Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Rasprava o ljubavi (za decu)  (Pročitano 15164 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #45 poslato: 01.04.2007. 14:44 »

Ljubav jeste odluka, ali mistriozni momenat indicira ljubav... Da je samo odluka, svi bi bili srecno zaljubljeni... Nije ljubav kompromis
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: 29.04.2007. 03:09 »

Oni koji mnogo pricaju o seksu su upravo oni koji ga ne upraznjavaju. Isto tako i za one koji mnogo pricaju o ljubavi vazi.
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 04.05.2007. 23:34 »

LOVE IS IN THE AIR  :jezik: Sve je OK, dok je ljubav topic number 1... Dovoljno dokazuje da je potrebna svima, ma koliko se folirali...
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 07.05.2007. 15:05 »

Izdajnice, postajes mi vec sumnjiv, jer pokretanje tvojih tema ima previse slicnosti sa aktuelnom situacijom u mom zivotu... Vidis, ja sam bila sa deckom 7 meseci i raskinula sam, iako nisam imala razloga, ali glupost koju je napravio, bila je samo inicijalna kapisla za njegovo otudjeno ponasanje prema meni. Mislim da se tako ponasao-na distanci , jer je pre nego sto je upoznao mene bio u vezi od tri godine. Mislim da se tu uzasno istrosio, a obzirom na to da je emotivan jako, sigurna sam da mu je bilo mnogo tesko. Sjebali smo se oboje u nasoj, ne toliko dugoj vezi, ja zato sto sam se navukla, a on zato sto nije spreman da se posveti na pravi nacin novoj devojci i pitanje je da li ce biti uopste nekada... Jos uvek smo u kontaktu, on je insistirao da se druzimo... Valjda da bih mu nekako bila u okolini... Strasne su duge veze i kada ti je neko mnogo drag i mislim da moze da se umre od patnje...
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 08.05.2007. 03:22 »

Ljubav je zavisnost i opsesija... Ljubav je kada ti je tesko sa nekim, ali ne mozes bas ni bez njega... Ljubav je strepnja... ljubav je ludilo... ljubav je kada se osecas nesigurnim pred voljenom osobom, a znas da si u pravu... Ljubav je jaca od ponosa... Ljubav je kada pocnes da razmisljas sta bi taj neko koga volis voleo da dozivi u vezi sa tobom i u ljubavi nema tolerancije koje ima u prijateljstvu. Ljubav ne trpi kompromis niti tolerise povremenu neodgovornost, lenjost ili zaboravnost... Ljubav je strozija od prijateljstva, opasnija, iako moze da bude kratkotrajnija, ona je burnija i mucnija... U ljubavi je sve dozvoljeno... Love is wisdom of fools and folly of wise... Ljubav moze da postoji i bez mnogo komunikacije...
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #50 poslato: 15.05.2007. 21:50 »

Umirem nesto duze od godinu dana. Javicu kad crknem.
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 15.05.2007. 23:25 »

Jeste, moguce je crci od ljubavi, ali covek bi trebalo ipak u patnji da shvati da mu je sigurno preostalo jos mnogo toga sto jednostavno mora da uradi i sto ga cini specificnim, a nasa specificnost nije samo pravo, vec i obaveza... Mislim da se okoncavanjem neke veze ne gubi sve... Znam da je ovo lakse reci nego izvesti, ali to je jedino ispravno, utesno i realno posle ljubavi.
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 19.05.2007. 02:44 »

Sta mislite o stavu da ljubav moze da se spreci. Jedan moj drug mi je rekao da voli samo neozbiljne veze, a kada sam mu ja rekla da su to glupost i da ljubavi ima ili nema, on mi je odgovorio da ljubav moze da se spreci. Ne verujem u to. Gde se uopste razgranicava ozbiljna od neozbiljne veze i kako to neko zakljucuje da mu je recimo potreban samo sex i nista vise? Sta ukoliko se bas zaljubis u tu neku osobu od koje bi samo sex? Sta radis onda? Nervira me i stav-suvise sam mlad da bih se vezivao. Sta to tek znaci? U svakom zivotnom periodu je lepo imati i prozivljavati ljubav. Mislim da su ovo prilicno samozivi i glupi stavovi. Sta vi mislite?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #53 poslato: 19.05.2007. 02:50 »

Nemam ništa da prigovorim tom stavu. S jedne strane je sasvim ispravno od suprotnog pola uzimati samo ono što se mene lično tiče. Mnogi muškarci (kao i mnoge žene) i ne znaju ništa drugo kvalitetno naći u drugoj osobi do onog udubljenja ili ispupčenja. Pa kako onda ih kriviti?

No, ja ipak ne mogu imati prijatelja koji bi drugu osobu tretirao na taj način. Takav ne bi mogao dobiti prijateljski tretman s moje strane. Iz principa.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #54 poslato: 19.05.2007. 02:56 »

Sramim se što sam otvarao ovu temu. A glupo je da brišem pošto su i drugi učestvovali.
Počinjem da se slažem sa Maelstromom o tom šta je ljubav. Dakle, jedan neobičan slučaj. Udes. Negacija umnog. Idiotski rez u svesti. Budalaština.

Ne ubija ona nego to što čovek nema šta drugo da radi pa se usuđuje žaliti za glupošću. Pokušava ispraviti promašaje onih koje je voleo.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 19.05.2007. 03:01 »

U pravu si sa jedne strane, ali on je dobar prijatelj, iz tog razloga mislim da uopste ne veruje u to sto govori. Ne zna ni sam sta bi hteo, pa lupeta...
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: 19.05.2007. 03:10 »

Tesko mi je sto cu priznati, ali na kraju se zaista svede na to sto si rekao, Izdajnice, taj rez i zaljenje, kao i pokusaj da ispravis greske onih koje si voleo. Kako ipak tumacis cinjenicu da je meni, recimo organizovan dan, nije mi dosadno, aktivna sam, a ipak mi je na pameti jedna osoba, onako usput, dok zavrsavam svoje obaveze i dok sam posvecena ostalim stvarima, nekako mislim o njemu, a svesna sam da vise nista nece biti od nas? Ja znam da ga volim, ali isto tako sam svesna da je kraj i da moram dalje, ali on mi stoji tu negde, evo cak mi je i sada u glavi. Sta ti mislis?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #57 poslato: 19.05.2007. 03:16 »

Klinac se klincem izbija. Eto tako. Bitno je zavrnuti žaljenje. Obično se žali iz iracionalnog razloga, pošto onaj ko je ostavio ne zaslužuje da bude voljen, a onaj koji ostavlja ionako ne može da žali za onim koga je ostavio. Tako je u stvari žal za tim što je bilo ponajpre sebično osećanje, nekakva čežnja za zadovoljstvom koje je ta druga osoba pružala, ali ne i za samom osobom. Tu čežnju je lako zadovoljiti kvalitetnom ili kvalitetnijom zamenom. I tako sećanja nestaju. Sve se vraća u normalu, a emancipovana žena se fokusira na novi predmet ljubavi. No, dozvoli da te slučaj povede, kako to kažu oni koji glorifikuju bogom-danu ljubav. Znači, hodaj, hodaj, i kad osetiš nekakav miris, nekakvu nevidljivu vezu prema gomilici sjajnog mesa, onda reci sebi: to je taj, evo moje ljubavi, i budi hrabra, ili mu se postavi tako da on bude hrabar, pa živite srećno dok čežnja traje. I tako dalje, i tako dalje. To je sve normalno. Sve je to ljudski.
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: 19.05.2007. 03:28 »

Hvala ti, valjda si u pravu... Moj problem je sto se suvise udubljujem... Ne znam zasto to radim, kao da sam mazohista... Svi mi kazu da ne bi trebalo to da radim... Gledam ja okolo, nisam ni u kakvoj depresiji, ali imam neku potrebu da ja nesto pojasnim, da ga kao prizivam pameti, sto je greska. Ostali smo prijatelji i skoro smo se videli u toj svrsi i uopste nisam aludirala ni na sta sto je bilo, a on jeste po malo, ali ja sam  iskulirala totalno.
Sačuvana

Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #59 poslato: 20.05.2007. 14:51 »

Ljubav je kada ti drugarica i drugar kupe DVD rezac. :)
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: