne...
I kao što svi znate cijeli jedan narod ne bi bio spašen da nije bilo te žrtve.
A ovakav pogled na stvari djelomicno opravdava Che-a jer on je ubio te ljude zato što je želio osloboditi puno veči broj ljudi.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: