Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: 'Ristos vaskrese  (Pročitano 5209 puta)
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +120/-93
Van mreže Van mreže

« poslato: 24.04.2006. 01:05 »

Dakle, slavite li sve što se može slaviti, odnosno što bi bilo povod za nerad, za sisanje maslačka i punjenje stomaka? Odgovorite li: Vaistinu Vaskrese, ili okrenete glavu pred humanoidnim bićem koje vam se u susretu obrati sa "Hristos vaskrese!"?

Tema sa zakašnjenjem, ali čini se da kad gori nikad nije kasno započeti s gašenjem.
Sačuvana

- Mi smo hteli naše pare, a oni su hteli naše pare. Nikako nismo mogli da se složimo oko toga čije su naše pare. (Nenad Čanak)

- Učestvuj u četvrtom broju časopisa Zapad!
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 24.04.2006. 11:11 »

Rekao sam samo najblizima i to zato sto je red. Inace nisam vernik.
Sačuvana
nightmare
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24.04.2006. 18:38 »

Dan kad se slavi stroka
ne mozes da se kupas
Ne smes da jedes masno
ceo dan moras da jedes ribe i krompir (ali ne przeni)
Mora da jedes ceo dan kuvani krompir
i ljudi se po ceo dan tucaju
Niko ne sme da dolazi kod tebe
ni ti da ides kod njega
Sačuvana

Jos malo pa profesor filozofije.
polemos
Nazionalist

Duh bunta: +21/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 27.04.2006. 18:00 »

Naravno da odgovaram "Vaistinu Vaskrse", samo tako mogu da ulijem život u pozdrav.
Preporučujem Šelerovu interpretaciju nedelje i praznika uopšte.
« Poslednja izmena: 27.10.2007. 00:16 Domaci izdajnik » Sačuvana
schism
Gost
« Odgovor #4 poslato: 26.06.2006. 01:47 »

Sta ga znam, ja kazem 'Ristos vas kreshe' a odgovaram kada me pozdrave tako 'Vaistinu vas kreshe'...
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 02.08.2006. 15:43 »

Schism! Najbolji odgovor koji sam video na ovom forumu!
Sačuvana
General
Gost
« Odgovor #6 poslato: 15.08.2006. 00:47 »

Po meni ovo je najbolji odgovor:

Citat: "nightmare"
Dan kad se slavi stroka
ne mozes da se kupas
Ne smes da jedes masno
ceo dan moras da jedes ribe i krompir (ali ne przeni)
Mora da jedes ceo dan kuvani krompir
i ljudi se po ceo dan tucaju
Niko ne sme da dolazi kod tebe
ni ti da ides kod njega
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +97/-14
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #7 poslato: 06.09.2006. 14:11 »

Mene ti vaskrsno-vaistinu-neotradicionalni pozdravi (kojih inače nije bilo dok sam ja bio mali), tako nerviraju.... Dobijam 100 sms-a sa vaskreslukom. To je hurasmentacija klasična. U redu da neko veruje, ali otkud očekivanje da je to normalno? Mislim, razumem ja otkud, jer ljudi misle da tako treba jer je to srpsko (nije srpsko nego su nam ga uvezli vizantijski dlakavi grčki zlatousti gejevi), ali ne verujem da veruju. Većina ne veruje nego takotrebuje.

No, nisu ti takvi meni poenta. Poenta su mi oni mladi, urbani, našminkani pozeri sa bradicama, sve smerni, skrušeni.... bajagi Isus bio takav. Pa da je bio takav ne bi se nakon 2.000 godina pričalo o njemu. Ko im je utuvio u glavu da je Isus bio feminiziran pa se ti evnusi neomonoteizma ubiše da izgledaju aseksualno do pasivnosti? A onda se odnekud pojavi the man in black a mali vjerujući peškirić hita da se nagne i celiva mu ruku u razini muladara čakre. I posle ih neko "uznemiravao"...

A tek kad krenu da mi politiku tumače biblijom.... Pitaš ih koliko je sati a oni odma počnu o antihristu. Mislim, pazi kakva somnabulna fantazmagorija: antihrist! Globalni sadista. Monoteizam je zlo. To je ona totalitarna crno-bela logika koju u raznim derivacijama isijavaju razni neokonzervativci, klerokomunisti, kleptodemagozi, mistagozi, britanski imperijalisti, lenjinisti, adventisti, jehovisti, islamisti, vehabije, slobisti, globalisti, evrokrate, manihejci, SKOJ-evci, HDZ, feministkinje, masoni, šešeljevci, sajentolozi.... svi oni imaju isti izvor. I svi mi oni za "uskršnje praznike" šalju uskršnje ostrvo, tj. svečanu hristosvaskrsilicu, a pritom pojma nemaju da je sve to bilo mnogo pre Isusa, te da je postojanje istorijskog Isusa irelevantno za doktrinu.
Sačuvana

Fetišista se vraća na mesto fetiša
sAngiE
Gost
« Odgovor #8 poslato: 07.09.2006. 00:53 »

Potpuno i lepo objasnjeno.

Stojane, lambdasi bi ti ovde rekli da si homofobican, ali mislim da u ovom slucaju asocijacija na termin "peder" ima potpuno karakternu odliku.

Well put.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #9 poslato: 07.09.2006. 08:51 »

Citat: "sAngiE"
Potpuno i lepo objasnjeno.

Stojane, lambdasi bi ti ovde rekli da si homofobican, ali mislim da u ovom slucaju asocijacija na termin "peder" ima potpuno karakternu odliku.

Well put.

Ja homofobičan!? Ma hajte, molim vas... Fobičan sam sproću gej aktivista a ne protiv samih pedera, tj. pedjera kako se to kaže u sada već suverenoj Crnoj Gori. Pritom, kada kažem gej mislim na "devojčice" dok je većina homoseksualaca str8 izgleda, tj. teško ih je provaliti.

S druge strane, sad imamo i bizarnu modu pseudogej METROseksualčenja pa se sve te stvari mešaju. No, ono što želim da naglasim jeste fakat da je većina svećenika biseksualne ili homoseksualne orijentacije, pa mi je prosto smešno kad vidim kako gej aktivisti za ljucka prava vrište na njih i vice-versa. To je kao Kramer protiv Kramera. Peder protiv pedera, samo što je jedan u mantiji a drugi je našminkan. Msssssmmmm.... rolleyes
Ne treba da dozvolimo da budemo uvučeni u medjusobne ideološke pederske obračune. To je njina stvar. Pederska posla. Nek je njima halal ali ja volim curvy vumun. A što se tiče duhovnog, mnogo su mi bliže Upanišade, Karlos Kastaneda ili zen nego ovije lokalne špecije.
Sačuvana

sAngiE
Gost
« Odgovor #10 poslato: 07.09.2006. 15:34 »

Pa da, na to sam i mislila rekavsi da je "peder" karakterna osobina licemera i onih koji se pretvaraju da veruju u patrijarhat iskrivljenog i zatucanog "idealizma".
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #11 poslato: 07.09.2006. 15:47 »

Vidiš, ja sam mislio da je "peder" homoseksualac, tj. muškarac koji praktikuje seksualne odnose sa drugim muškarcem. Na to sam mislio kada sam pominjao sveštenstvo...
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 10.09.2006. 01:38 »

Biser iz Blica polovinom avgusta:

Osvećeni mleko, kefir i pavlaka

U prehrambenim prodavnicama ruskog milionskog grada Jekaterinburga odnedavno se prodaju tri osvećena proizvoda - mleko, kefir i pavlaka.

Jedan veliki proizvoðač mlečnih proizvoda potpisao je ugovor sa Jekaterinburškom eparhijom. Sveštenik obavlja blagoslov na kraju procesa proizvodnje.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 10.09.2006. 01:46 »

Polovina avgusta, Glas javnosti:

Pop se moli da novinarka padne i slomi nogu!

Dušanku Novković, dopisnika Glasa javnosti iz Požarevca, u nedelju uveče telefonom je pozvao sveštenik Aleksandar Mihailović, ogorčen zbog teksta objavljenog tog dana u ovom listu.

- U narednih desetak minuta, ne dozvoljavajući mi da doðem do reči, Mihailović mi je upućivao mnogobrojne pretnje i uvrede. "Kako vas nije sramota, znate li vi na koga ste udarili? Da li znate da ću da vas prijavim crkvenim vlastima da vam nijedan obred u crkvi više ne dozvole? Tužiću vas, poznajem sve ljude u zakonodavstvu, ćeraću vas do sudnjeg dana. Da li znate da molitvom Bogu mogu da postignem da padnete i slomite nogu? I mitropolita Jovana progone... više nas poštuju muslimani nego takvi kao vi... to vas je vaš Tito tako učio da radite", samo su neke od reči koje mi je Mihailović uputio, nazvavši me na kraju polupismenom novinarkom.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 10.09.2006. 01:55 »

"Biblija preporučuje batine"
20. jul 2006. | 10:59 | Izvor: FoNet

Oklend -- Hrišćansko udruženje Funkcionalna porodica pozvalo novozelandske roditelje da neposlušnu decu obavezno tuku.

"Tucite decu od 10 do 15 minuta. Biblija to dopušta, pa čak i preporučuje, da bi dete izbacilo greh iz srca. Umerene batine su dobre i za decu i za vas", navodi Udruženje.

"Svrha batina je da iz dece budu izbačeni glupost i gresi, kako oni ne bi postali deo njihove ličnosti. Bes deteta posle dobijenih batina je znak da ga niste dovoljno tukli", navodi se u brošuri.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: