autospeedorg
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« poslato: 19.04.2008. 18:53 » |
|
Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" je jedan od dunavskih bisera Vojvodine i Srbije. Rezervat je ostatak nekadašnjih prostranih plavnih predela Podunavlja. Sastoji se od nekoliko odvojenih celina: Monoštorskog rita, Apatinskog rita, područja Štrpca, Kozare i Karapandže. Ustanovljen je 2001. godine na povrsini od 20000 ha koji se protezu uz levu obalu reke Dunav i predstavlja jednu od poslednjih preostalih velikih oaza nekada daleko rasprostranjenijih kompleksa ritskih suma. Citavo podrucje se sastoji od bogato isprepletene mreze raznovrsnih ekosistema: vodenih, barskih, mocvarnih, sumskih, livadskih i dr. Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" treba posmatrati samo kao deo vece prirodne celine posto se na severu granici sa Nacionalnim parkom "Dunav-Drava" dok se na zapadu proteze Kopacki rit. Odlikuje ga izuzetna raznovrsnost flore i faune.
Zbog svojih izuzetnih prirodnih vrednosti Gornje Podunavlje je 1989. godine proglašeno za međunarodno značajno stanište ptica (IBA), sastavni je deo potencijalnog Rezervata Biosfere Drava-Mura i nalazi se na spisku potencijalnih vlažnih područja za upis na listu Ramsarske konvencije.
Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" je smesten na podrucju Zabadno backog okruga gde je sediste u Somboru, koji obiluje zelenilom. Takodje u Somboru mozete pronaci smestaj u nekoliko hotela i prenocista.
Zbog svojih izuzetnih prirodnih vrednosti Gornje Podunavlje je 1989. godine proglašeno za međunarodno značajno stanište ptica (IBA), sastavni je deo potencijalnog Rezervata Biosfere Drava-Mura i nalazi se na spisku potencijalnih vlažnih područja za upis na listu Ramsarske konvencije.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 09.06.2008. 18:24 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-8
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 19.04.2008. 23:52 » |
|
....ćelavi trg. osveženje tela i grla na PIK-u(ako se ne varam) nisam skoro dolazio
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 30.04.2008. 04:16 Domaci izdajnik »
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +100/-14
Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 09.06.2008. 14:37 » |
|
Čim čujem SOMBOR, odmah mi padnu napamet rumene, buckaste, zdrave, piju-vina Sose.... Nekako mi se nameće ta romantična predstava Sosalanda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Fetišista se vraća na mesto fetiša
|
|
|
sublimation
Teatralni mislilac

Duh bunta: +7/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 09.06.2008. 16:47 » |
|
Ima li ikakvog funkcionalnog hotela ili motela u Somboru (uzem gradskom podrucju)? Pre par godina sam zelela da odem u visednevni obilazak grada, ali nisam uspela da nadjem info o smestaju.
Verovatno najlepsi grad u Srbiji, iako sam samo jednom, pre desetak godina, bila tamo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"jer mi smo ista generacija, i pesma nam je inspiracija, iste zelje, ista nacija - to je dobra kombinacija"
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 10.06.2008. 14:32 » |
|
Možemo zajedno. Evo, iznajmićemo sobu i pozvaćemo Creatrix da se druži sa nama i da nas malo provede po varoši. A uveče već, videćemo... Nikad se ne zna, Sombor je to. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sublimation
Teatralni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 10.06.2008. 18:54 » |
|
Kako deliti sobu sa covekom koji drzi LaVey-a na avataru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"jer mi smo ista generacija, i pesma nam je inspiracija, iste zelje, ista nacija - to je dobra kombinacija"
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11.06.2008. 16:55 » |
|
Kako deliti sobu sa covekom koji drzi LaVey-a na avataru?
U Somboru je sve moguće, pa i to da žene piju vina i sve tako pijuć vina podele sobu sa osobom koja drži nekog tamo izvikanog policijskog fotografa na avataru.... Opraću noge...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +27/-8
Na mreži
Pol: 
Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11.06.2008. 17:24 » |
|
Opraću noge...
prodao si se... Nisi vishe ovopodnebljac
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Auxilium meum a Domino
The Lord is my shepherd; I shall not want He maketh me to lie down in green pastures He leadeth me beside the still waters He restoreth my soul
|
|
|
|
...creatrix...
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11.06.2008. 17:27 » |
|
i to zasluzuje jedan minus
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Silvija i Kekeenj to su srca dvaaa:D
|
|
|
sublimation
Teatralni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 11.06.2008. 17:40 » |
|
Sumnjiva mi je tolika zrtva.
-8
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-7
Van mreže
Pol: 
emotivni pervert
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 11.06.2008. 20:13 » |
|
U Somboru sam bila samo jednom..i onako odoka cini se kao lep gradic :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže
Pol: 
...mlad majore....
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 12.06.2008. 09:23 » |
|
i to zasluzuje jedan minus
I ti zaslužuješ jedan...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
...creatrix...
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 12.06.2008. 11:53 » |
|
"....ga u dupe svakog ko mi da minus!" ovo pise u tvom potpisu ne mom... dzaba se nadas...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Silvija i Kekeenj to su srca dvaaa:D
|
|
|
|