Stranice: 1 [2] 3 4 ... 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Rasprava o ljubavi (za decu)  (Pročitano 11421 puta)
Paragon
Gost
« Odgovor #15 poslato: 16.06.2006. 01:08 »

...
Sačuvana
Vixen
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Always look back...

« Odgovor #16 poslato: 19.06.2006. 09:00 »

Zao mi je Pragon-e,ali ja se uopste ne slazem sa tvojom izjavom jer smatram da koliko god surovi,u mnogim slucajevima plitki,da ne kazem glupi,ljudi mogu biti ipak gajim nadu da smo mi  na visem razvojnom nivou od zivotinja.Volim pse(cak i imam jednog) i uopste sve zivotinje,sto se i ne moze reci za ljude,ALI...Mislim da cu zvucati pompezno,sto mi nije namera.Naravno da je u coveku ostao deo onog divljeg,neukrocenog-animalnog,ali ljubav se jedino moze iskanalisati na pravi nacin uz pomoc razuma.Bez toga sve se svodi na seksualnu potrebu,a to ne moze naciniti coveka duhovno celim.
 :wink:
Sačuvana

Every sweet with sour is tempored still
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #17 poslato: 03.01.2007. 04:48 »

Dakle, pošto sam totalno prso...

Čuj, ja mislim da je to posve moguće. Ne samo otud što gledam kako se raspadam pošto me je ostavila devojka nakon tri godine posvecivanja, platonske ljubavi i slicnih stvari koje ako se ovde budu opisivale sve ce manje vredeti (tak da neću o tome više pričati).

Ne kontam kako je moguće da preživi neko ko bude ostavljen posle više od 3 godine (ne znam, možda drugi drugačije vole pa mogu istrpeti). Jer ako ništa ne očekuješ, ako ništa ne ulažeš, ako ništa ne idealizuješ, ništa ne možeš ni izgubiti (ili ćeš izgubit jako malo, ma koliko godina života proveli skupa).

U mom komšiluku jedan je mladić bio skroz u outu nekoliko meseci, pošto je valjda napravio neku glupost sa devojkom (valjda joj izazvao neželjenu trudnoću pa ga ova dampovala). Bio je jako depresivan, nije izlazio iz kuće, nikoga nije mogao da vidi. Uskoro je zaradio leukemiju i umro. Znam još neke primere, samo što se završavalo nekim jasnim aktom suicida (razneo bombom sebe ili tako nekim oružjem). Mene će najverovatnije da dohvati ono prvo, no, ne može se tu ništa učiniti.

U svakom slučaju: O, da, može se riknuti od toga. To je neka vrsta bolesti... to kad ti je neko drugi draži od sebe samog.
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 03.01.2007. 09:07 »

Jest, moze se riknut 100%
Ja znam da ja bi, ondak (i trzam glavu unazad) znash, da nije bilo to shto je bilo. Lej, neko pokushava da uradi lobotomiju na ovu kucu, i Ilicka ce dodje danas
Sačuvana
Odradek
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #19 poslato: 03.01.2007. 17:24 »

g.K, uz duzno postovanje, mislim da kenjate kao kamila. Da ste u krajnjem slucaju uspeli da se vencate [sacuvaj me Boze braka!] ili ostvarili neki drugi oblik trajne kohabitacije [onemogucili beg lomljenjem obe noge ili slicno], samo saznanje da cete uvek moci da je imate, kada Vi to pozelite, bez straha da bi mogla da Vam se izmigolji, drasticno bi promenilo Vase interesovanje za nju. Onda bi vremenom pocele da Vam smetaju neke njene mane i kako Vam je na pocetku bila nadahnuce, kasnije bi Vam postala teret. Kao sto sada zalite sto je nemate, u ovom drugom slucaju bi zalili sto je imate, jer Vam je potrebna sloboda, kao mustangu na ravnici [ili kako vec kazu u filmu "Nezenja"]. Na kraju, ipak su sve one samo par sisa za cuclanje i par nogu sa rupom za sirenje ['ajducke] loze u sredini... Sve ostalo je neupotrebljivo, ili u najmanju ruku zanemarljivo...
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #20 poslato: 03.01.2007. 17:42 »

Na kraju, ipak su sve one samo par sisa za cuclanje i par nogu sa rupom za sirenje ['ajducke] loze u sredini... Sve ostalo je neupotrebljivo, ili u najmanju ruku zanemarljivo...

E bas me zanima sta bi Miz rekao na ovu izjavu. A kako bi reagovalo neko zensko znao bih. Ne znam da li se ovo zove nihilizam, ali definitivno zvuci jadno. Kao da je to rekao neki homo balkanikus ili neko ko je na kraju zivota pa misli da je izgubio sve iluzije...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Odradek
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 03.01.2007. 19:17 »

Dragi Trumane, reci mi, da li mislis da li bi zena [nebitno koja, zena uopsteno] mogla jednako snazno i na isti nacin da voli nekog muskarca ?
Tesko... Ovo nema veze sa nihilizmom [mozda i ima, ne znam], ali je jako blisko sovinizmu i zdravom razumu. Isto kao sto je predrasuda da su muskarci prljave svinje bez mozga [feministicka izjava], tako je i predrasuda da su zene nezna bica stvorena za ljubav. Zensko telo je pre svega jedna stvar stvorena za uzivanje [da ne nabrajam koliko razlicitih erogenih zona ima na zeni], dok je muskarac stvoren fizicki snazniji, kako bi mogao da radi i izdrzava zenu. Uvek muskarac bira, zenama je obicno svejedno. Kao sto kaze Djole, "princip je isti, sve su ostalo nijanse". I sad, kako na kraju od zene ocekivati da voli muskarca zbog njegove pameti, lepih manira ili pazljivosti, kada i najruznija zena ima vise sansi da nadje partnera za sex nego prosecan muskarac ?
Osecajna zena [devojka] postoji koliko i Deda Mraz. Svi su culi za njega, svi mu se nadaju, ali znaju da on ne postoji stvarno, vec da su to samo ljudi koji se tako oblace [pretvaraju]...
« Poslednja izmena: 03.01.2007. 19:19 Nihilist » Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #22 poslato: 03.01.2007. 21:54 »

Gospodin N. i ja smo diskutovali juče i o ovoj temi. Mislim da je sasvim jasno i g. Nihilistu da je devojku moguće voleti, a ne samo uzeti kao predmet za trošenje sexualnog nagona. Verovatno ga dovodi do krajnosti i pesimizma to što ove ponajviše vole biti ovaj predmet, a ne nešto stvarno voljeno. I ja to razumem, pošto se i iz mog iskustva s tom vrstom ljudskog bića tako mora zaključiti. No, iskustvo ne mora da znači istovremeno da je znanje o predmetu tog iskustva iscrpljeno. Ja, recimo, verujem i dalje da postoje devojke koje znaju misliti i koje žele biti dame a ne predmeti (mislim da su se počeli i proizvoditi predmeti u obliku onog za šta žena/devojka obično služi muškarcu, tako da bi žena/devojka uskoro mogla kao ljudsko biće da izađe iz "mode" pod uslovom da "stvar" bude prijatnija za ovoga nego ženski organ).

Ovo je više priča za temu o Mizoginiji i pedagogiji, ali nema veze...

Elem, što se tiče vaše teze da bih bežao od M da smo ostali skupa... Moguće je da ste u pravu. Ja sam od nje uglavnom i bežao i proizvod toga je moja inicijativa da je upoznam sa onim zbog koga me je ostavila. No, moguće je da ja tada nisam ni shvatao njene kvalitete, da sam do njih došao kasnije, možda baš u momentu kada je rešila da ode. To je nešto što ne daje vašoj tezi da se razgalami, odnosno što joj oduzima pravo na apsolutno važenje.

S druge strane, mogu da pohvalim taj način rezonovanja, jer tu se nalazi možda i srž ljubavi. O tome ili nečemu što s tim ima veze pisao sam u tekstu Početak priče o perverznom Erotu (preporučujem nama matorim mladićima, kao i deci od 7 do 77). Naime, taj odnos koji traži dokazivanje, koji traži ono što ne može da ima, ili ono što je teško osvojivo, jest suština i religiozne ili perverzne ljubavi (o kojoj tekst govori). Vi kroz čin ljubavi uspostavljate jedan odnos gospodora i roba, odnos moći i slabosti, sposobnog koji prenosi nešto na ono što je slabo i nesposobno, odnos učitelja i učenika o kome je pisao i Platon, misleći možda i na ovu stvar (jer se tiče strasti, ali ne sexualne). Sve se odigrava u relacijama moći, tako da je i sex jedna njegova manifestacija (naravno, ne mislim na nereligiozni). Zaljubljivanje je možda najvažniji čin u svemu tom. Radi se o osvajanju onog/one u koga/ju smo zaljubljeni. Naš je ponos uzdrman ako nas ta osoba odbije, i zato ne prilazimo (recimo). Ili smo presrećni kad smo prihvaćeni, zato što je to priznanje nas kao osobe. Ali to nije ništa u odnosu na ono što sledi. Vi imate pristup toj osobi, imate neku vrstu udela u njenom daljem životu, vi je menjate, vi postajete deo nje, vi ste proširili svoju teritoriju, osvojili jedan život, i gradite ga. Vi ste proširili polje svoje moći.

Zato ne treba da čudi što se M odlučila na to da pođe dalje, jer je dobro shvatila da mene drži pod tom kontrolom i da ću ja zavisiti od nje i da ću biti u njenoj moći i ako ona fizički i psihički se bude udaljila od mene, i ako me bude potpuno zaboravila (što i jeste odavno već). To isto se događa i u slučaju B, pre pet i više godina. Ja sam živeo nju iako ona nije bila tu. Ona je nad mnom imala moć, kontrolu, i mogla je da posveti svoje vreme osvajanju nekog drugog. Slično čini, rekao bih, i Rino, ostavljajući Marka i trčeći nekom K-u koji ima mnogo drugih, ali osvajanje takvog mladića sigurno garantuje mnogo veće priznanje nego biti sa nekim ko nije simbol tako neosvojive tvrđave. Slično će se desiti i sa vašom Bojanom, g. N, ako li bude uvidela da neko koga smatra "težim za osvajanje" nju posmatra požudnim očima. To je sasvim prirodno, mada ljudi ne primećuju da se i među samo dvoje ljudi može ta igra igrati nekoliko hiljada godina, jer čovek može i te kako da bude neiscrpan što se tiče razvoja te igre koja se zove (npr) "moć i ljubav".

I sada se setih jedne situacije (leto 2001.)... Bojana i ja u nekim finim trenucima... nekih poljubaca... ona meni sasvim ozbiljno izjavljuje... mada je to bilo više za nju samu: "Ne mogu da verujem da ću ovo raditi sa još tolikim muškarcima"...

To je tako... tako, naprosto, samo što ljudi ne mogu sebi da raščiste pitanje zašto jurcaju uvek za nekim drugim, ako li su nekog bolje upoznali, tj. ako su se nekome već dobro približili. Zašto ne ostaju s tom osobom i otkud to da su spremni da bace godine i godine iskustva, sećanja na jednu osobu, i što je najvažnije, godine posvećivanja. To je nešto kao dvorac koji je devojka spremna da poruši (ne uvek devojoka, verovatno i mladići, tu nema neke razlike) da bi gradila sa nekim drugim na drugom mestu... mada, ona i ne zna i ne želi da gradi, ona ima na umu samo to osećanje moći i samoljublja. I to je legitimno, ali igra je mnogo kompleksnija. U tom je razlika između mene i njih. Ili možda vas i njih. To ostavljam vama.
Sačuvana

Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 03.01.2007. 23:41 »

"Slično čini, rekao bih, i Rino, ostavljajući Marka i trčeći nekom K-u koji ima mnogo drugih, ali osvajanje takvog mladića sigurno garantuje mnogo veće priznanje nego biti sa nekim ko nije simbol tako neosvojive tvrđave. "

U choveche...ja vishe ne pricham s teb...da, pa ti men nikad nisi ni slushao
Sačuvana
Res, rei, f.
Teatralni mislilac

Duh bunta: +15/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #24 poslato: 04.01.2007. 01:06 »

Dragi Trumane, reci mi, da li mislis da li bi zena [nebitno koja, zena uopsteno] mogla jednako snazno i na isti nacin da voli nekog muskarca ?
Tesko... Ovo nema veze sa nihilizmom [mozda i ima, ne znam], ali je jako blisko sovinizmu i zdravom razumu. Isto kao sto je predrasuda da su muskarci prljave svinje bez mozga [feministicka izjava], tako je i predrasuda da su zene nezna bica stvorena za ljubav. Zensko telo je pre svega jedna stvar stvorena za uzivanje [da ne nabrajam koliko razlicitih erogenih zona ima na zeni], dok je muskarac stvoren fizicki snazniji, kako bi mogao da radi i izdrzava zenu. Uvek muskarac bira, zenama je obicno svejedno. Kao sto kaze Djole, "princip je isti, sve su ostalo nijanse". I sad, kako na kraju od zene ocekivati da voli muskarca zbog njegove pameti, lepih manira ili pazljivosti, kada i najruznija zena ima vise sansi da nadje partnera za sex nego prosecan muskarac ?
Osecajna zena [devojka] postoji koliko i Deda Mraz. Svi su culi za njega, svi mu se nadaju, ali znaju da on ne postoji stvarno, vec da su to samo ljudi koji se tako oblace [pretvaraju]...

STRASNO! ZAGLAVILA MI SE REC!
Sačuvana

Ja sam udarac koji boli onog koji udara.
Shomi-
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

Sam protiv svih !

« Odgovor #25 poslato: 07.01.2007. 16:24 »

Ljubav.Postoji jedna ljubav u dve varijante.Sa i bez nagona.I mislim da nijedna nije vechna.Stvara trenutnu zavist.Izaziva teshkocu ako je ne uzvracena.Ali nije vechna!Mozhda se samo plashimo da je opet probamo,jer je lakshe da je prozhivljavamo kroz secanje over and over again..
Sačuvana

Sretja prati marljive , odelo chini choveka !
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 28.01.2007. 04:57 »

svima bih preporucio knjigu profesora zorana milivojevica - "Formule ljubavi" ili "Kako da ne upropastite sopstveni zivot trazeci pravu ljubav"
obavezno procitajte
Sačuvana
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 04.02.2007. 19:07 »

Evo sta je ljubav!

"Svidja mi se jedan decko...... Druzimo se relativno.......Smeskamo se jedno drugome na hodnicima...........Da li da iskoristim priliku i da mu napisem pismo sa mojim osecanjima?"

Ajde eksperti, sta dete da radi???  frajer   :smejanje:
Sačuvana
Odradek
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 04.02.2007. 23:17 »

"All we need is love"
"We all need love"
"There is no love".... njeee.... zid
Sačuvana

VladimirGero-Nikovski
Teatralni mislilac

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 05.02.2007. 22:53 »

Ljubav, ah ta ljubav ?
Lepo je dok traje a kasnije kada dodje do promena gore je od najgore patnje.
Svako ko je bio u duzoj vezi shvatice o chemu pricham...mene je devojka skoro ostavila i nije mi bash sve jedno...na neki nachen josh uvek je volim  :'(, ali procice....sve teche, sve se menja. Zaprepašćen
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: