Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Mensa - Hvaljenje iq-om ili hvaljenje velicinom kite?  (Pročitano 2133 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 05.05.2007. 03:00 »

Sta je uopste njihov cilj? Da skupljaju "pametne" ljude? Mislim da je to jedna od najglupljih organizacija koja postoji. Moze da ide u isti rang sa organizaciom zena koje imaju velike grudi ZSVS (zene sa velikim sisama) i muskaraca sa velikim kitama MIVP (mi imamo velike penise). Cisto mangupiranje i totalna glupost.

I sve to iz vise razloga da ne pricam samo o stvaranju nekog mentaliteta i domena "pametnih" ljudi, ajde da je to stvarno siguran dokaz da je neko pametan. Ali da se setimo da pored obichnog IQ postoji josh 9 vrsta razlicitih inteligencija kod ljudi: sexualna, emotivna, ekonomska, socijalna itd itd i da su cesto ljudi sa abnormalnim Iq-om (iznad 150) siromasni sa ovim ostalim. Tako da nikakav dokaz pameti nista nista ali bash nista korisno od te organizacije, sem sto njihovim clanovima pruza razlicite pogodnosti (kao neka elita) ali za covecanstvo totalno beskorisna.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 05.05.2007. 12:15 »

U... Luci, sta je bilo? Uradio si test i broj koji si kao rezultat video bio je 75?
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #2 poslato: 05.05.2007. 12:26 »

Da, ponekad kad neko mnogo pljuje iq testove ja pomislim da se nije proslavio na njima. Sto se tice Mense znam jednog lika koji je u njoj i oni tamo ne rade nista vazno. Pre su igrali neke drustvene igre za inteligentne, organizuju izlete isl. Nijedan bitan projekat, a i godisnje se placa clanarina. Verovatno sam osecaj da imas visok iq cini ljude samouverenijim sto ponekad i nije lose. Nego je li se od vas neko testirao, bilo na zvanicnim bilo na nezvanicnim testovima ( tipa preko neta )?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Lvzifer
Građanin

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 05.05.2007. 18:06 »

Ne pljujem ja iq testove, pljujem mensu. Sam visok iq neka ima ko god hoce ali cemu ta organizacija? Koji je njen cilj?
Citat
Pre su igrali neke drustvene igre za inteligentne, organizuju izlete isl.
Eto socijalizuju se, igraju shah. Idu na izlete. Ajd nek se napravi i klub bildera i oni su po necemu izand drugih? Sve je to isti qrac ne vidim koja poenta takvih organizacija uopste.

Moj iq 127.
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #4 poslato: 05.05.2007. 19:04 »

Pa moguce da   je nekima od njih lakse da se druzi kad vide da su oko njih slicni ( samo po tome, ni po cemu drugom - tu je zamka ). A ja nemam nista protiv druzenja, pa zakljucujes da nemam ni nista protiv Mense. Ne razumem da je neko ostrasceni protivnik Mense, kao da imas kompleks i da ti tih 127 nije dovoljno...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #5 poslato: 05.05.2007. 19:10 »

Jesu dokazali su se inteligetnima ti mensaši, ali neki su ipak toliko glupi da misle kako njihovo članstvo u toj Mensi samo za sebe mijenja historiju. Inteligencija i glupost, toliko se puta već pokazalo, nisu oprečni, niti razdvojeni pojmovi. Neka se zato naslađuju nad svojim iskaznicama, a važne odluke prepuste niskointeligentnima.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
maelstrom
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 05.05.2007. 19:21 »

Ne razumem da je neko ostrasceni protivnik Mense, kao da imas kompleks i da ti tih 127 nije dovoljno...

Vodstvu Mense, koje čine inteligentni, ali vjerojatno i mudri ljudi, neće pasti na pamet da svoju udrugu pijedestalno uzdižu do mitskih proporcija, a svoje članove proglašavaju junacima ili nadljudima. To čine sami članovi kojima očigledno visoki IQ, ako već malo toga drugog, neobično mnogo godi egu. Članovi su Mense većinom ljudi koji u kafićima (pazite, kafićima) prvi razgrabe novine da bi pokazali kako brzo rješavaju križaljku, anagram ili sudoku, dakle potencijalni kompleksaši. Koji je veliki političar, znanstvenik ili filozof bio član Mense? Volio bih vidjeti tu statistiku. Veliki ljudi nisu se zamarali malim problemima, nisu morali posezati u takve krajnosti da bi se dokazali. I tu leži razlog zašto Lvzifer pljuje po organizaciji Mense: zbog njezinih članova ili barem velike većine, a ne zbog vlastitih komplekasa. I meni se ta udruga prilično gadi iz navedenih razloga, a IQ mi nije za baciti, štoviše, sudeći po nekim skromnim testovima koje sam iz znatiželje riješio, rado bi me primili u Mensu. Sada napadnite ovo "iz znatiželje".
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #7 poslato: 05.05.2007. 19:22 »

Jos jedan gnevan stav koji ne razumem. Kao da tu Mesnu cine samo superinteligentni a u stvari jako glupi ljudi ( glupi za zivot, kako se mangupski kaze ). Najbolje je biti i superinteligentan i ne biti glup, tj. imati to sto se naziva pamet, svest. Ne vidim razlog za ostrascenost, mada ja po svom iq verovatno ne bih mogao biti mensas. Ali otkud znas maelstrom, mozda bi ti i mogao, otkud znas...
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #8 poslato: 05.05.2007. 19:23 »

E dok sam pisao odgovor ti si dao svoj. To je ok...
Sačuvana

maelstrom
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 05.05.2007. 19:25 »

I još ću nadodati kako bi jedan klub ljudi sa velikim kitama bio mnogo produktivniji od Mense. Kolika je korelacija uspijeha sa članstvom u Mensi? U Mensu se učlanjuju, kako rekoh, uglavnom neuspješni ljudi koji slučajno mogu u glavi rastaviti ikosaedar na mrežu. Članstvo u Mensi neće im pridonijeti životnom uspijehu. Dok bi jedna iskaznica MIVP-kluba sigurno obogatila nečiji seksualni život, onako lijepo eksponirana u novčaniku, dok nekoj curi plaća piće.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
maelstrom
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 05.05.2007. 19:27 »

Jos jedan gnevan stav koji ne razumem. Kao da tu Mesnu cine samo superinteligentni a u stvari jako glupi ljudi ( glupi za zivot, kako se mangupski kaze ). Najbolje je biti i superinteligentan i ne biti glup, tj. imati to sto se naziva pamet, svest. Ne vidim razlog za ostrascenost, mada ja po svom iq verovatno ne bih mogao biti mensas. Ali otkud znas maelstrom, mozda bi ti i mogao, otkud znas...

Ne nužno, ali oni kojima to služi na čast i koji se time često hvalisaju, sigurno nisu jako zrele (dakle pametne) osobe, koji god korijen iz deseteroznamenkastog broja mogli izvaditi.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #11 poslato: 06.05.2007. 00:12 »

Da, ponekad kad neko mnogo pljuje iq testove ja pomislim da se nije proslavio na njima. Sto se tice Mense znam jednog lika koji je u njoj i oni tamo ne rade nista vazno. Pre su igrali neke drustvene igre za inteligentne, organizuju izlete isl. Nijedan bitan projekat, a i godisnje se placa clanarina. Verovatno sam osecaj da imas visok iq cini ljude samouverenijim sto ponekad i nije lose. Nego je li se od vas neko testirao, bilo na zvanicnim bilo na nezvanicnim testovima ( tipa preko neta )?

