Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Navika  (Pročitano 980 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« poslato: 01.09.2007. 01:52 »

Imate li lose navike kojih zelite da se oslobodite? Ja mrzim kada uhvatim sebe da nesto pocinjem da radim iz navike, generalno, pa jako volim promene, a naravno one dobre navike, stecene vremenom, svakako su blago... 
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 01.09.2007. 04:00 »

Ciniti nesto po navici znaci prepustiti se necemu bez postavljanja pitanja valja li (moralno pitanje), kakve su posledice (vrednosno), dopada li mi se (estetsko), tako da se necemu prepustamo bez upliva nase svesne volje u to sto radimo. Navika mi zato lici na inertno ponasanje. Navikli smo da svakog dana izlazimo da kupujemo novine i mi se necemo toga odreci ma koliko te novine gubile iz dana u dan na kvalitetu. Navikli smo da u jednom supermarketu kupujemo hleb, pa tu naviku ne menjamo ni ako primetimo da je cena veca nego juce, i necemo proveriti u drugom da li bi se vise isplatilo kupiti tamo.

Navika je kad ukljucim TV a ne gleda mi se. Ukljucio sam ga zato sto to obicno cinim onda kad mi je dosadno. A to i jeste jedna od mojih najgorih navika. Bolja navika mi je da uvek ustajem na prvi povik da ustanem iz kreveta ili na prvo zvono, kako to jos moze da se nazove.
Sačuvana
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 02.09.2007. 11:46 »

Moja najgora navika je to sto cesto stavim vodu za caj i recimo, odem na Internet... naravno, skoro stalno zaboravim na vodu i onda trcim kada se konacno setim... Par puta mi se isto dogodilo i sa hranom, a 2 puta je bukvalno vatra gorela iz lonca, ali bukvalno... srecom nikada nije izbio pozar... To je stvarno strasno... zabrinula sam se, da li sam normalna? Mogla bih da kupim onaj vatrostalni cajnik koji svira kada voda provri... Inace, ne volim da provodim vreme u kuhinji, a jedino kada spremam pastu, sve bude OK, posto je to obicno kada sam mnogo gladna i onda sve vreme provedem u kuhinji, dok ne bude sve skroz spremno... Provalila me je mama, kada je vatra gorela, a ja sam onako odmah lonac pod vodu, na srecu, sudopera i sporet su mi jedno preko puta drugog, ali je po zidu ostalo ono crno, kao kada se oko vatre napravi ono cadjavo... uzas, stvarno sam kreten... ovo moze i na topic o debilima  osmeh
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 01.02.2008. 13:38 »

Ajde i drugi neka kazu sta su im lose navike kojih ne mogu da se odviknu.
Sačuvana
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Saber Rider

« Odgovor #4 poslato: 01.02.2008. 18:18 »

Haha, Modesty super tema :)

Da vidimo....
Imam slican problem kao Modesty...uvek mi sve zagori. Bukvalno mi treba neko da stoji pored mene i kontrolise sta radim. To mi se desava mahom zbog toga sto uvek radim 5 stvari u isto vreme. Kuckam na internetu, pricam na telefon, slusam muziku i pritom kuvam...grozno. Ali ako bas zelim da to lepo odradim onda se mogu skoncentrisati...

Imam groznu naviku da se kljukam lekovima. Mrzim bol, mrzim i sve prirodne nacine lecenja...sintetika sintetika, rapten, rinasek, analgetici, nimulid...Ode organizam dodjavola

Volim da jedem przeno i zacinjeno posle ponoci pa onda kasnije kukam kad krene da se lepi za bokove.

Volela bih da sam manje uvredljiva i da ne shvatam sve licno( ali to je vec stvar karaktera a ne navika)

Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #5 poslato: 03.02.2008. 20:47 »

A jesi li mozhda probala ikad Ritalin? RAspituem se jer me zanima koe su posledica, i gde mozhe da se nabavi.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +77/-10
Van mreže Van mreže

Saber Rider

« Odgovor #6 poslato: 03.02.2008. 21:01 »

Hahha, jok ...nesto bas mislim da mi ne treba to..ja volim  da sam hiperaktivna.
Bezi sta ce ti Ritalin, ubija u pojam...znam ljude koji ga koriste, nista lepo.
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #7 poslato: 04.02.2008. 17:41 »

navika mi je da budem zadrt.
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen