Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O debilima  (Pročitano 9814 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +61/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

mracni otpadnik

« Odgovor #60 poslato: 16.10.2007. 23:21 »

PS: Evo, kad smo se dotakli rječnika, definicije koja pise u ovom kojeg ja imam: ljudi najlošijih svojstava, najgori soj u društvu; ološ, šljam

Vidis, ja se zapravo ne bih slozio sa ovom definicijom. Pretpostavljam da autor iste pod bagrom podrazumeva lopove, ubice, narkodilere isl. Medjutim, ovde se radi o necemu dosta drugacijem...Ova nasa definicija podrazumeva obicne ljude koje srecemo na ulici, nase drugove iz odeljenja i okruzenja isl. I onda, u odredjenim trenucima kad ih ne posmatras po toj emotivnoj liniji ( tipa sedeo sam sa njim u skolici pa ga mnogo gotivim ) shvatis da je rec o osobi koja ima takve karakteristike, o osobi koja je frajercina, koja voli da se napije uz narodnjake i prica masne viceve, koja se ne interesuje za neku umetnost niti bilo sta duhovno isl. Ovo dajem samo kao primer, nabacujem, ali reci nekako zarobljavaju istinu. Zato i rekoh da je jedino pravo kad prosto spoznas takvu osobu kao bagru.

Odlicno napisano Trumane, potpuno se slažem sa svim točkama. Naravno da mi je dobro poznat pojam bagre, ali ne podržavam to distanciranje od nje, ili smatranje manje vrijednom.

Sad zapazih da si i ovo napisao i mogu da podrzim u smislu da ne treba dizati nos gore i ubedjivati sebe kako si mnogo bolji, jednostavno treba posmatrati, druziti se sa ljudima, komunicirati, a u isto vreme ici svojim putem. I ne treba biti mizantrop i izolovati se, treba to prihvatati te stvari malo opustenije i sa dozom humora...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #61 poslato: 02.11.2007. 02:23 »

Ovo bi moglo da ide i u Naše drame ili Kratke priče, ali to bi bilo u vlasništvu g. Nihilista, tako da ću ja ovde postaviti samo kao materijal za diskusiju i opis debila iz ugla pomenutog kurčevitog gospodina. Njemu ostavljam ako hoće ovo da preradi, doradi i objavi tamo gde se objavljaju književna ostvarenja.

Dakle, evo večerašnje priče (unpluged) ...

Presveti kurati gospodin Nihilist:
i, tako, idem ja ulicom mrtav umoran, kad, odjednom se nekim cudom nadjem u gomili nekakvih cudnih stvorova, obucenih u nekakve sarene, drecave, cak mozda i fluorescentne jakne, gace, ili sta vec. oni, znate, jedu peceni krompir, ili nekakve testenine, i sljapcu kao svinje, to je prosto da se coveku zgadi zivot. naravno, znam takve situacije. hteo sam da podelim par samara. ali racunao sam da bih onda mogao da i ja dobijem koji udarac nike patikom u tur.

Gospodin Izdajnik:
Gadno je kad na takve naiđete u 3 ili 4 noću, što se meni događalo ovih dana, i to pijane.

pijane, jos gore. ali, 'nate kako, u 3 ili 4 h nocu su obicno stariji primerci, to su oni kojima su jakne urasle u kozu, i koji imaju dlake izmedju obrva za cupanje. ja vam govorim o nekakvoj mladoj generaciji, prilicno sofisticiranijih drekavaca. i tako vam ja kazem ova mladjana generacija je tako, da kazemo, animalizovana, da sam mozda u neku ruku i zadivljen, iako se druga hvata wc papira nad tim kako samo spontano mlataraju onim udovima i ispustaju neke poluartikulisane glasove, koji podsecaju na "brate", "ekstra", "vrh" i "familije mi". cudno je i to, znate. Tu su njihovi zenski primerci prilicno fizicki napredni. u moje vreme, decurlija od 13-14 godina se igrala lastisa i skolica a ovo sada... Zaboga, pa one imaju zaista gigantske sisolike izbocine na telu, sto napred, sto pozadi, ne moz' im pric' a da te sise koje se presijavaju pod ulicnom svetiljkom ne lupe po ocima. zajebete li se slucajno i pridjete da upitate koliko je sati, ili, ne daj boze, sta je veceras na tv programu, odmah hvataju za smrznuti polni ud, a njihovi drugari skacu da nekakvim palicama, macugama i lancima na vas. verovatno da biju ili zaplase, ili oba. ko ce ga znati. mogao bih se cak zakleti da ni kod jednih, ni kod drugih mozak nije razvijeniji od mozga prosecnog pavijana. uostalom, to je sasvim logicno. bujanje tela je sasvim potisnulo razvoj mozdane kore i sav gradivni materijal se slio
u sise, dupeta, kurceve i ko zna sta jos. a sto je najgore od svega, oni to vole da pokazuju i taman posla da se stide. prosto da se covek posrami kada ode u wc i pogleda u svoj organ. e, da. znate sta jos mi je tu cudno...

Gospodin Izdajnik:
Opa. Evo me!

... gled'o sam nutricionisticki sastav onog pecenog krompira. pa zaboga, ono je cisto djubre. normalan covek bi se ugojio kao svinja kada bi ga jeo cesto, a kako su svi oni tako mrsavi. bice da se dosta seksaju. jer, jelte, takve telesine to i pretpostavljaju, valjda...
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
propasto
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: 02.11.2007. 05:39 »

Kod:
http://rulzofpunk.free.fr/images/moron.jpg

Kod:
http://files.redvsblue.com/web/images/comic/RT_Comic_Ep103_Moron.jpg
Sačuvana

A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #63 poslato: 03.11.2007. 02:27 »

Dve stvari. Jedna je vezana za moju današnju šetnju kroz grad, dok sam Rinoteletabisa pratio do autobuske stanice, a drugi se tiče mog večerašnjeg boravka na i-net pričaonici.

Krećem s prvim, doživljajem kroz grad. Imam običaj da gledam te ljude i u dahu dajem procene o tome kakvi su ljudi iza tih debelih naslaga šminke, odeće, držanja tela i izraza lica. Većina tih ljudi deluje ponosno, ali kad primetim da su ti frajeri i ribe uvučeni u nekakva svemirska odela, pretpostavljajući da je njihova najveća vrednost to što su debelo plaćena, prisetim se onih nacionalista koji se znaju tako vezati za glupost kako bi nadomestili sopstvenu prazninu (prazninu sopstvene ličnosti, neispunjenost, dosadu, nesposobnost, neznanje).

Kako sam išao dalje sve su face postajale uobičajene, počeo sam se navikavati na ista lica. Jedna devojka mi se učinila takvom kao da ima gumenu facu, tako da mi je došlo da stanem ispred nje i pokušam da dodirom utvrdim od kog je materijala. Imala je čudno izbačenu bradu i podignuto čelo, gotovo da je hodajući gledala u nebo a ne ispred sebe.

Frajeri su svi bili visoki i isto tako ponosni nečim meni neshvatljivim. Jer nije teško utvrditi ko je od tih momaka u situaciji da nešto vredno kaže ili da se pohvali nekim sopstvenim radom, onim što jeste. Retki su bili oni koji će se izgledom izvući iz te svakodnevne slike i staviti na stranu posebnih. Uistinu ne bi trebalo da bude problem da li je neko stvarno poseban, već što mi se čini da uopšte ne postoji volja da se učini različitim u odnosu na ovo ostalo. E, to je indikacija agonije jednog društva i najava dominacije debila.

A sada da pređem na ono drugo... To drugo se tiče mog boravka, kako rekoh, na pričaonici. Imao sam nadimak koji imam i ovde - Domaći izdajnik. Razume se, taj nickname ne bi bio takav da stvarno jesam izdajnik, već stoji kao (a ne zarad, jer ne pretpostavljam da će neko pomisliti da zbilja jesam izdajnik) provokacija terminologije koja je vladala medijima devedesetih godina i primenjivala se za svakoga ko se ne slaže sa tadašnjim režimom.

Međutim, ono malo ljudi što je kontaktiralo taj nickname pitalo je "Koga si izdao?", "Pu, majku ti izdajničku!", "Lele, pa što takav nik?", "Marš!", itd. Postoji li jasnija definicija debila od te da sve vidi u relaciji bez posredovanja. Vidi nešto da je skupo, kupuje jer je to nužno dobro. Vidi da je nešto mainstream, uzima. Vidi da je neko zalepio na majici "izdajnik" - taj je izdajnik. Naslućuje li čitalac ovih redova koliko je to sirova (i lenja) svest?
Sačuvana

propasto
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: 03.11.2007. 02:48 »

Citat
Vidi nešto da je skupo, kupuje jer je to nužno dobro. Vidi da je nešto mainstream, uzima. Vidi da je neko zalepio na majici "izdajnik" - taj je izdajnik. Naslućuje li čitalac ovih redova koliko je to sirova (i lenja) svest?

ne kupuje on zato sto je dobro, vec da kaze svima koliko je platio, isto ne kupuju  mercedes ili bmw zbog luksuza ili motora, ili cega  vec nego zbog "moj auto sam ja"...zivimo u drustvu kojem je bitno sta ima na glavi, ne u njoj, statusni simboli, to se vidi...ja sam cuo za debila koji je prodao sve sto ima da bi mogao da priusti sebi da vozi porsche (zato sto se ribe pale na brza vozila) ali zato nije imao krov nad glavom, malte ne ziveo je u autu ko poslednji klosar.
Sačuvana

A talent somewhat above mediocrity, shrewd and not too sensitive, is more likely to rise in the world than genius.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: 03.11.2007. 03:00 »

Vidi da je neko zalepio na majici "izdajnik" - taj je izdajnik.

ovi te demantuju...

A girl wears a target during an anti-NATO rally in Belgrade in late March

Serbs protest in Belgrade against becoming Nato "targets"

ja sam cuo za debila koji je prodao sve sto ima da bi mogao da priusti sebi da vozi porsche (zato sto se ribe pale na brza vozila) ali zato nije imao krov nad glavom, malte ne ziveo je u autu ko poslednji klosar.

bolji su oni shto voze glasno motore, pa kad zazvizhde onim gumama samo pomislish 'jebo te, kako je ovaj sposoban da pritisne kvachicu za gas ili okrene onu ruchicu'...
Sačuvana
propasto
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: 03.11.2007. 03:12 »

jebote koliko ovde ima debila, pa ovde svaki drugi auto je bucan....da ne govorim o cepanju guma, a dodje vikend, takmice se koce vise...jebote cela mi ulica isarana....mada kada pogledam sa druge strane nek cepaju, njih ce kostati.
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +58/-1012
Na mreži Na mreži

« Odgovor #67 poslato: 03.11.2007. 12:20 »

a tek kad uzmu da šutiraju kučiće, kao ja sam jak gle kako ću da šutnem kuče, i posle kad kuče ujede nekog kuče krivo i njega ćemo da spalimo živoaaaaaaaaa
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #68 poslato: 21.11.2007. 01:22 »

Jedan događaj... od pre jednog sata, možda i manje.

Ovako se to zbilo. Išao sam sa Rino ulicom i ona je ušla u prodavnicu, a ja sam, goneći sopstveni bicikl, stao da sačekam ispred. Svi dobro znamo da su mi oči takve da pomalo liče na japanske/kineske, ali taman toliko da je svima jasno da ne pripadam toj nacionalnosti, i da jedino ličim. Ovog puta, dok sam čekao, pred mnom i tom prodavnicom pojavile su se tri devojke od kojih je jedna imala kaiš kao Deda Mraz, prilično širok, otprilike da joj zauzme polovinu stomaka. Druga je bila na -10 stepeni u mini-suknji, a treća je imala na isto toliko izbačene grudi i pola kilograma šminke na licu. I tako, dok sam ih ja slučajno odmerio (u par sekundi), i nastavio da gledam u drugom pravcu, zamišljen o nečemu sasvim trećem (kako ću nastaviti sa dizajniranjem časopisa kad se budem vratio u stan), jedna od njih, dok je zastala na stepeništu te prodavnice i razmenjivala novac sa ostalim drugaricama, poče da govori nešto ovako: jang-jung-ce-min-gan-gin-jin...

Pomislih isprva jesam li dobro čuo, a zatim i kakav bi motiv bio ikoga da se tako ponaša. Bi mi žao jer to je rasizam. Mene boli kurac za takvu osobu i šta bi takva spodoba mislila o meni, ali mi je žao što je mnogo takvih u gradu, što im smeta svako ko ne liči na njih; a ja, pravo da reknem, ne bih pristao da ličim na nju (preneseno u mužjaka bio bi to neki dizelaš). Boli me, međutim, iskreno to što takvih osoba ima mnogo, i što nisu sposobne da razmišljaju empatično. Da se stave u situaciju drugog. Ne mene, već ljudi koje po rasnoj osnovi potcenjuju. A toliko je razloga da nju, baš na osnovu samog oblačenja, ponižavaju drugi.

Elem, ipak sam pomislio uskoro da bi takve osobe trebalo kazniti.

Nedavno sam razgovarao sa prijateljem o tome kakvu dijagnozu bi trebalo dati ljudima kao što su Ratko Mladić, Goran Davidović, Vojislav Šešelj i oni koji ih podržavaju, a u koje, preneseno sa ovog događaja, spada i ova pomenuta spodoba. Pitali smo se jesu li to psihički bolesne osobe ili u njima postoji neki defekt koji im dozvoljava da racionalno promišljaju u svemu ostalom sem u onom moralnom. Kao da su nesposobni da se zamisle u poziciji drugoga. Kao da im nedostaje taj momenat svesti, a da su u svemu ostalom normalni ljudi. I tako, poželeo sam joj da joj te večeri, budući da joj je veče tek počinjalo (bila je tek ponoć), neki ultrajebač nabije kurčinu do želuca i zadovolji njenu rasističku prirodu.
Sačuvana

DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #69 poslato: 22.11.2007. 13:37 »

Citat
Ovako se to zbilo. I tako, poželeo sam joj da joj te večeri, budući da joj je veče tek počinjalo (bila je tek ponoć), neki ultrajebač nabije kurčinu do želuca i zadovolji njenu rasističku prirodu.
:zbunjen:

U Vranju su se nedavno pojavili Kinezi i imaju svoju robnu kucu koja je s obzirom na to kolika je kupovna moc gradjana veoma posecena i rekao bih veoma profitabilna. I tako pojedini Kinezi su pocheli izlaziti u grad sa svojim porodicama znate vec kako to ide mama tata deca. I sad tu u centru grada s skupljaju metalci i ovvi tu prolazili a stoka pochela da peva neke rasistichke pesme(ne mogu se setim rechi) i onako hitlerovski pochela da odmahuje rukama. U prvi mah sam se zgrozio a zatim mi je palo na pamet da ih sve pobijem...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: 22.11.2007. 15:14 »

Rasisti a metalci. Pa to je dvostruka retardacija.
Sačuvana
Miroslav Ibic
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #71 poslato: 04.12.2007. 23:53 »

meni je obim struka 74 a kekenju 84 debeli skot
aaaaaaaaaaaaxaxax kekenj je rekao "ja sam stezao" xixiixixi sad cu ja ponovo da izmerim bez ovu jaknu, i sa stezanje

61.

"nemoguce, pa ja cu sad bez jedno i drugo" reche kekenj i ode u kupatilo da se izmeri

(...)
"ma shta je bre ovo!?!?!? sad ispade vishe, ma shta je bre ovo", chuje se iz kupatila
(...)
|c...ebo te...evo ga, evo ga 65, 65, stvarno"

lazhe
"83 ,nemoguce, nemoj tako da pishesh, cu ispadnem debeo, evo, 80, 80...choveche, josh malo pa metar....nemoguce bre...stvarno 80, pa nisam tolko debeo..."
Sačuvana
Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

mracni otpadnik

« Odgovor #72 poslato: 05.12.2007. 11:29 »

A kako se meri struk? Gde da turim konop, je l oko kukova ili oko pupka?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Miroslav Ibic
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #73 poslato: 05.12.2007. 14:41 »

Trumane...

aaaa DA TRUMAN SE SAD PRAVI DA JE GLUPP. e pa, dobro, ja sam vec nacrtala delo
Sačuvana
Truman
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

mracni otpadnik

« Odgovor #74 poslato: 06.12.2007. 11:41 »

Trumane...

aaaa DA TRUMAN SE SAD PRAVI DA JE GLUPP. e pa, dobro, ja sam vec nacrtala delo

Ma ne pravim bre! Kako to ne shvatas.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: