Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 08.02.2008. 13:00 » |
|
Nije to tako jednostavno, već sam radio te stvari. Prvo, kod templatea za forum, ništa još nije dovoljno sređeno da bi bilo primenljivo. Zatim, sve to što je ponuđeno je u dobroj meri bušno u odnosu na standardni template, a ovaj koji sada imamo je jedan od onih pravljenih, krpljenih i slično, koji su postali gotovo kao standard, mada imaju i oni svojih nedostataka. Dakle, izaberem li neki koji mi se više sviđa od ovoga, postojala bi velika mogućnost da se pojavi bezbroj bagova, kao što se i događalo do sada nekoliko puta. Sve to bi mogao da uz dobar trud podesi neko ko se bolje razume u web-dizajn.
A što se sajta tiče, imao sam nedavno jednu drugu theme-u, ali se pokazala isto kao i u slučaju foruma: bušna i bez dovoljno mogućnosti kakvu nudi standardna postavka. Kvalitetni sajtovi ne uzimaju gotov template ili theme-u za sajt ili forum, nego sve ono što preuzmu ili odaberu dorade, i to dosta dorade. Ne samo zato što standard nije estetski prihvatljiv, nego i iz razloga da bi se sajt u tom smislu razlikovao od mnogo drugih koji zbog tog default skina izgleda kao mnogi drugi na web prostoru.
Dakle, neophodan je dizajner, da sve ovo uobliči i napravi kvalitetnijim i za oko. Jedan mi je prošle godine tražio 250 evra mesečno i pokazao jedan forum koji održava (zaista izgleda sjajno). No, nisam to mogao da prihvatim jer je to previše para.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 08.02.2008. 13:05 » |
|
Koje su to rupe i bagovi koje spominjes?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Slatka mala izvrnuta signaturica.
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 08.02.2008. 13:08 » |
|
Pogledaj SimpleMachines.org sajt, imaš link u dnu ovog foruma. Tamo pretraži skinove za forum pa pročitaj onda na njihovom forumu koliko rupetina ima svaki od njih. Te šta koji podržava, a koji ne. Par puta mi je nekoliko takvih privuklo pažnju, ali kad sam pročitao koliko je to sve bušno odustao sam od eksperimentisanja sa tim i rešio da to prepustim tek nekome ko će stvarno znati šta da radi i šta da izabere.
Ma samo da počnem da radim i zarađujem i prvo u šta ću uložiti biće ovo mesto. Ipak ovde najviše vremena provodim (što i nije baš zdravo).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Morella
Gradjanin
Duh bunta: +105/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 08.02.2008. 18:19 » |
|
Tja lako sa parama, ako treba mozemo svi da doniramo...ne mnogo naravno sada li ako bi se podelili troskovi to bi bilo ok. Znam da su tako radili naprimer na Metal Hammer forumu....svako je donirao nesto pa su skupljali za te tehnicke stvarcice u koje se ja ne razumem;D
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Postajem siguran da To je stvaran svet oko mene Samo čekam da prođe
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 09.02.2008. 12:12 » |
|
Ma kakvo doniranje. Hvala na predlogu, ali ne. Nije ovo neka institucija da stvarno ljudi ovde imaju neke koristi od toga. Voleo bih da se ne govori više o tome jer se osećam neprijatno. Pogotovo ne danas kad vidim da je nakon pošiljke privatne poruke (biltena) svim članovima foruma (preko 760) jutros napisano svega par poruka (do ovog trenutka). Ne bih da ljudi shvate ove moje komentare kako kuknjavu, nego kao pokušaj da razgovaramo o tome kako da privučemo ove neaktivne ljude, i da nađemo odgovor zbog čega su se uopšte registrovali. Za mene je to misterija.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cvica
Gradjanin
Duh bunta: +8/-5
Van mreže
Rinin najveci fan na svetu!!!!!!
|
 |
« Odgovor #65 poslato: 09.02.2008. 12:22 » |
|
meni se bash svidja ovaj forum, pogotovu shto na njemu rino pishe, najdivnija od svih osoba koje bivstvuju u ovom tako nedefinisanom biću koje poprima za mene oblik njen, oblik najveće dobrote, koju Rino proizvodi a ne tamo neki kukavan bog sa velikom smrdljivom bradom i... groznim nosem!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #66 poslato: 09.02.2008. 12:47 » |
|
Hohoho, Draga moja velika obozhavateljice Cvico,
Hvala na ovim divnim rechima koje me u srce diraju na najdivniji nachin moguci. Ali, kao shto bi rekao Lao Ce, moram ti i ja reci jednu stvar, koju ne znash o meni, a nigde je nisi mogla ni prochitati, jer je nikome sem osim onome zlom choveku Kekenju rekla nisam, jednom prilikom, ili tokom pet prilika. Ja bih, lepa moja Cvico volela bradu imati, pushtati je i negovati, gladiti je i mudrovati sa njom, a i piti chaja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Mrzim svoj mobilni telefon.
|
|
|
Cvica
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #67 poslato: 09.02.2008. 12:52 » |
|
Ah, draga moja Rino, kako zao je taj Kekenj kukavni... samo zlo iz svoga bića širi... da nisi spomenula to, ja bih se ubila misleći da sam propustila reč jednu tvoju, nije mi jasno, nije mi jasno Rino moja najlepša kako je ta osoba mogla, a da ne obavesti sve pve tvoje obožavateljej koji umiru da čuju neku vest o tebi, to može biti samo zao čovek, i ništa više. To je dokaz da zlo postoji, ma koliko mi poricali to svojim ponašanjem ugledajući se na tebe. Mogu i da se kladim da pije čaj od kamilice, je li tako Rino? Pa narvno da je tako, to je karakteristika tih osoba.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #68 poslato: 09.02.2008. 12:59 » |
|
Pa pitajmo njega samoga, da vidimo shta ce reci, (mada i ja i ti znamo odgovor...)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Mrzim svoj mobilni telefon.
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #69 poslato: 09.02.2008. 13:11 » |
|
Gospodo, u potpunosti mi je svejedno koji čaj pijem pošto ne osećam nikakav ukus. Dakle, možete staviti i kakvo govno u tu vodu, ja ne znam bih li primetio. Ali istina je da kad već moram piti čaj, da je to često kamilica. Dakla, da, priznajem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Cvica
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #70 poslato: 09.02.2008. 13:19 » |
|
Rino, kako si ti samo pronicljiva, i kako si mu samo iznudila odgovor koji dokazuje koliko zlo leži u osobi ovoj zvanoj KEKENJ Jer, vidite, dobri ljudi, kako je to, obično osobe ovakvog profila kakav je ovaj ovde zli čovek, ne osećaju nikakav ukus, jer ne žele osećati, jer su zle, jer će ih to samo raznežiti i učiniti dobrim, to one znaju, i zato beže od toga, pa pribegavaju čaju od kamilice, jer taj čaj se kupuje najviše, popularan je, ali ne zbog ukusa, bože sačuvaj, nego je to tako vremenom postalo popularno HAHAHAHA, kako se samo lako razotkrivate, o vi, osobe zle!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
direktor bolnice
Gradjanin
Duh bunta: +7/-3
Van mreže
|
 |
« Odgovor #71 poslato: 09.02.2008. 14:28 » |
|
Ovi mejlovi koji stizhu od administracije foruma mogu da ometu i da razljute registrovane chlanove pogotovo ove koji nisu uz ovu politichku opciju koju forum propagira Ne bih da se mesham ali mozhda malo slabije naglashavati politichku pozadinu ovog foruma ? Samo dok ljudi ne udju u to , jer ovako im izgleda kao da se radi o stranim platjenicima ili o pripadnicima nekenacionalne manjine
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #72 poslato: 09.02.2008. 21:24 » |
|
ti mejlovi treba da podsete korisnike da su registrovani chlanovi, pa ako im smeta oni ne bi doshli ni kada bi dobili mejl. nemam nishta protiv slanja tih mejlova, samo ako postoji neki razmak u vremenu od proshlog slanja. inache na forumu nishta ne treba da se menja. malo cu vishe da se angazhujem oko dela jugoistochna srbija, samo da zavrshim sa ispitnim rokom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DramatisPersonae
Gradjanin
Duh bunta: +54/-14
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #73 poslato: 10.02.2008. 12:15 » |
|
meni nije jasno shto vam je chudno shto se klinci koji prvi put vide ovaj forum a naleteli su na njega verovatno preko gugla, registruju na njega? ta rech registrovani korisnik je isto kao i registrovani glasach. hahahahahaha
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #74 poslato: 12.02.2008. 17:32 » |
|
Ovi mejlovi koji stizhu od administracije foruma mogu da ometu i da razljute registrovane chlanove pogotovo ove koji nisu uz ovu politichku opciju koju forum propagira Zato sam odlagao taj čin. Znao sam da će mnogi da se razočaraju kada budu videli jako čudne političke stavove (za upućenije u politiku svakako nisu čudni, ali za one neupućene i "patriotski" raspoložene svakako jesu). Da se razočaraju i da odustanu od ove lokacije. Ne bih da se mesham ali mozhda malo slabije naglashavati politichku pozadinu ovog foruma ? Samo dok ljudi ne udju u to Složio bih se, ali izgubili bismo ljude koji se zanimaju za politička pitanja. Čini mi se da smo neke već izgubili, mada ih i nije bilo mnogo. Više je onih koje politika ne zanima pa tvoj predlog deluje prilično smisleno. malo cu vishe da se angazhujem oko dela jugoistochna srbija, samo da zavrshim sa ispitnim rokom. Hajde, ako možeš što pre. Pošto mi je jako čudno, čak frustrirajuće, što na ovom forumu skoro da nema naših sugrađana, iako je jedini ozbiljan forum na kojem se razgovara o Nišu. meni nije jasno shto vam je chudno shto se klinci koji prvi put vide ovaj forum a naleteli su na njega verovatno preko gugla, registruju na njega? ta rech registrovani korisnik je isto kao i registrovani glasach. Tačno je to, ali ja se recimo ne registrujem na sve forume koje posetim. Registrujem se negde tek da bih reklamirao ovaj, i onda zaboravim da sam to i posetio. Ne vraćam im se više. A ovde oni koji se registruju uopšte više ne dolaze, iako ništa nisu niti izreklamirali (mada ima i onih koji jesu). To nije baš logično, barem meni. PS: Izgleda da je dovoljno pisati bilo šta, a da bi Google dobro rangirao stranice i tako povećao posećenost foruma. To je žalosno, ali izgleda da upravo taj metod donosi popularnost nekim daleko površnijim web lokacijama od ove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|