|
FinalCutNow
|
 |
« Odgovor #90 poslato: 10.01.2008. 20:38 » |
|
Ne bih znala...imam tu knjigu o tantri , takozvanu Kamatantru ali ne i praxu...tesko je naci nekoga ko ima zivaca za to.
Hehhe kako nikog nemash pa tu smo, ima nas :skakutavi: :sreca:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #91 poslato: 11.01.2008. 02:27 » |
|
I ja cu biti dobrovoljac... Sve za dobrobit vrste...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +80/-10
Van mreže
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #92 poslato: 11.01.2008. 18:33 » |
|
I ja cu biti dobrovoljac... Sve za dobrobit vrste...
:jezik: :jezik: Kako smo krenuli na forumu mi bi se posvadjali i pre nego sto bi se skinuli :jezik: :jezik:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
DaXa
Libertarijanac

Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #93 poslato: 12.01.2008. 02:18 » |
|
Nastavak vrste je uvek iznad lichnih ubedjenja, principa. Dakle preko svega sam spreman da predjem. Samo reci u kojoj pozi, i jel mora da ostane u toj tokom celog "odnosa" ili mozhe da se menja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Van mreže
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #94 poslato: 18.01.2008. 20:22 » |
|
Ponekad se zaista zabrinem za svoje kolege… Scena se odvija u ucionici, vreme desavanja sreda 16. Naime, kratak opis situacije…u toku je izbor tema za seminarski iz filozofske antropologije. Ponudjene su nam knjige, student prvo mora procitati knjigu I onda doci I prijaviti temu koju je izabrao. Nesrecnim slucajem vec na samom pocetku godine ja sam izabrala odredjenu knjigu al eto izabrao je jos jedan kolega istu 5 minuta pre mene a ne mozemo raditi istu. Uglavnom, vracamo se u sadasnjost. Saznajem da su samo trojica kolega prijavila seminarski pa ih pitam sta su prijavili da znam. Dvojica mi lepo kazu al ovaj treci… Kolegi necu reci ime, nek ostane anoniman  Ja : E cao x On: Eee cao, de si ti Ja: ma ne pitaj, bolesna bla…nego jesi ti prijavio seminarski On :Aha Ja: A koju si temu izabrao? On ( pocinje da gleda u pod I zbunjen je) : pa..ma..ne znam.. Ja : kako ne znas? On: ma nesto sam..nista posebno Ja: Kako ne znas koju si knjigu izabrao? Pitam te jer je Y uzeo vec knjigu koju sam htela pa sad gledam ko je sta uzeo da ne uzmem istu da citam bezveze. On: aaaa kapiram Ja: I? On: A? Ja : Pa koju si uzeo, koja ti je tema? On: a ma..od svake po malo Ja: Uzeo si 20 knjiga I iz svake po malo? On: Daaaa.(pogled levo desno, zaplice) Ja( vidim nema vajde) : Aha aha, super. Mislim dajte ljudi bre…ajde da sam mu trazila 100 evra ili neke skupocene skripte….
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #95 poslato: 18.01.2008. 21:37 » |
|
Nije baš za temu o debilima, mada mi je akt bio debilan... Isto je vezan za seminarske radove... Naime, i kod nas je slučaj da ne možeš uzeti temu koju je neko već odabrao... međutim, pošto je meni to bilo tako nelogično, rešim da teram kontru i da izaberem temu među ponuđenim, i da ne odem čak ni da prijavim profesoru šta sam izabrao, nego da mu prosto donesem to što budem napisao na tacnu, tako da on bude pred svršenim činom. Tako ja pročitam nešto, napišem za dan-dva (otaljam posao, inače ranije sam se tome posvećivao i radio po nekoliko meseci seminarski rad, ali tada sam još bio glup i zaljubljen u filozofiju), ali se dobro pomučim, što inače ne radim u poslednje vreme... Odnesem na faks, ali profesora nema u kabinetu. Potrebno je da mu predam seminarski da bi mi upisao u indeks da sam doneo, inače valjda ne bih mogao da overim završni semestar (ili tako nešto). Tražim ga sa još nekim kolegama i koleginicama... i nađemo u jednoj učionici kako drži predavanje nekoj dečici sa prve ili druge godine. I sada prilaze kolege, ovaj im daje potpise... Na kraju priđem ja i dam mu seminarski. On gleda i kaže: "Pa, znate, ovo ste vi sami odabrali." Ja sa nekom vrstom lažne čvrstine i sigurnosti odgovaram snažno: "Da, naravno." A on mi uzvraća: "Dobro. To znači da ćete morati da pišete još jedan seminarski rad. Ovog puta ćete morati da odradite nešto što nije već neko drugi radio. Da li znate koje teme niko nije birao?" U nekom polunokdaunu razmišljam kako da ga uvredim, ali da ne izgleda preterano direktno..., i odgovaram: "Ne, to me nije zanimalo, niti će me zanimati", ali se u to predomislim i tako odlučih da dodam još nešto, jer mi nije bilo do svađe: "... ali vi odredite sada šta mislite da bi trebalo da pišem. Meni je svejedno, ionako sam se oprostio od interesovanja za bilo koju filozofsku temu." Ovaj me malo razgleda, nekakvim tupim, nezainteresovanim, ali pogledom bez ljutnje... i reče: "Vi ste učili starogrčki, pa tako sigurno znate da čitate na tom jeziku. Kako vam se čini Aristotelova ontologija? Imali biste da čitate Metafiziku na starogrčkom. Možete li to da prihvatite?" Znao sam da je samo hteo da mi se revanšira zbog toga što ga nisam pitao koju temu da obradim. Razmišljam da bih mogao da ga odbijem, da tražim nešto drugo, ali razmislih i bez dizanja glave znao sam da se nalazim u polupunoj učionici u kojoj dečica gledaju ka meni, čudnom kinezolikom još-malo-pa-apsolventu filozofije... koji bi trebalo da je sposoban uraditi bilo kakav seminarski rad... i kao što bih u svakoj sličnoj situaciji uradio, tako i sada - odgovorih: "Da, naravno da mogu i naravno da čitam tekstove na starogrčkom."
Tako mi bi uvaljeno da to odradim, još pre godinu i po dana... ak' se ne varam. I eto još uvek to nisam ni otpočeo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Četvrti broj časopisa Zapad [download]- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
|
|
|
|
Silovani_Leptir
|
 |
« Odgovor #96 poslato: 18.01.2008. 21:54 » |
|
Jako zanimljiva priča! Sve pohvale za znanje starogrčkog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #97 poslato: 18.01.2008. 22:00 » |
|
Heh... g. Silovani, pa upravo nemam pojma sa tim jezikom... zbilja... radi se o tom da sam na to pristao jer nisam želeo da se obrukam pred tom grupicom ljudi sa prve ili druge godine. To mi je velika mana... ak' mi ko dodeli kakav sličan zadatak pred nekim ljudima, ja bih mogao da poginem kako bih opravdao nečije očekivanje. A to je prilično debilan posao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Četvrti broj časopisa Zapad [download]- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
|
|
|
DaXa
Libertarijanac

Van mreže
Pol: 
Da uistinu budem Bog!
|
 |
« Odgovor #98 poslato: 19.01.2008. 03:24 » |
|
Ispali ste mudo K! Svaka vam dala...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Otrovni Starac
|
 |
« Odgovor #99 poslato: 20.01.2008. 11:11 » |
|
A zanima me koji se grcki uci tamo, na tim tkz. fakultetima? Attic ili koine-grcki? Ili pak ovaj moderni?
Inace cuo sam da kontemporarni heleni mogu razumeti s lakocom koine-grcki, malo teze attic (jezik klasicne grcke, u atini se govorijo)... no fascinanto je to, da se jezik u sustini tako malo menjo za citava dva i pol milenija.
Ja se pripremam da ucim grcki, samo ne znam koji. Racunam, ako se opredelim za savremeni moci cu bez problema komunicirat sa helenima, kat odem tamo, a planiram da odem jednog dana, i mozda nikad vise da se ne vratim. Htio bih da sagorim na svetom helenskom suncu.. I onda moj pepel da bace Posejdonu. Dakle, opredljenje za savremeni bi bilo vrlo pragmaticno, ali s druge strane, volo bi da mogu citat one 'eraklitove i anaximandrove fragmente bez po muke, sto b znacilo da bi trebalo da se opredelim za attic grcki (pretpostavljam da ovaj uce na filozofskom). Velika je dilema to. A mogo bi da izaberem neku neutralnu soluciju, pa da ucim koine-grcki, njime su govorili i alegzandar makedonski i bizantinci. Sta t' ja znam. Moram naci i knjige.. Od koga, kad nemam nigdje nikoga.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #100 poslato: 20.01.2008. 20:39 » |
|
Ispali ste mudo K! Svaka vam dala... Jes, baš sam isp'o mudo (i debil). Al' ne bih one koje bi mi baš zbog toga "dale"... A zanima me koji se grcki uci tamo, na tim tkz. fakultetima? Attic ili koine-grcki? Ili pak ovaj moderni? Uči se onaj staroatinski, onaj starogrčki kojim su pisali Aristotel, Platon i mnoga "muda" pre i posle njih. To vam je tako, šta ćete. Uzgred, uvijek me je čudilo kak to vi, jedan od najvećih intelektualaca kojega poznajem, volite učiti jezike. Koliko bi trebalo da budete puni nekakve perverzne volje da biste učili nešto tako i toliko suvoparno kao što je jezik. Zaboga. Eto znate skoro sasvim češki, znate nemački tu i tamo, znate engleski odlično, pa i kroatski, bošnjački, crnogorski i srpski dobrano... a eto 'oćete još. Vi baš mrzite sebe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
avant-garde
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #101 poslato: 14.03.2008. 18:32 » |
|
možda je više za neku političku temu a vi prebacite ako treba. izjava na jednom niškom forumu o suđenju šešelju u hagu: Bas me briga kakav je bio.....iz mog naroda je i ne dozvoljavam da mu sude tamo neki idioti s belim perikama ko da su pederi! progovara neki sa potpisaom 'mixa'.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Van mreže
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #102 poslato: 14.03.2008. 18:58 » |
|
:jezik: :jezik: :jezik: Mislim da se super ukalapa na ovu temu:D
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #103 poslato: 20.04.2008. 18:28 » |
|
Izašla sam juče sa drugaricom u Teatro, koji ne volim baš, ali takve su bile okolnosti, pa onda u Stefan Brown gde je moglo i bolje da bude... Sve u svemu, nismo se posebno dobro provele i u jutarnjim časovima smo htele taxi da uhvatimo, zastale smo, čekale, kada se ispred taxija pojavio ogroman crni džip, zaustavio se i momci koji su bili u džipu, polili su nas vodom i otišli. Ne znam stvarno, nemam komentar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
|
Odradek
|
 |
« Odgovor #104 poslato: 20.04.2008. 20:05 » |
|
Izašla sam juče sa drugaricom u Teatro, koji ne volim baš, ali takve su bile okolnosti, pa onda u Stefan Brown gde je moglo i bolje da bude... Sve u svemu, nismo se posebno dobro provele i u jutarnjim časovima smo htele taxi da uhvatimo, zastale smo, čekale, kada se ispred taxija pojavio ogroman crni džip, zaustavio se i momci koji su bili u džipu, polili su nas vodom i otišli. Ne znam stvarno, nemam komentar.
Hahaha, kako ovo zvuci!!! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
|