|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 06.04.2008. 01:40 » |
|
Marija, sestra od ujaka
Jedino sestra od ujaka mi je današnji pozitivni primer ljudskog bića. Dok sam na rođendanu mog (mlađeg) brata sedeo i pokušao da se izborim sa belom vešalicom, mogao sam da popričam sa njom kao retko kad u ono dvadeset i nešto godina koliko smo živeli u istoj kući. Nije se mnogo karakterno promenila od one kakvu sam je znao dok smo se igrali u dvorištu poslednji put, pre desetak godina. Dobronamerna, prijatna, ljubazna iznad svega, spremna da sasluša i da se uvek iskreno nasmeje. Ne može nikome da bude neprijatno u njenom društvu.
Tačno je da juri za mladićima, i da su to uglavnom sirovine koje izgledaju dobro (po onom ženskom standardnom kriterijumu - mišićav i mirišljav), i da ne poznaje vrednosti inteligentnog sveta (mene i još nekih, malobrojnih, ljudi u gradu) i da je to ne zanima previše, ali kada ima prilike da i o tome nešto čuje, ona to sluša sa naročitom pažnjom. Da je odrastala u takvom društvu (da sam se u vreme druženja s njom interesovao za ozbiljniju materiju) možda bi od nje danas bila prava intelektualka, jer ona što naumi, nije joj teško da i ostvari. Izuzetno je inteligentna (u pitanju je suva inteligencija) i vredna, ništa joj nije teško.
Žrtva je mediokritetskog društva i propagande, ali jedna od onih za kojima vredi žaliti, onih koji su imali potencijala da od sebe naprave nešto izuzetno.
|