Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Rasprava o ljubavi (za decu)  (Pročitano 15328 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +54/-14
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #180 poslato: 15.02.2008. 12:46 »

izdajniche, tvoja disecija pojma "zena privuchena simbolima nadmoci", je dosledna i istinita, ali je takodje nahranjena tvojim duhom bunta, revolta i potrebom za kritikom onog shto se predstavlja.
Elem, sofisticiranje ljudi nije izmenilo cinjenicu da se sve vrti oko moci i njenog iskaza u drushtvu ili pojedinachno.
Zene su i dalje privuchene pojmovima koje iskazuju bilo kakav trag bilo kakve moci, sa obzirom da se moc pochela transformisati i menjati u one stvari koje su dosledne modernom dobu. Mushkarci ce i dalje biti izdignutiji od ostalih ako se probijaju kroz drushtvo pomocu onog shto ce chiniti ostale nemocnijim u odnosu na njega, bio to fizichki uticaj ili neka individualna sposobnost choveka. znachi kolko god se mi (ljudi) menjali u odonsu na pecinskog coveka, to ce zauvek ostati isti, tj. taj uticaj hormona koji ima uticaj na drushtvo. :)
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +104/-12
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #181 poslato: 15.02.2008. 19:15 »

Ja sam neka promasena zena. Ne volim testosteron.
Volim androgene produhovljene tipove koji citaju Jesenjina.
Sačuvana

Postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene
Samo čekam da prođe
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #182 poslato: 16.02.2008. 20:52 »

Da li bi malo pojasnio šta to u stvari preporučuje? Ovo što si zapisao podsetilo me je na jedan deo moje poruke od pre skoro mesec dana.

Ali nisam shvatio. Da li u stvari Niče kaže da to što se radi o zagrljaju čovekoljublja treba da se drugome predstavi kao nešto drugo, kao ljubav prema samo toj osobi?

Ta izjava Ničea koju sam citirao nije deo nekog njegovog šireg obrazlaganja o čovekoljublju i ljubavi veċ samo jedna od stavki iz onih mnogobrojnih interludijuma, aforizama i kratkih izreka.  Upravo iz ovog razloga, ovu izjavu možemo tumačiti kroz bezbroj kranje subjektivnih načina.

Ipak, na osnovu nekih drugih njegovih izlaganja koje neċu pominjati ovde, smatram da se suštinski ovde radi o odnosu oseċanja čovekuljublja i oseċanja ljubavi prema nekom drugom biċu. Zašto se zagraljenome ne sme odati pravi razlog zagrljaja u ovom slučaju? Zato što bi  tim činom “zagrljeni” koji jeste individua bio sveden na objekat ne nečijeg oseċanja za čovekoljubljem nego neke vrste odvratne samilosti, pa možda i sažaljenja. Ili drugim rečima, “onaj koji grli” svodi svoje oseċanje čovekoljublja na puku afirmaciju ( jer nešto u njemu traži samo-potvrdjivanje), u slučaju kada on to otkrije “zagrljenome”. Čovekoljublju nije potrebna takva afirmacija, pogotovu ne nešto što ovo, po mnogo čemu uzvišeno oseċanje, svodi na samilost, a to se često događa s njim. Evo šta kaže Niče o toj samilosti: “Oseċati samilost prema svakome-ne znači li to okrutnost i tiraniju prema tebi, moj dragi susede”!
“Onaj koji grli” trebalo bi da zaista svoja oseċanja predstavi snagom čovekuljublja, ali tako da zagrljeni to razume kao intenzitet same ljubavi, jer u protivnom kao što sam rekao, takvo razotkrivanje čovekuljblja pred drugim biċem poništava samo oseċanje pretvarajuċi ga u nešto sasvim drugačije i na ogroman broj načina ponižava “zagrljenog”.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #183 poslato: 19.02.2008. 03:44 »

To je ono sa Samocitiranja... i glasi ovako: Ne prašta prava ljubav, nego jaka ljubav. Prava ljubav nema šta da oprosti, baš zato što je prava.

Čitam sada blog mog prijatelja Dušana Maljkovića i evo šta kaže na jednom mestu, a što me je naročito podsetilo na ovaj gore moj citat:

Ne treba opraštati oprostivo jer je ono ionako oprostivo - treba opraštati upravo neoprostivo, samo tako opraštanje ima smisla.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Morella
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #184 poslato: 20.02.2008. 20:11 »

Lepo sroceno, i ljudski al ja ne mogu oprostiti ni oprostivo a kamoli neoprostivo ;(
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #185 poslato: 07.04.2008. 22:50 »

Rekoh sad jednoj skuši sa neta kad je počela na četu da me ispituje za moje telesne performanse, šejpove, dužine, debljine i ostalo... rekoh: 225 visina, plave oči i plava kosa. I devojka koja je do tada pisala u intervalimima po 2 minuta, odjednom se raspisala i sva željna da čuje dalje. Te šta treniram, gde izlazim, imam li djevojku, i slično.

Dakle, nemam ništa protiv visokih tipova, džinovskih, itd, ali mi je ovako više nego primetno što devojke prosto ulaze pod ruke i padaju na grudi tih ogromnih tipova kojima su praktično do kurca (taman da se posluže). Ne znam kako to drugačije da opišem nego time što veliki mužjak čini se kao sposobniji da odradi posao, kao potentniji i moćniji, na kraju kao sposobniji da zaštiti mladunce kad dođu na svet.

Eto, ništa posebno, samo mala konstatacija iz dugogodišnjih zapažanja, ovako iz šetnji ulicama grada i priča samih devojaka.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #186 poslato: 08.04.2008. 08:28 »

ja mislim da je to zbog tog shto one rezonuju: vidi ga koliki je... a koliki mu je tek...
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #187 poslato: 08.04.2008. 09:57 »

Da, to je logičan odgovor, i verovatno u potpunosti tačan. Ali ajde da se ne bavimo više ovom temom, malo je... ono... kao da se jadikuje što mi nije dva metra pa da nabijam žensku čeljad po komšiluku na alat.
Sačuvana

DramatisPersonae
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #188 poslato: 08.04.2008. 10:13 »

Da, to je logičan odgovor, i verovatno u potpunosti tačan. Ali ajde da se ne bavimo više ovom temom, malo je... ono... kao da se jadikuje što mi nije dva metra pa da nabijam žensku čeljad po komšiluku na alat.
Pa znash kako, ko ti garantuje da kad bi ti imao kitu od dva metra, ti zaista ne bi ishao i nabijao komshinice i klinkice?
Ipak, ako imash samo chekic, sve ti lichi na ekser :)
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Morella
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #189 poslato: 10.04.2008. 20:28 »

Wow napljuvaste zene…
Pre svega nisu sve zene takve.
Drugo, hocete da kazete da su muskarci drugaciji? Kakav je ovo sexizam.
Jednom prosecnom muskarcu nece imponovati da kraj sebe ima ili da razgovara ili da se za njega zainteresuje neka dugonoga ,sisata manekenka od 180 cm?
Visoki I atraktivni ljudi uvek imaju prodju jer visina sama po sebi oduvek simbolizuje snagu I moc ( kod muskaraca) a kod zena dostojanstvo I atraktivno telo.
Niska zena nikad nece biti proglasena atraktivnom ili sex simbolom (osim ako nije iz Holivuda – tamo bi bio lep I da se umazes govnetom) . Ona moze eventualno pokupiti epitet slatke ili lepe.  Dovoljno je da pogledati kriterijume za izbor za miss ili manekenke….Manekenka I kandidatkinja za Miss ne smeju biti nize od 172 cm. ( isto vazi I za manekene I Mistere).
Zasto su izmisljene stikle? Zato sto su “udobne”? Kako da ne….. zato sto noga izgleda bolje kad je duza sto upravo I jeste poenta nosenja stikle.
Okrivite za to poeziju I umetnost pre svega.
Pogledajte bilo koji crtani /bajku I uvidecete da su zle vestice uvek ruzne/imaju veliki nos. Dobri ljudi su uvek fantasticne lepote, duge guste kose,punih usana, krupnih svetlih ociju, visoki barem 180 .
Neustrasivi ratnici su uvek visoki ,lepog drzanja I lepi ( ako ne racunamo Asterixa I Obelixa)….
Poezija velica estetsku stranu persone.
Dobri su fizicki lepi a zli su ruzni ili vec imaju neku fizicku manu.
Ima I izuzetaka naravno ali vrlo malo….

I kako ocekujete da se drustvo uopste zasniva na kvalitetu I dobrim vrednostima…
Svi koji rezonuju  tako su povrsni..u najgorem slucaju glupi.
Vecina ljudi jest povrsna ergo glupa….shvatite to I nastavite sa zivotom.
Zasto bi ikome u zivotu trebalo takvo stvorenje… okanite se toga I trazite nekoga ko ce vas voleti zbog onoga sto jeste…zacudili biste se koliko je takvih….samo treba gledati.

I za kraj
Citat
ja mislim da je to zbog tog shto one rezonuju: vidi ga koliki je... a koliki mu je tek...
Citat
Da, to je logičan odgovor, i verovatno u potpunosti tačan.
Da je ijedan upucen u zensku psihologiju znao bi da ovako smesno ne rezonuje nijedna zena koja je imala barem jednog muskarca u zivotu.
Stavise ovako mogu razmisljati samo kaludjerice I muskarci.
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #190 poslato: 10.04.2008. 21:36 »

U redu je to, Morella, i dobro si izvela tu psihologiju ljudi s obzirom na tretman fizičke strane čoveka kroz istoriju umetnosti i medija. Međutim, moguće je da neke žene rezonuju upravo ovako kako smo Dramatis i ja kazali, pa neka su to i kaluđerice ili devojke koje nikad mužjaka nisu videle.

I ne bih rekao da generalizujem nego govorim iz onoga što sam imao prilike da upoznam iz razgovora ili ponašanja nekih žena. Ne bih se usudio da generalizujem i kažem "sve žene...", šta god sledilo nakon toga.
Sačuvana

ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #191 poslato: 10.04.2008. 22:38 »

Ti chesh moj druze da izginesh zbog zena zid
Ili Morella, il dubl DD-FC...pitanje je vremena!!! nene
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #192 poslato: 10.04.2008. 22:40 »

Jednom prosecnom muskarcu nece imponovati da kraj sebe ima ili da razgovara ili da se za njega zainteresuje neka dugonoga ,sisata manekenka od 180 cm?
 Koliko sisasta??? Navedi dimenzije :sreca:
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Druid
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #193 poslato: 11.04.2008. 10:42 »

Ni fizicka visina od od 200cm a ni kita od po metra ti ne garantiraju supjeh u osvajanju zenskih srdaca. Jednostavno moras imat ego od 3 metra, i svi te gledaju u oblacima jer si na previsokom nivou za njih koji su ostali na 175cm.
Sačuvana

...76,77, vratit ce se opet, 78,79...
Morella
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #194 poslato: 11.04.2008. 19:07 »

Koliko sisasta??? Navedi dimenzije :sreca:

Cheesy
Proizvoljno je:D
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: