Hm... evo tek sad primetih da gore postoji test... ili odavno nisam posetio ovaj topik... sve u svemu evo rezultata koje sam dobio:
***Your Brain is 60% Female, 40% Male***Your brain is a healthy mix of male and female.
You are both sensitive and savvy.
Rational and reasonable, you tend to keep level headed.
But you also tend to wear your heart on your sleeve.A ni ja se ne bih ponosio muškim mozgom. Mada, dobro kaže Provincijalac da ovaj test i nije tako nepredvidljiv, što je prvi kriterijum da bude kvalitetan. Ovaj kao da sam ja pravio... pa i rađen je po nekim stereotipima...
Ali da se vratimo na samu temu...
Do zabuna u muskom-zenskom pogledu na svet dolazi jer se i jedni i drugi tretiraju na isti nacin. To tako ne moze.
Jasno mi je šta vam je na pameti, štovani i više-nego-kurati g. Nihilist. Znate dobro da sam se ja toj tezi protivio... Mislio sam da to tako ne bi trebalo posmatrati, pre svega iz razloga koji su vezani za ljudska prava. Naime, ako li vidim jedan ljudski pol kao pametniji ili bolji (u moralnom smislu i apriorno) od drugog, ovaj drugi je donekle dehumanizovan, što je rasizam par excellence. No, možda ipak imate pravo. I to ukoliko bi se govorilo na osnovu kakvih istraživanja koja bi do rezultata dovodila induktivnim putem, anketiranjem, ispitivanjem jednog i drugog pola. Verujem da bi se tu uspelo doći do neke ključne i neophodne razlike koja bi ovoj vašoj tezi dala dobru potporu. Ali to svakako ne znači da će žena već unapred biti predodređena za neki tretman, a muškarac za drugi. Svedoci smo da ima loših ljudi i sa jedne, i sa druge strane; da su konstantno napaljeni i jedni i drugi; da i jedni i drugi jure za novcem; da imaju, generalno, slične potrebe. Takođe, svedoci smo i toga da među muškarcima ima mazohista, ako li budemo tvrdili da je žena mazohističko biće. Takođe, među ženama postoje sadistkinje. Dabome, Weininger bi na to kazao da je takva žena "pozajmila" nešto muško, a onaj mazohistički muškarac - nešto žensko, kako bi bio to što je. No, opet, ako sve to nije urođeno, onda se i jedno i drugo mogu naučiti, i nijedno nije stvar intelekta, tako da do diskriminacije nije moguće stići. Možemo, stoga, rekao bih, da govorimo jedino u relacijama mazohizma i sadizma, te o nekim karakternim ali vanmoralnim razlikama, koje na kraju i ne podležu nikakvoj osudi.
Sve ovo je savrseno primenljivo i na ljude. Zenka bira muzjaka 80% po njegovoj sposobnosti da prezivi, a 20% po sposobnosti da se replicira. Zato ce zena radije izabrati nekog dominantnog, snaznog muskarca, nego nekog smotanka sa velikim falusom. Kod muskaraca je stvar obrnuta, on bira zenu 80% po njenoj sposobnosti da se replicira, a 20% po njenoj sposobnosti prezivljavanja. Time se jasno objasnjava ludilo muskaraca za zenama raskosnih oblina i savrsenih proporcija.
Mislim da sam dovoljno rekao. Ko misli da gresim u necemu, neka pokusa da me ispravi...
Vaš stav odgovara stavovima mnogih navodno vrsnih mislilaca koji ženu teško da su ikada pipnuli, o prekurati g. Nihilist. Naravno, ne držim da je važno pipnuti je da biste shvatili kako funkcioniše to o čemu govorimo, i držim da ima makar nešto istine u tome što vi i ti vrsni filozofi govore. Međutim, mislim da ste uzeli u obzir, i vi a i oni vrsni mislioci, samo ljude koji odveć liče na životinjsku vrstu, a sve manje podsećaju na ljude. Znate, to je kao kada biste u neko istraživanje uključili one mišićave, kurate gorile za koje se hvataju upinkovane ribice koje vole da ih zovu ribićima i vozaju u skipim automobilima, čime ovi demonstriraju svoju materijalnu i fizičku nadmoć spram drugih mužjaka. Svakako da ima takvih, i mnogo ih je. Ima tog momenta dominacije i u ovom materijalnom pogledu, on je danas nekako prava referenca što se preživljavanja tiče, budući da više opstanak ne zavisi od toga ko je koliko fizički jak, koliko od toga koliko para taj neko ima, koliki mu je stan, koliko je skup mobilni telefon stavio na sto u kafiću, koji automobil vozi, koliko zarađuje. Sve to je ono što se ženkama dopada na način i sa razlogom koji ste vi opisali.
Pa ipak, ima nečeg sasvim perverznog u onim inteligentnijim i možda malo perverznijim ljudima. Kako biste opisali ljubav Bodlera prema malim, čak patuljastim ženama? Ili pak moju ljubav prema namučenim ženskim licima? Ili nađite još neke primere u istoriji. Hajde da malo o tim slučajevima progovorimo.