DramatisPersonae
Gradjanin
Duh bunta: +53/-14
Na mreži
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #405 poslato: 05.04.2008. 19:27 » |
|
A great sign appeared Under the stars and the moon Sounds of galloping horses On clouds of lightning and thunder
A dark gathering storm To scorch the earth for many generations A nuclear winter Worse than any cold or holy war
A white horse on the clouds of death A red warhorse to end all wars A pale horse and pestilence led by a Black horse with famine and scales
The doctrine of hatred Nation will rise against nation Wash me in blood and let me be The firstborn of the dead
A crowned rider with arrows and bow A red rider with a great firey sword Flames come from the one called death Horror and apocalypse follows
(RIDE!) Won't you four horsemen ride again Before this kingdom is blown to kingdom come
I hold fast to what I believe Till I see my name in stone
Blessed are the dead
A white horse on the clouds of death A red warhorse to end all wars A pale horse and pestilence led by a Black horse with famine and scales
The synagogue of Satan Nation will rise against nation Wash me in blood and let me be The firstborn of the dead
A crowned rider with arrows and bow A red rider with a great firey sword Flames come from the one called death Horror and apocalypse follows
(RIDE!) Won't you four horsemen ride again Before this kingdom is blown to kingdom come I hold fast to what I believe Till I see my name in stone
Blessed are the dead
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +90/-13
Van mreže
|
 |
« Odgovor #406 poslato: 08.04.2008. 19:13 » |
|
Prilicno promenljiv, pomalo hladnjikav dan sto se vremenskih prilika tice ali dovoljno zgodan za visesatnu setnju kroz dragu nam prestonicu. Dovoljno da kao i svaki put samo potvrdim licni osecaj u vezi statusa mesta u kome zivim. Doza subjektivizma je namerna, ne da bih potencirala prednost glavnog grada vec da bih skrenula paznju da iz njega niko nema potrebe da makne bilo gde ukoliko to nije nesto van zemlje. A i zasto bi? Ono sto mi je ispunilo vreme, nadahnulo ali i nametnulo staro osecanje pripadanja provinciji (nije izmisljen termin jer je bolno realan) nisu bile ni Zara, ni Tommy Hilfiger, ni Beneton, vec jedna jednostavna, divna stvar zvana-knjizara. Maltene jedna pored druge, krcate novim i starim izdanjima, sa sasvim pristupacnim cenama, pune ljudi. Misaona imenica za debelo crevo zvano Nish….O bioskopima, pozoristima i ostalim institucijama ne zelim uopste da trosim reci. O standardu koji bar na prvi pogled upada u oci takodje ne treba traciti vreme, iako bi zalazenje izvan kruga dvojke verovatno pokazalo nalicje sveopste situacije…no nedovoljno lose da bi sa onim losijim u razmaku od samo 100-ak km u bilo kom smeru bilo upadljivo. Nije bilo olaksanja pri povratku kuci, ni osecaja pripadanja. Posle svega, samo osecaj tuge.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje. Sartr
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #407 poslato: 08.04.2008. 19:33 » |
|
O tom osećanju sam govorio na raspravi "Šta volite u Beogradu?"... Jer isto tako kao ti, kad bih šetao tim ulicama i imao prilike da se uverim u svu (a u stvari tek jedan deo nje) svetlost velegrada kakav je Beograd, osećao bih neku vrstu mučnine u stomaku i žala što takav nije i grad u kojem ja živim. Mučno mi onda izgleda i preseljenje jer je u prevodu tek bežanje/izbegavanje problema, a ne suočavanje sa njim i njegovo rešavanje.
Napadali su me zbog toga što sam katkad izražavao negodovanje zbog te razilike u standardu i što se ne uspevam opustiti bar to vreme koje provodim u glavnom gradu. Ljudi koji dolaze iz Niša u Beograd na dan-dva (obilazak kao kakvog parčeta Evrope u Srbiji ili pak odlazak na koncert) obično se tamo osećaju sjajno, a kad dođu u Niš prepričavaju kako su oni videli ono malo svetla, a drugi - u-ta-ta - nisu.
Sjajan tekst (opis), Lanavi.
No, ti si, kako vidim iz IP adrese, u inostranstvu... verovatno tamo provodiš više vremena nego u Nišu... tako da možeš da vidiš i kakav je standard vani. Ako se ti, koja si videla sveta (video sam i ja, ali pre nekih 10 godina, a i tada nisam obraćao pažnju na ono što mi danas pada u oči), uspevaš oduševiti Beogradom... onda je to jak argument i za one koji mi ovde stalno prigovaraju kako je "i Beograd živa beda" (a, veruj, ima mnogo takvih u mom okruženju), čime u stvari smatraju da su mi zapušili usta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +90/-13
Van mreže
|
 |
« Odgovor #408 poslato: 08.04.2008. 20:18 » |
|
Da, utisak je mucan i neprijatan i pri tom kao uzrok ili vinovnika niske propasti ne vidim u drugome a opet ne mogu ni da se otmem ideji da u svemu tome neko debelo igra opasnu igru. Pri tom nije samo Nis problem, problem je sve ostalo juznije od Bg-a, no ne vredi razvijati ponovo prezvakane teme. Nekada sam uzgajala ljutnju i prkos kada se pomene Bg i po cemu je on tako poseban, a onda vremenom shvatila da je taj utisak upravo izveden iz osecanja inferiornosti i pokusaja da ublazim ili barem zamaglim cinjenicno stanje u kome zivim...no i tu necu da razvijam temu, da forumasima beogradzanima ne podilazim i nateram da ih "pocrvene" od stida i radosti  . IP vise nije na inostranoj adresi jer sam trenutno ovde gde jesam...svet je velik i svetao, pun mraka i cudesa, neizvesnosti i zahtevnosti ali je najvaznije u njemu da daje sansu. Sta to bese u zemlji Srbiji?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje. Sartr
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #409 poslato: 09.04.2008. 00:01 » |
|
Da, video sam da sad nisi na onoj staroj, ali uglavnom si sa one pisala pa sam zato kazao.
Elem, što se tiče Beograda... Ja sam odavno zastupao taj stav (koji danas na forumu zastupa Johnny_kG, Kragujevčanin, i kome sam obratio pažnju na tu stvar) da je Beograd rupa... da je Niš grad, i tako tome slično (ima i na Krstarici to pribeleženo, nick mi je bio Nietzsche, i sramim se kad god mi neko ukaže na te poruke koje sam tada pisao). Ali kad se pogleda iz političke, ozbiljne perspektive, daleko je korisnije prilikom optuživanja Beograda i države za ponašanje prema jugu (južnom od Beograda) zastupati upravo suprotan stav i naglašavati ogromnu prednost na strani Beograda. Jedino na taj način (a to je uzgred i čista istina) možemo doći do poboljšanja situacije, do toga da i nas država pogleda i omogući nam da živimo makar sličnim standardom kao što žive građani Beograda. Zagovarajući suprotno samo bismo mogli da opravdamo dalja ulaganja u Beograd, što je jasno suprotno našim željama.
No, kao što znamo, to je tema za podforum Decentralizacija. Da ovde ne davim tom pričom više.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Odradek
Gradjanin
Duh bunta: +38/-7
Van mreže
Pol: 
Bonus penis, pax in domus
|
 |
« Odgovor #410 poslato: 09.04.2008. 00:56 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #411 poslato: 09.04.2008. 20:23 » |
|
Celo posle podne me je bolela glava, ukinuli su mi petsto kinti od plate, nisam ni pipnuo josh uvek knjigu od Ljube Gazivode, odjeb'o sam druga, koji je mene prethodno ispalio, no shta sad.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Odradek
Gradjanin
Duh bunta: +38/-7
Van mreže
Pol: 
Bonus penis, pax in domus
|
 |
« Odgovor #412 poslato: 09.04.2008. 23:32 » |
|
Umro Stanisa Stosic, covek koga jako postujem otkad znam za sebe...   Nek mu je laka zemlja. RIP
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
Vogue
Banovani korisnik
Duh bunta: +4/-7
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #413 poslato: 10.04.2008. 00:24 » |
|
Zao mi je, svakako.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist
Duh bunta: +20/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #414 poslato: 10.04.2008. 00:39 » |
|
RIP :(
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #415 poslato: 10.04.2008. 08:18 » |
|
A ko je to?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #416 poslato: 10.04.2008. 10:41 » |
|
Cuo sam za njega, ali nisam cuo pesme. Nihilist, je l imas da posaljes neki mp3. Mozes i na muzickoj temi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Druid
Gradjanin
Duh bunta: +38/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #417 poslato: 10.04.2008. 12:00 » |
|
Prolijetni pljuskovi! Prekrasna faza ranog prolijeca, miris kise u zraku, rastuce zelenilo i nadolazeci nemir.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
...76,77, vratit ce se opet, 78,79...
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #418 poslato: 10.04.2008. 12:05 » |
|
Ja ponavljam Druid, da si ti ekstremno pozitivan nick, koga bi trebalo klonirati na ovom forumu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #419 poslato: 10.04.2008. 12:06 » |
|
Celo posle podne me je bolela glava, ukinuli su mi petsto kinti od plate, nisam ni pipnuo josh uvek knjigu od Ljube Gazivode, odjeb'o sam druga, koji je mene prethodno ispalio, no shta sad.
Hajde sve, ali da nisi pipnuo moju knjigu, to je neoprostivo..... :ljut2:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|