Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Najgore u mom zivotu  (Pročitano 356 puta)
Branko
Slobodni mislilac

Duh bunta: +11/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 05.04.2008. 11:55 »

Da li želite da govorimo o najgorim stvarima koje su nam se dogodile u toku dosadašnjeg života? Ako moderator smatra da je ova tema na pravom mestu i zanimljiva za ovaj forum, neka ostavi. Slede uputi.
   Svako od budućih pisaca pod ovom diskusijom treba da napiše šta mu se u životu dogodilo a da ga je u ogromnoj meri potreslo. Može da izdvoji tri najgora momenta, ili više, ako tako želi. Ne bi bilo dobro da samo napiše "Tog dana mi je pregažen Džeki (kućni ljubimac po imenu)" nego da se navede i šta je on značio osobi koja piše tako o njemu da bismo i mi ostali znali razloge zašto vam nedostaje.

Ja ću se oglasiti ako ova tema bude prihvaćena, da ne bih pisao bez razloga.
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Van mreže Van mreže

Enforcer

« Odgovor #1 poslato: 09.04.2008. 20:12 »

Zanimljivo je da je broj otvaranja ove teme poprilican ali da se niko nije usudio da nesto kaze u svoje ime. Intrigantnost naziva teme za otvaranje ali verovatno nedovoljna motivacija da se sopstveni losi trenuci podele sa drugima, ne znam razlog neaktiviranja. Takodje je zanimljivo da sam pomislila da postavim nesto slicno, sa izvesnim nijansama ali je ovo pokazalo da bi tema bila cist promasaj. Ne usudjujem se da kazem bilo sta mada me ovo podstaklo na razmisljanje i sumiranje nekih stvari iz proslosti. Steta za nedovoljnu hrabrost.   
Sačuvana

"Ne idi ispred mene, mogu da te sledim. Ne idi iza mene, mogu da te ne vodim. Prosto, idi pored mene i budi moj prijatelj".   Kami
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +45/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #2 poslato: 09.04.2008. 20:14 »

Ili to ili covek jednostavno nema sta da isprica?

ja naprimer zaista nemam neku tesku pricu....niti smatram da je nesto ruzno sto mi se desilo dovoljno ruzno da zavredi paznju celog foruma.
Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #3 poslato: 09.04.2008. 20:16 »

Zanimljivo je da je broj otvaranja ove teme poprilican ali da se niko nije usudio da nesto kaze u svoje ime. Intrigantnost naziva teme za otvaranje ali verovatno nedovoljna motivacija da se sopstveni losi trenuci podele sa drugima, ne znam razlog neaktiviranja. Takodje je zanimljivo da sam pomislila da postavim nesto slicno, sa izvesnim nijansama ali je ovo pokazalo da bi tema bila cist promasaj. Ne usudjujem se da kazem bilo sta mada me ovo podstaklo na razmisljanje i sumiranje nekih stvari iz proslosti. Steta za nedovoljnu hrabrost.   
Ja sam razmishljao da postujem neshto, medjutim, ako bih pocheo da pishem na tu temu, ne bih mogao tek tako da se zaustavim sa prichom, a imajuci u vidu da ja trenutno nemam svoj sopstveni internet, pa da sam ogranichen sa vremenom istog, morao bih prvo da ga recimo otkucam u wordu na mom kompu, i posle da ga kachim ovde, za shta nemam dovoljno motiva, a bogami ni vremena. :) ja sam veri bizi men
hahahha :jezik:
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 18.04.2008. 00:48 »

Ne znam, mislim da sve u životu što mi se dogodilo,a da nije bilo prijatno, odvelo me je u neke faze koje su se ispostavile kasnije kao vrlo produktivne i motivacija za neke druge stvari. To je smisao besmislene rečenice "ko zna zašto je to dobro"... Mrzim tu rečenicu, posebno onada kada zaista ne vidim bilo šta dobro... Ali, ispostavi se zaista da našu psihu pokreće, čak na mnogo jaču kreativnost, aktivnost, kao i mnogo veću odgovornost, baš taj neki sled, neočekivanih, neprijatnih doagađaja ili okolnosti. Sami znamo da je čovek inertniji kada se drži ustaljenih šablona, posebno, ako još ti šabloni imaju neku vrednost, onako afirmisanu.
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 18.04.2008. 00:54 »

Mislim da bi u svačijem životu bilo najgore, kada bi "klasifikovao" događaje, okolnosti kao loše, "najgore"... U svakom slučaju, trauma je normalna reakcija na nenormalan događaj i smatram da je ne bi trebalo shvatiti "olako", već prići situaciji krajnje strpljivo i sistematično, jer traume mogu ostaviti teške posledice, naročito kod dece.
« Poslednja izmena: 18.04.2008. 01:03 modesty » Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Van mreže Van mreže

Enforcer

« Odgovor #6 poslato: 18.04.2008. 19:19 »

Ne znam, mislim da sve u životu što mi se dogodilo,a da nije bilo prijatno, odvelo me je u neke faze koje su se ispostavile kasnije kao vrlo produktivne i motivacija za neke druge stvari. To je smisao besmislene rečenice "ko zna zašto je to dobro"... Mrzim tu rečenicu, posebno onada kada zaista ne vidim bilo šta dobro... Ali, ispostavi se zaista da našu psihu pokreće, čak na mnogo jaču kreativnost, aktivnost, kao i mnogo veću odgovornost, baš taj neki sled, neočekivanih, neprijatnih doagađaja ili okolnosti. Sami znamo da je čovek inertniji kada se drži ustaljenih šablona, posebno, ako još ti šabloni imaju neku vrednost, onako afirmisanu.

Sa ovim se u potpunosti slazem a drugacije formulisano izgleda ovako - ono sto me ne slomi to me ojaca, iako tako ne izgleda na prvi pogled. Teske situacije oslabljuju fizicki i psihicki imunitet i traze vreme da se sve stalozi. Bol je intenzivniji u momentu teskoce i moze da tinja poprilicno dugo ali nakon izvesnog vremena aktivira odbrambeni mehanizam. Tako se prevazilazi bolest, razvod, smrt, gubitak ove ili one vrste ali zigovi ostaju. To su one traume o kojima je vec na forumu pisano i koje kao crne tacke ostaju urezane u pamcenje - za nauk, kao odskocna daska ka sazrevanju, kao prelezana bolest sa oziljcima ali nesto samo nase i jako bitno.
Sačuvana

"Ne idi ispred mene, mogu da te sledim. Ne idi iza mene, mogu da te ne vodim. Prosto, idi pored mene i budi moj prijatelj".   Kami
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: