|
Monarch
|
 |
« poslato: 15.05.2007. 21:53 » |
|
Obozava li neko kao ja (znaci mnogo) seriju Crna Guja? Ovih dana sam opsednut. Ni jedan serijal ne bih mogao da izdvojim kao najbolji, svaki je genijalan na svoj nacin, sem, sto je jedino prvi nesto slabiji.
Evo par veoma zanimljivih trenutaka iz epizoda treceg serijala:
1) Dzordz: Sinoc dok sam grickao nešto u klubu "Vragolasta Ðavolja Vatra", neki momak mi je rekao da imam mozak i prefinjenost majmuna. Edmund: Apsurdno poredjenje, gospodine. Dzordz: U pravu si, apsurdno. Edmund: Osim ako se, naravno, ne misli na posebno glupog majmuna.
2) Boldrik: Nešto nije u redu, gosn C? Edmund: Nešto nikad nije u redu, Boldrice.Cinjenica da nisam milioner aristokrata sa seksualnim kapacitetom uspaljenog nosoroga je stalno ruganje meni. Ali, danas, ima nešto još gore. Taj naduveni prevarant, Dr Dzonson, dolazi na caj. Boldrik: Mislio sam da je on najpametniji covek u Engleskoj. Edmund: Naletao sam na pametnije ljude kad je bio sastanak “Esnafa Seoskih Idiota”.
3) Edmund: Dr Dzonson, Vaša Visosti.- Dzordz: Ah, Dr Dzonsone! Dr. Dzonson: Prokleto hladan dan! Dzordz: Zaista jeste, gospodine, ali veoma lep. Dr. Dzonson: Sinoc sam proslavljao enciklopedijsku implementaciju moje premeditacijske orkestracije demotike Anglo-Saksonije. Dzordz: Nisam ukapirao ništa. Dr. Dzonson: Prosto sam posmatrao, gospodine, koliko sam srecan, dok sam, za vreme bavljenja suncem, završio moju neprekidnu kategorizaciju recnika našeg post-Normanskog jezika. Dzordz: Ne znam o cemu govorite, ali zvuci veoma socno, vi sreænice. Znam neke devojke liberalnog shvatanja, ali se nisam nikada bavio njima zajedno sa suncem, ili mi je pokazan bilo kakav normanski jezik. Edmund: Verujem, gospodine, da Doktor pokušava da vam kaze koliko je srecan jer je završio knjigu. Izgleda mu je za to trebalo deset godina. Dzordz: Da, pa, i ja sam spor citac. Dr. Dzonson: Evo, gospodine, sam temelj engleskog školskog sistema. Ova knjiga, gospodine, sadrzi svaku rec u našem voljenom jeziku. Edmund: Baš svaku, gospodine? Dr. Dzonson: Baš svaku rec, gospodine! Edmund: Pa, u tom slucaju, gospodine, nadam se da necete zameriti ako ja takodje ponudim doktoru moje kontrafriblarnosti pune entuzijazma. Dr. Dzonson: Šta? Edmund: "Kontrafriblarnosti", gospodine. To je oubicajena rec. Dr. Dzonson: Prokletstvo! Edmund: Oh, izvinite, gospodine.Ja sam anaspepticar, frazmoticar, cak kompunktualan da vam izazovem takvu perikombobulaciju. Dr. Dzonson: Šta? Šta? Šta? Dzordz: O cemu ti to, Crna Gujo? Ovo sve pocinje da zvuci kao trucanje. Edmund: Zao mi je, gospodine. Prosto sam zeleo da cestitam Doktoru što nije izostavio nijednu rec. Da vam donesem caj, Vaša Visosti? Dzordz: Da, da. Edmund: Vraticu se interfrasticno.
4) Edmund: Oticicemo kod gdje Migins da otkrijemo gde Dr Dzonson cuva kopiju tog recnika, a onda ceš ga ti ukrasti. Boldrik: Zašto ja? Edmund: Zato što si ga ti spalio, Boldrice. Boldrik: Ali onda cu ja otici u pakao zbog kradje. Edmund: Boldrice, veruj mi, vecnost u društvu Lucifera i njegovih paklenih isntrumenata smrti ce biti piknik u poredjenju sa 5 minuta samnom i ovom olovkom ako ovo ne zamenimo.
|