Testirala sam se preko neta i IQ bi mogao da mi bude 141, tako mi je izasao rezultat. Ipak, mislim da je taj test nesto potpuno irelevantno, jer asocijacije mogu biti razlicite u zavisnosti od coveka do coveka i taj NEKO ko je sastavio test nije mogao, sigurna sam da predvidi sve mogucnosti. Uverila sam se odlicno i na primeru kada se dva kvadrata stapaju, jedan je beli, drugi crni i resenje je da se na kraju dobija crni kvadrat. Mislim da ovo resenje uopste nije moralo biti jedino, s obzirom da je bio ponudjen i beli kvadrat koji u sebi sadrzi manji crni. Neko ko je po prirodi harizmatska licnost, optimista, mogao bi da izabere bas ovo drugo resenje, jer ne vidi tamu kao dominirajucu, tu bi dakle neka apstraktnija asocijacija dosla u obzir, a ne strogo matematicki logicka. Zato mislim da bi mnogi veliki umetnici pali na ovom testu, sto ne bi znacilo da nisu inteligentni, vec da imaju drugacije recepcije i percepcije nekih pojmova. Ne znam da li je neko upucen u problem autizma. Medju decom autistima ima visoko inteligentne dece, koja iz prostog razloga ne bi mogla da odrade ovaj test. Mislim da ovaj test treba raditi iz ciste radoznalosti, a rezultat ne uzimati kao preterano relevantan za neke stvari u zivotu. Motivacija je ipak kljuc... talenat, takodje, ali ga motivacija razvija. Mensa i sama napominje na svom sajtu da je prilozeni test nesavrseno merilo inteligencije. Slazem se ipak, da donekle moze uticati na samopouzdanje, ali smatram da ako nemate samopouzdanje pre izrade testa, tesko da cete se uopste odluciti da ga radite, jer cete biti preplaseni od moguceg razocaranja zbog neocekivanog rezultata... To je cista glupost,naravno. Ne opterecujte se ovim testom, vec mu pridjite sasvim opusteno i tade cete jedino dobiti pravi rezultat, jer trema i napetost ucine svoje. Mozda, cisto iz radoznalosti odem i na zvanicno testiranje, testovi na netu su slicni zvanicnim... Ali, kao sto se slozismo, taj test je totalno lateralna stvar i da je suficijentan u bilo cemu, ne bi nam nista drugo ni bilo potrebno u zivotu, sem tog papira koji potvrdjuje clanstvo. Mislim da malo sve to podseca na neko udruzenje, koje je postavilo odredjene kriterijume za clanstvo, ali koje nema posebnu produktivnost, tipa-talentovan si sportista, ali da bi zaigrao u NBA -u i potpisao ugovor na milion dolara, morao bi da igras poziciju koja je nekom NBA klubu potrebna u tom momentu, pa ako im treba centar, moras da imas uz talenat i 2.12 visinu. Primanjem u Mensu, ti dobijas broj koji odredjuje tvoj koeficijent, ali za sta si ti, u cemu si se pronasao, na osnovu cega treba da radis nesto i kome je dovoljan tvoj koeficijent, koji, sigurna sam moze u odredjenim situacijama i da se izlazira. Ne vidim zasto se neko ne bi mogao snaci da nabavi koeficijent, jer u danasnje vreme, sve je moguce, kada to vec omogucuje dobar posao. Poslodavac sigurno nece traziti da pred njim ponovo radis test. U svetu, ne znam, ali u Srbiji nikako ne bi trebalo kao jedini kriterijum za zaposljavanje postaviti Mensa-test, a iskreno mislim da u svetu to uopste nije na snazi niti ce biti. Ipak, ne treba zaboraviti da pri konkurisanju za rad u bankama, postoji test inteligencije, kao i za neke fakultete- npr. FDU-kamera i dizajn zvuka. Ne znam da li ovi testovi obuhvataju iste stvari kao i testovi sa Mense. Ostajem pri misljenju da je ovo nesavrseno merilo inteligencije, a i sami mensasi to napominju, tako da je sve to mali eksperiment, koji kao i sve trpi kritiku i ne potvrdjuje nikakvo pravilo, naprotiv, pokazuje se da potvrdjuje ogroman broj odstupanja ako bismo ga shvatili kao neki reper ili dogmu.
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Lvzifer
Građanin

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 06.05.2007. 00:39 »

Turmane, maelstorm ti odgovorio umesto mene.
Mensa je organizacija totalno nepotrebna koja moze da sluzi samo i jedino za kurchenje. Ne cini njih nista slichnim velicina njihovog iq-a. To bi bilo isto kao kad bi se druzili ljudi sa istom bojom kose, visinom itd...

kao sto rekoh, totalno nepotrebna i suvishna organizacija.
Sačuvana

modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #13 poslato: 06.05.2007. 01:02 »

Podrzavam te, Luzy... suvisno sranje... ha ha ha
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Odradek
Libertarijanac

Duh bunta: +37/-7
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #14 poslato: 06.05.2007. 01:05 »

www.lpsg.org    Zvrko
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: