Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Svastara  (Pročitano 3157 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +80/-10
Na mreži Na mreži

« Odgovor #45 poslato: 04.05.2008. 12:10 »

Manastir je poprilicno okrutni vid samotnjastva koji doduse moze da pomogne ali nije za one promenljivog stanja duha - one hocu-necu tipove. Jos nesto, trazi vec postojeci duhovni mir koji treba da se ukoloteci a nije lek za lecenje frustracija i nemira.
Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #46 poslato: 04.05.2008. 12:12 »

istina, ali dodje choveku tokom zivota, prekretnica kada vishe ne moze da zivi sa sobom, i hitna promena je neizbezna.
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #47 poslato: 04.05.2008. 12:32 »

istina, ali dodje choveku tokom zivota, prekretnica kada vishe ne moze da zivi sa sobom, i hitna promena je neizbezna.

Zar takva izolacija ne bi bila u cilju sto veceg zblizenja sa sobom (i Bogom, neraskidivo je)? Tek takvo vreme daje sansu i nadu da sebi pridjemo sa mnogo vise ljubavi, samopostovanja i preispitivanja. Samoca pomaze sebi osim ako nije depresivno stanje duha u pitanju.
Sačuvana

Andric
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 04.05.2008. 12:48 »

Pa da. Takva izolacija jeste radi udaljavanja svega onoga shto nas udaljava od nas samih (osim naravno sakrivenog motiva kao npr. Bog). Tj. radi izdizanja sopstvene lichnosti, i pronalazenja "pravog" puta, ili bolje reci samo: puta.
Sačuvana

They bear your life away
They've taken the queen

lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #49 poslato: 04.05.2008. 13:02 »

Ovo sam rekla iz razloga sto si pomenuo prekretnicu kada covek ne moze da zivi sa samim sobom...dakle, zivis sa sobom ali ne u okruzenju onoga sto smeta tom -sebi-. Ipak, manastir je drastican izbor, mislim da to ne moze svako i nije za svakog. Izolacija je moguca i na drugom mestu...za pocetak iskljuciti se sa foruma osmeh.
Sačuvana

Andric
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 04.05.2008. 13:05 »

da, ali shta ako ne mozesh da zivish sam sa sobom?
gde recimo nije problem u kontaktu sa svetom, nego u nachinu kontakta sa svetom?
Shta, ako ono shto ti jesi, i sve tvoje misli, radnje, dela uopshteno, teze da te josh vishe upropaste? Tj. shta kad ne mozesh da se pomirish sa onim shto si postao?
Kako promeniti sebe, kad nije drushtvo u pitanju?
Sačuvana

They bear your life away
They've taken the queen

lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #51 poslato: 04.05.2008. 13:58 »

da, ali shta ako ne mozesh da zivish sam sa sobom?
gde recimo nije problem u kontaktu sa svetom, nego u nachinu kontakta sa svetom?
Shta, ako ono shto ti jesi, i sve tvoje misli, radnje, dela uopshteno, teze da te josh vishe upropaste? Tj. shta kad ne mozesh da se pomirish sa onim shto si postao?
Kako promeniti sebe, kad nije drushtvo u pitanju?

Ne znam, iskreno ne znam. U stvari, najteze je pogoditi zivot, ziveti u skladu sa sobom, ne mrzeti svoje misli, radnje i dela. Onda je i kontakt sa drugim ljudima opusteniji a njihova reakcija pozitivna. Drugi osecaju taj raskorak u nama i ne mogu da nas vole ako nismo uspeli da sami sebi najpre budemo prijatelji...kako uostalom i ocekivati da te drugi bolje razume ako samog sebe odbacujes kao bice. Mozda je stvar upravo u iskrenosti prema sebi ali ako prevladava mrznja prema svemu onome sto cinis i osecas onda ne vidim drugi nacin no da se drugi usunja u tvoj svet i proba da te nauci da se volis. Ako ni to ne pomogne onda ce pokusaj biti uspesan (o tom pokusaju i ostvarenju smo pricali). 
Sačuvana

Andric
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Saber Rider

« Odgovor #52 poslato: 05.05.2008. 19:31 »

nesiguran
to za manastir i nije tolko losha ideja :)
hocu i ja

Ako cete neko strpati u manastir to cu biti ja kad izludim od tebe...do tada da nisam cula vake gluposti:D
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #53 poslato: 06.05.2008. 03:12 »

Slucajno sam doznao da je u zatvorima, i to ne svim, ali nekim, za koji sam to saznao, dakle, da je u zatvorima za one koje kazne na period od 3 do 6 meseci sjajno; u stvari, da je kao u manastiru, samo sto ne moras da se molis i izigravas budalu. Ovamo imas i stoni-tenis (neki to zovu "ping-pong"), i racunarski centar, i sve ono sto ti treba za solidan zivot u jednom bungalovu. Doduse, jedino mozda oni oko tebe nisu prijatni, posto moze da se dogodi da u njemu (zatvoru) zavrsi i neko neposten, neki lopov ili ubica ili silovatelj. Sve u svemu, nije losa ideja ako manastir otpadne (a mislim da bi mogao da otpadne zbog te nuznosti da se molis kako ustanes, a cini mi se da ja tu budalastinu ne bih podneo ni dva dana, pukao bi mi film, pogotovo od ranog jutra ako bi to trebalo da radim).

Drugi osecaju taj raskorak u nama i ne mogu da nas vole ako nismo uspeli da sami sebi najpre budemo prijatelji...kako uostalom i ocekivati da te drugi bolje razume ako samog sebe odbacujes kao bice.

Eh, kad se setim kako sam ranije upadao u rasprave kako bih dokazao kako je glupo tvrditi da je nemoguce voleti drugog ako ne volis sebe. I onda bih se sluzio onim argumentima da je onaj ko voli sebe egoista, i da egoista ne moze da voli drugog. Da onaj ko voli drugog uopste ne vidi sebe, pa da tako i ne mora da postuje sebe.

Sada mislim drugacije i smesni su mi oni stavovi od pre tri ili cetiri godine. A sto se ovog tice, podrzavam stav Lanavi, i dodajem da je uslov "ljubav prema sebi" nuzan jer da covek ne voli sebe ne bi se ni odlucio na to da se trudi da zavoli koga drugog. Ako je ljubav trud, onda on potice iz ljubavi prema sopstvenom zivotu, koja kao prvi proizvod daje ljubav prema drugome, odnosno samo davanje.

Ako cete neko strpati u manastir to cu biti ja kad izludim od tebe...do tada da nisam cula vake gluposti:D

Sjajno je kad devojka tako naredjuje... jos se oseca mala doza neceg sto bi se moglo nazvati zudnjom... mozda pomesane sa ljubomorom. Nagadjam.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #54 poslato: 06.05.2008. 10:08 »

...u stvari, da je kao u manastiru, samo sto ne moras da se molis i izigravas budalu...???

Tako prica obrazovani, mladi demokrata na pragu 21.veka???
Inace, ako nisi cuo, odlazak u manastir, ili samostan je dobrovoljan cin pojedinca, spremnog, valjda, da se moli i da izigrava budalu...i za to se ne dobijaju kola, ribe i politicki pojeni, znas. Dakle, nije moranje, i ne stizu ovozemaljske nagrade.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 06.05.2008. 16:42 »

Jel' neko prochitao summa theologica?
Sačuvana

They bear your life away
They've taken the queen

lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #56 poslato: 20.05.2008. 14:42 »

Pronasla ovo na internetu...nisam znala gde da ga postavim...ali neka bude svastara jer zaista svasta postoji...kako zatucanost, religija, vaspitanje mogu da ucine zivot mizernim i uzasnim:

Divorce After 30 Years Of Marriage, You Will Never Guess Why, Or Where

For 30 years of marriage, a wife in Saudi Arabia never showed her husband her face, then he tried to lift her face veil while she was sleeping, she asked for a divorce. "After all these years, he tries to commit such a big mistake," the wife said.

This is not the first time this situation has occurred. Al Arabiya, a Saudi newspaper, reported the case of Ali al-Qahtani, when he tried to take his wife's veil off after 10 years of marriage, she threatened to leave.

Hassan Al-Atibi threatened to marry another woman when his wife didn't show her face. She suggested one of her friends. Always being veiled is not an Islamic practice, but a very old tradition practiced by a minority of people in Gulf countries.

Sačuvana

Andric
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #57 poslato: 29.05.2008. 15:42 »

Osećam se mnogo, mnogo loše. Napolju sjajno vreme za šetnju, a meni prijatelji lupe slušalicu... kad ih pozovem. A to nisu obični ljudi nego prijatelji... Šta bi rek'o neko ko me ne zna...
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +121/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 29.05.2008. 15:44 »

PIVA KLAPA ISPOD VOLTA ( ne Diznija)
TO JE KLAPA NIKA NOLTA
VAL SE PJENI OTOK ŠOLTA
ŽIVILA NAM GORNJA VOLTA
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #59 poslato: 29.05.2008. 15:49 »

Idem sam da šetam... bezveze... I prilično jadno.
Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: