Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Dobrovoljni davaoci krvi  (Pročitano 1073 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +17/-17
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 04.05.2008. 08:17 »

...e, ovde nisam baš ništa uspeo. Nadao sam se da će bar neko, se setiti u toku  ovih slnih dana praznika i lenčarenja da navrati do transfuzije i nesebično  ponudi svoju plemenitu plavu, crvenu ili kakvu god krv ne bi li usrećio sebe i bližu mu okolinu.
Divim se kako je B92 uspeo u svojoj akciji da prikupi pogolemu količinu krvi. Čim su videli kamere, dotrčali glumci, pevači, političari da dele svoju dragocenu tečnost i da pozivaju ostale smrtnike u akciju. Oni to nikada neće uraditi, ako ih kamere ne snimaju. Jebeš humanost ako niko nezna koliko si human, dobar, poželjan. S druge strane znam zaista veliki broj ljudi, koji su preko 50 puta dali krv, nastavljaju i dalje. O njima niko ništa ne zna, kamera ih nikada nije tražila, oni ništa ne traže. Jednostavno su takvi, veliki, humani, nesebični. Njih izuzetno poštujem, verujem im. Na licima im vidim da im je i to dovoljno.....
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 04.05.2008. 11:55 »

Meni je i to malo sumnjivo... Mislim, ja bih kao Niče u When Nietzsche Wept pitao onako sjajno izgovorivši: What is your motive? (sa perfektnim akcentovanjem i nežnim "v" u ovoj poslednjoj reči), i to ponovio bar još jednom: What is your motive? - da zvuči još nevinije.

Mislim da se možda radi o krajnjoj perverziji, onoj koja kaže: da posadim deo sebe u sve te ljude kojima će krv biti potrebna.

Ako čoveku nije potrebno da bi proverio koliko je zdrav (zbog seksualnog švrljanja i ne-safe sexanja), mislim da bi ovo navedeno moglo biti his motive. Neki ljudi misle da to čine penetracijom... onom seksualnom...
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Glasaj za decentralizaciju i regionalizaciju [anketa]
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +58/-1012
Na mreži Na mreži

« Odgovor #17 poslato: 02.06.2008. 12:12 »

oni dele digitrone, tamo, na skupu gde se daje krv
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 02.06.2008. 14:12 »

Ja hteo da dam krv ali kazu ne moze... moja nacionalisticka krv nije podobna za gradjansku Srbiju Namigivanje
Sačuvana
Domana
Slobodni mislilac

Duh bunta: +4/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 04.06.2008. 09:29 »

Dao sam jednom krv u vojsci (naravno), ali od tada vise ne kao dobrovoljac - niti mislim da dajem. Zasto? Zato sto nismo vise u socijalizmu nego kapitalizmu. Objasnjenje: socijalizam je pledirao na humanost i umeo je licnim primerom to sa svoje strane da pokazuje (besplatno zdravstvo, skolovanje), dok se kapitalizam poziva na humanost samo kad treba nesto da uzme, ali kad treba da daa - e onda niko nigde ne pominje nikakvu humanost vec plati brale (pa klati). Dakle dao bi krv, ali pitam za cenu po litru? Moze, ali da se dogovorimo prvo o ceni...

To je za mene licemerno ponasanje sistema... :(

Sačuvana

Daniel J. Boorstin: The Discoverers, A History of Man’s Search To Known

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +41/-12
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #20 poslato: 04.06.2008. 10:14 »

cudjenje
Ajd vazi.
Znachi ti si protiv propagiranja humanosti medju ljudima, zbog toga shto neko profitira od toga?
 cudjenje
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
Domana
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 04.06.2008. 10:25 »

cudjenje
Ajd vazi.
Znachi ti si protiv propagiranja humanosti medju ljudima, zbog toga shto neko profitira od toga?
 cudjenje

naravno... ako ce neko da mazne pare iza mene - to je jos i najgore...

Moja je logika - ako mi neko prica o humanosti, daj i taj sto mi prica pricu neka bude human pa recimo za dzabe leci ljude. Znam da cene nisu poredive, ali me prosto nervira kada se u kapitalzmu neko poziva na humanost. Kapitalizam kao sistem je apsolutno nehuman sistem onako gledano globalno. Ima tu i tamo nekih odstupanja, ali su i ona sa nekom buducom svrhom iz koje treba da se izvuce buduca korist, tj. retko ko je zaista human u sistemu u kome vladaju surovi zakoni opstanka...
Sačuvana

Napredak nauke zavisice od covekove spremnosti da poveruje u neverovatno, da prekoraci granicu koju namece zdrav razum.
DramatisPersonae
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +41/-12
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #22 poslato: 04.06.2008. 10:31 »

Ali ako bi svi bili humani, i svi pomagali drugima, onda ne bi postojala zaposlenja, i celokupni zdravstveni centri, ljudi ne bi imali vremena da zarade za zivot od dobrovoljnog rada.
Sačuvana

The howling shriek of death in your eyes
The whole court and the beast enter your room
The gold will turn to rust
Your empire follows you into your tomb

The wraiths of night caress
And whisper softly now, "We are the dead"
They bear your life away
They tear your heart in two
They've taken the queen

To some better place, so they think
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +83/-10
Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 04.06.2008. 10:46 »

naravno... ako ce neko da mazne pare iza mene - to je jos i najgore...

Moja je logika - ako mi neko prica o humanosti, daj i taj sto mi prica pricu neka bude human pa recimo za dzabe leci ljude. Znam da cene nisu poredive, ali me prosto nervira kada se u kapitalzmu neko poziva na humanost. Kapitalizam kao sistem je apsolutno nehuman sistem onako gledano globalno. Ima tu i tamo nekih odstupanja, ali su i ona sa nekom buducom svrhom iz koje treba da se izvuce buduca korist, tj. retko ko je zaista human u sistemu u kome vladaju surovi zakoni opstanka...

Pa ne treba uvek gledati sta se iza brda valja...mislim da su licni motivi najvazniji ...neka to bude savest, slobodan radni dan, novcana nadoknada ali vazno je da se time uzgred nekome mozda spasi zivot. Ta posledica je najvaznija.
Sačuvana

Sto ne boli - to nije zivot, sto ne prolazi - to nije sreca.

Andric
Meda Božanin
Banovani korisnik

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 04.06.2008. 10:53 »

Ako se da krv odredjeni broj puta (nije velika cifra), zaradjuje se besplatno primanje krvi.

Opet, davanje krvi nije u skladu sa svim sektama (da ne kazem malih verskih zajednica jer evo jedan vodja male verske zajednice godinama maltretirao i seksualno zlostavljao nekoliko zena u Ceskoj pa ga svi etiketirase kao "sektasa" u demokratskoj i gradjanskoj EuroUtopiji) jer pojedine poput adventisticara i nekakvih kurcevih svedoka zabranjuju mesanje krvi jer veruju da je krv isto sto i dusa valjda... odatle im zabranjuju i davanje i primanje.
Ma sve je to stoka religiozna antiateisticka i retardirana.
Sačuvana
Domana
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 04.06.2008. 11:01 »

Pa ne treba uvek gledati sta se iza brda valja...mislim da su licni motivi najvazniji ...neka to bude savest, slobodan radni dan, novcana nadoknada ali vazno je da se time uzgred nekome mozda spasi zivot. Ta posledica je najvaznija.

E jeste, vazan je licni motiv naravno.

U principu nisam za novcanu nadoknadu, ali sistem u koga smo tek zagazili vrednuje i ceni samo - novac. Novac je glavna mera svega. E, ako sistem to sebi dozvoljava, onda cu i ja da se tako ponasam... I voleo bi da znam kome spasavam zivot mojom crvenom donacijom, a ne da neko tamo preko veze uzima moju krvi i on ustvari odredjuje koga ce da spase, a mene tretira kao kravu-muzaru.
Sačuvana

Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: