Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Nasha slikuvanija  (Pročitano 3810 puta)
0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: 30.06.2008. 21:26 »

Za naredne moram da uradim smanjenje iako sam isla na to u ovom zadnjem pokusaju ali ocigledno da nisam opet uradila kako treba...ako se desi isto, pravicu izmene dok ne bude kako valja.

Da ne bih ostala duzna u vezi informacija...ove poslednje tri su napavljene u maju mesecu ove godine....prva - drugi prst Halkidikija blizu Sartija, druga na dnu drugog prsta a treca u mestu Pefkohori na prvom prstu..naravno sve u Grckoj.

P.S. Konsultovacemo Creatrix povodom kampovanja pod vedrim nebom, ne verujem da ce biti problema...usput cete razresiti dilemu u vezi feminizma, raspravi o ljubavi i jos nekim suprotstavljenim stavovima natenane ...mislim da to uopste nije losa ideja  Namigivanje.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +45/-31
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #46 poslato: 30.06.2008. 23:48 »

samo jos da ...creatrix... moze da izdrzi duze od 7 sati van civilizacije to bi bilo genijalno... ti organizujes neki Dekameron ovde :)))

sve bi bilo savrseno da nema tih buba...

...nemojte pogresno da me shvatite... volim ja dzunglu... ali ovu betonsku :)

elem, ja sam uzela sebi malo (pre)vise slobode i malo brljavila po vasim slikama... ukoliko nekome ne odgovaraju... ja cu da editujem post... nije nikakav problem...

ostavicu samo linkove jer su to vec vidjene slike a ovo je samo mala dorada... pa koga interesuje neka ih prati :)

http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/lanavi.jpg
http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/lanaviI.jpg
http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/lanaviII.jpg
http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/lanaviIII.jpg
http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/WolfTrax.jpg

eto, to bi bilo to :))
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: 01.07.2008. 08:49 »

Creatrix...ona slika sa drvetom u sredini...ono su apsolutno prirodne boje na mojoj slici iako more izgleda nestvarno tirkizno-plavo, tako da nije imalo potrebe "umiriti" ih.
I, jos se pitam koja je poenta raditi prilagodjavanja, podesavanja na fotografiji kada se time gubi od prave autenticnosti...mislim da ne treba traziti savrsenstvo i ulepsavati nesto ...kao uostalom kod photoshopa lica...to je laz, nije realnost... ?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +160/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 01.07.2008. 13:14 »

Creatrix, ako hoćeš da se zezaš sa nekim sličicama... imam ja brdo zadataka za tebe...  Zelenko  Radi se o nekim sličicama za sajt... koje bi trebalo da deluju slično kao baneri... reklame za časopis ili tako nešto. Ako hoćeš da se zezaš sa tim, napisao bih ti pp kako bih bliže objasnio.

Inače, ona sličica sa klupicama... To mesto bi bilo idealno kad bi iza klupica bila neka ma koliko niska (kako se ne bi kvario pogled za vreme sedenja) ograda. Da kad neko sedne ne oseća neprijatnost od mogućeg prevrtanja. Mislim da je važna ta sigurnost dok se čovek odmara na tako finom mestu.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #49 poslato: 02.07.2008. 13:11 »

hajd Izdajnice... da vidimo i taj posao za mene

@lanavi... hm... autenticnost slike... uh... vidi, nemam nameru da se raspravljam o tome ali to ide nekako ovako... kada ti je fotoaparat podesen na auto (sto sam uverena da jeste jer vecina aparata je podesena na auto a ne na manual ili program) blenda je podesena da redukuje svetlost i podesava automatski ekspoziciju... ja dajem glavu da ona slikan na kulpama... da tvoje oko nije videlo sa tim, da tako kazem, plavim filterom preko cele slike... dakle... ako cemo o autenticnosti... cim sam videla sliku znala sam da to nije ono sto si ti videla a onda ni ono sto si htela da slikas...

...u fotoshopu postoji opcija image->mode->auto level i auto contrast... kada to odradis dobijas da fotografija ima izgled onako kako je to tvoje oko videlo a za razliku od toga kako je to aparat uhvatio...

tipican primer za podesavanje levela jeste kada slikas nesto pod svetlom sijalice i fotografije dobiju onu ruznu narandzastu boju i jos ako slikas ljude pa i oni budu onako zuti i narandzasti... auto level i auto contrast resava stvar i spasava sliku i daje joj na prirodnosti... ja kazem "plavi i narandzastio" filter je bukvalno izgleda kao da si stavio neku foliju ispred objektiva...

nije to savrsenstvo, nego je to ono kako bi trebalo da izgleda :)
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 02.07.2008. 13:18 »

Ti znaci sugerises da se pri prenosu slika sa aparata u pc i njihovom obradom (smanjivanje ili priprema za slanje na web) najpe uradi ova opcija- image->mode->auto level i auto contrast kako bi se dobilo ono sto nam je privuklo mozda paznju kada smo uradili snimak?
Sačuvana

Sartr
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #51 poslato: 02.07.2008. 13:30 »

erm... njao... ne i da... zavisi ako je fotografija preeksponirana onda se to malo drugacije radi i ako je podeksponirana... ali u svakom slucaju... auto-level omogucava optimalni izgled fotografije... da kazem... realni... jer... nije realno da slika sa klupama budem toliko plava... jer... priznaj, to nije ono sto je tvoje oko videlo... priznaj :)) PRIZNAJ :))) Namigivanje
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 02.07.2008. 13:47 »

Moje oko je videlo onaj krak koji ponire u more, zanimljive klupe, sijalice, perspektivu i dan na izdisaju...mozda sam propustila ono plavo  osmeh
Sačuvana

Sartr
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #53 poslato: 02.07.2008. 13:55 »

e upravo... videla si dan da izdisaju... izvor svetlosti dolazi sa leve strane fotografije i po kolicini svetlosti (a onda i po automatskom podesenju blende) tacno se moglo videti da je u pitanju smiraj... a kada je u pitanju smiraj (kada je sunce nisko) aparat ima potrebu da ublazi jacinu sunca time sto ce da mu prevuce tu plavu... a kada je smiraj, ono vidi jaku intenzivnu zutu... i to je ono sto je trebalo da se odradi i sto sam ja na koncu i odradila... sa manje ili vise uspeha... to sto ima dve varijante je pesnicka sloboda  cool

i ako smem da dodam da je ovo onako kako bi trebalo da izgleda fotka ... http://i278.photobucket.com/albums/kk119/the_creatrix/lanavi.jpg

a ne ona druga verzija koju sada tek vidim da sam jako zazutela... ali ja volim zutu... a vole je i shizofrenichari Cheesy
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: 05.07.2008. 15:16 »

Sačuvana

Sartr
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 05.07.2008. 16:05 »

Sačuvana

Sartr
Druid
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-3
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #56 poslato: 05.07.2008. 21:08 »

Sačuvana

Ruinrama Kolossal S.P.Q.R.
Druid
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 07.07.2008. 19:52 »

Be Aware, the Storm gets Closer..

Sačuvana

...creatrix...
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #58 poslato: 07.07.2008. 23:47 »

Druid, mozes li da mi posaljes ovu bw sliku na emajl koji mi stoji u profilu... ukoliko mi dozvoljavas malo da je nabudzim... nije da je nisi nabudzio dobro nego... treba mu malo samo dati po light-u... :) samo to... nista nisam lose rekla i ne kazem da je losa slika... svidja mi se kadar skroz... zato i trazim da je posaljes... ako moze u originalnoj velicini... :)
Sačuvana

Druid
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 08.07.2008. 17:21 »

In the name of Mind open your heart to my words
In the name of Wisdom shake off the veil of sleep from your conscience
In the name of Strength purge the centuries-old Christian plague from your souls...
In the name of Death break free for you are a free man

Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: