Differentia diskusije
17.05.2008. 06:13 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 7 8 [9]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Veliki Brat  (Pročitano 10080 puta)
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #120 poslato: 03.04.2008. 11:53 »

Ukratko, jedan izuzetan tekst na tu temu: Veliki brat i mi

Autor tog teksta je više nego istinito opisao čitav serijal VIP Veliki brat. Tu je i opis Mimi sa kojim se u potpunosti slažem:

Pogledajmo sada koje su osobine ovog roll model-a publike.
Mirjana Đurović Mimi ima 24 godine i živi u Nikšiću. Završila je višu poslovnu školu i fakultet za menadžment, a trenutno radi kao modni kreator. Ranije se, pored sadašnjeg posla, bavila i manekenstvom, bila je fotomodel kao i vlasnik kozmetičkog salona.
Na osnovu ponašanja u kući mogli bi se zaključiti da je ona duboko religiozna, konzervativna, tvrdoglava i patrijahalno vaspitana devojka kojoj su porodica i porodične vrednosti na prvom mestu.
Religioznost i konzervativnost nisu joj međutim smetali da jedan deo svog dela obogati silikonskim implantima i da formira eksecntrični Barby outfit. Sa druge strane, njen odnos prema muškarcima implicira da još uvek nije otkrila čari telesnog zadovoljstva. Po izlasku iz kuće bila je upadljiva njena nesposobnost da se obraduje i opusti a sva njena pažnja bila je koncentrisana na tikove prebacivanja kose (čiji je jedan deo otpao). Dakle, osećaj nelagode i neprijatnosti u ulozi pobednice koja je zadesila bio je više nego očigledan. Pobednica je tom prilikom izjavila da sada želi da se posveti svojim roditeljima.
I to je paradigma.
Pobednik je Mimi.
Mimi smo mi.
Mi smo silikonska devica kojoj izrasta crna kosa ispod plave ofarbane kose pa nosimo traku da se ne vidi.
Mi zelimo da se dopadamo drugima ali im ne damo da nam se prbliže.
Mi smo dosadni, zbunjeni, konzervativni, straight eksentrici.
Mi smo licemerni i duboko rastrzani u sebi bez trunke refleksije o suprotnostima sopstvenog dualizma.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #121 poslato: 03.04.2008. 18:53 »

O Mimi ne mislim uopste Cheesy
Toliko mi je bezlicna da nemam sta da mislim.

A Mimi je pobedila zato sto su ljudi kad je usla naocigled njenog fizickog atributa ocekivali da se skine i i posexa sa svima u kuci.
Ona to nije uradila i onda su svi rekli " Jaaaooo pa ona nijee takvaaa..mi smo taaako prijatno iznenadjeni"....

Zasto?
Zato sto se nije skinula.

Mimi nije pobedila zato sto je kvalitetan covek vec zato sto narod voli da se odusevljava sa samim sobom i time koliko su skloni da "razbijaju predrasude"
Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #122 poslato: 03.04.2008. 20:55 »

Ja sam bio za to da je izbace prve nedelje, jer nit se skinula, nit se tuckala... bezobrazluk... A mi plachamo TV pretplatu..Uaaa
« Poslednja izmena: 04.04.2008. 00:50 Domaci izdajnik » Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #123 poslato: 04.04.2008. 01:09 »

Mimi nije pobedila zato sto je kvalitetan covek vec zato sto narod voli da se odusevljava sa samim sobom i time koliko su skloni da "razbijaju predrasude"

Nije mi to palo na pamet. U stvari, ja dok sam gledao ono dvoje na kraju, Mimi i Ajsa, nije mi bilo jasno za koga bi trebalo da "navijam". Ajs je daleko inteligentniji od ove, ali je primerak kakav stvarno ne želim u svom društvu. Prototip onih "opuštenih", koje boli patka za sve, i koji misle da su nešto naučili ako su pročitali jednu knjigu u životu, pa mogu da se, uz ono malo urođene pameti, kurče pred retardima. Istina, za njega i Viklera su ostali zaista bili totalni retardi, ali ni njih dvojica nisu toliko odskakali iz tog društva budući da su ih dobro podnosili (mada ne verujem da bi tako dugo izdržali u psihičkom smislu da nisu bili dvojica u jednom istom serijalu VB-a).

Međutim, gledajući onu Mimi, meni nikako nije bilo jasno kako je moguće i na osnovu čega je to biće moglo da dobije tolike glasove. Ono, razumem, prošle godine je pobedio totalni idiot, bukvalno čovek lobotomirane glave, polučovek a poluenimal. Meni i dalje nije jasno ko bi za Sašu Ćurčića (ako sam "potrefio" ime) glasao, sem navijača Partizana. Izgleda da tih huligana ima baš, ali baš mnogo čim je pobedio.

Opet da se vratim na Mimi. Dakle, meni nije jasno kako je i na osnovu čega običan gledalac Big Brothera dao glas toj devojci. Ja sam mislio da će ona ispasti svaki put kad bi bile nominacije, jer je i najdosadnija, i u potpunosti bezlična, i krajnje ružna devojka. Nije mi bilo poznato da je bilo šta ugrađivala u sebe. I šta je to ugradila? Ako je ugradila usne, ugradila ih je da bi izgledala kao pušokur, jer šta ona usta drugo mogu da znače? Jedino to. Kad god bih je spazio na TV ekranu mene bi njena faca prisetila na neke scene iz filmova kad riba puši Čoveka frajeru. Šta tolika usta i tolike usne drugo mogu da kažu? Pa, zar Aleksandra Vučića zbog takvih usta (mada su njegova manja od onih koje videh na pobednici VB-a) nisu prozvali pussy, ili tako nešto.

Uglavnom, i dalje se pitam po čemu je ta devojka bolja od drugih, čak i u onom vrednosnom sistemu mediokriteta, jer ni među njima sigurno nije ispred drugih. Koliko sam shvatio, bila je tu i neka koja se skidala, i koja bi bez problema bila ko od majke rođena, kojoj je to prirodno i koja se skidala za mnoge časopise nad kojima milioni drkaju. Pa, dakle, šta bi njoj falilo da je pobedila, i zar to ne bi bio ukus mediokriteta?

Morelino objašnjenje stoga, i u kontekstu ovog razmišljanja, ima smisla.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
svetac38
Slobodni mislilac

Duh bunta: +13/-8
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #124 poslato: 04.04.2008. 19:06 »

......... nisam ni slutio koliko voajera ima na ovom forumu
« Poslednja izmena: 04.04.2008. 20:45 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #125 poslato: 04.04.2008. 19:22 »

Svaki covek je voajer, samo je to prihvatio ili nije.
A Veliki Brat se ne gleda iz cistog voajerstva vec je jako dobar nacin da pohvatas nacin na koji masa razmislja .

Ko je imao psihologiju na faxu zna da su emisije tog tipa snimane i ranije samo ne u svrhu komercijalnog uspeha. Dobar primer je Human Zoo, psiholoski eksperiment sniman pocetkom 90ih koji funkcionise po primeru VB-a.

Uostalom, ja nemam zivot, moze mi se da gledam jezik
Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
Stranice: 1 ... 7 8 [9]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!