Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Veliki Brat  (Pročitano 12166 puta)
Kajzer Sose
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #30 poslato: 13.12.2006. 14:12 »

sto??!
BTW nov-a:)
Sačuvana

sreca nije mesto ka kome se putuje, sreca je nacin putovanja.
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 13.12.2006. 15:45 »

ja c' ti kazem ak ti meni reknesh chija je to noga i shta radi
Sačuvana
Kajzer Sose
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 13.12.2006. 23:35 »

mis u borbi sa slonovskom nogom
Sačuvana

sreca nije mesto ka kome se putuje, sreca je nacin putovanja.
Vidovita Rino
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 14.12.2006. 00:20 »

Ok, gle, toj ti je malo komplikovano, vidish, ovde je glavni Kinez, e on je tiranin, e sad, ovo je kao neka nevladinaorganizacija neshto decentralizacija, neke gluposti, e i taj Kinez, Drakon nasheg doba je na najokrutniji nachin iskasapio sAndzie, kako vec, tog strangelova, i alltheveba jer su mu predstavljali pretnju da dodje do tavana i pokupi sve figurice iz monopol. Kapish  :)

E,a ako ti nije jasno KO je Kinez imash gore, otkucaj na search Kinez, znash, nije lepo da se pokazuje s prsti, TO JE KINEZ TAJ TU E TAJ TI JE KINEZ, to majmuni rade
« Poslednja izmena: 14.12.2006. 07:10 Rinotileksomanicharka » Sačuvana
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #34 poslato: 14.12.2006. 04:18 »

Devojke, možemo li da se vratimo na temu?

ja gledam, redovno.

Ja ne znam kako to izgleda gledati redovno. Pre no što legnem da spavam vidim da na B92 snimaju njih kako spavaju, pa ako i to podrazumeva gledanje onda sam ja kompletno promašio doživljaj, ili nešto ne valja uopšte u mojim doživljajima. No pretpostavljam da misliš na gledanje onog najvažnijeg što se desilo, na važne situacije, ako takvih ima. Mene sad zanima konkretno šta te vuče da to iznova gledaš, tj. šta čini ono interesantno u toj emisiji?

Ne vidim nista lose u voajerizmu, i ne mislim da je samo to u pitanju ( kao razlog zasto ljudi gledaju VB) Ponekad mi je zao tih ljudi koji su u kuci, mazohisti...ali to je njihov problem.

Voajerizam je valjda svako gledanje tuđeg posla. Možda opet grešim, ali to je ono što ja obično podrazumevam pod tim. Pa onda smo mi u stvari stalno voajeri, i do neke mere stvarno nema ničeg lošeg u tome, čak je prirodno.

Koji su razlozi još zašto ljudi gledaju i kako to misliš da su oni mazohisti koji su tamo? Meni deluju kao sasvim obične osobe (bez perverzija tog tipa da su sado-mazo karakteri). Inače i ja onda kad ih posmatram činim to iz neke eksperimentalne perspektive.
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 26.12.2006. 13:25 »

Kajzer...  :( a shto te nemaaaaaaaa....mnogo sam se vezala za teb ...shmrc...kako tako odlazite BRE
Sačuvana
maelstrom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-4
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #36 poslato: 28.01.2007. 18:42 »

Što da kažem, a da ne ponovim već rečeno. Nekako mi je prisno mišljenje Jeana Baudrillarda o tom da je jedina oaza izolacije od integralne stvarnosti ona - virtualna. Od dvije dosade biramo - tuđu. Manje boli.

U Hrvatskoj je Big Brother prošetao već kroz 3 sezone prikazivanja (i, nažalost, ne nazire mu se kraj). Gledanost je svake godine sve veća i veća. O, kako; o zašto? Svake sezone sve veći imbecili pohađaju tu kuću. No, to je sve za narod. Mislite da ljudi žele gledati intelektualno osvještene razgovore koje sami ne umiju shvatiti, a kamo li voditi? Ne. Oni žele gledati ljude intelektualno ravne samima sebi, ali iz perspektive gledaoca - jer glupani su jedino iz takve perspektiva sposobni suditi. Kad jednom nekoga prozreš tada se, naravno, osjećaš nadmoćno. A kako shvatiti nekog boljeg od sebe, kako glupani uopće mogu istovremeno komunicirati i svjesno prozirati? Nikako. Zato im Big Brother dolazi kao Božji dar. Kao distancirani anonimni promatrači uživaju u suđenju i svojim analizama (uvredljivo bi ih bilo nazvati psihološkim) takvih pojedinaca. A zapravo na ekranima gledaju - sebe. Da, ono što vidimo na ekranima - ono je mladež naše nacije, nikakve iznimke.

No, čini se da ljudima sve dosađuje pa tako i analiza (nepojmljena samoanaliza) kao oblik zabave. Tako svake sezone, kako rekoh, žitelji omražene kuće sve su gluplji i gluplji. Vrhunac primitivne zabave primitivnih ljudi jest gledati - retardirane. Ne znam, ako se trend nastavi do 5. sezone kuću će pohađati dijagnosticirani retardosi. Pa ćemo gledati kako se tupavo smiju i doslovno tuku glavama o zidove - klasična srednjovjekovna zabava, stvoriti dvorske lude kojima se cijela nacija može smijati. Ali ovaj put ih okružiti kamerama i pustiti u eter.

« Poslednja izmena: 28.01.2007. 21:00 maelstrom » Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
maelstrom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #37 poslato: 28.01.2007. 18:45 »

P.S. Ovo kad pišem "naša" mladež uzimam u obzir svjetske (dakle, zapadne) trendove koji svejednako nisu mimoišli ni Srbiju ni Hrvatsku. Nema tu drastičnih razlika u mentalitetu.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Shumadija do Tokija
Administrator

Duh bunta: +6/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 29.01.2007. 12:20 »

U Hrvatskoj je Big Brother prošetao već kroz 3 sezone prikazivanja (i, nažalost, ne nazire mu se kraj). Gledanost je svake godine sve veća i veća. O, kako; o zašto? Svake sezone sve veći imbecili pohađaju tu kuću. No, to je sve za narod. Mislite da ljudi žele gledati intelektualno osvještene razgovore koje sami ne umiju shvatiti, a kamo li voditi? Ne. Oni žele gledati ljude intelektualno ravne samima sebi, ali iz perspektive gledaoca - jer glupani su jedino iz takve perspektiva sposobni suditi. Kad jednom nekoga prozreš tada se, naravno, osjećaš nadmoćno. A kako shvatiti nekog boljeg od sebe, kako glupani uopće mogu istovremeno komunicirati i svjesno prozirati? Nikako. Zato im Big Brother dolazi kao Božji dar. Kao distancirani anonimni promatrači uživaju u suđenju i svojim analizama (uvredljivo bi ih bilo nazvati psihološkim) takvih pojedinaca. A zapravo na ekranima gledaju - sebe. Da, ono što vidimo na ekranima - ono je mladež naše nacije, nikakve iznimke.
Lepo rečeno  Zvrko
Sačuvana

Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem...
Velja Ilich
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: 03.06.2007. 23:39 »

Evo motam kanale i vidim na b92 pobednik VIP big brothera neki skinhed retardirajuceg izgleda. Jel zna neko zasto je gomila bas ovoga izabrala?
Sačuvana
modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 04.06.2007. 03:10 »

Ne znam, meni Veliki Brat zaista ne drzi paznju, par puta sam sa nekim prijateljima, onako usput malo gledala, ali ne vredi, bas me smara i odmah se uzvrpoljim kada vidim uopste onu atmosferu, onako maksimalno dosadnu...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #41 poslato: 04.06.2007. 10:06 »

Evo motam kanale i vidim na b92 pobednik VIP big brothera neki skinhed retardirajuceg izgleda. Jel zna neko zasto je gomila bas ovoga izabrala?

Nije to skinhed. To je ako se ne varam Sasa Curcic, onaj fudbaler ludak. Potrosio 50 miliona u zivotu, isprobao sve droge, o zenama da ne pricam... Verovatno narod voli ludake...VB kao niko ne gleda, a u stvari ga svi gledamo, makar malo. Ko je psiholog moze da mu bude i zanimljivo da ih posmatra i analizira kao kunice.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #42 poslato: 04.06.2007. 18:10 »

Verovatno narod voli ludake...

To je i meni palo na pamet. Ako većina bira da potroši pare tako što će glasati za nekog od onih ljudi... onda će to biti najpre budala. Nadalje, budala glasa za sebi sličnog. I tako imamo logičan ishod - pobeđuje onaj ko je veći idiot od ostalih.

Ko je psiholog moze da mu bude i zanimljivo da ih posmatra i analizira kao kunice.

Vidi kad ja baš to i radim. Ne gledam ih često, ali recimo pošto odgledam South Park, desi se da mi ostane uključen TV, a to znači B92 kanal. Onda tu malo četujem, radim za računarom i bacim katkad pogled na TV. Uglavnom mi bude mučno, ali mi je zanimljivo posmatrati te "ljude", kojima su čak nadenuli oznaku VIP. To VIP valjda znači Very Important Person. E, sad, ja ne znam ko je odande Very Important, a o onom Person i da ne govorimo. To Person u psihologiji ima zahtevno značenje, tako da oni kunići, kako ih ti zoveš, ne mogu da zadovolje ni takvu odrednicu.

I inače, kao što rekoh, posmatram ljude, ne zato što volim nego zato što hoću da ih upoznam i vidim kako funkcionišu. Tako nalazim svoje mesto međ njima, u svetu, ali i mogućnosti da taj njihov milje menjam.
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 04.07.2007. 00:10 »

Jeste li razmisljali sta biste uopste mogli da radite kad bi vas neko strpao u tu kucu? Nemate prava da gledate TV, nemate racunar, nemate pravo na knjige, nemate pravo cak ni na svesku i olovku. Ostaju vam kao izvor inspiracije i zabave samo oni retardirani ljudi koje strpaju u kucu sa vama. To je nesto kao zatvor, ali opet i trening za ljudsku psihu, pogotovo za inteligentnu psihu koja mora nesto da radi.

Sta biste vi onda radili, ako bi vas neko strpao u tu kucu na 100 dana npr? A da nemate pravo da pobegnete, odustanete, i sl?

Shvatam da je mnogo lose kad covek nema gde da zapise svoje misli, da komunicira sa drugima, jer oni koji su u kuci uglavnom su budale. Znaci, moras da provedes 100 dana sa budalama, pod stalnom prismotrom od strane par miliona gledalaca, i plus pod zadacima koje moras da radis koje ti postavlja urednistvo emisije. Ne verujem da bi bilo koji pametniji lik to izdrzao.
Sačuvana
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 04.07.2007. 01:33 »

Sta biste vi onda radili, ako bi vas neko strpao u tu kucu na 100 dana npr? A da nemate pravo da pobegnete, odustanete, i sl?

Onanisao bih, onanisao bih... i onanisao bih.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: