Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Forumski retrovizor  (Pročitano 5213 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« poslato: 18.02.2007. 00:38 »

Ono što se nije ili što se desilo ovih dana na forumu, iz ugla Domaćeg Izdajnika.

- Vratio se Stojan Popivoda - vest meseca sigurno.
- Maelstrom bitno podiže kvalitet foruma, nekako mu udiše onaj život i smisao zbog koga je i osnovan. Šteta je što, međutim, nema odgovora, što i oni nešto kvalitetniji uglavnom više ne pišu.
- Šumadija do Tokija piše uvek odmereno, retko ali uvek sadržajno. Uvek kvalitetno.
- Monarch se totalno ućutao.
- Gospodin Fuhrer Miler zatražio da bude banovan, i to je učinjeno.
- Pridružila nam se Baba Yaga, mada je prilično zatvorena bila do sada.
- Gospodin VladimirGero-Nikovski se pokazao kao naročito emotivan, ali i kritičan prema savremenom društvu i aktuelnoj politici u Srbiji.
- Nicolas Berihon nastavlja uglavnom cinično da se ophodi, možda tražeći neku vrstu priznanja, kako bi se to reklo - preko reda.
- Gospodin Nihilist je i dalje sasvim beskrupulozan prema ženskoj površnosti, skoro mizogin.
- Shkavel nastupa uvek u odeljku za politiku, i uvek ozbiljno, onako kako valja na ovakvom forumu.
- Svetac38 pokušava da sprovede tačku ustava o ćirilici kao jedinom pismu (u Srbiji) i na polju slobodnog internet foruma sa "org" domenom.
- Dobroćudni Truman i dalje pomaže razvoj antibeogradskog foruma iako je sam iz Beograda. Zahvaljujem mu zbog toga.
- Miloš se uključuje u ostale delove foruma, dok je ranije pisao skoro isključivo na književnosti.
- Anarhistički nastrojeni Lvzifer dolazi u retko, ali tada je nezaustavljiv u pisanju.
- Rinotileksomanicharka u svom stilu ispisuje memoare, a od skora se počela baviti i crtanjem.
- Domaći Izdajnik je u sve gorem stanju. Pitanje je još koliko će izdržati, i to se verovatno vidi u njegovim porukama.

Eto, to je iz mog ugla. Ako neko hoće neka načini sopstveni ugao. Onima koje sam propustio da navedem se izvinjavam.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +56/-1011
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 18.02.2007. 02:46 »

A Kajzer shto je nema o tome nishta, nije da me ne interesuje i da mi je stalo do nje, samo primecujem...
Sačuvana
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +56/-1011
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 18.02.2007. 02:58 »

Osim toga, mislim da vest o mojem početku bavljenja crtanjem NE ZASLUŽUJE da bude na zadnjem mestu, ja takvo poniženje mene, moga dela i rada nisam doživela, i duboko sam razočarana, NO DOBRO, aj da mi je prijatelj pa da se ljutim, da imam za šta da se ljutim, nego samo primećujem... kao i za Kajzer, svaki prijatelj bi podelio moju tugu i bol, i primetio bi takvu stvar....ALI NEEEE NEEEEE odlazak moje nekada drage kajzer je prošao ovako (puknuh prstima) Tako drugovi, tako
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #3 poslato: 18.02.2007. 11:13 »

E ovaj retrovizor je super, podseca me na onaj sa B92. Nastavi tako, bilo bi dobro jednom mesecno, kad se skupe utisci...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19.02.2007. 12:43 »

Lepo je kad negde pročitam da sam se vratio...
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 04.04.2007. 14:37 »

Retrovizor za treći mesec 2007. godine.

Iako je forum potisnuo svoj nekada osnovni deo - Politički sektor - uglavnom zbog nedostatka interesovanja za političke stvari (Shkavel, Sumadija do Tokija, Domaći izdajnik), što valjda dokumentuje i savršena politička situacija u zemlji, u kojoj više nema razloga da se iko još bavi politikom, u kojoj nema razloga da iko više bude kolektivno odgovoran i lično angažovan - forum se sjajno skoncentrisao na teme koje se tiču filozofije i kulture, gde najveći doprinos daju Maelstrom i Domaći izdajnik. Zahvaljujući razvoju ovih sektora Differentia diskusije se s pravom mogu uvrstiti u najelitniji forum ove vrste na ex-YU prostoru.

Uprkos bitno kvalitetnijim diskusijama, temama, korisnicima, primećeno je da mnogi od korisnika - makar na papiru, s obzirom na to šta studiraju ili čime se bave - ćute, kao da ih internet angažman više ne zanima, iako je internet jasno medij budućnosti.

Razumljivo je, međutim, to što su se Differentia diskusije diferencirale u odnosu na svaštarske ili lokalne forume, iz čega sledi da je bitno manje praznih poruka, i da se uglavnom vode poučne rasprave uz dobru argumentaciju i dobro poznavanje materije.

Primećuje se, ipak, da je generalno na internet prostoru malo onih koji bi se upuštali u čitanje obimnih tekstova iz kojih se može dosta naučiti, te na diskusiju bitno uticali svojim rečima i usmerenjima. Više je onih koji čitaju, ili tek ponešto dođu da napišu, kao da se radi o sasvim običnom forumu, koji se skoro ni po čemu, sem po tom što ima manji broj članova, ne razlikuje od drugih mesta na webu gde se ljudi sakupljaju i razgovaraju.

Kako bi angažovala stidljive korisnike, administracija je pozvala manje zainteresovane, a ipak registrovane članove da se uključe u raspravu, pa makar i diskutovali na temama koje nisu naročito značajne, ili otvarali teme koje su prirodnije nekim manje kvalitetnim forumima. Reakcija je bila jako loša. Eto minusa za administraciju.

Bitna novost je to što se vratio g. Miler, mada pod novim imenom - Otrovni starac. Kad bi takvog pisca uspelo da razume bar 3% ljudi sa ovog foruma bilo bi to dovoljno da prosek svih forumaša bude na nivou genijalnog.

Bilo je u ovom periodu brojnih pretnji, razočaranja, dolazaka i napuštanja foruma nekih ljudi koji su stvari odavde ili krivo shvatili ili se uopšte nisu želeli potruditi oko onog što zahteva intelektualni napor. Bilo je tu i nekih zabrana, kojom će se administracija i ubuduće služiti često, uvidevši da je ta praksa ipak jedino rešenje za neke koji se ne uspevaju združiti s pameću.
Sačuvana

Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 05.04.2007. 05:44 »

Bitna novost je to što se vratio g. Miler, mada pod novim imenom - Otrovni starac. Kad bi takvog pisca uspelo da razume bar 3% ljudi sa ovog foruma bilo bi to dovoljno da prosek svih forumaša bude na nivou genijalnog.

Ziv je chicha umro nije. Odma sam ga namirisao.  Zelenko
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 18.06.2007. 16:38 »

Uh, opet se stalo sa aktivnošću na forumu. Izgleda da bi trebalo pokrenuti malo primitivnije teme kako bi se ljudi uključili. Čak je i poseta oslabila otkako se vode uglavnom ozbiljnije, političke rasprave. Ja bih zato da pozovem da se počne pisati šta god se stigne, pošto jedino tako možemo zadržati ljude da ostanu dok se situacija generalno ne poboljša što se inteligencije tiče.
Sačuvana

provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 18.06.2007. 19:31 »

Kao sto si rekao, bice bolje samo da izadje casopis. A mogla bi i neka reklama po gradu u vidu postera ili tako neceg - za forum.
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 18.06.2007. 19:42 »

Plase se ljudi da pisu.  Zvrko Suvise ozbiljan forum.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 19.06.2007. 11:40 »

Vrućina je pa se ljudima znoje guzice prikovane za stolice...
Sačuvana

Nicolas Berihon
Nazionalist

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 22.06.2007. 12:12 »

Da citiram Caneta:"Šta se ložiš,debela!" :jezik:
Intelektualno suviše, pa ljudi imaju strah da pišu...da, posebno su "intelektualne" teme primerice "Da li je Isus silovan"(koja je kap u moru)....znači, "suvi intelekt"... Zelenko
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 22.06.2007. 12:23 »

Evo, ja ću da se složim sa Nicolasom da je ovaj forum golo govno. Dakle, ja da sam neki neutralni posmatrač ne bih se ni registrovao ovde. To je istina, a ono pre toga čista činjenica. Da je pojedinačna glupost kap u moru možda deluje preterano, pošto neke ljude odavde izuzetno cenim s obzirom na ono što pišu. S druge strane, ako bih negde još hteo da pišem, bilo bi još dvadeset puta debilnije, i umesto mora bio bi okean gluposti.

Opet, ne vidim da si ti, Nicolas, dao neki naročit doprinos tome da to ili ovo bude kvalitetnije mesto. S druge strane, ja se trudim ne zato što mi se toliko komunicira s drugima, koliko zbog toga što želim da stvorim stvarno kvalitetno mesto na web-u. Zato sam tu.

A zašto su drugi tu, to bih voleo da čujem, budući da sebe smatrate (barem neki) intelektualcima, te ovo mesto retardiranim, forum kao ništa posebno, baš me zanima zašto ste tu. Eto tamo foruma Krstarice, eto nekih seksi ili svaštarskih foruma... Ne znam čemu ovaj. No, kao što rekoh, meni je ovo neka vrsta posla za koji ne dobijam novac. Uživanja u onom što pišem nema nimalo.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 22.06.2007. 12:36 »

Koji vam je tompson ljudi, forum je odličan. Ne vidim čemu bedačenje. Eto, preko ovog foruma mogu da se kupuju studentkinje i maloletnice za tričavih par ejvara.... Msssslmmmmmm.... pa gde to ima?
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 22.06.2007. 12:42 »

Pa, na šta bi to ličilo kad bi ja sad uzviknuo kako je forum super, a većina ovde samo povremeno obiđe (zadrži se minut, možda ni toliko) a oni koji pišu poruku jednom mesečno okarakterišu forum kao totalnu glupost? Mis'm, ja moram da se složim, i stvarno, donekle je u pravu, jer od intelektualnog možda još jedino naslov ostaje, a možda ni to, kao što reče jedan moj sugrađanin koji je napisao 3 poruke i otišao odavde. Ali ja se trudim da dovedem ovde još dva-tri čoveka poput Maelstroma, Stojana... i još nekih koji znaju da napišu duhovitu i inteligentnu poruku. Naprosto ja ne smem da kukam i osuđujem ono što sam pokrenuo, a nemam nameru da bilo šta što pokrenem gasim ili zapostavim.
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: