Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Okultizam, ezoterija, mistika  (Pročitano 5904 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: 27.02.2008. 21:04 »

Citam neke knjizice od Dena Brauna pa me podstaklo da vas priupitam - sta mislite, je l on cista komercijala i zloupotreba ili je kroz te knjige izrekao i neke tacne stvari?

Uglavnom ovo prvo i iznosenje netacnih stvari. Pisalo je u jednom Politinom Zabavniku.  osmeh
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #61 poslato: 28.02.2008. 11:20 »

S gnušanjem odbijam da komentarišem Brauna! nene

Ali on je tako kuuul, tako pametan i prosvetljen. Den Braun, Den Braun, Den Braun...Stojane, ja mogu ovako do sutra. Bezbednije po tvoj mozak bi bilo da nas malo edukujes.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: 28.02.2008. 13:21 »

Stojane, zar ne vidis da postaje kao Bart kada od Homera trazi nesto da mu da? xD
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #63 poslato: 02.04.2008. 12:23 »

Gazivodo, a sta mislis o Benediktu? Vredi li ga citati? Samo akos da mi odgovaras da ne bude kao za Dena, ja mislio da ti imas neka ozbiljna znanja zbog kojih ga mrzis a ono... cudjenje
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: 02.04.2008. 14:20 »

Gazivodo, a sta mislis o Benediktu? Vredi li ga citati? Samo akos da mi odgovaras da ne bude kao za Dena, ja mislio da ti imas neka ozbiljna znanja zbog kojih ga mrzis a ono... cudjenje

Kom bre Benediktu?
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #65 poslato: 03.04.2008. 11:36 »

Stvarno nisi cuo? To je neki nas crtac stripa i/ili filmadzija koji je pisao silne romane o paralelnim svetovima.. Je l cuo jos neko za njega da ne ispadne da haluciniram?
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: 04.04.2008. 10:59 »

Sad sam se setio i setio sam se da sam namerno skrajnuo tog fucking Benedikta nazad u podsvest, zgrožen time što je još pre kojih petnaest i kusur godina jedan šaban u trenerci samnom pokušavao da razgovara na tu temu. Kao brate, ima jedna super knjiga, ludilo, paralelni svetovi, kao ima neki paralelni svet.... Rekoh, čim tog Benedikta može da svari neko takav onda ja tu nema šta da tražim. Intimno imam neki utisak da je taj Benedikt još grđi od Dena Brauna.
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #67 poslato: 04.04.2008. 11:24 »

Opet predrasude...
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: 04.04.2008. 12:55 »

Ako već voliš da čitaš, onda uzmi recimo neke enciklopedije, primerice Rečnik simbola, rečnike mitologije pa odatle kreneš sistematski da saznaješ stvari iz te sfere, pa tek onda počneš da kopaš po đubretu. Prvo izgradiš sistemski pristup. Evo neke moje literature: Mirča Elijade - sve od njega, a posebno Istorija verovanja i religijskih ideja, Mefistofeles i androgin, Sveto i profano, Šamanizam, Joga - besmrtnost i sloboda itd., Rene Genon - Velika trijada
zatim autori kao što su Mereškovski (Tajna zapada), Karlos Kastaneda - sve od njega, Alister Kroli (Knjiga Tota, Liber 777, Magika u teoriji i praksi), H.P. Blavatska (Tajna doktrina), Julius Evola, Fulkaneli, Švaler de Lubič, Žorž Dimzil, Gustav Mejrink, Papus, Kenet Grant, Džerald Mesi itd.....
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #69 poslato: 04.04.2008. 20:48 »

Hvala na preporuci!
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +80/-10
Na mreži Na mreži

« Odgovor #70 poslato: 04.04.2008. 21:34 »

Sto se Benedicta tice ne vidim nista lose u toj literaturi. Ima tu dosta mistike, ezoterije, paranormalnog pa svi zainteresovani za te oblasti imaju zgodno stivo za citanje. Da li u tome ima istine ili ne, nebitno je. Knjige su citljive, ne filozofske i dubokoumne. Pisac je naseg porekla, iz Bg-a koliko mi se cini a zivi i radi u Torontu. 
Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
XIII
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: 23.08.2008. 00:44 »

Najstarije procene o starosti tog simbola su na nekih 60.000 godina.

Malo tesko da su ljudi crtali svastike pre oko 60000 godina, iz prostog razloga jer tada skoro da nisu crtali nista...pecinska umetnost je star oko 20000 godina, a prve svastike kao dansnje samo malo losijeg prikaza poticu iz bronzanog doba sto je drugi milenijum pre nove ere.....
pozdrav
Sačuvana
Odradek
Libertarijanac

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #72 poslato: 23.08.2008. 05:55 »

Hahaha, kratko, ali jebitacno. Ova(j) XIII ima plus od mene  osmeh
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #73 poslato: 23.08.2008. 09:53 »

Sad sam se setio i setio sam se da sam namerno skrajnuo tog fucking Benedikta nazad u podsvest, zgrožen time što je još pre kojih petnaest i kusur godina jedan šaban u trenerci samnom pokušavao da razgovara na tu temu. Kao brate, ima jedna super knjiga, ludilo, paralelni svetovi, kao ima neki paralelni svet.... Rekoh, čim tog Benedikta može da svari neko takav onda ja tu nema šta da tražim. Intimno imam neki utisak da je taj Benedikt još grđi od Dena Brauna.
hahah ista situacija, samo shto sam ja prochitao par njegovih knjiga.
Vrlo su chitljive, kao romani, imaju tu blagu crtu shtagoddalije, tj. natprirodnog, ali jako lako svarljivo i previshe ostavljaju onaj osecaj "gladi", tj. nepotpunosti kad zavrshish.
Otprilike kao da si dzaba chitao.
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #74 poslato: 23.08.2008. 12:32 »

Upravo citam "Nazivo" Dejana Ognjanovica, roman horora i ezoterije. Preporucujem za one koji vole te stvari i nisu previse gadljivi. Bilo bi lepo da neki procita tu knjigu pa da prodiskutujemo.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: