Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Nasi (ludi) snovi...  (Pročitano 8882 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +29/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #105 poslato: 16.02.2008. 17:48 »

Sanjam da cu izvrsit nuzdu u gace, od straha se probudim i onda me uvati neobjasnjiva tjeskoba i strah da se ne bi onecistio u snu. Iako sam svjestan da bi taj eventualni izmet bilo cisto nefizicke naravi svejedno se osijecam nelagodno s pomisli da stojin, sidin ili lezin u izmetu vlastitoga tijela. Takodjer ne iskljucujem ni opciju da se to zaista dogodi dok sam sebe uvjerio da sanjam pa problem situacije dobija dodatnu dimenziju. Mozda jedna filozofska analiza?
Sačuvana

Automatikk Rave-olution Jarilo
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +55/-1011
Na mreži Na mreži

« Odgovor #106 poslato: 16.02.2008. 18:27 »

Sanjam tako ja neka pomama u nekoj staroj zgradi od kamena, raskoshnoj, punoj vrtova, ispit kod profesora Bjelice, ali ja se ne brinem zbog toga, valjda je ispit bio u nekoj smrdljivoj sobi, koliko se secam...
Ja treba da se popnem liftom na zadnji sprat, ulazim u lift, tu je moja profesorka iz srednje shkole, Rada.
Eh, i u taj lift udje ta moja profesorka i jedna Ana iz osnovne shkole. I tako, ja znam da trebam stici do poslednjeg sprata, i kao ima samo chetri sprata, i svi trebamo stici do poslednjeg sprata, a vreme u liftu poche proticati mnogo sporo, vozismo se tako chitavu vechnost, a kad bacih pogled na brojke, nije vishe bilo chetri sprata, nego osam. I stade lift na osam, i taman kad moja profesorka izadje, broj dugmica se poveca i mi pochesmo shibati nagore, brojka dodje do shezdeset, pa predje stotinu pa i dve stotine, pa i osam stotina, kad odjenom stade lift, ali ne mogah da izadjem, nego tu bejashe merdevine, ne drvene, nego od uzhadi, ako hocu da se penjem dalje, a ispod rupa ogromna zjapi. I njishem se ja tako na tim merdevinama, i vidim profesorku Radu kako protrchava kroz hodnik, penje se na gore stepenicama, ili tu trchkara po hodniku, ne mogu da se setim, ali mislim da je samo trchkarala i ulazila u neke sobe.
Ona Ana je vec sishla sa merdevina i cheka me na stepenicama, a ja pochinjem da gubim ravnotezhu i merdevine pochinju da se preokrecu na chudan nachin i ja pochnem da joj kukam i zovem je da mi pomogne da me odgurne, josh malo pa cu pasti, i tako derem se ja, dok joj objasnim, i ona reche da ne kukam, i ja nekako sidjoh i stigoh do poslednjeg sprata, a tamo neki ruchak veliki, a u samim oblacima nalazi se soba ta koja jednim delom na uchionicu podseca, kad tamo imam koga da vidim, presvetog gospodina Starca kako sedi u zadnjem redu sa nekom detinjom srecnom facom, i samo cuti i smeje se kao moj omiljeni profesor Goranche, i tako sam ja sela pored njega, i on se je usmivkivao tako do kraja sna.

Ovim snom, izgleda da priznajem velichinu moga neprijatelja u dvoboju zakazanom za prvi mart i pruzham mu ruku kao dostojnom protivniku koga veoma cenim.
Sačuvana
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +38/-11
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #107 poslato: 17.02.2008. 12:19 »

Sanjam da cu izvrsit nuzdu u gace, od straha se probudim i onda me uvati neobjasnjiva tjeskoba i strah da se ne bi onecistio u snu. Iako sam svjestan da bi taj eventualni izmet bilo cisto nefizicke naravi svejedno se osijecam nelagodno s pomisli da stojin, sidin ili lezin u izmetu vlastitoga tijela. Takodjer ne iskljucujem ni opciju da se to zaista dogodi dok sam sebe uvjerio da sanjam pa problem situacije dobija dodatnu dimenziju. Mozda jedna filozofska analiza?
pa pazi, moguce je da su te kao malog roditelji kaznjavali kad se uneredish, a delom je moguce da je to tvoje gnushanje prema telu, fizichkim i ostalim sranjima... ochigledno imash jasno izrazene stavove shta je dobro a shta loshe,
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
Druid
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: 17.02.2008. 20:28 »

pa pazi, moguce je da su te kao malog roditelji kaznjavali kad se uneredish, a delom je moguce da je to tvoje gnushanje prema telu, fizichkim i ostalim sranjima... ochigledno imash jasno izrazene stavove shta je dobro a shta loshe,

Ne trebam imat jasno izrazene stavove da bi shvatio da ne zelim bit fuziran s ljudskim izmetom, za to je potrebna tek nuzna doza higijene. To s roditeljima ne pije vodu jer slicnih iskustava kao dijete nisam ima, isto kao ni pretjerano gadenje otpada i slicnih materija - ne vise od prosijecnoga covijeka. Bojim se da lokacija problema jos uvijek neotkrivena
Sačuvana

DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #109 poslato: 18.02.2008. 15:50 »

mozda se nisi dovoljno isr'o
:)
Sačuvana

They bear your life away
They've taken the queen

Druid
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: 18.02.2008. 21:32 »

Sta ti je telepatija...
Otkad pijen Whey 100%-tni izolat proteina iman besprijekornu probavu!

Sačuvana

DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #111 poslato: 18.02.2008. 21:36 »

cut' ja od kad pocheh da pijem chaj zvan bekunis od neke senne biljke, prosro se ko nikad u zivotu!
Inache imam problema od zatvora... chisto da vas sve na forumu informishem.
:)
Sačuvana

They bear your life away
They've taken the queen

Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: 18.02.2008. 23:13 »

Hvala puno, nastavi sa izvestavanjem. Namigivanje
Sačuvana
Monarch
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: 21.02.2008. 10:33 »

Elem, sinoc sam imao bas interesantan san.

Tamo neka mafija je ubila Nihilista, Kekenja i njegovu devojku (u snu je imao devojku). Zadnji je Kekenj ubijen dok je bio sa mnom. Kasno uvece smo se njegovim kolima (Yugo) odvezli na neko mesto da K. fotografise nesto. Daklem, on je bio tu na vozacevom sedistu a ja pozadi, na sredini. I samo odjednom metak u potiljak i Kekenj se sruci na volan. Ja sam se usrao.
Kasnije su mene jurili. Secam se da sam se kao po Skoplju skrivao. A kada bi me nalazili napadali bi me vatrenim oruzjem desetak njih a ja bi ih uvek savladao kung-fu, karate i ostalim glupostima iako ih ni najmanje ne znam.
Konstantno sam se neverovatno plasio i bio mnogo napet.

I, sta mislite o ovom snu, sta znaci, i ostalo?

Meni je sada neverovatno debilan i smesan. Hahahaha.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +121/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: 21.02.2008. 10:41 »

Tvoj san je proročki i mislim da bi Kekenj trebalo da se uzdrži od slikanja i jutjubiranja onih što viču "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji" - i da beži kući.

P.S. Dobio si PLUS od mene za fabulu sna.
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: 21.02.2008. 10:43 »

A kako sam se ja to oporavio od ubistva prekuratog gospodina Nihilista i devojke? Mislim, kad bih prisustvovao nečijoj smrti, ukopao bih se i odmah i sam stradao. No, da vidimo dalje. Najčudnije u snu mi nije to što su nas poubijali, mislim, sve sem tebe, već što si ti sedeo pozadi, a ne makar na suvozačkom mestu. Kao da me preterano poštuješ, kao da ja znam šta radim (vozim), a ti si neko derle koje tek ima da odraste. Ujedno, ono što povezuje svu trojicu (za devojku ne znam) stradalnika (odnosno dvojicu ubijenih i tebe preživelog) jeste to što su sve "nejebači", kako smo se samoproglasili na onoj pričaonici. Dakle, skup tih ljudi koji stradaju i koji su u vašem okruženju su prepoznatljivi prema tome (mada je g. Nihilist zvanično istupio iz našeg club-a pre par dana) što su jadna nevinašca. Može biti da vi uviđate da je to put stradanja u čemu (prema starosti) prednjači presveti gospodin K, a onda vi i, zatim, g. Nihilist (pošto niste znali onu novost).

Drugim riječima, može biti da vas to podsvest upućuje na to da morate juriti ženke, gospodine suhoudi Đole. Da ova dosadašnja metoda i život nisu ni za k... oću reći, ni za komentar.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Monarch
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: 21.02.2008. 10:47 »

A kako sam se ja to oporavio od ubistva prekuratog gospodina Nihilista i devojke?

Nisi se oporavio. Samo sam prvo nabrojao ko je sve ubijen, a posle rekao da si ti bio zadnji likvidiran. Redosled je tacnije bio: Nihilist, tvoja devojka, pa ti. Mene su jurili i svo vreme sam uspesno bezao, i to sve za dlaku uspevao da se spasim.

Drugim riječima, može biti da vas to podsvest upućuje na to da morate juriti ženke, gospodine suhoudi Đole. Da ova dosadašnja metoda i život nisu ni za k... oću reći, ni za komentar.

Hahaha, verovatno je to!

Tvoj san je proročki i mislim da bi Kekenj trebalo da se uzdrži od slikanja i jutjubiranja onih što viču "Ubij, zakolji da Šiptar ne postoji" - i da beži kući.

P.S. Dobio si PLUS od mene za fabulu sna.

O, tek sada videh Vas post. Ne znam kako sam ga prevideo... Enivej, hvala na plusu! xD
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: 27.02.2008. 10:52 »

Da vam kažem nešto. Juče i pre dve večeri sanjam (uzastopce; još jedna interesantna srpska riječ) najpre jednog mladića iz moje organizacije koji tek onako figurira, tj. nije neki aktivan član, niti na forumu niti ovako (a nadam se da neće pročitati ovde to što pišem), dakle, sanjam kako se nalazimo negde u gradu, slučajno, a tako da je on tu povodom onih protesta protiv otimanja Kosova, dok ja hodam bezidejno gradom. Naravno, ja se prisetih da je on nedavno obišao forum i video šta sam govorio o Kosovu, nacionalizmu i sličnom - što je za njega svetinja. Staje pred mnom i kao nikada do sada počne da mi govori, čak i da viče kako sam ja ovakav, te onakav, te kako hoće da istupi iz organizacije... A meni pun kurac (ovo ne znam što tako agresivno pišem, moglo je i bez qrca) tih što hoće da istupe, što hoće da se svađaju sa mnom na političkoj osnovi, tako da sam počeo samo da odmahujem u sebi glavom i nastavljam bez reči dalje; u stilu: "Ko te jebe, idiote." E, sad, ovo bi bio neki izjeb tako da bih ostao stvarno sa malo ljudi u organizaciji i više ne bih znao šta da radim. Frustriran što me i najbliži napuštaju, počeo sam još u snu da pretražujem po memoriji ko je na mojoj strani. I nebitno je koga sam se sjetio. U svakom slučaju, probudio sam se potpuno skrhan i bio nesposoban nekoliko sati za normalan rad i kvalitetno mišljenje.

Zatim, evo danas, budim se i sjećam šta sam odsanjao. Zapravo, to je bila čudna kombinacija ljudi i mesta koje mi je u snu ponuđeno. Sve se događalo u mojoj kući, dakle u prigradskom naselju u kojem sam do pre nekoliko meseci živeo, i to na spratu (prvom) gde su živele moje sestre od ujaka, ujak i ujna. Ljudi o kojima se radi bili su oni koje znam iz nevladine organizacije čiji naziv počinje sa "Inicijativa", a završava sa "prava" (ovo govorim ovako da google onima koji traže tu organizaciju ne bi izbacio i ovu stranicu). Među njima je i jedna devojka, čak predsednica, koju znam odavno iz sveta šaha, i koja se danas možda jedina sa svojom ekipicom u Nišu bori za građanske vrednosti. Pre dve godine smo čak i sarađivali, a radilo se o antireferendumskoj kampanji. Međutim, od tada su oni zaključili da sam ja lokal-patriota, da nemam nikakvu građansku svest, da sam nedovoljno politički osvešćen, te su, čuo sam od jednog mladića koji im je član, a blizak je meni, odlučili da sa "Diferencijom više nikad ništa ne rade". Nikako mi nije bilo jasno zbog čega i otkud takav stav, bez obzira na opasku da sam lokal-patriota (što u ono vreme možda i jesam bio). E, dakle, na stepenicama, ispred ulaza u stan mog ujaka, pri čemu je ta devojka iz Inicijative bila na višem stepeniku od mene, stadoh odjednom da se raspravljam sa njom. Ona mi prebacuje kako sam ono što sam već naveo - lokalac, nacionalista samo u lokalnim okvirima, čovek-palanke, te nesposoban da uradi bilo šta što bi me okarakterisalo drugačije, dok ja njoj prebacujem što se ne zalaže nimalo za Niš, za decentralizaciju, što zanemaruje ozbiljne lokalne teme, odakle se čini da radi samo za pare i da ih ne zanima standard građana. Nadalje sam uspeo još i da joj prebacim što ne rade kao medij, ne šire dalje građanske ideje, već samo realizuju projekte koji su kratkog daha (plakati "Uhvati Mladića", tribine o građanskim vrednostima, dijalog sa mladima iz albanske zajednice na Kosovu, itd). Čini mi se da je razgovor završen tako što se okrenula i ušla u taj ujakov stan sa svim njenim drugarima koji su me takođe nagrađivali raznim etiketama površnog i primitivnog lokalca. Opet sam ustao nekako skrhan, ali više nesrećan nego nesposoban za dalji rad i razmišljanje (spremanje ispita koji dođe... eto sutra ili preksutra).
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #118 poslato: 18.04.2008. 11:06 »

Imao sam nocas jedan san koji ne znam kako da okarakterisem. Prvo sam u snu usao u svoj zivot ( tako da nisam uopste znao da je san ), nazovimo ga sanRL. U tom san RL stalno sam imao neke problemcice i svaki put kad bih imao dosao bi neki entitet i bukvalno me izvukao iz tela. Znaci, da imam osecaj da sam van tela i da vidim stvari ispod sebe. I onda bi mi nesto mudro pricao i savetovao me ( nazalost ne secam se sad konkretno sta osim pri kraju ). I vratio bih se u telo svaki put tako sto bi me keva ili sestra u sanRL-u nesto pitali i kad bih im ja rekao da sam imao astralnu projekciju rekli bi mi da je to glupost. Takodje, u RL snu taj entitet, koga sam ja u sanRL nazivao "Meda prijatelj" valjda zbog izgleda koji me je asocirao, mi je pricao kako jedna drugarica iz srednje to takodje cesto radi, a i jos neko ( ali ne secam se ko ). I pri kraju sna kad me je poslednji put izvukao iz tela prvo me je okrenuo naopacke a onda me doveo do banketa ( pune trpeze ) i rekao - ti ces u svakoj drzavi dostojno predstavljati svoju zemlju. Ja ga pitam - kako to u svakoj drzavi, a on mi kaze - pa kao ambasador, ti i sekretarica ( dok je spominjao sekretaricu imao sam utisak kao da prica o mojoj zeni ). I onda u jednom trenutku skontam da sam na ivici kreveta, da se drzim za jastuk i da sanRL nije bio stvarnost, i zapitam se da li je ono bila astralna projekcija. Malo kasnije pogledam na sat i vidim da je 5.35h.

Pa da li je bila? Sta vi mislite?

Inace, te veceri kad sam legao pao mi je na pamet taj fenomen i pomislio sam kako to mogu samo retki a onda sam sebi rekao da bih nocas voleo i ja to.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: 14.06.2008. 10:05 »

Ovog jutra odsanjano... i pošto sam se probudio, odmah sam dohvatio olovku i svesku da zapišem. Evo kako to izgleda u svesci:

U Beogradu sam, ali prerano. Kao da me šta tu bitno očekuje. Izgleda da bi trebalo sačekati jutro, i verovatno onda joj se javiti. Čini mi se da je sve ugovoreno, možda čak povratak. Opet, čini mi se da smo već razgovarali i da bi trebalo da se vidimo u sasvim prijatnim uslovima. Strepim, ali je prijatno napolju. Prisećam se jedva tog dogovora, i sve izgleda kao da se raduje susretu. Ne bi trebalo da je budim, mada verujem da se ne bi ljutila.

Šetam u okolini njene zgrade, ovog puta dosta drugačije nego one koju sam ranije poznavao, veća je i modernija, očigledno se radi o elitnoj građevini.

Prisećam se situacije iz voza kojim sam dolazio, kada sam sreo visokog, plavog momka razbarušene kose koji reče da je putnik iz provincije i da ide da obiđe Beograd, bez ikakvog jasnog posla. Priča mi kako je pobegao iz neke birtije a nije platio, pa su ga tamošnji seljaci jurili, naravno - bez uspeha. Hvalio se, ali sve nekako bez pravog uživanja, već kao da želi samo da bude učtiv pa da ne ćuti u situaciji kada na njega dođe red da progovori.

Viđam u parku pored njenog stana nekakve momke koji opet liče na tog momka iz voza, Čolaka. Postajem pomalo uznemiren, a tek je pola pet. Odlučujem se da je zovem iz govornice odmah kraj njene zgrade. Čak vidim njen stan, prozor i prigušeno svetlo. Pomislio sam da je zaboravila da ugasi pošto je možda čitala pre spavanja. Okrećem broj, ona se javlja, prilično radosnog glasa, i kaže da takođe nije spavala cele noći, te bi bilo idealno da se odmah vidimo. Poziva me da dođem ali bi isto tako i ona mogla da siđe do parka. Oduševljen sam. Pomišljam isprva da nije mogla da zaspi od uzbuđenja, jer je verovatno znala da dolazim. Odlučujem se zato da ja pođem njoj, sav oduševljen što mi se nakon nekoliko godina ponovo raduje.

Ulazim u njen stan, uz snažan zagrljaj i ljubavnički poljubac. Oduševljen sam što smo opet skupa. Ona takođe radosna, ali na čudan, njoj neshodljiv način. Ipak, čini se da je zadovoljna što sam tu. Krećem se kroz hodnik i još odatle ugledam svetlo u trpezariji, i mladića kako sedi za stolom. Čolak. Osećam da joj je tek novi poznanik, uz sav bes koji me istog momenta preplavljuje. Brzo se počinjem kontrolisati kako je nekim naglim izlivom besa ne bih iznova izgubio. Pomišljam, ako je nisam viđao svih ovih godina, ove situacije su bile nužne, ali makar se nadalje neće događati. "Neka joj bude dopušteno još danas. Ili još ovog ranog jutra" - pomišljam u sebi. Čolak je više nego opušten. Pozdravio me je običnim klimanjem glave, da bi kasnije, na zahtev Marije, čak ispričao jedan dosadan vic na koji se ona, opet začudo, smejala, i to vidno veštački. "Zašto ovo radi. Nije se valjda toliko promenila" - opet promišljah u sebi. Marija zatim ustade sa stola i poče da mi sprema doručak. Nisam joj to tražio, ali čini se da pokušava da se ponaša kao da se upravo ništa ne događa. Osećam mučninu u stomaku.

Loše sam i naizmenično u sebi postavljam pitanja šta ovaj radi ovde u pet ujutro, i da li to ima veze sa njenim nespavanjem čitavu noć. Konačno, usuđujem se da pitam, ali posredno, latentno tražeći odgovor na pitanja koja me muče. Marija, međutim, inteligentna kao i ranije, i prozrevši moju nameru, otkriva da su se i ranije družili, viđali, i zatim počinje sa opisivanjem neobaveznog zadovoljstva koje joj je Čolak obezbeđivao (baš tim rečima), kako je znao da je izvede kad treba ovamo ili onamo, ali i da sasluša njene unutrašnje glasove i nagone, kako je uzbudljivo bilo realizovati sve te fantazije u WC-ima prilično poštovanih beogradskih restorana, pa čak i pozorišta i galerija. Preznojavao sam se i bukvalno i u snu, a ona je nastavljala: "Ja bih jednom već imala, ali bi on nastavljao ne obazirući se ni na šta". Zatim ga je zaskočila i poljubila u čelo, držeći grudi u predelu njegovih usta; kao da joj je odjednom sve ono što joj on znači došlo do pameti, i da se otud nije mogla suzdržati. Primetilo se čak i da ne zna šta da radi u tom trenutku pošto ju je obuzimala seksualna želja, te bi sve bilo lakše da nisam tu ili da makar ne moram da gledam. Poštedela me je pa se vratila spremanju doručka.

Čolak je zatim ustao, brišući ruke krpom sa stola, i krenuo rukom da dodiruje Mariju, očigledno shvatajući i ovog puta šta joj je potrebno. Ona se okrenula i poljubila ga u usta. Zatim se izvinila meni i kazala da se to neće ponoviti. Čolak se vratio za sto. Uprkos svemu što se događa, i uprkos košmarnoj prilici, osećao sam da nije sve izgubljeno. Činila mi se većom nego ikada, ali pošto je sada slobodnija, činilo mi se da i kada bih je vratio, to ne bi bio povratak u celini, već povratak njenog tela, dok je sve ostalo zauvek izgubljeno. Zbog toga mi se u prvi mah učini sve uzaludnim, ali tako dobih volju da se izborim sa ovim racionalno. Prvo što sam pomislio bilo je da je ona ipak uz mene, inače mi ne bi ni dozvolila da dođem, niti bismo se poljubili na ulazu. Nešto se tu još mora učiniti, a budući da nagli izlivi besa ne donose ništa, morao sam se kontrolisati. U to je ona već nešto govorila, a ja sam čuo samo "... to je kad kreneš napred da zabijaš kao životinja", a sve kroz veliku dozu zadovoljstva, i blago podrhtavanje u nogama.

Ništa se nije uklapalo u koncept mog dolaska. Nije zvučalo logično da ona koja me zove da joj se vratim otvoreno govori o tome kako je iste večeri do višestrukih ekstaza rovala sa njim po krevetu, sa mladićem koga u najboljem slučaju čitava situacija nimalo ne brine, kao da je tu da bi se prehranio i otišao dalje. Morao sam nešto da učinim. Morao sam sebi da je prikažem kao prihvatljivu, i zato kao nekad - još na rastanku u parku pre tri godine, kada je već imala nekoga - pokušavam da je dodirnem, poljubim; i uspevam ovog puta, pokraj svega što je vezuje za njega, i pokraj očiglednog zaborava svega onog što smo ranije bili. Prigrlila me i čak osetila neku vrstu zadovoljstva, ali čini se da je to zadovoljstvo bilo daleko od onog kakvo oseća prema ovog slučajnom momku preko puta. Kao da u meni vidi zaštitnika, a u njemu onoga koji donosi darove i zadovoljstva. Ostajem i dalje zbunjen, a ona mi se već odavno izmakla.

Nešto u toj situaciji nije istina: ili ovo osećanje prema meni, ili ono što je pre mog dolaska radila. Ohrabren njenim zagrljajem, rekoh onome da kaže šta ima sa Marijom, da mi odmah kaže ili ću ga ubiti.

Ovaj se isprva još jednom opušteno nasmeši, zatim reče da je jebe već mesecima i da to ne treba da me čudi. Zatim je rekao da je to jako dobra "riba", na šta se ona oseti ponosnom pa još jednom doskoči njemu u krilo i blago dodirnu svojim njegove usne. Rekao je da ne mogu da sprečim da ona radi šta želi i da moram da se priviknem.

Vidno van kontrole, sasvim razočaran i besan, pretim i dalje da ću ga ubiti, ali on nastavlja da prazni svoj tanjir, dok ga Marija obasipa nežnim dodirima u predelu vrata i lica. Ta nežnost je, doduše, u nekom momentu delovala kao nežnost onoga ko upravo gubi dragu osobu, ali svakako za mene to nije bila nikakva uteha. Uzimam stolicu i dok sam je podigao ovaj krenu ka prozoru, a zatim se predomisli i brzo pobeže prema izlaznim vratima, pa dalje hodnikom ka izlazu.

Marija me uhvati za ruku i poče ljubiti u usta, zatim prestade i reče da me neće ovakvog. Istrčala je za njim, kao da joj je naročito važan, ali opet, budući da me nije izbacila iz stana, izgleda da ima poverenja u mene. "Nedovoljno! Ovo je pakao! Ne može da bude istina!" - promumlah u sebi, za sebe.

Ostadoh sam u njenoj sobi, kao da, doduše, imam pravo na nju, dok je, sa druge strane, ona na sasvim drugom mestu, čak ostavljajući mi da se snalazim na njenom nekadašnjem prostoru kao da je moj. I zaista, činio sam se sebi kao onaj koji je uvek prati, i uvek nasleđuje onaj njen prošli način života, da je nikad ne bih mogao stići. Ona je sada napolju, u potrazi za nekim ko je zadovoljava rutinski, ko joj izmiče i ko joj je smrtno potreban, dok ja tako isto kaskam za njom, osvajajući njen nekadašnji prostor, koji njoj kao da više i nije potreban. Ona bi radije išla njegovim putem. Eto, već je odavno napolju. "Mogao je i on da nešto preduzme u vezi sa mnom, da ne beži, mogao je da mi se suprotstavi, krupniji je, moćniji, verovatno bi imao veće šanse na uspeh. Možda bih čak i glavom platio. Ali njega ni toliko sve ovo ne zanima. On je naprosto tu da uzme i ode... Što je najgore, njoj se to više nego dopada!" I zatim u očaju, neizvikani krik: "Marija! U šta si se to pretvorila!"

Pošao sam da je tražim i odmah zatekao u hodniku zgrade: lice koje pravi bolne grimase zadovoljstva, zatvorenih očiju, i ruku omotanih oko njegove glave; noge podignute do njegovog struka, dok je pribijenu uz zid nabija pokretima bedra napred...

Tu sam se probudio... Zbunjen, razočaran, povređen, skrhan, zgranut... ali jednim minimalnim delićem sebe ipak zadovoljan što je ipak možda zaista sačuvala jedan minimalni deo za mene, makar ovaj koji se tiče poverenja.

PS: Kad biste znali kako je pravo izgledao rastanak, bilo bi moguće čak i objasniti sve ove detalje... otkud baš ovakvo ponašanje, šta simboliše jedno, šta drugo, itd. No, ne znam ima li zainteresovanih za analizu.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 13   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: