|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 22.07.2007. 11:08 » |
|
Stavio da skidam nesto od 440 mb-a, tako skidao tokom veceri i skinuo 100 mb-a. Legoh da spavam i ostavih tako da skida... Zaebano je to sto ne smes da se diskonektujes (ugasis komp) pa da nastavis, takav je to program za download. I odjednom ulazi baba u sobu, gleda tu nesto, gleda (secam se ko kroz maglu), hvata kablove i izvuce ih iz stekera, posto nije znala kako da ugasi komp. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 27.07.2007. 23:05 » |
|
Moja mama i moja tetka (dolespomenuta) su juče bile na nekom dss skupu u beogradu, sava centar mislim da je, taj skup je počinjao oko 20-21h, i morale su naravno hvatati neki kasni autobus. Moja tetka, kao što i rekohsmo, a možda i ne rekohsmo, obituje u leskovcu, dok ja, moja mama i ostatak uže porodice obitujemo u vlasotincu, kao što svi već to i znamo. Ja sam sinoć gledala neki film, počinjao je u pola jedan čas, i tačno u dva i trinaest me zove neki broj iz leskovca. Javim vam se ja, moja mama, pita me jel se brinemo za nju, ako se brinemo da se slobodno ne brinemo, ona je živa i zdrava, možda malo pripita, ili je samo bila entuzijastična zbog susreta sa portparolom dss-a Andrejem Mladenovićem, koji je pričao dugo vremena sa njom i mojom tetkom, a što sam ja saznala od moje tetke, koja se sve vreme maminog objašnjavanja gde je i šta je, drala u pozadini da mi ispriča ovo ono, i koja je preotela telefon mojoj mami i deset minuta mi pričala neke stvari, od kojih pola nisam razumela, ali sam se smejala veoma puno. Izmedju ostalog mi je rekla da želi da me uda za tog Andreju Mladenovića, pričala mi je kako je dečko aaaaaaandjeo, kako izgleda malo debelo na televiziji, ali je mnogo mršaviji, i da je aaaaaaandjeo.
Tako, dragi moji, još jedan prosac je zakucao na vrata, a ja dodala još jedno ime na spisku koga ću s ponosom pokazivati mojim potomcima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 18.09.2007. 21:04 » |
|
Ima jedna žena ovde, radi u opštini (ovo je veoma bitno), i kad sam bila mala uvek kad me vidi, razdere se po ulici, "kuuuuuuuudeeeeeee siii breee upiškana ukakana", onako kreštavo, i od tada nisam volela da se susrećem sa njenom ličnošću. Ove večeri, medjutim, našla sam se u društvu moje mame, bake i te žene, sela sam da čujem o čemu pričaju, tu kod njih. One su tako nešto pričale pričale, i onda je ona počela pričati o nekoj ženi kako mnogo brzo radi sve i onda je sto puta rekla: Trč-moč, trč-moč. (To znači da je mnogo brza.)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 19.09.2007. 00:13 » |
|
Ove večeri, medjutim, našla sam se u društvu moje mame, bake i te žene, sela sam da čujem o čemu pričaju, tu kod njih. One su tako nešto pričale pričale, i onda je ona počela pričati o nekoj ženi kako mnogo brzo radi sve i onda je sto puta rekla: Trč-moč, trč-moč. (To znači da je mnogo brza.) Tako prokleto podseca na Harmsa, ali stvarno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 19.09.2007. 15:06 » |
|
Ovo je danas za mene idealna tema... Ja cu vam ispricati nesto o mom ocu... Moj otac je za mene bio idol kada sam bila mala, jer je uvek nekako bio u "pajtaskom" fazonu, na rodjendanima bi igrao, jako je po prirodi dinamican... Ipak, moji roditelji se nisu bas najbolje slagali i razveli su se kada sam imala oko 16 godina, uskoro punim 23, dakle nije toliko sveze... Moj otac je od kada se ponovo ozenio retko provodio vreme sa mnom ili sa mojoj sestrom koja je jos uvek maloletna, ima sada 16 godina... Presla sam preko svega toga i ostala uz njega, trudila sam se svih godina da zadrzimo neki normalan odnos... Ubrzo se razveo i od druge zene i ozenio trecom... sa kojom je jos uvek  jedino iz braka sa mojom mamom ima nas troje dece, s tim sto mi je brat stariji 10 godina od mene i ima dete od sedam... Moja mama je svaki kontakt prekinula sa mojim ocem... Moja sestra nema potrebu da ga vidja odavno... Jedino ja uvek odem, upoznam novu zenu i trudim se da se ne udaljimo... Moj deka, tatin tata je jedan divan covek koji je na mene prepisao svoju imovinu, putem ugovora o dozivotnom izdrzavanju... Ja to nikada nisam zelela... Moj tata je od tada postao ljubomoran na mene... Pristala sam na ugovor, samo zato da bi se imovina ocuvala, jer moj tata je imao neke dugove, pa je sigurnije bilo da bude na mene... Ipak, doslo je vreme da se ugovor raskine, zato sto je tatina mama posesivna majka i zeli da njena nova snaja i sin uzivaju u plodovima truda njenog muza i nje same. Raskinuli smo ugovor ovih dana... Ja sam mislila da to cinimo sporazumno... dok mi juce nije stigla tuzba na moja vrata... otvorila sam kuriru i primila tuzbu u kojoj sam tuzena JA, a moji deka i baka su TUZIOCI koji me tuze zbog neispunjavanja obaveza po clanicama ugovora... Debil advokat, verovatno u dosluhu sa mojim ocem, inace pravnikom je resio da ugovor raskine tuzbom. Pravo cudo je sto je moj deda, takodje pravnik to potpisao, zajedno sa bakom. Malo su se ipak zajebali, posto ja studiram pravo i dobro znam da postoji sporazumni raskid, koji sam mislila da je sve vreme na snazi dok smo "raskidali"... Nakon sto sam to primila, sve sam ih redom zvala i jedino mi deda nije spustio slusalicu posle kraceg razgovora... Ko je ovde lud? Oduzimam advokatu punomicje juce, a on nece da mi posalje primerke od njega... Zovem oca da mi posalje primerak punomocja, vicem na njega i ne mogu da verujem da je dao pristanak da me neko tuzi bez ikakvog razloga, govorim da me boli uvo i za stan i za kucu i da sam na ugovor i pristala samo da bih njemu sacuvala imovinu... On je inace jako voleo da se kocka, prestao je kao... i da zivi na visokoj nozi... Pored ove nove zene i pored svoje mamice, a moje babice se oseca jako sigurno, on je inace jedinac... Culi smo se nakon toga jos jednom i rekla sam mu da cu mu poslati policiju na vrata, na sta me je on oterao u picku materinu i rekao mi je da ga vise ne okrenem u zivotu...Obecala sam mu da necu... Dovedena sam u zabludu, prevarena i imam dobar osnov da ih tuzim sve zajedno... Ipak, razgovarala sam sa jedinim normalnim, dedom i zamolila ga da tuzbu povuce, a da cu ja angazovati svoju advokaticu za sporazumni raskid ugovora... Debilu advokatu sam jutros poslala poslednju poruku., posto nece sa mnom da razgovara-"Cisto da Vas podsetim sta znaci advocatus-ad vocare-zvati u pomoc, a ako vidite mog oca, podsetite ga sta znaci pater familias, posto ga ja vise necu vidjati; ne znam kako spavate nocu ni jedan ni drugi. Uradili ste ono efikasnije, a meni na stetu, doveli me u zabludu, prevarili me; mizerno, zaista... jaki ste vi pravnici, sve najbolje i prijatno.;" Dok ovo kucam, pitam se zbog cega je nekim ljudima tesko da budu normalni? Pitam se ima li moj otac savest? Mnogo puta smo se svadjali i mirili, ali ovo nije slag na torti, ovo je ona tresnjica... Isto vazi i za njegove roditelje. Bili smo vezani, ali ovim su me konacno udaljili od sebe potpuno. Mislili su da cu ja da ignorisem tuzbu i da je shvatim formalno! Koji kreteni! Rekla mi je mama da je konacno vreme da shvatim da nemam oca. Ne mrzim ga, ali vise ne mogu nikoga od njih da vidim, jer je sve ovo uzasno mizerno, neiskreno... Zelela sam da mu pomognem u svakom smislu da shvati prave vrednosti... Ona prethodna zena ga je opljackala totalno... Ne znam sta je sa njim, zelela sam da ga upoznam,ali on me je cak cesto nazivao prezimenom moje majke... Juce sam resila da konacno i uzmem njeno prezime, jer on ne zasluzuje da nosim njegovo. Istina boli, ali realno gledano, ispao je djubre... Ovo je samo kulminacija... Coveku treba vremena da preboli neke stvari i mislim da sam ja uspela... Boli, ali sto pre sagledas realno, to ces pre shvatiti da je zivot nepredvidiv. Rekla sam mu da mislim da je djubre... boli me sto to mislim, ali jednostavno je tako... On jednostavno ne ume da bude otac, a ja sam se umorila od toga da ga ucim, sada stavlljam tacku. Zelim mu sve najbolje...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 19.09.2007. 15:53 » |
|
Modesty, veoma me je ganula tvoja porodična ispovest. Imam i ja nekih sličnih situacija ali to sam prevazišao šlihtanjem ljudima u vlasti. Ipak, saosećam sa tobom. Evo, rado bih se ponudio da popunim tu zjapeću očinsku prazninu... Ja kao FATHER FIGURE, da igram na tvojim rodjendanima kada ti dodju drugarice, da ih štipkam, kao pravi tata... Mislim da imam dovoljno autoriteta i životnog iskustva da budem u ulozi oca jedne maloletne 23-godišnjakinje, bez punomoćja i ugovora, čisto kao čovek, onako ljudski i moralno!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
WolfTrax
Slobodni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 19.09.2007. 16:27 » |
|
modesty iskreno prica o stvarima koje su joj teske i ljudima koji bi trebali da su joj bliski ali na koje ne moze da se osloni, poslednje sto joj treba je da je neko zeza a sa tvojim jeftinim glupostima bas to radis....najbolje bi bilo da izbrises post...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 19.09.2007. 16:37 » |
|
Hajde ne balavi, od zezanja još je gora lažna sućut preko neta.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
WolfTrax
Slobodni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 19.09.2007. 16:46 » |
|
sigurno bolja od zajebavanja, samo zajebavanja radi....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Bad day at the river is far better than the good day at the work....  Chris Craft Power Boats est. 1874
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 19.09.2007. 17:03 » |
|
da, da....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Otrovni Starac
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 19.09.2007. 18:39 » |
|
Mnogo puta smo se svadjali i mirili, ali ovo nije slag na torti, ovo je ona tresnjica... Ja kad sam ovo pročito zamislijo sam onaj kolač što liči na sisu. A mislim da se zove venerina dojka, il tako nešto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 19.09.2007. 20:08 » |
|
On jednostavno ne ume da bude otac, a ja sam se umorila od toga da ga ucim, sada stavlljam tacku. Iz cele price on ne samo da nije naucio da bude dobar otac, nego nije postao niti covek. Sopstvenu cerku da tuzi... E, jebote, sta se sve dogadja...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 19.09.2007. 21:13 » |
|
Izvinio mi se deda danas, rekao mi je da ne zeli da izgubi moje poverenje... Nisam ja ljuta ni na koga, nego jednostavno svasta mozes da ocekujes u zivotu. Najgore je sto se meni javi povremeno griza savesti, kao ono "ziv je covek", dakle postoji u mom okruzenju, pa, nije OK da ga prosto ignorisem, ali nisam jedini slucaj... Mozda je samo trebalo kao moja mladja sestra i mama jednostavno sa tim da se pomirim odavno... Tesko je kada pamtite nekoga iz perioda kada je bio sasvim druga osoba, prosto covek za koga vam se cinilo da je mogao sve... Ali eto, desavaju se i takve stvari... Koliko mi je bilo tesko, toliko mi je konacno jasno da to moram prihvatiti kriticno do one mere do koje bih bilo sta drugo posmatrala kriticki... Nekad moras biti surov, jer i sam zivot je surov, ali posto isto tako znam da je dobar i vredan, tako i stvari za sve ispadnu bolje, ako jednostavno i ti nesto preseces, ajde tako da kazemo. Rekao mi je i sam deka da sa njim vise ne govorim.Stojane, javicu ti, ako pozelim da me usvojis, a tatinom advokatu cu se obratiti da sredi nekako da budem "maloletna", posto im dobro ide sve sto se tice prevare, hahahahahahaaaaaaaa... Inace, deda povlaci tuzbu, pa cemo sve fino sporazumno da resimo...
modesty iskreno prica o stvarima koje su joj teske i ljudima koji bi trebali da su joj bliski ali na koje ne moze da se osloni, poslednje sto joj treba je da je neko zeza a sa tvojim jeftinim glupostima bas to radis....najbolje bi bilo da izbrises post...
WolfTrax, hvala ti brate... Ipak, ne zameri ni Stojanu, on je samo u svom maniru, kao i Starac... A sto da ne kazem na netu? To je uvek ovde nakako "sramota", ako si silovan, najbolje da cutis, ako imas dete ometeno u razvoju, ne izvodi ga na ulicu, ako imas recimo ovakvu pricicu, niposto ne pricaj o tome, jer ko zna "sta ce pomisliti svet"... To je glupost i malogradjanstina... Nase drustvo je tragicno i evo, svaki cas neka silovanja, gluposti... Mora se pricati, vrsiti preventive, raditi... To ce biti mali pomak... Ne sme se klonuti duhom i padati u depresiju, a ja cu rado sto na svom, sto na drugim slucajevima uvek pomoci drugima u resavanju problema, a i uz pomoc drugih sebi... Kao sto sam rekla na topicu "super mi je", nismo sami i sasvim je civilizovano pricati... Na kraju krajeva, dobro iz ovoga jeste da sam savladala gradivo  nikada necu biti advokat prevarant...
Veceras sam bas srela Lava Gersvika... Zivi tu blizu mene... Poznatiji je u medijima kao Beli Mag, ali ja ga znam sa plesa, dolazio je jedno vreme na jedan od kurseva u mojoj skoli... On je jako prijatna osoba... Sada je resio da otvori sopstvenu skolu macevanja i gladijatorskih borbi... On stvarno zraci nekom energijom, jako pozitivnom... Nisam ga nikada slusala niti gledala na TV-u, znam da oblaci neko belo odela, ali u prirodi je bas cool... Mnogo me voli i uvek se obraduje kada me vidi...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 19.09.2007. 22:40 » |
|
Sada je resio da otvori sopstvenu skolu macevanja
Jao, hocu ja da idem u takvu skolu!!!  Mnogo me voli i uvek se obraduje kada me vidi...
Bacio je oko na tebe. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
WolfTrax
Slobodni mislilac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 19.09.2007. 23:32 » |
|
@ modesty Tacno tako, mora se pricati!!! Ne samo sto ces time olaksati dusu nego sto ces kada cujes reci koje govoris dobiti jos jedan pogled na stvar. Dobro je sto pricas, sto imas konciznu i zaokruzenu pricu i sto imas stav i sto nisi odlucila da se zatvoris u sebe. Verujem da ti je lakse sto si sad to ispricala, nama, totalnim strancima. Imam isti stav po tom pitanju kao i ti. I ja ispiricam svoje probleme ljudima za koje znam da ce ih razumeti i shvatiti, najcesce se i sa njima salim, na svoj racun da smehom razbijem frustraciju i otpor koji imam. Pomaze Bas zbog toga sto cenim tvoju hrabrost i volju da tako nesto podelis sa nama zato sam i pobesneo kad sam skontao tragove zajebavanja u stojanovom postu... moram da priznam, prvi impuls je bio da ga isamaram kao kurvu koja nece da vrati kusur...brzo sam se smirio... mora da je takva reakacija prouzrokovana zastitnickim dzenlmenskim tripovima koje imam prema zenama, pogotovo onim koje su povredjene kao i vrednoscu tvoje hrabrosti da nesto tako licno napises i osetljivoscu teme... Ako ti je pomoglo, a verujem da jeste, otvaraj se i dalje, ja te branim... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|