Differentia diskusije
16.05.2008. 17:56 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Dobrovoljni davaoci krvi  (Pročitano 479 puta)
svetac38
Slobodni mislilac

Duh bunta: +13/-8
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 04.05.2008. 08:17 »

...e, ovde nisam baš ništa uspeo. Nadao sam se da će bar neko, se setiti u toku  ovih slnih dana praznika i lenčarenja da navrati do transfuzije i nesebično  ponudi svoju plemenitu plavu, crvenu ili kakvu god krv ne bi li usrećio sebe i bližu mu okolinu.
Divim se kako je B92 uspeo u svojoj akciji da prikupi pogolemu količinu krvi. Čim su videli kamere, dotrčali glumci, pevači, političari da dele svoju dragocenu tečnost i da pozivaju ostale smrtnike u akciju. Oni to nikada neće uraditi, ako ih kamere ne snimaju. Jebeš humanost ako niko nezna koliko si human, dobar, poželjan. S druge strane znam zaista veliki broj ljudi, koji su preko 50 puta dali krv, nastavljaju i dalje. O njima niko ništa ne zna, kamera ih nikada nije tražila, oni ništa ne traže. Jednostavno su takvi, veliki, humani, nesebični. Njih izuzetno poštujem, verujem im. Na licima im vidim da im je i to dovoljno.....
« Poslednja izmena: 13.05.2008. 13:22 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Na mreži Na mreži

tikva bez korena

« Odgovor #16 poslato: 04.05.2008. 11:55 »

Meni je i to malo sumnjivo... Mislim, ja bih kao Niče u When Nietzsche Wept pitao onako sjajno izgovorivši: What is your motive? (sa perfektnim akcentovanjem i nežnim "v" u ovoj poslednjoj reči), i to ponovio bar još jednom: What is your motive? - da zvuči još nevinije.

Mislim da se možda radi o krajnjoj perverziji, onoj koja kaže: da posadim deo sebe u sve te ljude kojima će krv biti potrebna.

Ako čoveku nije potrebno da bi proverio koliko je zdrav (zbog seksualnog švrljanja i ne-safe sexanja), mislim da bi ovo navedeno moglo biti his motive. Neki ljudi misle da to čine penetracijom... onom seksualnom...
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!