Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Rasprava o ljubavi (za decu)  (Pročitano 15344 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Fr1ck
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: 27.01.2008. 00:37 »

Ne treba to osudjivati. Ako muskarac voli takav tip zene koja je vise zivotinja nego ljudsko bice, neka se posle ne zali da ima kucku pored sebe. :jezik: Svaka zena je u sustini osvojiva, samo ako zeli da je muskarac osvoji. Nesto o tome kako normalna ljubav zaista treba da izgleda mozemo videti iz ovakvih i slicnih citata:

Svi smo mi rezultat ljubavi i zanosa. (Bajron)

Ono sto je najlepse na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna nasa mana ne dolazi do izraza. Mnogo sta sto je zlo u nama izcezava, a ono sto je dobro ustostrucuje se. (Andric)

Voleti znaci u tudjoj sreci naci svoju sopstvenu. (K.Lajbnic)

Ima jedan divan nevidljiv svijet, a to je onaj sto ga zaljubljeni u srcu nose. (V.Igo)

Ljubav je jedna strast koja nece da zna ni za proslost ni za sadasnjost. (Balzak)

Ljubav nije nikakva zagonetka, jer smo je vec sto puta resili. Naprotiv, ona je zgodna odgonetka, koju svaki put ponovo zamrsimo, da bi smo uzivali u njenom resavanju. (R.Tagore)

Nema te poezije koja bi mogla da se vine do onih visina do kojih dopire ljubav. (R.Tagore)

Prava ljubav koja pociva na plemenitim motivima, traje vecno, cini vas lepim i u starosti. (P.Ovidije)

I naravno moj omiljeni: Ljubav ! Citava knjiga u jednoj reci, celi okean u jednoj suzi, sedam nebesa u jednom pogledu, vihor u jednom uzdahu, grom u jednom dodiru, hiljadu godina u jednom trenu." (Tuper)

Sačuvana

Must leave, it was fun...
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #166 poslato: 27.01.2008. 11:44 »

Kao prvo kako si uopšte doveo sebe u tu situaciju? Kakve to osobe biraš? Shvati žene kao konkubine, kao naložnice i postavi se u centar njihovog sveta, postavi se kao neka nesvakidašnja persona, aman dominiraj njome jer si prosto teži i tvoja gravitacija je jača. Budi ti taj koji ostavlja a ne neko ko je ostavljen. Ta pisma i poezija.... i ja se koristim time, ali to su trikovi i lukavstva. To su templejti koje pišeš nekoj idealizovanoj nepostojećoj, božanskoj superpički iz svemira a onda malo prilagodiš za neku konkretnu popišulju da joj kao eto učiniš čast, a zapravo manipulišeš njome. Dakle, šta ti hoćeš od žena? Da te vole ili čisto da ih poseduješ bez obzira na to šta one misle i osećaju? Pa žene su poput životinja, samoobdarene mimikrijskom ineligencijom što pruža iluziju da one zaista jesu osobe. Opaka veštica je krajnji domen ženskog razvoja, a to je dominantna gospodarica koja ti lomi kičmu na način kakav ne možeš pojmiti. No, to je ekstrem. U realnosti imamo posla sa običnim pičkama i ja to uvek imam na umu. Nema tu ničeg vrednog. Ono što je dragoceno jeste genetski materijal i morfologija, odnosno neka vrsta humane zoologije povezane sa seksualnošću. Nema potrebe biti otvoren i iskren sa pičećim zverima. Volja je sve ono što je potrebno i što one očekuju. Žena kojoj je potreban slabić da ga sažaljeva i čuva zapravo želi dete. Hoćeš li biti dete ili majstor? Majstorstvo je i jedno i drugo....

Toliko od gospodina koji podrzava feminizam ( ako se ne varam napisao si profeministicki tekst u listu Zapad ). Stojane, kako objasnjavas ovu svoju dvolicnost?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Odradek
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #167 poslato: 27.01.2008. 18:44 »

Evo sad bih uključio alarm kad bi postojala ta opcija... Aj'mo malo apstraktnije da govorimo, da se ne hvatamo za mene i moj slučaj nego da uopštimo.

Dakle, ovo što veli Stojan je na prvi pogled najpre mizoginistički, potcenjivački... Mislim, kao da su žene nekakve životinje koje bi trebalo pripitomiti, kao da nemaju nikakvu pamet. Pa, ako bi tako bilo, zašto bih se uopšte i trudio oko nje (neke, bilo koje koja bi mi se dopala ili učinila vrednom - ne mislim samo na sebe i svoj slučaj nego uopšte, na bilo koga kome bi se neka dopala)? Zašto da se trudim oko nečega što tek ima ljudski/ženski oblik, a u stvari je iznutra kao ovca ili ne znam, bilo koja životinja sa kojom nema baš mnogo načina da se porazgovara, ali zato mogu da njom manipulišem? Mislim, Stojan je u pravu kad govori ovako jer sam se i sam mogao uveriti da ti ljudi koji manipulišu (meni je to toliko jasno dok gledam ponašanje nekog manipulatora pred devojkom, ali devojci to još nije jasno dok ga isto tako posmatra) uglavnom i prolaze kao nekakvi heroji tih žena, kao nekakvi pehari koje bi one trebalo da se bore da bi osvojile. Žalosno je što žena/devojka nije u stanju da "muški" - kako bi Stojan verovatno kazao - razmotri situaciju, prozre šta je namera muškarca koji manipuliše, oceni, i krene dalje, tražeći nekog ko je neće posmatrati kao ovcu ili neku drugu domaću životinju. Ali pokraj sve takve prakse (oko koje me uverava ovih dana i g. Nihilist, koji je o tome dosta čitao), prolaznosti takve strategije i taktike pred ženama, čini mi se da bih se osećao prljavo kad bih i sam primenio takve metode. Ne možeš osobu koju voliš da posmatraš kao stoku, da je lažeš i pokušavaš da njom manipulišeš. To naprosto nije nikako moguće. Čak i onaj manipulant koji će je zavesti, nakon nekog vremena, ukoliko je bude zavoleo, moraće da popusti i prestati da se pretvara. Postaje mekši i bolji prema njoj (i tada ona odustaje od takvog, kreće dalje za nekim novim manipulantom).

Eh, gospodine, sve ste krivo shvatili. Svaka zenka zapravo zeli nekoga ko ce je voleti kao osobu, a fizicki izgled mu tu dodje kao lepak za muve. On sluzi samo da privuce muzjake. E, sad, zenke imaju strasno istancana cula za namere muzjaka, tako da postoje odredjene barijere, koje svaka zenka tokom zivota razvije, zato ako ste napaljeni kreten koji samo hoce da je jebe zbog njenog fizickog izgleda, propadate (iako vam ovo zvuci cudno, 100% je tacno, sto mogu potvrditi i nase drage forumasice). Kada pridjete devojci, bilo da je ona najgori gabor, ili miss universe, u 99% slucajeva ce misliti da je muvate i samim tim vi podlezete njenoj selekciji. Nju tada boli vadzajna za ono sto vi radite, da li ste vi dobra osoba, manipulator, novi Hitler ili trandza, ona vas u trenutku prilaza gleda kao potencijalnog agresora i postavlja vam barijere preko kojih morate preci, kako biste uopste i dosli u priliku da iskazete dubinu vase licnosti. Tada dokazujete svoju seksualnost, ne licnost. Prolazenje kroz te barijere je nista drugo, nego manipulacija i taktika o kojoj vam pricam ovih dana. To postoji u svakoj zeni, bez obzira na godine, izgled, rasu, nacionalnost, obrazovanje, IQ ili nesto deseto. Ovo sto je gospodin Stojan napisao samo potvrdjuje moje reci.
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #168 poslato: 27.01.2008. 19:45 »

Hah, odushevljen sam odgovorima gosn G-a i Popivode. Mogu reci da sam pokushao da idem i kao gosn K, tako romantichno, osecajno kao da je boginja, kao da je ne zasluzhujem, da je previshe dobra za mene i da bi se samo sazhalila na mene kad bi me pogledala, pokushao sam joj se priblizhit postati joj prvo prijatelj... Al' to ne biva, ona vas samo 'ebava i 'ebava i na kraju ispushite tako da vam se i ne javi na ulici jer zna koliko ste jadni u stvari. Posle odredjenih konsultaciju pre ne mnogo vremena sa gosn G-om promenio sam pristup "problemu", ja neam nekih fizichkih predispozicija sa frajera, ali krenuo sam na jednu bash 'nak dobru zhenku, verovatno bih se zadovoljio i sa nechim manje atraktivnim ali G mi otvori ochi, tako da sada kad pogledam dole vidim Boga ;] I taj Bog dole je uchinio mene velikim i gore i tako paz'te sad nisam je smuvao ali ostavio sam utisak naterao je da razmishlja o meni da me se seti, da mi "namigne" i tako... Sve je u tome kako se postavite prema nekoj, necu da lazhem ona mi se kao osoba nimalo ne svidja, ali fizichki ... Potpuno moj tip i ne zhelim odustati od toga, ne potpuno ostavljam tu sa strane nie vishe prioritet al se nadam, tj. ne nadam se vishe nego delam na tome da postane moja ;] I tako... ;] Ne blenite u neku curu o tome kako predobra za Vas. Vi ste NAJBOLJI, Vi ste NAJVECI, Vi ste NAJLEPSHI  i to bi bilo to ;]
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: 27.01.2008. 21:16 »

Gospodine Nihilist, sve što ste kazali mislim da izvire iz jedne ključne pretpostavke, a ona glasi da žene razmišljaju generalno drugačije u odnosu na muškarce. Ja tu pretpostavku još nisam prihvatio kao aksiom, i delujem i ponašam se prema devojci ili ženi onako kako situaciju vidim iz njihovog ugla, kako bih procenio da sam na njihovom mestu. Dakle, potpuno identično kao što bih i sam razmišljao da sam na njihovom/njenom mestu. To je jedna fer pozicija koja mi ne dozvoljava da se odnosim prema ženskom biću kao prema nečemu što bi trebalo da bude smuvano, osvojeno, kako god. Moje je da budem onakav kakav bih se dopao da sam na njenom mestu, a ne da razmišljam kako moje delovanje prolazi kroz specifičnu filtraciju ženskog poimanja stvari. Moguće je da grešim, ali zasad, a možda i nikad, ništa me ne može uveriti u to da je ženski um po nečemu drugačiji od muškog.

I jedno i drugo žele nekakvu radosta. I jedno i drugo žele da nađu sebi prijatne ljude koji će ih okružiti i činiti im život prijatnijim. I jedno i drugo žele da imaju pametnog i lepog partnera, odnosno voljenu osobu. Ne vidim tu nikakvog prostora za onakve izjave koje je dao g. Popivoda, a onda i vi se složili.

Sa druge strane, ja mogu da se uverim da nisam razumeo ženu koja me je prevarila, ili da mi ne bude jasno gde sam pogrešio, ali to će biti moja stvar, moje neznanje, moja nesnalažljivost u takvoj situaciji, nesposobnost da stvarno i temeljnije doživim tu drugu osobu, njenu situaciju i njene potrebe. Jer da jesam to uspeo, siguran sam da bih mogao da održim tu vezu.

A vi recite sada šta je vaš zadatak pri prilasku nekoj ženi. Kako to mislite da je očarate, imajući u vidu da ona razmišlja na tipičan ženski način.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Truman
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #170 poslato: 27.01.2008. 22:27 »

Nihilist, slazem se da devojke postavljaju barijere, ali daleko od toga da ih je bas briga sta radite, kakvi ste...pa upravo se barijere sastoje u tome.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Odradek
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #171 poslato: 27.01.2008. 23:41 »

@Domaci Izdajnik
Pa pazite, ja sam sve to podelio na dva perioda: prvi, od trenutka kada prvi put ugledate zenku, do trenutka kada ste vas dvoje u fizicko-emotivnoj vezi; i drugi, od trenutka kada veza pocne, pa do prekida veze. Moje reci se prvenstveno odnose na prvi period, a vase ocigledno na drugi. Oba su kompleksna na svoj nacin i u nekim tackama razlicita. Dakle, u prvoj za misiju imate da od potpunog stranca postanete osoba sa kojom zenka zeli da se pari, a u drugom, da kompletno prikazete svoju licnost i prihvatite njenu sa svim vrlinama i manama (ili kako vec vi to vidite, svejedno).
Nego, da ne duzim, odgovoricu vam drugi put na pitanje sa kraja posta, jer zahteva malo vise energije, a trenutno sam u posranom raspolozenju.

@Truman
Niste me razumeli, njih u prvom periodu ne zanimaju one vrednosti koje pominje g.K, tada je potrebna impresija i iskazivanje seksualnosti.
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +17/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: 28.01.2008. 03:54 »

Ako smem da dodam nešto na ovu temu, opet je u pitanju Jovan Dučić iz knjige Blago cara Radovana. Voleo bih da prokomentarišu i jedna i druga strana.

"Ako hoćete da vas žena voli, treba joj dati prilike da vas sto puta slaže, i da uvek izgleda kao da to ne vidite."
   "Žene daju svoje telo onom koji je prema njima puno pažljiv i požrtvovan, ili koji o njima ima lepše mišljenje nego drugi, često i samo lepe reči."
   "Žena ne zna da poštuje, nego da voli. Žene ne traže ni da vi njih poštujete, nego da ih volite. Poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno i iz glave, a ne nešto preosećajno i iz duše. One veruju da nekog treba najpre voleti, kako bi ga zatim isitinski poštovale, a ljudi misle obratno. Žene misle: gde je mnogo postovanja, tu je malo ljubavi. Žene imaju stalnu potrebu da budu voljene, i kad one same ne vole, i zato se često predaju i ljudima koji su im inače fizički nemili."
   "Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek siromah. Pametnih se boje..."
   "Inicijativa ljubavi uvek dolazi od čoveka. Žena hoće više da bude voljena, nego da sama voli; i više da je žele, nego da je vole. Ona ne samo da prva ne voli, nego prva i ne bira."
   "Čovek joj se može naoko i da dopada, ali je retko da ga prva zavoli."
   "Žena može da se zanese za bogatašem ili artistom, za vojnikom ili sportistom, za lepim ili za umnim, ali se najzad dadne, često za ceo zivot, sasvim drukčijem čoveku nego kakvog je zamišljala i želela. Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem. Retko koja žena visi o ruci čoveka koji je bio odista čovek njenog ukusa... Padajući pred jakim a ne pred dobrim i lepim, žena ne razume duh nego volju, ni lepotu nego nameru."
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #173 poslato: 28.01.2008. 10:46 »

@Truman
Niste me razumeli, njih u prvom periodu ne zanimaju one vrednosti koje pominje g.K, tada je potrebna impresija i iskazivanje seksualnosti.

Sad se prisecam nekih situacija iz diskoteka, nocnih klubova...Bice da ste ipak Vi u pravu.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: 28.01.2008. 19:28 »

Pa pazite, ja sam sve to podelio na dva perioda: prvi, od trenutka kada prvi put ugledate zenku, do trenutka kada ste vas dvoje u fizicko-emotivnoj vezi; i drugi, od trenutka kada veza pocne, pa do prekida veze. Moje reci se prvenstveno odnose na prvi period, a vase ocigledno na drugi.

Svakako. No rekao bih da je i u prvom slučaju, odnosno kod prvog upoznavanja, nepotrebno pretvarati se da ste nešto što niste, sem ako imate na umu da obrnete to parče mesa. Ništa ozbiljno ne može da započne, tj. može, ali je bezobrazno i grozno, trebalo bi kasnije pravdati, na taj način što bi mladić prišao kao seksualni subjekt, naravno, seksualnom objektu. Mnogo je bolje prići kao čovek čoveku, odnosno ženi, i započeti jedan prijatan, ljudski razgovor pri kojem bi se jedno drugome dopao govor i sadržaj govora ove druge osobe. Odatle ja vidim početak neke veze i prijateljstva.

"Ako hoćete da vas žena voli, treba joj dati prilike da vas sto puta slaže, i da uvek izgleda kao da to ne vidite."

Dobro, mogu da se složim, ali ne bih rekao da je to nešto toliko važno da bi trebalo i reći. Ima mnogo sličnih stvari, i to ako generalizujemo pa kažemo da je "žena" u stvari neki prosek žena koje srećemo.

Citat
"Žene daju svoje telo onom koji je prema njima puno pažljiv i požrtvovan, ili koji o njima ima lepše mišljenje nego drugi, često i samo lepe reči."

Moje iskustvo govori sasvim suprotno, ali iskustvom se, na sreću ili nesreću, retko vodim. Žena se mnogo pre daje nekome ko je bezobrazan i duhovit na rečima, a fizički agresivan. Dobrice obično dolaze u obzir tek u kasnijim godinama, npr. kad žena poželi da se uda.

Citat
"Žena ne zna da poštuje, nego da voli. Žene ne traže ni da vi njih poštujete, nego da ih volite. Poštovanje za njih znači odsustvo svake ljubavi, nešto hladno i iz glave, a ne nešto preosećajno i iz duše. One veruju da nekog treba najpre voleti, kako bi ga zatim isitinski poštovale, a ljudi misle obratno. Žene misle: gde je mnogo postovanja, tu je malo ljubavi. Žene imaju stalnu potrebu da budu voljene, i kad one same ne vole, i zato se često predaju i ljudima koji su im inače fizički nemili."

Ne slažem se sa tim da žene imaju potrebu da budu voljene. Pre bih rekao da žene imaju stalnu potrebu da vole. A ovo sam ja uopštio toliko da sam kazao još davno da i muškarci i žene imaju mnogo jaču potrebu da vole, pre nego li da budu voljeni. Potrebu da budu aktivni, pre nego da upijaju nečiju ljubav. Zbog toga neka popularna knjižica nosi naslov "Voli me tako što me nećeš voleti", ili tako nekako. Suština takvog stava je da onaj ko voli da voli u stvari traži tek toliko ljubavi od ove druge osobe da bi ta njena ljubav imala dozvolu da se zadrži na određenoj (upravo toj) osobi.

Citat
"Sve žene vole bogataše, jer je žena uvek siromah. Pametnih se boje..."

Možda su se ranije pametnih bojale, ali sada ne verujem da je tako. Dobri su im i pametni, samo ako fizički odgovaraju. To je, rekao bih, sjajna kombinacija, i sa tim će se svaka žena složiti.

Citat
"Inicijativa ljubavi uvek dolazi od čoveka. Žena hoće više da bude voljena, nego da sama voli; i više da je žele, nego da je vole. Ona ne samo da prva ne voli, nego prva i ne bira."

Sa ovim sam već rekao da se ne slažem.

Citat
"Čovek joj se može naoko i da dopada, ali je retko da ga prva zavoli."

I ovo je jedna jednostavna i beznačajna generalizacija... predrasuda...

Citat
"Žena može da se zanese za bogatašem ili artistom, za vojnikom ili sportistom, za lepim ili za umnim, ali se najzad dadne, često za ceo zivot, sasvim drukčijem čoveku nego kakvog je zamišljala i želela. Ona uvek podlegne jačem, a ne lepšem i umnijem, ni boljem i milijem. Retko koja žena visi o ruci čoveka koji je bio odista čovek njenog ukusa... Padajući pred jakim a ne pred dobrim i lepim, žena ne razume duh nego volju, ni lepotu nego nameru."

Mogao bih donekle da se složim, ali ne bih nikada izjavio ovako nešto (bez ikakvog srama). Mislim da ovakvom citatu ne treba ni posvetiti mnogo vremena.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +105/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #175 poslato: 01.02.2008. 18:47 »

Citat
Mislite li da je nekada nekome dobro da ne bude u vezi? Ili naprosto da u nekom trenutku uopšte ne razmišlja o tome? Da li je moguće npr. da neko uopšte ne oseća potrebu za drugim bićem (voljenim), ali ne u seksualnom, nego u smislu da od nekoga dobija značajnu podršku, da se neko trudi oko njega/nje, da prosto bude drugo/a on/a? Zanima me, dakle, najpre odgovor na to pitanje. Kako vi vidite i kakva ste iskustva imali sa prijateljima.

Verujem da postoje momenti kada osoba zeli biti sama. ( meni se to bas i ne desava). Mislim da to pre svega zavisi od toga u cemu ta osoba nalazi oslonac i od toga sta su joj prioriteti.
Ima ljudi koji prijateljstvo stavljaju ispred ljubavi. Njima ce uvek biti vaznija podrska prijatelja pa ce mozda i lakse "prezivljavati" te periode samoce.
Ne verujem doduse da na duge staze to predstavlja uzivanje.
Mozda je ljubav u tom smislu vaznija ljudima koji su na neki nacin osamljeni, koji ne nalaze prijatelje dovoljno inspirativnim.
Ja sam savrsen primer...Mene prijateljstva nikada nisu ispunjavala. To jesu ljudi sa kojima ja pijem kafu, izlazim pa i poveravam im se ali nikada ne mogu sa njima da razvijem neki prisan odnos pa mi samim tim i ne znace previse.
Ne mogu da steknem utisak da smo jedno ( kao sto mogu sa voljenom osobom).

E sad sto se tice ljudi koji tvrde da ne osecaju potrebu...tja...ne znam. Nemam iskustva sa onima koji to tvrde i zaista misle. Uglavnom je to izgovor .... po principu, ne mogu naci decka pa cu reci da me to ne zanima da ne bi ljudi mislili da sam jadna...
Ili primer jednog poznanika koji sa 23 godine nikada nije imao devojku uz izgovor " Imam previsoke standarde" sto je apsolutna neistina jer sam svojim ocima prisustvovala bezuspesnim pokusajima da smuva nesto....bilo sta.

A tuzno je sto danas zaista vlada to neko opste misljenje da si bolji, lepsi, pametniji ako imas nekoga pored sebe..sto je glupost.I jos gore je sto vecina ljudi zbog toga oseca veliki pritisak koji pokusava da prikrije samoobmanama....

Sačuvana

Postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene
Samo čekam da prođe
DramatisPersonae
Gradjanin
*

Duh bunta: +54/-14
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #176 poslato: 04.02.2008. 15:59 »

da
Ne slažem se sa tim da žene imaju potrebu da budu voljene. Pre bih rekao da žene imaju stalnu potrebu da vole. A ovo sam ja uopštio toliko da sam kazao još davno da i muškarci i žene imaju mnogo jaču potrebu da vole, pre nego li da budu voljeni. Potrebu da budu aktivni, pre nego da upijaju nečiju ljubav. Zbog toga neka popularna knjižica nosi naslov "Voli me tako što me nećeš voleti", ili tako nekako. Suština takvog stava je da onaj ko voli da voli u stvari traži tek toliko ljubavi od ove druge osobe da bi ta njena ljubav imala dozvolu da se zadrži na određenoj (upravo toj) osobi.
Pre svega svako bez obzira na pol ima potrebu da voli, shto znaci kolichina te potrebe ne moze biti veca generalno ni kod zene u odnosu na mushkarce, niti kod mushkaraca u odnosu na zene.
Ljubav izmedju 2 osobe bash upravo dolazi zbog potraznje, a ne zbog davanja ljubavi.
Npr. ti si rekao da je to potreba da budu aktivni, a ne da upijaju nechiju ljubav. Sa mentalne tachke gledishta pojedinca, svako primanje, upijanje bilo chega stranog, ili ti onog shto nije iz njegove lichnosti i psihe, upravo menja, adaptira i konfigurishe njegov sklop bica, bivajuci samim tim podlezniji za zivot u paru, tj. sa drugom osobom. Davati, ili ti voleti, tj. izbacivati ljubav iz sebe je u stvari upravo znak da se recimo neki tamo svet u nechijoj psihi oformisao kao chvrstog karaktera , tj. da nije ta osoba voljna da ga menja zbog spoljashnjih uticaja, pa samim tim on voli svoju predstavu stvari okolo njega samog. Kako je ljubav tranzitni efekat, uvek ce voleti ono shto on zapravo nije, shto uistinu ne chini deo njega. samim tim ga praveci ne podobnim za zivot u paru, i ne fleksibilnim.
Daklem, trudeti se voleti je iskaz zapravo egoizma, dok trud ulozen u opstanak toga biti voljen je u stva.... blah, kontash shta sam hteo da kazem.
 :jezik:
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #177 poslato: 12.02.2008. 18:54 »

Ponekad čovek iz oseċanja čovekoljublja nasumce nekog zagrli (jer ne može sve zagrliti): ali upravo to ne sme da ode zagrljenome...

F. Niče
Sačuvana

Dete je otac deteta
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #178 poslato: 13.02.2008. 10:58 »

Ponekad čovek iz oseċanja čovekoljublja nasumce nekog zagrli (jer ne može sve zagrliti): ali upravo to ne sme da ode zagrljenome...
F. Niče

Da li bi malo pojasnio šta to u stvari preporučuje? Ovo što si zapisao podsetilo me je na jedan deo moje poruke od pre skoro mesec dana.

Večeras kad sam izašao na ulicu, negde oko 23:30, osetio sam potrebu da legnem nasred ulice i zagrlim je. I tako sam legao i zagrlio beton, asfalt, ulicu... Hteo sam da zagrlim svet, da mi se nekako nađe u rukama, da mogu da ga fizički volim (iako imam možda i previše mržnje u sebi prema nečemu drugom). Drugi legnu na leđa. Kao da čekaju da njih zemlja prigrli. Lezi na zemlju, okrenut licem ka njoj, i zagrli je, ako imaš potrebu da voliš, a nemaš koga.

Ali nisam shvatio. Da li u stvari Niče kaže da to što se radi o zagrljaju čovekoljublja treba da se drugome predstavi kao nešto drugo, kao ljubav prema samo toj osobi?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: 15.02.2008. 11:29 »

Naslov jednog članka na sajtu hrvatskog web magazina:

Testosteron - tvar od koje su načinjeni "grubi momci"

Ispod toga kaže:

Hoće li muškarac biti uspješan ljubavnik ne ovisi o njegovu intelektu, dobroj volji, poštenju ili dobroti, nego o djelovanju nekoliko kemikalija na mozak, prije svega testosterona.

Na drugom mestu čitam kako deluje ova kemikalija zvana testosteron:

* pojačava i ubrzava razvijanje muških polnih organa
    * pojačava i ubrzava rast penisa
    * reguliše produkciju sperme
    * pojačava rast dlaka na tijelu, osim kose na glavi
    * pojačava i uveličava rast mišića
    * pojačava seksualnu želju
    * podiže i pojačava agresiju

E, sada, pošto se u prvom tekstu jasno kaže da momci sa viškom testosterona postižu kvalitete koji se dopadaju suprotnom polu, i tome dodamo kakvu funkciju testosteron ima (iz drugog teksta, priloga), vidimo nekoliko stvari: Da se prema ovoj analizi devojkama dopadaju likovi velikih polnih organa, te da su to ljudi kojima imaju ogromnu seksualnu želju (dakle, da ženskom polu i nije potrebno nešto van tog suvog, i možda brzog seksa), da je dlakavi muškarac - muževan muškarac, upotrebljiv, kvalitetan, itd; zatim, da je visok ili krupan i visok muškarac takođe nabijen testosteronom pa tako dobar fucker, i na kraju da je dobar muškarac - agresivan muškarac, muškarac koji je spreman da se potuče, da divlja, da bude grub.

Čini mi se, dok čitam o ovome, da se oni nesvakidašnji ljudi u stvari tek pokušavaju distancirati od ovog primarnog, predcivilizacijskog čoveka koji je navikao na kemiju i kemijsku ljubav kakva je ovde opisana. Pametan mladić tako ne bi možda nužno simpatisao ili voleo devojku ogromnih dojki koje bi verovatno bile simbol njene plodnosti, kako su ogroman penis, dugačke kosti, maljavo telo i agresivna priroda simboli muškosti i kvaliteta mužjaka. Tako, verujem, i ženski pol, onaj koji želi da se odvoji od seksualnog profila žene prvobitnih ljudskih zajednica, pokušava da sebe usmeri u nekom drugom pravcu i sebi pribavi nešto što bi se razlikovalo od profila prosečnog kamiondžije.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 15   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: