Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Veliki Brat  (Pročitano 13420 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +140/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #120 poslato: 03.04.2008. 11:53 »

Ukratko, jedan izuzetan tekst na tu temu: Veliki brat i mi

Autor tog teksta je više nego istinito opisao čitav serijal VIP Veliki brat. Tu je i opis Mimi sa kojim se u potpunosti slažem:

Pogledajmo sada koje su osobine ovog roll model-a publike.
Mirjana Đurović Mimi ima 24 godine i živi u Nikšiću. Završila je višu poslovnu školu i fakultet za menadžment, a trenutno radi kao modni kreator. Ranije se, pored sadašnjeg posla, bavila i manekenstvom, bila je fotomodel kao i vlasnik kozmetičkog salona.
Na osnovu ponašanja u kući mogli bi se zaključiti da je ona duboko religiozna, konzervativna, tvrdoglava i patrijahalno vaspitana devojka kojoj su porodica i porodične vrednosti na prvom mestu.
Religioznost i konzervativnost nisu joj međutim smetali da jedan deo svog dela obogati silikonskim implantima i da formira eksecntrični Barby outfit. Sa druge strane, njen odnos prema muškarcima implicira da još uvek nije otkrila čari telesnog zadovoljstva. Po izlasku iz kuće bila je upadljiva njena nesposobnost da se obraduje i opusti a sva njena pažnja bila je koncentrisana na tikove prebacivanja kose (čiji je jedan deo otpao). Dakle, osećaj nelagode i neprijatnosti u ulozi pobednice koja je zadesila bio je više nego očigledan. Pobednica je tom prilikom izjavila da sada želi da se posveti svojim roditeljima.
I to je paradigma.
Pobednik je Mimi.
Mimi smo mi.
Mi smo silikonska devica kojoj izrasta crna kosa ispod plave ofarbane kose pa nosimo traku da se ne vidi.
Mi zelimo da se dopadamo drugima ali im ne damo da nam se prbliže.
Mi smo dosadni, zbunjeni, konzervativni, straight eksentrici.
Mi smo licemerni i duboko rastrzani u sebi bez trunke refleksije o suprotnostima sopstvenog dualizma.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +69/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dr Frank N Furter

« Odgovor #121 poslato: 03.04.2008. 18:53 »

O Mimi ne mislim uopste Cheesy
Toliko mi je bezlicna da nemam sta da mislim.

A Mimi je pobedila zato sto su ljudi kad je usla naocigled njenog fizickog atributa ocekivali da se skine i i posexa sa svima u kuci.
Ona to nije uradila i onda su svi rekli " Jaaaooo pa ona nijee takvaaa..mi smo taaako prijatno iznenadjeni"....

Zasto?
Zato sto se nije skinula.

Mimi nije pobedila zato sto je kvalitetan covek vec zato sto narod voli da se odusevljava sa samim sobom i time koliko su skloni da "razbijaju predrasude"
Sačuvana

I'm a little teapot, short and stout.
    Here is my handle, here is my spout.
    When I get all steamed up then I shout.
    Tip me over and pour me out.
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #122 poslato: 03.04.2008. 20:55 »

Ja sam bio za to da je izbace prve nedelje, jer nit se skinula, nit se tuckala... bezobrazluk... A mi plachamo TV pretplatu..Uaaa
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #123 poslato: 04.04.2008. 01:09 »

Mimi nije pobedila zato sto je kvalitetan covek vec zato sto narod voli da se odusevljava sa samim sobom i time koliko su skloni da "razbijaju predrasude"

Nije mi to palo na pamet. U stvari, ja dok sam gledao ono dvoje na kraju, Mimi i Ajsa, nije mi bilo jasno za koga bi trebalo da "navijam". Ajs je daleko inteligentniji od ove, ali je primerak kakav stvarno ne želim u svom društvu. Prototip onih "opuštenih", koje boli patka za sve, i koji misle da su nešto naučili ako su pročitali jednu knjigu u životu, pa mogu da se, uz ono malo urođene pameti, kurče pred retardima. Istina, za njega i Viklera su ostali zaista bili totalni retardi, ali ni njih dvojica nisu toliko odskakali iz tog društva budući da su ih dobro podnosili (mada ne verujem da bi tako dugo izdržali u psihičkom smislu da nisu bili dvojica u jednom istom serijalu VB-a).

Međutim, gledajući onu Mimi, meni nikako nije bilo jasno kako je moguće i na osnovu čega je to biće moglo da dobije tolike glasove. Ono, razumem, prošle godine je pobedio totalni idiot, bukvalno čovek lobotomirane glave, polučovek a poluenimal. Meni i dalje nije jasno ko bi za Sašu Ćurčića (ako sam "potrefio" ime) glasao, sem navijača Partizana. Izgleda da tih huligana ima baš, ali baš mnogo čim je pobedio.

Opet da se vratim na Mimi. Dakle, meni nije jasno kako je i na osnovu čega običan gledalac Big Brothera dao glas toj devojci. Ja sam mislio da će ona ispasti svaki put kad bi bile nominacije, jer je i najdosadnija, i u potpunosti bezlična, i krajnje ružna devojka. Nije mi bilo poznato da je bilo šta ugrađivala u sebe. I šta je to ugradila? Ako je ugradila usne, ugradila ih je da bi izgledala kao pušokur, jer šta ona usta drugo mogu da znače? Jedino to. Kad god bih je spazio na TV ekranu mene bi njena faca prisetila na neke scene iz filmova kad riba puši Čoveka frajeru. Šta tolika usta i tolike usne drugo mogu da kažu? Pa, zar Aleksandra Vučića zbog takvih usta (mada su njegova manja od onih koje videh na pobednici VB-a) nisu prozvali pussy, ili tako nešto.

Uglavnom, i dalje se pitam po čemu je ta devojka bolja od drugih, čak i u onom vrednosnom sistemu mediokriteta, jer ni među njima sigurno nije ispred drugih. Koliko sam shvatio, bila je tu i neka koja se skidala, i koja bi bez problema bila ko od majke rođena, kojoj je to prirodno i koja se skidala za mnoge časopise nad kojima milioni drkaju. Pa, dakle, šta bi njoj falilo da je pobedila, i zar to ne bi bio ukus mediokriteta?

Morelino objašnjenje stoga, i u kontekstu ovog razmišljanja, ima smisla.
Sačuvana

svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +17/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: 04.04.2008. 19:06 »

......... nisam ni slutio koliko voajera ima na ovom forumu
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +69/-10
Van mreže Van mreže

Dr Frank N Furter

« Odgovor #125 poslato: 04.04.2008. 19:22 »

Svaki covek je voajer, samo je to prihvatio ili nije.
A Veliki Brat se ne gleda iz cistog voajerstva vec je jako dobar nacin da pohvatas nacin na koji masa razmislja .

Ko je imao psihologiju na faxu zna da su emisije tog tipa snimane i ranije samo ne u svrhu komercijalnog uspeha. Dobar primer je Human Zoo, psiholoski eksperiment sniman pocetkom 90ih koji funkcionise po primeru VB-a.

Uostalom, ja nemam zivot, moze mi se da gledam :jezik:
Sačuvana

I'm a little teapot, short and stout.
    Here is my handle, here is my spout.
    When I get all steamed up then I shout.
    Tip me over and pour me out.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #126 poslato: 26.05.2008. 00:18 »

Sa kim sa foruma biste vi voleli da budete u nekom forum-velikom-bratu?

Dakle, do deset osoba. :)

A imao sam i jednu drugu igru na pameti, ali to ću naknadno...

Dakle, sa kim biste voleli da budete zarobljeni u BigBrotheru od ljudi sa foruma?
Sačuvana

Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: 26.05.2008. 01:51 »

Hm... tesko pitanje. Ali recimo: Modesty, ...creatrix..., Eon_Blanc, GagaMil, quiet_rebel, Sinhro, Rino, Morella i Dramatis.  Zvrko Mozda bih ubacio i Stojana tj. Ljubu, ali pod uslovom da stalno nosi roze brus sa zutim cveticima. (steta sto neki od navedenih vise ne dolaze na forum)
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +73/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: 29.05.2008. 20:24 »

Ne bih volela da budem zarobljena u tome ali bih volela da vidim ovu kombinaciju:

Morella, Truman, Dilan Dog, Branko, D.I., Meda Bozanin, Zaphhod, Stojan, Otrovni, Zile Zilet, (Rino kao rezerva).

Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +35/-11
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #129 poslato: 29.05.2008. 23:27 »

D.I. (the betrayer),  Rino (Father Hajde-ger),  Djole (Monarh),  Istinit chovek (tru-man),  Modesty (skromna),  Lanavi (lana),  Onaj ko je napisao bozansku revoluciju katastrofe (jedini ovde koji je izdao knjigu),  Kreejtriks (pravotrik),  Zile-T (nadimenjak), i ne znam da li bih ubacio Branka ili starca,  kontam  bolje starca...
Sačuvana

I'm swimming back against the river
but I'm rising with the tide
where we came from
we're all going back there soon
how many times have we met this way
how many lives have we lived before
how many faces and how many names
shadows come but shadows are gone
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #130 poslato: 30.05.2008. 01:08 »

Ovako... ja ću izostaviti ljude koje znam uživo... dakle, Nišlije koje znam i Rino (koja je skoro pa Nišlijka, ili Niško, u srednjem rodu) ne računam u ovo... a da se ne uvrede pošto ih neću računati ovde. Naravno, pošto sam se video i sa gospodinom Monarchom (koji takođe nije iz Niša), ni njega neću računati u ovo (jer se svi oni podrazumevaju, a želeo bih da iskoristim priliku i pomenem one koje ne znam).

Evo, dakle, moje liste:

1. Prepodobni gospodin Otrovni Starac. Mislim da ništa više o njemu ne bi trebalo reći. Uopšte se njegovo prisustvo, ako mene neko pita, ne dovodi pod znak pitanja.
2. Najkuratiji gospodin Nihilist. Ovaj gospodin bi mogao da nas zabavlja velikim pričama o ženskom karakteru... Nešto između presvetog mizoginog Vajningera i onoga brkatog, ružnog frajera koji je najviše žena obrnuo.
3. Najdu'ovitiji među nama, takođe debelokurati gospodin - ex-Popivoda, Ljubo Gazivoda.
4. Pre svega iskren momak, a onda sve ostalo, gospodin Truman (radi širokih interesovanja, pa tako i sposobnosti da se uljuči u svaku diskusiju).
5. DramatisPersonae. Jedan od onih koji samo na prvi pogled podsećaju na "pozitivne momke" (a to mi ide na živce), a u stvari jedan od nas, "zaguljenih", kako bi se možda moglo kazati.
6. Morella. Takođe osoba širokih interesovanja, i usput sličnih stavova kao ja.
7. Gospodin Druid. Izuzetno korektan mladić i usput sličnih stavova kao ja. A ja bih rekao da mu je plusić i to što je iz bratske nam Hrvatske.
8. Lanavi. Korektna, ozbiljna, više nego širokih interesovanja i poznavanja svih tih oblasti. Isto tako sličnih stavova kao ja.
9. Modesty. Spremna da prihvati tuđa mišljenja, a opet korektno izlaže svoja. Sem toga, da imamo koga da menjamo sve to vreme.  Zvrko
10. Eon Blanc. Šteta što je nema ovih meseci, bila je neko nervozno devojče (kako bi rekao gospodin Nihilist), kao mnoga ona koja vole da se svađaju, a u stvari usvajaju znanje koje im autoritet šalje kroz diskusiju.

Zašto sam izostavio Dilana Doga, Creatrix, Žileta i još neke?

Dilan Dog mi ne deluje kao neko ko je prijateljski nastrojen, niti kao neko ko bi mogao biti prijatelj u bilo kakvom razgovoru. Čini mi se kao oni nadrkani ljudi koji kad s nekim vode diskusiju jedino gledaju sopstveni ego. Prijateljstvo im je, rekao bih, skoro nepoznat pojam.

Creatrix... pa, budući da ne volim da gledam seks uživo (ono, kad drugi rade, haha), mislim da bi mi bilo draže da ne bude prisutna. Mada... gledati Creatrix i g. Gazivodu... tu bi bilo baš perverzno... Mrrrrau...

Idi dada amin je duhovit i u potpunosti politički s moje strane, ali budući da je izbor ljudi ne toliko politički zainteresovan, ne bi mi bio od koristi. Jedino u prosvetiteljske svrhe ako bi taj BigBrother bio prenošen na TV... pa onda da uči decu i nacionaliste.

Žile mi deluje kao dosta neurotičan tip... A i on bi pokušao da zaskoči ove ljude ovde.

D.I. (the betrayer),  Rino (Father Hajde-ger),  Djole (Monarh),  Istinit chovek (tru-man),  Modesty (skromna),  Lanavi (lana),  Onaj ko je napisao bozansku revoluciju katastrofe (jedini ovde koji je izdao knjigu),  Kreejtriks (pravotrik),  Zile-T (nadimenjak), i ne znam da li bih ubacio Branka ili starca,  kontam  bolje starca...

Džisz!!! Zaboravio si sopstvenu ženu!
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +73/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: 30.05.2008. 10:24 »

Da, zaboravila sam Druida, zaista lepo za citanje...
Uzgred, Veliki brat je kombinacija nespojivog ili barem jako razlicitog jer jedino tako moze da intrigira i stvara navijace. Ono sto je D.I. naveo kao mogucnost izgleda dobro ali nema smisla jer nagovestava slicne stavove. Zato su elementi "neobicnog" ono sto daje smek jednoj kombinaciji.
I jos nesto...malo je nelogicno praviti grupaciju od ljudi koja se javlja samo na politickim temama i onih drugih koji se drze opustenije atmosfere...naprosto ovi prvi ostaju velika nepoznanica kao ljudi a ove druge je nevazno animirati za "ozbiljnije" stvari. Ja sam napravila takvo sto ali nebitno...

Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +35/-11
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #132 poslato: 30.05.2008. 11:46 »

nisam lud da trpam svoju zenu, medj vas a bez mene.
Josh mi samo fali da izgubi nevinost pre braka...
Sačuvana

I'm swimming back against the river
but I'm rising with the tide
where we came from
we're all going back there soon
how many times have we met this way
how many lives have we lived before
how many faces and how many names
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #133 poslato: 30.05.2008. 11:59 »

Uzgred, Veliki brat je kombinacija nespojivog ili barem jako razlicitog jer jedino tako moze da intrigira i stvara navijace. Ono sto je D.I. naveo kao mogucnost izgleda dobro ali nema smisla jer nagovestava slicne stavove. Zato su elementi "neobicnog" ono sto daje smek jednoj kombinaciji.

Da, ali ja sam pretpostavio da ne bude zanimljivo drugima koliko ljudima unutar tog zatvorenog prostora. Dakle, bez onog momenta da se publika zabavi, nego da ljudima unutra bude fino. A ja ne verujem da bi mi bilo fino ako bi tamo bili ljudi koji mi se u svemu suprotstavljaju... sa kojima nemam makar slično mišljenje. No, opet, ne znam ni koliko bi bilo dobro kada bi bili sve sami istomišljenici... Dobro je da postoje nijanse u razlikama. Tada je moguće napraviti finu diskusiju i zabavu.

nisam lud da trpam svoju zenu, medj vas a bez mene.

Heh. Eto jednog propusta. Zaboravio sam da kažem da u toj grupi ljudi uvek podrazumevamo i sebe. To bi bilo jedanaest ljudi u kući. Otud ona moja primedba.
Sačuvana

Meda Božanin
Banovani korisnik

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: 30.05.2008. 14:20 »

Ne pitam o sadrzaju, nego o tome zasto ovo, cemu to, sta je smisao ovog sto nam servira jedna toboze proevropska televizija? da li je VB samo pokusaj da se popuni programski prostor u televiziji na najjeftiniji nacin i uz mozda vecu zaradu? O cemu se radi, sta mislite?

Spektakularnost je razlog... da i oni koji su manje skolovani imaju razloga da okrenu na taj kanal... i da se, slucajno li im ostane tv na tom kanalu, prosvetle i izaberu pravi put spasenija po receptu 38% glasaca Srbije.

Inace, negde sam citao o porazavajucoj kompoziciji intelekta gledaoca BB serijala u Svetu.
Mozda se B92 nasao negde u strukturi svojih gledaoca, ko zna???  cudjenje
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: