Slucajno sam doznao da je u zatvorima, i to ne svim, ali nekim, za koji sam to saznao, dakle, da je u zatvorima za one koje kazne na period od 3 do 6 meseci sjajno; u stvari, da je kao u manastiru, samo sto ne moras da se molis i izigravas budalu. Ovamo imas i stoni-tenis (neki to zovu "ping-pong"), i racunarski centar, i sve ono sto ti treba za solidan zivot u jednom bungalovu. Doduse, jedino mozda oni oko tebe nisu prijatni, posto moze da se dogodi da u njemu (zatvoru) zavrsi i neko neposten, neki lopov ili ubica ili silovatelj. Sve u svemu, nije losa ideja ako manastir otpadne (a mislim da bi mogao da otpadne zbog te nuznosti da se molis kako ustanes, a cini mi se da ja tu budalastinu ne bih podneo ni dva dana, pukao bi mi film, pogotovo od ranog jutra ako bi to trebalo da radim).
Drugi osecaju taj raskorak u nama i ne mogu da nas vole ako nismo uspeli da sami sebi najpre budemo prijatelji...kako uostalom i ocekivati da te drugi bolje razume ako samog sebe odbacujes kao bice.
Eh, kad se setim kako sam ranije upadao u rasprave kako bih dokazao kako je glupo tvrditi da je nemoguce voleti drugog ako ne volis sebe. I onda bih se sluzio onim argumentima da je onaj ko voli sebe egoista, i da egoista ne moze da voli drugog. Da onaj ko voli drugog uopste ne vidi sebe, pa da tako i ne mora da postuje sebe.
Sada mislim drugacije i smesni su mi oni stavovi od pre tri ili cetiri godine. A sto se ovog tice, podrzavam stav Lanavi, i dodajem da je uslov "ljubav prema sebi" nuzan jer da covek ne voli sebe ne bi se ni odlucio na to da se trudi da zavoli koga drugog. Ako je ljubav trud, onda on potice iz ljubavi prema sopstvenom zivotu, koja kao prvi proizvod daje ljubav prema drugome, odnosno samo davanje.
Ako cete neko strpati u manastir to cu biti ja kad izludim od tebe...do tada da nisam cula vake gluposti:D
Sjajno je kad devojka tako naredjuje... jos se oseca mala doza neceg sto bi se moglo nazvati zudnjom... mozda pomesane sa ljubomorom. Nagadjam.