provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« poslato: 23.07.2006. 02:54 » |
|
E, ozbiljnije je nego sto cete da pomislite! Psiholosko pitanje! Po tome kakve vam se osobe dopadaju neko ce vas skontati i kao osobu! A mene interesuje kakve vas cice privlace, a cice kakvi momci zainteresuju!
Meni se svidjaju inteligentne, otvorene i pomalo napadne. Izgled je bitan ali ne koliko kod kolega i ortaka posto je kod njih to presudna stvar.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 23.07.2006. 10:53 » |
|
Znas kako - izrazio bih oprez pri zakljucivanju o nekome na osnovu toga ko mu/joj se dopada. U razlicitim periodima mogu ti se dopasti dve potpuno razlicite osobe, jer te kod svake privuce nesto drugo. Kod neke se mozes primiti samo na lep osmeh koji te osvoji, a kod neke na neku jaku osobinu. Zato i izbegavam da ovako govorim koji je moj tip isl.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
General
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 23.07.2006. 16:32 » |
|
Jel si mislio na devojke ili na ljude uopste? Meni se desava da neke ljude i ako su muskarci vidim i dopadnu mi se kao poznanici dok se prema drugim ljudima osetim odbojnost samo na tom prvom pogledu i par razmenjenih reci. Ako pitas samo za devojke tu se slazem sa Trumanom, moze mnogo toga da ti se dopadne kod razlicitih zenskih osoba.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 23.07.2006. 18:11 » |
|
Bilo da se radi o muškoj ili ženskoj osobi, dopada mi se kad je to povučena ličnost, tiha, poštena, uredna, perfekcionista, puna volje, ambicije (ali ne u sferama gluposti kakve su recimo budženje novca, ekonomska ili pravna karijera ili slično), koja uvek hoće više i koja zna da poštuje ljude slične sebi.
Što se oblačenja tiče, takvoj će osobi biti svejedno šta nosi na sebi, dokle god prati ono u sebi. No, zasigurno ne bi htela da se pojavi u šljokama/šljokicama (nedavno sam naučio šta to znači), tesnoj odeći koja ocrtava deo tela ili telo u celosti, koja neće imati ekscentričnu frizuru, niti će je to zanimati, koja će umesto sportske ili kvazi-elegantne odeće i obuće nositi najobičnije cipele i odeću koja će verovatno biti košulja i pantalone.
Svakako da je bitno da osoba bude visoko-inteligentna, mada bi mi bilo drago razgovarati i sa nekim ko nema taj "urođeni talenat" da brzo računa i brzo shvata stvari, koliko da želi uprkos tome da napravi nešto u životu, da nešto želi, a da je želja autentična.
A kad je devojka u pitanju dopadaju mi se devojke čudnovatih izraza lica, neke mogu drugima biti i ružne. Verovatno otud što shvatam da bi takva želela da bude bolja, ne u fizičkom smislu. A ta želja za boljitkom, ambicija, i možda frustracija, čini mi osobu (naročito devojku) naročito interesantnom i prijatnom u mom kriterijumu vrednosti. S druge strane, devojke koje "uvijaju obrve" (tako mi je nedavno neka chaterka kazala, pominjući da ide kod kozmetičara ili tako nešto), koje naglašavaju boju kose, obline ili slično u oblasti telesnog, a onda još znaju dodati da su sigurne, da znaju čitav grad, da će me naučiti da pijem, da bi htele da ih mladić zasmeje i bude duhovit, da im sa njim bude lepo a ne da sa njim traže nešto "iza", što ne bi mogle uz Pajtonovce ili nekog klovna, takva će mi već u startu izgledati kao neka kojoj ne želim da priđem i sa kojom ne bih baš imao o čemu da govorim.
To je nešto okvirno... konkretnije o ukusu kad i drugi budu izneli svoje stavove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
|
General
Gost
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 24.07.2006. 13:03 » |
|
Da bude ruzna i nesposobna? Ti mozda hoces da lecis neke komplekse na takvoj devojci (tvoje komplekse).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 24.07.2006. 13:53 » |
|
Dopada mi se to sto je Miz napisao, ne mislim da je rekao da treba da bude ruzna. Mada, ja nemam nista protiv sportskog ili elegantnog oblacenja, a retko i nosim cipele. Inace, primetio sam da devojku koje imaju jake osobine ( jake licnosti, natprosecno inteligentne isl. ) vrlo cesto i fizicki izgledaju natprosecno i rekao bih da imaju zanimljive crte lica ( neretko i lepe ). Jedno vreme me je cak i interesovala (kvazi)nauka frenologija - da na osnovu lica, lobanje isl procenjujes osobine jedne osobe. Sada na forumu Krstarice imate zanimljivu temu o tome. Ni ja ne volim one devojke koje traze momke po tome koliko ce im biti zabavno sa njima mada moram reci da je duhovitost uvek pozeljna osobina. Pri tom ne volim one ljude koji su uvek duhoviti na tudj racun, duhovitost kao dar posmatram vise kao ispoljavanje zivotne radosti bez vredjanja druge osobe ( sto se danas pretezno smatra duhovitim ).
za sada toliko...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 25.07.2006. 04:19 » |
|
Mislio sam i na prijateljstvo i na ljubav. Svidja mi se ta otvorenost za razlicite karaktere. Ne treba se voditi okvirima iskustva, mada je cinjenica da nam se svidjaju oni ljudi koji lice na neke koji su nama ostali u dragom secanju ili imamo lepo misljenje o takvima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 25.07.2006. 13:03 » |
|
Jedno vreme me je cak i interesovala (kvazi)nauka frenologija - da na osnovu lica, lobanje isl procenjujes osobine jedne osobe. Sada na forumu Krstarice imate zanimljivu temu o tome. Ako je to ono na šta si me uputio nekom prilikom, videh da se tamo raspravlja na nivou astroloških tračarenja, pa nisam shvatio temu za ozbiljno. Nisam mislio da samo lobanja može da ocrta crte ličnosti, čak mi to deluje kao da se želi kazati da je ličnost urođena stvar (čuo sam da je karakter urođen, a ni sa tim se ne bih složio), što nikako ne mogu da podržim. Mislim da se crte lica kao što su oči, usta (usne), potom kako je kosa postavljena, potom visina, odeća i slično, da ti detalji u mnogim slučajevima mogu da mi objasne kakva je osoba, makar u grubim crtama. Dodajmo tu i to kako hoda, kako govori, sa kim hoda u tom trenutku... Pisao sam na temi "Dok šetate gradom, parkom..." kako volim da posmatram tako ljude tokom šetnje i ocenjujem kakvo se bogatstvo ličnosti krije iza.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Truman
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 25.07.2006. 16:04 » |
|
Ako je to ono na šta si me uputio nekom prilikom, videh da se tamo raspravlja na nivou astroloških tračarenja, pa nisam shvatio temu za ozbiljno. Nisam mislio da samo lobanja može da ocrta crte ličnosti, čak mi to deluje kao da se želi kazati da je ličnost urođena stvar (čuo sam da je karakter urođen, a ni sa tim se ne bih složio), što nikako ne mogu da podržim. Mislim da se crte lica kao što su oči, usta (usne), potom kako je kosa postavljena, potom visina, odeća i slično, da ti detalji u mnogim slučajevima mogu da mi objasne kakva je osoba, makar u grubim crtama. Dodajmo tu i to kako hoda, kako govori, sa kim hoda u tom trenutku... Pisao sam na temi "Dok šetate gradom, parkom..." kako volim da posmatram tako ljude tokom šetnje i ocenjujem kakvo se bogatstvo ličnosti krije iza. Ja sam te posavetovao da pogledas tu temu i upozorio te da se ne povuces za onim sto prvo pomislis kad cujes da je na astrologiji :) . Dakle, tip koji je otvorio tu temu bavi se time 15-20 godina ( imali smo privatnu prepisku ) i mislim da se ne radi o tome da je karakter urodjen. Ne bih sve ovo pisao da nije sam uspeo da me ubedi u svoje umece. Prosto, postavio sam svoju sliku na profil i rekao mi je neke vrlo konkretne stvari koje su tacne. To su iskustva i drugih forumasa. Inace, pitao sam ga da li se radi o frenologiji i on je rekao da se ne radi o tome. Postavi i ti sliku, ako nista drugo zabave radi (ako smes :) ).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
schism
Gost
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 05.08.2006. 17:58 » |
|
Dopadaju mi se osobe koje su povucene, tihe, koje ne vole da su u centru paznje, mozda malo pomracenog uma, iskrene osobe koje ne nalaze nikakvo zadovoljstvo u materijalnim dobrima, novcu itd. Volim osobe koje cene dobru licnost a ne preterano fizicki izgled. Pozeljno je da su te osobe zainteresovane za muziku posto i sam gajim takve sklonosti (tacnije, muzika mi je jedna od najznacajnijih stvari u zivotu) ali nije presudno u stvaranju prijateljstva.
Spoljasnja lepota je prolazna ali duhovna je vecna.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Thanatos
Gost
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06.08.2006. 00:03 » |
|
Ukratko...
Izdvojio bih dve vrste "sviđanja" - prijateljsko i seksualno.
Kad je reč o prijateljskom, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, cenim osobe koje su inteligentne, poštene i emocionalno iskrene.
Da bi mi neka žena bila seksualno privlačna, mora pre svega biti jebozovna od glave do pete (al' sam skroman), zatim mora imati neko dostojanstvo, rafiniranost, manire jedne dame (think Gwyneth Paltrow, not Jennifer Lopez) , i malo naglašeniji ego.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE
Gost
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 04.09.2006. 01:11 » |
|
Hm, donekle se slazem s tobom, ali kategorija jebozovnosti je prilicno relativna. Meni jebozovni mogu biti i pripadnici istog i pripadnici suprotnog pola - privlacni naravno, ali samo i samo ako je taj neko izuzetno inteligentan i uz to na istoj talasnoj duzini. Moze mi se svideti neko samo zbog toga sto ima meni sexy nos i sl. potpuno van konteksta.
Cini mi se da mi prijatelj jedino moze biti onaj koji razume moj humor - on je najmracniji deo mene, pa sve ostalo sto dodje prosto bude prihvaceno kao marginalno. dobra je tema...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 04.09.2006. 01:22 » |
|
Opet ste presli na nesto drugo a mislim da je bilo reci o nekom uopstenom svidjanju, bez obzira na sexualnost. Ali dobro, pricamo trenutno o sexualnosti. Meni su sexy okrutne devojke, bez obzira kako izgledaju. I tu mislim na fizicku i psihicku okrutnost. Agresivna, arogantna, mracna, zatvorena, iskljuciva, e za to vredi ratovati.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
sAngiE
Gost
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 04.09.2006. 01:27 » |
|
Ej da znas, i meni. Bas sam sa strangelove-om pricala o tome, mada je on krenuo da fantazira... Dobro je osetiti snagu u nekome, moc - takvi ljudi mi mogu biti prijatelji i partneri. Necu reci nesto vise jer mnogi vole da porede prijateljstvo sa vezom - meni su ta dva nespojiva.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 04.09.2006. 01:40 » |
|
Kad malo dalje razmislim, mislim da me privlaci ili preterana moc (ovo je sexy, jednokratno), ili preterana nemoc (zelim da se posvetim). A najbolje je kad od ove osobe koja je nemocna uspem da napravim azdaju koja misli da ima svu moc. To je moj mastr-pis!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|