|
modesty
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 25.08.2007. 17:52 » |
|
mnogo volim da pijem jogurt "Ella", kupila sam ga malopre i sipala, srecom u malu casu... Pijem ga tako i usput jedem testeninu od heljdinog brasna... Nesto mi je kiselo, ali racunam, nisam ga dugo pila, mozda sam i zaboravila ukus, mozda je od testenine... Popijem tako celu casu, sipam jos... Nenormalno kiselo nesto... pogledam datum - 21. 08. nadam se da necu povracati danas... UVEK POGLEDAJTE DATUM, mene mama stalno podseca... Danas sam bas zurila, pa ne pogledah... Jos se silujem da ga pijem, bas sam tenkre...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 27.08.2007. 01:23 » |
|
neka devojka sa drugog foruma...
Stvarno nisam mogla da verujem.Na filmske sam otisla samo da bih se slikala sa Viktorom Savicem i on je kao i svaki poznati mladi glumac,koji je uobrazen i misli sad kako je on zakon , samo izleteo i trcecim korakom napustio Tvrdjavu.Mislim totalno nekorektno sa njegove strane.I on mi je neki gluimac.Ako sad kad je na pocetku karijere tako bezi od fanova,sta ce raditi za 20-30godina.ccc.......nego i to su FACE.
devojka je otisla na filmske susrete samo da bi se slikala sa nekim likom za koga ja u stvari prvi put cujem. ali dovoljno je da udje u ovu rubriku o debilima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 29.08.2007. 22:43 » |
|
Danas nam je jedna osoba ispričala neku priču iz njenog života, i onda su mi rekli da sam glupa jer sam kraj shvatila na meni smešan način, i to dva puta. Pomenuta osoba je pričala kako joj je mama rekla da može da pravi žurku, (tu je išao opis razgovora), da ju je ona gledala začudjenim očima, a onda je mama upitala zašto je gleda tako čudno, „ja sam neiživljena“, dodala je mati. Ja sam to shvatila kao da neće da joj da da napravi žurku, nego da želi da se iživljava (tu torčr), jer nije iživljena, a pravo značenje je da ona želi prisustvovati žurci. Kada sam iznela šta je meni tu smešno, one su počele da mumlaju da nije to, i ja sam iznela drugi zaključak, koga se sada ne sećam, ali koji, takodje, nije bio tačan. Onda su mi rekle da sam glupa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Fac me cocleario vomere!
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 30.08.2007. 00:28 » |
|
evo primera zenske debilnosti, a reci su nekog deyche:
Pre neki dan stojim ja na semaforu i pored mene neke 2 cure, našminkane, fensi obučene, i u tom trenutku proleti neki lik na motoru 150km/h. Znači to se desilo u jednoj sekundi, a ja čujem jednu od njih dve da kaže "Jao što je sladak"! A verovali ili ne, taj lik je nosio kacigu!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagaMil
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže
Pol: 
:D
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 02.09.2007. 19:22 » |
|
mozda je mislila na motor 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
What's amazing is when you can feel your life going somewhere. Like, your life just figured out how to get good. Like, that second.
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-3
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 02.09.2007. 23:26 » |
|
Danas igram na računalu Pro Evolution Soccer, nogometnu simulaciju. Uđe mi djed u sobu i jedno vrijeme me promatra i kaže:"aj ti meni tu utakmicu nađi na televiziji, da ti ne smetam dok gledaš u sobi." PS: Evo slika dotične igre: http://www.planet-xbox.de/img/articles/2259/Pro-Evolution-Soccer-4-2.jpgPPS: Djed mi se potpisuje sa X.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 03.09.2007. 03:13 » |
|
Dobri ste. A vidite ovaj idiotizam. Bruk Silds (glumica, model i pisateljica): Pusenje ubija. A kad vas ubije izgubili ste veoma vazan deo zivota.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
provincijalac
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 03.09.2007. 14:37 » |
|
jos jedan debil sa krstarice:
Ni sponzoruse u sustini nisu lose osobe... ali je jako tesko zapoceti neki ozbiljan razgovor sa njima, jer previse drze do sebe.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 14.10.2007. 17:23 » |
|
Svet iz ugla Bagre.
Tako sam hteo da nazovem novu temu umesto što pišem u pričaonici, ali mi se nije dalo jer shvatih da je previše specifikovan naslov i da ne bi bilo mnogo odgovora. Započeću je, dakle, ovde, a ako budete pokazali interesovanje za tematiku, bavićemo se njom pod posebnim naslovom.
Elem, gledam jedno internet mesto i u jednom trenutku vidim nekakve umetničke slike na tamošnjoj temi koja nema baš i neke veze sa umetnošću. Te slike izražavaju nekakvu ozbiljnost lica koja se na njima pojavljuju, te tugu i neka tmurna raspoloženja koja su shodna ipak koliko-toliko inteligentnim personama. Stojim tamo (na tom sajtu) i posmatram začas to što je na njemu, začas ono što primećujem kod sebe da se nešto događa. Uhvatim sebe da se nalazim u čudu jer nešto tu nije u redu. Naime, onaj ko postavlja te slike ne zna dve rečenice da sastavi na svom jeziku i malo fali da bi sekonstatovalo kako su ti likovi koji to postavljaju klasični predstavnici polusvesnih bagraša. Ovo što pred sobom imam je nešto što ne predstavlja njih, ne predstavlja nikog od njih, niti bi ikada oni mogli da dopadnu u takvo stanje. Ali evo slike koje su postavili, ta izložba, sugeriše kao da oni u tim licima nešto vide, kao da ih diraju, pogađaju.
Razmišljanje me je odvelo dalje do toga da zamišljam njihov život pun površnih situacija u kojima se ipak pronalazi i trenutak postavljanja ovoga materijala na dotični sajt. Dalje me mišljenje vodi do ideje da oni u stvari u tim slikama vide nešto drugo, naime da u recimo Rodenovom Misliocu vide neku sličnost sa sopstvenim držanjem za vreme dubokog nutrenja. E, tu sam se tek pokidao od smeha u sebi, jer sam pokušao da razmišljam na njihov način i još pokušao da postavim ruke u takvom položaju kakve su one kod Rodena, i na isti način da se nakrivim.
Pokušajte i vi tako, pa onda recite o čemu ste uspeli da razmišljate, odnosno kako bagra razmišlja u položaju najdublje kontemplacije. Meni su gadne stvari padale na pamet i baš zato sam potaknut da govorim o tom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 14.10.2007. 18:35 » |
|
Što je bagra?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 14.10.2007. 18:50 » |
|
Otprilike: debil, prosečan građanin, čovek iz mase, onaj koji ne razmišlja... Bagra je inače na ovom forumu pojam koji se koristi u tekstovima koji ne ciljaju zaista i tako direktno retarde i debile, nego se kroz taj pojam više zajebavaju, bez namere da kritički ciljaju takvu (ne)svest običnoga ljuda.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 14.10.2007. 19:22 » |
|
Poznat mi je pojam bagre (zato je možda bilo bolje da sam pitao "Tko je bagra?"). Šta misliš, jesmo li i mi bagra (netko veća, netko manja), gledajući iz perspektive nekog "većeg"? Šta bi se dobilo od bagre kad bi mi bili u mogućnosti oduzeti im to šta ih čini bagrom?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Truman
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 14.10.2007. 21:24 » |
|
Da bi znao sta je bagra mislim da nije dovoljno znati definiciju iz recnika ( ako postoji, ili recimo ovu Izdajnikovu ). To se nekako mora spoznati, moras imati trenutak prosvetljenja kad slusas nekog bilmeza i odjednom ti samo sine - BAGRA! Za to je potreban dubok uvid, duboka svest  Inace, i sam se ponekad zapitam ( a u skladu sa jednom rasprom izmedju maelstroma sa jedne i Izdajnika i pebble-a sa druge strane ) - da li se bagrasem radjamo ili to postajemo. Ja bih rekao da postoji nesto sto bih nazvao "negativan potencijal" u smislu nemanja potencija za razmisljanje. Npr. daj nekom detetu bez pozitivnog potencijala adekvatnu ( tj. kvalitetnu ) literaturu od detinjstva pa nadalje u odgoju i mogao bih da se kladim da to detetu nece puno znaciti. Kao sto ja mogu da se razbijam uceci fiziku, ali prosto nisam za to - ne shvatam je. Inace, za razliku od Izdajnika ja sam znatno tolerantniji prema bagri i to iz najmanje tri razloga: 1. Cesto se zapitam da li i sam praveci odredjene kompromise pripadam istoj ( mislim da me je za to opomenuo Otrovni starac ) 2. zato sto na neke svoje postupke nikako ne mogu biti ponosan ( nema veze sa pravljenjem vec pomenutih kompromisa vec sa mojim manama ) i 3. iz razloga koje mozes shvatiti citajuci prvi deo ove moje poruke - da su ljudska bica jednim delom determinisana. Zbog toga imam razumevanja za druge, mada mislim da ne bi trebalo da imam toliko razumevanja za sebe. Vezano za ovu prvu tacku rekao bih par stvari - druzim se sa odredjenim ljudima, odredjeno vreme svakoga meseca ili nedelje provodim sa njim, ali posmatrajuci ih u par navrata, tj. slusajuci njihove izjave, stavove i posmatrajuci ono cemu se smeju mogu se samo setiti ovog presvetog foruma i Otrovnog Starca koji bi ih definitivno okarakterisao kao bagrase. A opet, ti ljudi su mi na neki nacin dragi, valjda jer smo svi mi emotivna bica ( ne samo razumska ). Ovo ne pisem da bih isticao sebe ( pogledati tacke 1 do 3 ) vec da bih ukazao na ovu dvojnost sopstvenog bitisanja u realnom prostoru. Teme o kojima razgovaram, igre u koje sa tim ljudima ulazim cine da prosto zagazim u bagrasko blato jer znam da bi inace bio odbacen ( citaj: bez drustva ), a sa druge strane opet sam toga ponekad svestan i to te nekako otezava i blokira...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Silovani_Leptir
Slobodni mislilac

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #58 poslato: 15.10.2007. 01:22 » |
|
Odlicno napisano Trumane, potpuno se slažem sa svim točkama. Naravno da mi je dobro poznat pojam bagre, ali ne podržavam to distanciranje od nje, ili smatranje manje vrijednom.
PS: Evo, kad smo se dotakli rječnika, definicije koja pise u ovom kojeg ja imam: ljudi najlošijih svojstava, najgori soj u društvu; ološ, šljam
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Odradek
|
 |
« Odgovor #59 poslato: 16.10.2007. 22:34 » |
|
Hahaha, ja citam spam poruke na gmail-u. :jezik:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
|