Stranice: [1] 2 3 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Veliki Brat  (Pročitano 11674 puta)
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 22.10.2006. 18:06 »

Ne pitam o sadrzaju, nego o tome zasto ovo, cemu to, sta je smisao ovog sto nam servira jedna toboze proevropska televizija? da li je VB samo pokusaj da se popuni programski prostor u televiziji na najjeftiniji nacin i uz mozda vecu zaradu? O cemu se radi, sta mislite?
Sačuvana
strangelove
Gost
« Odgovor #1 poslato: 22.10.2006. 19:00 »

Za B92 to je svakako zarada i izvrstan marketinski potez. Taj potez ove televizije nikoga ne treba da cudi ako se ima u vidu da su u najvecem delu njeni ciljevi oduvek bili usmereni na jedan mainstream svakako drugaciji od drugih koji su ponudjeni u Srbiji, ali ne i drugaciji kada je u pitanju populizam osrednje kvalitetnih zapadnih medija.
Sto se rulje, koja ne moze da zaspe pre nego sto voajerski baci pogled na  show velikog brata , tice tu je vec situacija znatno slozenija buduci da  ljudi razlicitog uzrasta, pola, obrazovanje itd prate ovu emisiju. Svakako da vecina njih u tome pronalazi zadovoljenje svoje povrsnosti ili kako se Marko izrazi "hrana za primitivne".
Mislim da bi se posledice javnih prikazivanja emisija tipa "veliki brat" lakshe uocile kada bi se nad nekim uzorkom stnovnistva obavilo istrazivanje koje bi imalo za cilj da utvrdi razloge iz kojih tako velik deo populacije preziva prvo seno koje mu neko baci. U ovom slucaju vila je B92.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +97/-14
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #2 poslato: 23.10.2006. 09:40 »

Kad bi bio neki veliki brat sa političarima, pa hajde de.... da bacim pogled kako Vučić kuva kafu čanku a Voja radi novu tetovažu Bakarecu...
Sačuvana

Fetišista se vraća na mesto fetiša
naocare_program
Gost
« Odgovor #3 poslato: 25.10.2006. 00:06 »

Ljudski mozak je prilično složen, a da bi radio punim kapacitetom, neophodna mu je prava vrsta energije. Drugim rečima, neophodno je mozgu obezbediti sve potrebne energente - a za to je neophodno ispravno se hraniti. Evo koje su sve namirnice odlična hrana za vaš mozak, kao i šta je od tih namirnica "pogonsko gorivo" za mozak, a šta služi za "izgradnju i održavanje" (verovali ili ne, ali ispravna ishrana mozga može da učini da budete čak za 30 posto inteligentniji!).

Brokoli, sve više popularan i kod nas, izuzetno prija mozgu. Jedna jedina ružica brokolija sadrži više vitamina C nego dve jabuke (a i jabuke i te kako prijaju mozgu). Brokoli ima i puno gvožđa i kalijuma; zahvaljujući svom jakom antioksidativnom dejstvu, poboljšava reakciju nervnih impulsa na nadražaje, pa vaš mozak radi brže.

Ima onih koji više vole zelenu nego crvenu papriku, ali crvena paprika ima 20 odsto više vitamina C i 15 puta više beta karotena nego zelena paprika. Sadrži i natrijum i kalijum, što pomaže uspešno funkcionisanje nervnih završetaka (u prevodu, i crvena paprika pomaže da vam mozak radi brže).

Orasi i bademi, naravno, u umerenoj količini, odlična su hrana za vaš mozak. Sadrže omega 3 masne kiseline, koje se troše prilikom procesa razmišljanja pa ih je neophodno nadoknaditi (a usput i snižavaju nivo holesterola u kravi). Sadrže i belančevine, koje su neophodna gradivna materija za sve ćelije, pa i za ćelije mozga.

Kad smo kod belančevina i gradivne materije: njih najviše ima u hrani životinjskog porekla, što će reći meso (po mogućnosti nemasno, jer masno meso sadrži one loše masti) i riba, kao i jaja, mleko i mlečni proizvodi. Korisni izvori belančevina su i grašak i soja, kao i pečurke.

Pečurke, posebno šampinjoni, zaslužuju posebno mesto na ovom spisku, jer ne samo da sadrže neophodne belančevine nego su i dobar izvor nijacina. Nijacin je taj koji čini da vam je mozak svež celog dana, plus metaboliše loše trigliceride i smanjuje rizik od nastanka raka. Ukoliko istovremeno imate promene na koži i postali ste zaboravni, vrlo je verovatno da vam nedostaje baš nijacin.

I posle iscitavanja ovoga mozamo pricati o big bro.... :cry:
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25.10.2006. 14:15 »

Citat: "miler"
vidite, smisao velikog brata je takav da individua mora za se' pronaci smisao u nj.

smejanje  smejanje  smejanje  smejanje

Citat
veliki brat ima izuzetan edukativan karakter, odnosno potencijal kulturno-obrazovnog programa iz vremena slobinog rts-a.

Potvrdjujem.  :!:

Citat
djeca mogu da se obrazuju gledajuci nj, i tako mogu na vreme da vide kako je svet "velikih" jedno iskvareno mesto, jedno veliko smrdljivo bure u kome tavore otrovne guje.

Potpisujem.

Citat
djeca se mogu tako pripremiti za zivot i da za nji' u nj posle ne bude velikih iznenadjenja.

Sve je donekle jasno, samo nije to sto se i sama deca nalaze tamo u kuci VB, doduse ima i velike dece, ali i dalje dece. Znaci, deca gledaju decu. I nema sta da se vidi. A ti si sad bombardovan time da gledas ono sto ti se nudi, ili da ugasis tv kutiju. Ako uzmemo da je ona decurlija u stvari sam matorac do matorca, onda da otvorimo posebnu temu o tome ko je mlad a ko star pa da raspravljamo na tu temu. A jesu matori zaebani ljudi. Iskvari se covek vremenom. Drugi matori ga kvare, tako sto se ovaj iskvari ne bi li se zastitio od tudje pokvarenosti.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 04.11.2006. 20:32 »

Jel znate nekog ko gleda VB? Ako znate pitajte ga zasto gleda i sta mu je interesantno.
Sačuvana
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04.11.2006. 22:46 »

Pitanje je da li je ovo što ću ispričati za ovaj deo foruma... Svejedno, išao sam nedavno na neki rođendan, bio sam pozvan i nekako mi je bilo dosadno te nisam mogao da odbijem. U poslednje vreme, zapravo, idem na takva mesta i događaje čisto iz dosade. Dakle, odem do tog prijatelja, ili bolje reći poznanika. Zateknem u sobi neke ljude... na prvi pogled reklo bi se savremena omladina... mobilni telefoni na stolu, ali ništa sem toga ne odskače na prvi pogled. Najpre pozdravim sve ponaosob, rukujem se (što ne radim obično, ali primetio sam, tako na prvi pogled, da je potrebno da pokažem neku vrstu prisnosti, te je rukovanje kao stvoreno za tu stvar) s njima, i zasednem negde taman iza nekog zvučnika koji tuče neku tugovanku Dina Merlina, što mi je odmah atmosferu učinilo gadljivom. Pomislih - hajde, videću makar šta rade mladi kad se nađu u ovakvim situacijama, šta ih zabavlja, zato ću odsedeti neko vreme. I odsedim, i primetim kako tu ima i učenijih mladića, i neka devojka koja je učiteljica ili nastavnica u školi, a koja kad god progovori pokušava da nametne to da je ona autoritet u školi. Prepričavalo se šta je ko doživeo.

- Onda sam morala da pozovem njegovog oca da dođe, jer mali je bezobrazan...
- A pazi sad ovo, idem ja niz ulicu i odjednom...
- Znaš, to je onaj aparat...
- Ma skinuo sam ja celog Velikog Brata, preko interneta, sve što sam propustio...

E, tu sam se skoncentrisao jer mi je bilo neverovatno. Niko nije negodovao, ni reč kritike nije bila upućena, niti ona slučajna, uzgredna, makar da kažu "dosadno je", ne, nego su se pridružili i još insistirali da se uključi TV jer je u to doba bio prenos uživo.

Dakle, ljudi to gledaju, čak podrazumevaju da je to nešto sasvim prirodno.
Sačuvana

- Mi smo hteli naše pare, a oni su hteli naše pare. Nikako nismo mogli da se složimo oko toga čije su naše pare. (Nenad Čanak)

- Učestvuj u četvrtom broju časopisa Zapad!
General
Gost
« Odgovor #7 poslato: 05.11.2006. 03:09 »

Ne samo da gledaju nego je to najgledanija emisija trenutno u zemlji. A njihov forum radi odkad se pusta emisija a isto tako je najposeceniji. Servirano je ono sto gost zeli. Gost je svetinja, a u ovom slucaju to je njegovo velicanstvo - prosecni gledalac.
Sačuvana
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +47/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 05.11.2006. 11:08 »

Ne pratim VB-a, ali otprilike znam likove. Sta mislite o onom Mikiju - vestacki naprvljeni markentiski proizvod ili se organizatorima jednostavno posrecilo da im takav lik dodje u emisiju? Slusao sam ga u par navrata i ne mogu da kazem da nije pobrao simpatije...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +24/-1007
Van mreže Van mreže

Rino zna sve!!!

« Odgovor #9 poslato: 05.11.2006. 15:56 »

gledam ovu sliku, pa pishe Mizant...pa josh mi se u glavu stvara ona kineska faca  jezik a kad pogledam oni poenchici, vidim nula....pa mi bude nekako zao za tebe...usamljeni kinez sa nula poena  :( , ali znash, onda se setim da ja ne volim kinezi i da imam dva poena i pochem da se cerekocem  jezik crkni!
Sačuvana

"Ako koza lazhe, rog ne lazhe"
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +24/-1007
Van mreže Van mreže

Rino zna sve!!!

« Odgovor #10 poslato: 05.11.2006. 15:57 »

:o  a shto ja sama sebi ne mogu da povecavam poeni A??????  Ljutko NIJE FER
« Poslednja izmena: 05.11.2006. 15:59 Rinotileksomanicharka » Sačuvana

"Ako koza lazhe, rog ne lazhe"
General
Gost
« Odgovor #11 poslato: 06.11.2006. 02:07 »

Meni Miki uopste nije zanimljiv, mada ga nisam nesto ni gledao. Nista posebno. Cak mi se ucinio malo pritup, da ne kazem priglup.
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #12 poslato: 06.11.2006. 02:29 »

Miki je ubacen u kucu VB-a sa jednostavnim i prostim ciljem - da privuce ljude! Koje ljude? Prosecne ljude koji su: seljaci, folkerasi, foliranti, bagra i selci, jer oni inace ne gledaju B92, pa samim tim sto ce on da bude "svinjar" oni ce se identifikovati... a opet, on je lik koji navodno ima pro-evropske stavove, pa ih stavlja na dobar glas.

Covek je marketinski potez i to jedan od najboljih koje je B92 imao... i Alltheweb se slaze s tim...  jezik Fora je, dakle, u tome da je on kritikovao VB, odnosno koncept, odbijao kintu, a time sto je od sebe pravio Show, dizao i rejting emisije, gledanost i privlacio masu kako bi sada postao brand. Jak mi je on brand... Zelenko
Sačuvana
General
Gost
« Odgovor #13 poslato: 06.11.2006. 02:35 »

Boga mi, opasna ova Sandzi kad kritikuje, zna daleko da dobaci pljuvacku. Nista drugo nego bravo! Pravi opis situacije.
Sačuvana
sAngiE
Gost
« Odgovor #14 poslato: 06.11.2006. 02:39 »

Ma htela sam to jos pre dve-tri nedelje da postujem, ali meni je sama tema VBa uzasno dosadna... nikada mi nije koncept voajerstva bio zanimljiv jer bih radije prelazila u aktivno stanje  Cheesy , ako me razumete... a sada ljudi bivaju privuceni cinjenicom da neko ZAMISLI zivi u TOJ KUCI i sad KAO nesto tamo RADI...

MA DAJ! S oprostenjem, ide u WC i jede i spava... i radi sve ono sto ti radis samo sto ne voajerise kao ti... uzas! ::)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: