Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Politika (za protivnike i pristalice)  (Pročitano 597 puta)
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #15 poslato: 15.05.2008. 22:38 »

Zbog odgovornosti...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 17.05.2008. 14:23 »

Zashto svi glavni politichari, i gradonachelnici, i predsednik, i ministri, i sva ostala govna, imaju velike plate? nesiguran

Zato što sami odlučuju o tome kolike će im biti. I tu se odlično može videti koliko je njima stalo do sebe, a koliko do opšteg dobra. Daju li sebi ogromne plate (kakve su plate u Srbiji političari u vrhu sebi dodelili), za mene je indikator da su politički karijeristi i biznismeni, a ne ozbiljni državnici.

Otkuda ti to da imaju velike plate? Zvanicno, plate im ne prelaze 150 000, a nezvanicno ko ce ga znati.

Haha, za Trumana je plata od 150 hiljada dinara mala plata? Ili se to g. Truman šali? Možda za beogradski standard to nije neka plata, ali u CS (pa verovatno i u Vojvodini bez Novog Sada) je to para koju neki ljudi vide kao ukupnu godišnju zaradu.

Morella, za duznost koju obavljaju jeste... Stvarno je smesno da neko radi ministarski posao za 120 000 kad moze mnogo vise da zaradi na druge nacine.

Posao ministra nije ništa odgovorniji od posla nekog lekara-hirurga koji dnevno mesečno operiše oko stotinu pacijenata. On odlučuje o tome hoće li drugi da nastavi da živi ili ide dva metra niže da ga jedu crvi. Ministar, osim toga, ima u svom kabinetu savetnike i na desetine pomoćnika koji svi zarađuju plate preko 100 hiljada dinara. Sva odgovornost (koja i nije nešto velika) deli se na sve te ljude, tako da je plata i od 40 hiljada dinara mnogo za ono što oni pojedinačno rade.

I naravno, moje mišljenje je da bi državnik, pa i premijer, trebalo da ima platu koja je prosečna za onu oblast za koju je odgovoran. Na primer, premijer Srbije bi trebalo da ima prosečnu srpsku platu, dok je gradonačelnik Niša dužan da sebi obezbedi platu koja je prosečna za grad Niš. Ako mu to nije dovoljno, ima još stotine hiljada ljudi koji bi za te bedne pare radili najbolje moguće za grad, i trudili se da se njegova prosečna plata poveća kako bi i sami mogli da imaju veća primanja.

Citat
Inace, ja bih uveo kvote za ministre i premijere. Recimo, zacrta im se neki cilj ( visina neke performanse ) pa ako ostavri nek dobije i 50 000 evra godisnje ( tj. procenat od te performanse ), a ako omane neki pausal, neka sica, recimo 500e.

Zajebavaš se?? Neka sića od 500 evra za pogrešno vođenje politike? Hahaha!! Prava odgovorna vlast bi sebi propisala da za svako "omanuće" ministar sam izdvoji sa svog računa neki novac i pokloni ga u dobrotvorne svrhe, a ne da dobija "siću od 500 evra"!

Ne kazem dakle da oni ne zasluzuju tolike pare nego da postoji veliki broj intelektualnih zanimanja koji je po meni izuzetno vazan za drustvo te ne vidim zaista razlog u tolikom izdizanju doticnih

Morella, kad bi još više bila upućena u to šta oni rade (pokraj toga što imaju tu prednost da mogu da vide ceo svet i to da im se plati u jako visokim dnevnicama), mislim na političare, bila bi čvrsto na strani toga da njihova plata ne bi trebalo da prelazi 30 hiljada dinara mesečno, bez tih silnih dnevnica sa kojima bi im plata iznosila blizu 100 hiljada dinara.

Da je država jača i političari bi mogli da računaju na veće plate. Ovako, njihove jako visoke plate su bezobrazluk i ništa drugo.
Sačuvana

Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +46/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #17 poslato: 30.05.2008. 19:27 »

Citat
Posao ministra nije ništa odgovorniji od posla nekog lekara-hirurga koji dnevno mesečno operiše oko stotinu pacijenata. On odlučuje o tome hoće li drugi da nastavi da živi ili ide dva metra niže da ga jedu crvi.
Upravo tako, uze mi rech iz usta:)

Bogami, da znas.....sreca pa se ne razumem vishe....samo bih se nervirala za dzabe:D
Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
avant-garde
Teatralni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 06.06.2008. 22:48 »

Zbog odgovornosti...

političari su najneodgovorniji ljudi koje znam. od lokalnih do republičkih funkcionera, da ne pričamo što su oni doveli do ratova i raspada lepe nam i velike zajedničke države. sve su samo lični interesi, pa kako onda da su odgovorni, a nije da nisu primali velike plate i iznosili pare iz države, na sigurno.
Sačuvana
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: