Stranice: [1] 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Filozofski fakultet u Novom Sadu  (Pročitano 3277 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
...creatrix...
Banovani korisnik
**

Duh bunta: +46/-31
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« poslato: 02.06.2008. 22:35 »

iz estetike treba da se pise seminar?? kod koga si ti slusala estetiku... jer mi kod chika Mishela nismo morali da pisemo... a imam ispit za ravno... erm... 14 dana... pa je red mozda nesto i da nazvrljam ako je do toga... (jel pricamo o NS univerzitetu???)
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
Morella
Građanin
**

Duh bunta: +123/-13
Van mreže Van mreže

Hodajuca Kontradiktornost

« Odgovor #1 poslato: 03.06.2008. 19:03 »

Dap:)

Meni predaje Jaukovic , opsesivno kompulsivni hajdegerovac:D
Nama je seminarski uslov da izadjemo na ispit. Plus seminarski iz F.antropologije, etike, Istorije f. 3 i f.prava.

Koji je Mishel? Jel mislis na Todorovica ili?
Sačuvana

My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +183/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 03.06.2008. 20:34 »

Hm... Mišel... i estetika... miriše mi na Kulića. Reče mi ovde nekada-obitavajući g. Nicolas Berihon (ne znam, valjda se Damir ili Davor zove u stvari, zaboravih), koji takođe studira na vašem faksu, da kod vas predaje i da je neki faktor g. Mišo Kulić, pa, kontam, možda je on taj Mišel. On je predavao i nama ovde, i još uvek tezgari... (veoma povoljno po njega, a dosta neozbiljno po ovaj faks...).

Šteta je što onaj gore momak ne navraća ovde još uvek (mada dolazi onako krišom katkad), nešto smo se na političkom planu zavadili. A i bio je jako prgav, bezobrazan...

Inače, što se tiče onog mog seminarskog... završih ga danas i ima ukupno 4 i po strane. Danas kad sam ga odneo asistentu on reče da će da pomeri ispit, tako da je super,... i da ću verovatno da položim kad bude, jer ću uzeti da učim i ozbiljno ću shvatiti ovo, da konačno otkačim vilozoviju. A one četiri i po strane... smešna stvar, profesor stao i gleda ono... i kaže: "Dobro... ovo je dovoljno za studenta prve godine... četiri strane, sa prelazom na petu. Ali za četvrtu bi trebalo malo više... da bude bar punih pet strana." Ja ga odmah podsetim da sam u prvoj godini pisao seminarske radove od po 15 do 17 strana, i da se toga priseti, a da sam u drugoj radio jedan seminarski (estetika je bila) od čak 21 strane, i navedenih petnaestak knjiga. No, dodah brzo, to su bila drugačija vremena, pošto me sada vilozovija ne zanima.

I tako... izgleda da će sve bit u redu. Zato se sada malo vraćam ovom forumu... koga sam zapostavio zadnjih par dana.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
...creatrix...
Banovani korisnik
**

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #3 poslato: 03.06.2008. 21:51 »

@Izdajnik, da Mishel je Misho Kulic... to smo ga mi od milja i kilometra tako nazvali... a umjetnicka imena su mu "Mesec spava u susednoj sobi" i "Van Goghove klompe"...

drzim ti shupkove za taj ispit... ...a 'os mi dati seminarski da procitam Cheesy kada pozavrsavas sve naravno!

Dap:)

Meni predaje Jaukovic , opsesivno kompulsivni hajdegerovac:D
Nama je seminarski uslov da izadjemo na ispit. Plus seminarski iz F.antropologije, etike, Istorije f. 3 i f.prava.

Koji je Mishel? Jel mislis na Todorovica ili?

da kod tog Jaukovica treba da izadjem 16. ali.. nemam ja dete moje seminarski... ne ne ne... ko ga smirgla... ja nisam kod njega slusala... dakle, Hajdeger je na tapeti... uzas! ne volim Hajdegera, uvek me uvali u neke nevolje... danas sam dosla do revolucionarnog zakljucka da sam Huserlovac a ne Kantista... bio je to shok za mene ali progrlih svoju novu religiju oberucke...

Prole znam da trazi iz antropologije... kad smo vec kod toga... imas ti mozda spisak literature za tu antropologiju... ja redovno i uredo nisam isla... bilo je u 9 izjutra... ko se, molicu lepo, budi zorom ranom???

jedini seminarski koje sam sa zadovoljstvom radila su kod Sadzakova i Kaludjerovica... oni ljudi lepo umeju da ti kazu: valja/ uzas!
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 05.06.2008. 19:20 »

Kaludjerovic moj miljenik....verovatno zato sto mi je dao knjigu u prvoj godini..znas ono kao za odlican seminarski:D

Inace nama ne predaje Kulic....ja sam mislila da taj vise ne radi na nasem faxu? Hehe....mislim da imam negde literaturu za Proljeta.....iskopacu je veceras pa ti je posaljem sutra:)
Sačuvana

My theory by A. Elk, brackets, Miss, brackets. This theory goes as follows and begins now. All brontosauruses are thin at one end, much much thicker in the middle, and the thin again at the far end. That is my theory, it is mine, and it belongs to me, and I own it, and what it is, too.
...creatrix...
Banovani korisnik
**

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #5 poslato: 06.06.2008. 15:03 »

mene je samo pomilovao po glavi u prvoj godini zbog odlicno uradjenog seminara...  :zbunjen: znam da Mishel ne predaje vise... mnogo si me zbunila sa ovim za seminarski iz estetike... napravila sam opstu zbrku medju kolegama u roku od pola sata Cheesy

sto se tice teme... ja sam optimista da cu da polozim metodologiju na foru: da ja vama ispricam o dekartu, kantu i huserlu i da to budu 3u1 pitanja... instant kafa, instant zivot, instant ispit... sto vise ucim to mi je toga sve vise nejasno...
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 08.06.2008. 20:13 »

Evo literature :)
-   Piko dela Mirandola: Govor o dostojanstvu chovekovu
-   Zhan Zhak Ruso: Rasprava o poreklu I osnovama nejednakosti medju ljudima
-   Johan Gotfrid Herder: Rasprava o poreklu jezika
-   Vilhelm fon Humbolt: Spisi iz antropologije I istorije
-   Fridrih Niche : Ecce Homo
-   Maks Sheler: Polozhaj choveka u kosmosu
-   Helmut Plesner: Stupnjevi organskog I chovek: uvod u filoz.antropologiju
-   Arnold Gelen: Chovjek.Njegova priroda I njegov polozhaj u svijetu
-   Erih Rotaker: Filozofska antropologija
-   Ernst Cassirer: Ogled o chovjeku. Uvod u filozofiju ljudske kulture
-   Eugen Fink: Osnovni fenomeni ljudskog postojanja
-   M.Buber : Ja I Ti
-   Z. Frojd : Nelagodnost u kulturi
-   Mishel Fuko: Rijerci I stvari ( od 345 str do 425)
-   Peter Sloterdajk: “Pravila za ljudski vrt”, iz knjige U istom chamcu
Sekundarna literatura
-   Filozofija modernog doba ( ur. A. Sharchevic)
-   Filozofija u vremenu (ur. A. Sharchevic)
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Građanin
**

Duh bunta: +183/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 08.06.2008. 20:17 »

Gospodo, šta mislite da odvojim ovo nekoliko poruka koje se tiču vašeg faksa i prebacim u pdf Vojvodina, sa naslovom Filozofski fakultet u Novom Sadu?
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 08.06.2008. 20:22 »

Moze, bas htedoh reci da bi ovo mozda trebalo prebaciti negde da ovde ne spamujemo
Sačuvana

...creatrix...
Banovani korisnik
**

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #9 poslato: 08.06.2008. 20:48 »

Evo literature :)
-   Piko dela Mirandola: Govor o dostojanstvu chovekovu
-   Zhan Zhak Ruso: Rasprava o poreklu I osnovama nejednakosti medju ljudima
-   Johan Gotfrid Herder: Rasprava o poreklu jezika
-   Vilhelm fon Humbolt: Spisi iz antropologije I istorije
-   Fridrih Niche : Ecce Homo
-   Maks Sheler: Polozhaj choveka u kosmosu
-   Helmut Plesner: Stupnjevi organskog I chovek: uvod u filoz.antropologiju
-   Arnold Gelen: Chovjek.Njegova priroda I njegov polozhaj u svijetu
-   Erih Rotaker: Filozofska antropologija
-   Ernst Cassirer: Ogled o chovjeku. Uvod u filozofiju ljudske kulture
-   Eugen Fink: Osnovni fenomeni ljudskog postojanja
-   M.Buber : Ja I Ti
-   Z. Frojd : Nelagodnost u kulturi
-   Mishel Fuko: Rijerci I stvari ( od 345 str do 425)
-   Peter Sloterdajk: “Pravila za ljudski vrt”, iz knjige U istom chamcu
Sekundarna literatura
-   Filozofija modernog doba ( ur. A. Sharchevic)
-   Filozofija u vremenu (ur. A. Sharchevic)

ja se izvinjavam zbog ovog omanjemg offtopica... hvala Morella... izvini izdajnice :)
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 10.09.2008. 01:02 »

Banovali ste mi Silviju i sad nemam sa kim da pricam.:(

Zna li neko stogod o bezuslovnom upisu ove godine..od studenata koji su upisali po starom programu.
Hoce li i ove godine biti odobren...
Sačuvana

...creatrix...
Banovani korisnik
**

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #11 poslato: 16.09.2008. 14:48 »

prica ide po faksu da ce se placati obnova apsolventskog... jos se ne zna... nece se nista znati ni za bezuslovno/uslovno upisivanje godina pre 1.10 kada prodje okt. ispt. rok...
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16.09.2008. 14:59 »

Blje....pa nece nas valjda obarati na bolonju sada...

Ja sam cula razne teorije tako da ne znam.
mada je nama profesor Pedagogije rekao jos u aprilu da se vec zna da ce biti taj bezuslovni ( jos ovu godinu) te da je to zasedanje cisto formalnost...

Jel tebe obuhvata ono pravilo da moras da zavrsis do 2010-e?
Sačuvana

...creatrix...
Banovani korisnik
**

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #13 poslato: 16.09.2008. 15:05 »

ne bih znala da li me obuhvata ali cu da zavrsim do jula sledece godine!

nece obarati na bolonju ako si po starom sistemu...

...gde je panika tu ima i raznih teorija...
Sačuvana

Morella
Građanin
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 16.09.2008. 15:08 »

Istina.

Jao Silvija diplomac:D
Svaka cast.

Sačuvana

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: