autospeedorg
Početnik
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« poslato: 19.04.2008. 18:53 » |
|
Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" je jedan od dunavskih bisera Vojvodine i Srbije. Rezervat je ostatak nekadašnjih prostranih plavnih predela Podunavlja. Sastoji se od nekoliko odvojenih celina: Monoštorskog rita, Apatinskog rita, područja Štrpca, Kozare i Karapandže. Ustanovljen je 2001. godine na povrsini od 20000 ha koji se protezu uz levu obalu reke Dunav i predstavlja jednu od poslednjih preostalih velikih oaza nekada daleko rasprostranjenijih kompleksa ritskih suma. Citavo podrucje se sastoji od bogato isprepletene mreze raznovrsnih ekosistema: vodenih, barskih, mocvarnih, sumskih, livadskih i dr. Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" treba posmatrati samo kao deo vece prirodne celine posto se na severu granici sa Nacionalnim parkom "Dunav-Drava" dok se na zapadu proteze Kopacki rit. Odlikuje ga izuzetna raznovrsnost flore i faune.
Zbog svojih izuzetnih prirodnih vrednosti Gornje Podunavlje je 1989. godine proglašeno za međunarodno značajno stanište ptica (IBA), sastavni je deo potencijalnog Rezervata Biosfere Drava-Mura i nalazi se na spisku potencijalnih vlažnih područja za upis na listu Ramsarske konvencije.
Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" je smesten na podrucju Zabadno backog okruga gde je sediste u Somboru, koji obiluje zelenilom. Takodje u Somboru mozete pronaci smestaj u nekoliko hotela i prenocista.
Zbog svojih izuzetnih prirodnih vrednosti Gornje Podunavlje je 1989. godine proglašeno za međunarodno značajno stanište ptica (IBA), sastavni je deo potencijalnog Rezervata Biosfere Drava-Mura i nalazi se na spisku potencijalnih vlažnih područja za upis na listu Ramsarske konvencije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Građanin

Duh bunta: +23/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 19.04.2008. 23:52 » |
|
....ćelavi trg. osveženje tela i grla na PIK-u(ako se ne varam) nisam skoro dolazio
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +133/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 09.06.2008. 14:37 » |
|
Čim čujem SOMBOR, odmah mi padnu napamet rumene, buckaste, zdrave, piju-vina Sose.... Nekako mi se nameće ta romantična predstava Sosalanda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
sublimation
Građanin

Duh bunta: +15/-8
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 09.06.2008. 16:47 » |
|
Ima li ikakvog funkcionalnog hotela ili motela u Somboru (uzem gradskom podrucju)? Pre par godina sam zelela da odem u visednevni obilazak grada, ali nisam uspela da nadjem info o smestaju.
Verovatno najlepsi grad u Srbiji, iako sam samo jednom, pre desetak godina, bila tamo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 10.06.2008. 14:32 » |
|
Možemo zajedno. Evo, iznajmićemo sobu i pozvaćemo Creatrix da se druži sa nama i da nas malo provede po varoši. A uveče već, videćemo... Nikad se ne zna, Sombor je to. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
sublimation
Građanin

Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 10.06.2008. 18:54 » |
|
Kako deliti sobu sa covekom koji drzi LaVey-a na avataru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11.06.2008. 16:55 » |
|
Kako deliti sobu sa covekom koji drzi LaVey-a na avataru?
U Somboru je sve moguće, pa i to da žene piju vina i sve tako pijuć vina podele sobu sa osobom koja drži nekog tamo izvikanog policijskog fotografa na avataru.... Opraću noge...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +62/-15
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11.06.2008. 17:24 » |
|
Opraću noge...
prodao si se... Nisi vishe ovopodnebljac
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Admire me, admire my home Admire my son, admire my clones 'Cause we know, appetite for a nightly feast Those ignorant Indians got nothin on me Nothin, why? Because... it's evolution, baby!
I am ahead, I am advanced I am the first mammal to make plans, yeah I crawled the earth, but now I'm higher 2010, watch it go to fire It's evolution,
|
|
|
...creatrix...
Banovani korisnik

Duh bunta: +46/-31
Van mreže
Pol: 
...zmija vijoglava...
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11.06.2008. 17:27 » |
|
i to zasluzuje jedan minus
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
steram onom ko mi da minus
|
|
|
sublimation
Građanin

Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 11.06.2008. 17:40 » |
|
Sumnjiva mi je tolika zrtva.
-8
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Građanin

Duh bunta: +123/-13
Van mreže
Pol: 
Hodajuca Kontradiktornost
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 11.06.2008. 20:13 » |
|
U Somboru sam bila samo jednom..i onako odoka cini se kao lep gradic :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 12.06.2008. 09:23 » |
|
i to zasluzuje jedan minus
I ti zaslužuješ jedan...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
...creatrix...
Banovani korisnik

Duh bunta: +46/-31
Van mreže
Pol: 
...zmija vijoglava...
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 12.06.2008. 11:53 » |
|
"....ga u dupe svakog ko mi da minus!" ovo pise u tvom potpisu ne mom... dzaba se nadas...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
steram onom ko mi da minus
|
|
|
|