|
WolfTrax
|
 |
« poslato: 25.03.2008. 22:46 » |
|
Obzirom da sam miloscu urednistva ovog foruma dobio titulu ( koja predstavlja, ne samo cast nego i obavezu ) urednika na podforumu Vojvodina, zapocecu otvaranjem teme o Novom Sadu ( gradu koji uz Bg najbolje poznajem )... Ovo bi trebala da bude opsta tema o glavnom gradu Vojvodine, pa tako da svu svi predlozi, pitanja i komentari dobrodosli... Izvolite!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-8
Van mreže
Pol: 
Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 26.03.2008. 11:13 » |
|
E, znash li mozda koliko para je bacheno za popravku spomenika Miletica na trgu?
I znash li mozda hoce li se praviti azil za zivotinje? neshto sam nachuo da je neki privatnik preuzeo neshto?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
|
|
|
|
WolfTrax
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 26.03.2008. 11:58 » |
|
znam samo da nova rasveta na mostovima kosta 20 miliona i da ce biti jedina te vrste na balkanu, da se u luci pravi trzni centar velicine dva delta citya sa 2500 parking mesta pa ce u shoping moci da se dolazi i gliserom i da ozbiljno razmislja o pravljenju naselja za 50 000 dusa na misheluku.... nazalost, ne mogu da odgovorim na tvoja pitanja... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-8
Van mreže
Pol: 
Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 26.03.2008. 12:08 » |
|
Koji smo mi bilmezi, josh jedan faking shoping centar! Pa bolje da su podigli stambene objekte umesto shto se dichimo glupostima... al' dobro... inostrani kesh... pa josh i nekako, al' stvarno ga preterashe sa tim hiper ultra mega giga marketima. Josh bi ljudi i pomislili da su stvari jeftine kod nas... :zbunjen:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
|
|
|
|
WolfTrax
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 26.03.2008. 12:54 » |
|
dokle god i sta god da se gradi dobro je...u stvari, odlicno je! ns ima najveci gradski budzet u srbiji ako se gleda po glavi stanovnika ( nacicu tacne podatke pa cu ih postaviti ) i najveci stepen gradskog zemljista pod konsrukcijom, dakle expanzija i logicno je da cu prvo doci oni koji hoce nesto da prodaju, uvale, trguju...
e sad, trzni centri i zgrade su prvi deo razvoja, sledeci ( veoma bitan ) korak je izgradnja pratece infrastrukture, jos jedan ili dva mosta, obilaznice, highway sistem... ne znam u kom delu grada zivis ali ako si na grbavici, detelinari ili podbari, sve ti je jasno...blokovi novih zgrada a ni jedno parking mesto, mali trotoari i ne dovoljno siroke ulice
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 26.03.2008. 17:14 » |
|
Da,Novi Sad ima skoro neverovatno veci budzet od ostalih gradova.Otprilike vise od Nisa i Kragujevca zajedno,koliko se secam Nis i Kragujevac imaju po oko 6 milijardi dinara a Novi Sad oko 14 milijardi...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 27.03.2008. 02:15 » |
|
Kad čujem sada šta se sve sprema u Novom Sadu... prosto ogromna je razlika i sada, ali kakva će tek biti između tog i ostalih gradova Srbije (ne računajući Beograd)... Zaista, Novi Sad je prema svemu ovome viđenom od otvaranja zemlje za strana ulaganja (2000/2001. godine) pokazao koliko je povoljno biti multikulturalni grad, i u potpunosti iskoristio to bogatstvo. Ne treba, zbog toga, ni da čudi otkud toliko novca i investicija. Inače, slažem se sa WolfTraxom da je upravo izgradnja ove infrastrukture i tržnih centara, pa verovatno uskoro i proizvodnih, ono što grad diže i čini boljim mestom za život. Više je novih radnih mesta, veće su zarade, grad raste pa tako i prihodi, a onda su iz godine u godinu sve veća sredstva na raspolaganju. Da,Novi Sad ima skoro neverovatno veci budzet od ostalih gradova.Otprilike vise od Nisa i Kragujevca zajedno,koliko se secam Nis i Kragujevac imaju po oko 6 milijardi dinara a Novi Sad oko 14 milijardi... Mene bi začudilo ako je novosadski tek duplo veći od npr. niškog budžeta. Međutim, valja reći da je ovaj niški i katastrofalno upotrebljen, pošto - kako čujem - više od pola ode na plate administracije (skupština grada, gradonačelnik i njegov kabinet, te na funkcionere niških opština). Novi Sad je sigurno takve troškove sveo na minimum. Jači su mediji, pa tako i veća kontrola i kritika lokalne vlasti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
WolfTrax
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 27.03.2008. 18:59 » |
|
kad smo vec kod lokalne vlasti, upravo ce trka za nju biti jedna od interesantnijih u srbiji 11. maja...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 27.03.2008. 22:37 » |
|
drago mi je zbog novog sada, josh jedno mesto za normalan zhivot, pored beograda. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
PozdravSaSevera
Sumnjiv tip
Van mreže
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 28.03.2008. 00:18 » |
|
po svoj prilici je i bolji za zivot,ima manje buke i zagadjenja a o saobracaju da ne pricam,jutros sam od fontane(nbg)do 29.nov putovao tricavih 45 minuta!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jashim
Sumnjiv tip
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 30.03.2008. 17:48 » |
|
xex, pitajte suboticane, zrenjanince, kikindjane, somborce sta misle o progresu ns-a, inace najsterilnijeg grada u regionu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci izdajnik
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 30.03.2008. 18:14 » |
|
Moj otac je iz Zrenjanina, i tamo živi. Kaže: dođi da te odvedem jednom u Novi Sad da vidiš šta je grad  Naravno, meni nije toliko drago jer bih voleo da moj grad bude takav da neko može iz sličnog razloga da pozove druge da vide kako se dobro živi i kako grad lepo izgleda. Iz priče oca čini mi se da je Novi Sad stvarno postao značajan grad u regionu (mislim na šire od Srbije). Kaže da je prisutan centralizam, da sve ide za Novi Sad, a ništa ne ostaje Zrenjaninu i drugim gradovima u Vojvodini. Pa ipak, iz priče mladih koji ne žive u Novom Sadu već u varošicama Vojvodine, čini mi se da taj grad svi obožavaju, bez obzira što je daleko ispred ostalih prema kvalitetu života građana.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
WolfTrax
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 30.03.2008. 23:27 » |
|
ono sto bg radi ostatku srbije, ns radi vojvodini...naravno, to nije dobro ( osim za gradove na vrhu piramide ) ali tako stoje stvari, bar za sad... ipak, ns je uvek bio glavni grad vojvodine i logicno je da ce biti centar iste a za pohvalu je njegova emancipacija izvan srpskih okvira kao i rast i jacanje u svakom pogledu. ostali gradovi u vojvodini imaju ogroman potencijal, istoriju a da ne spominjem lepotu u polozaj ali manje-vise vegetiraju. donekle mogu da razumem frustracije somboraca, zrenjaninaca, suboticana ali ns je veci od svih tih gradova zajedno.
ns je odlicna aleternativa bg-u.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
becar1
Narodni mudrac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 31.03.2008. 21:19 » |
|
Voleo bi da cujem konkretne primere kako je Novi Sad potlacio jednog Kikindjanina ili stanovnika Indjije recimo, i po cemu je to sterilan? U Beogradu se sigurno vrti mnogo vishe kesha, ali kalkulisanjem svih parametara i da moram da biram objektivno izmedju ova dva grada uvek bi pre za zivot izabrao NS koji je sigurno grad koji pruza najvece standarde stanovanja u Srbiji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jashim
Sumnjiv tip
Van mreže
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 31.03.2008. 21:52 » |
|
pa vidi lolo...lepo pise, pitaj svoje vojvodjane kako ih tlachite...sto se tiche sterilnosti, to je meni asocijacija kad se spomene ns, bio sam par puta, od veternika, pa skroz kroz futoshku do centra, nishta me nije ostavilo bez daha, da se tako izrazim, a tolika halabuka o toj lepoti. izrazi lica novosadjana pri konverzaciji je bio "vidi i ovaj se dovukao u nas prelepi ns" bez i trunke ljubaznosti...jedini plus ide dunavu....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|