Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Bezosecajnost  (Pročitano 2168 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« poslato: 10.08.2007. 01:29 »

Ne znam koliko ste pratili vesti ovih dana i sta se desava u Beogradu, ali na mene je zaista ostavila uzasan utisak cinjenica da tokom pokusaja samoubistva decka koji je bio u ratu 1999., covek je pokusao da skoci sa zgrade kod Tasmajdana, grupa tinejdzera se okupila i vikala mu da to vec jednom uradi... Zalosno, zaista zalosno... srecom, decko je ziv i hospitalizovan je. Potpuno jeziva scena i ne shvatam zasto su ovi novi tinejdzeri, naravno ne svi, ali ih ocigledno ima toliko bezosecajni i banalni? Ne volim kada vidim zle mlade ljude. Sada sam se setila one pesme Prljavog decka u drugom topicu i slazem se da je krivo i drustvo, ali gde je ona normalna doza grize savesti i covecnosti? Mozda je to slucaj samo sa ovde "ozloglasenim" Beogradom, u kome zivim i koji volim, ali pre bih rekla da je to malo sire... Sta vi mislite?
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #1 poslato: 10.08.2007. 03:23 »

Modesty, to nije vezano samo za Bg vezano je za chitav svet... Uvek ce se naci te budale od tinejdzera i raditi neshto ne klasichno, pokushati da se izdvoje, i da se pokazhu pred drugima da su opasniji no drugi. Ima toga u Vranju pogotovo u mrachnom skolskom dvoristhu gde su moji dragi drugovi iz odeljenja postali dileri droge, ispichuture, nasilnici, nemaju moral, ne poshtuju nikog. Gori su ti od tih Beogradjana oni bi ga gurnuli. Mada, ako je chovek odluchio neka ide... Ne mozhe se suochiti sa zhivotom, zhalili il' ne tako je[ja zhalim iskreno]. Inache dotakao me je na jedan poseban nachin, ovaj chin, pre nekoliko meseci moj dragi drug iz odeljenja je pokushao oduzeti sebi zhivot ali nije uspeo. Kad je doshla ta vest do drage nam uchionice nasha isto toliko draga razredna je odgovorila "Pa nek se ubije". Banalno i sokantno. Evo gde mi zhivimo, i ko nam uchi decu tj, vama uchi nisam toliko napredan.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 10.08.2007. 03:27 »

Uzas zaista... sta ti znaci ovo-"vama uci", ako je opet neki blagi sarkazam  nezadovoljan bez toga, molim te... tragicno, stvarno... trebalo bi voditi racuna vise o psihicki labilnim ljudima...
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #3 poslato: 10.08.2007. 11:52 »

Nista cudno. Pre koju nedelju na Adi Ciganliji spasioci izvukli udavljenog mladica, a ovi okolo nastavili da se brckaju sa decom. Neki su i podsmesljivo dobacivali lesu.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Miroslav Ibic
Urednik

Duh bunta: +56/-1011
Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 10.08.2007. 12:27 »

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
Sačuvana
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #5 poslato: 10.08.2007. 16:04 »

Uzas zaista... sta ti znaci ovo-"vama uci", ako je opet neki blagi sarkazam  nezadovoljan bez toga, molim te... tragicno, stvarno... trebalo bi voditi racuna vise o psihicki labilnim ljudima...

Josh uvek sam mlad da bi neko uchio decu koju neam. Nikakav sarkazam Modesty ;] nema potrebe za nezadovoljan .
Sačuvana

modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 11.08.2007. 12:34 »

OK, ja sam mislila da se ono "vama" odnosilo na Beogradjane, posto Izdajnik ponekad ima obicaj da proziva...Vidis koliko sam jadna isfrustrirana... nemam ni ja decu jos uvek , imam 22 godine, sto, mislis da bi trebalo vec da imam bebicu  osmeh ? Izvini zbog   nezadovoljan  Povlacim  osmeh
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #7 poslato: 11.08.2007. 12:40 »

Dali je rekao, kada su ga pitali šta radi da se zadovolji, da u slobodno vreme pljulje na portret svoje mrtve majke.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 11.08.2007. 13:01 »

A ja znam lika sličnog Daliju, s tim što je on masturbirao na bedž sa glavom Lepe Brene..... Davno je to bilo..... :zaboga:
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 11.08.2007. 13:02 »

Sting je rekao jednom prilikom da je za uspeh potrebna veca doza bezobzirnosti... Ne znam Rino, da li je malo blize objasnjeno iz kog razloga je to cinio, nisam mnogo citala o Daliju...
Sačuvana

Miroslav Ibic
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #10 poslato: 11.08.2007. 13:32 »

Pa, da, evo, sad sam pročitala da je rekao da nema straha od ničega, ali da ga to uprvo i plaši, no, nebitno, to za mrtvu majku xexexe, kad je to rekao, to je, naravno, izašlo u novinama, otac ga je razbaštinio, a on je sedeo u kafani i naplakivao gledajući onaj članak... zašto biti kritičan...Zar niko ne pljuje na zhenu koja ga je donela na svet?
Mašti njegovoj nema granica... čak i u toj kući gde je sahranjen, spojio je tu sobu nekako sa vc-om, to je sada muzej, tako da kad posetioci odu u vc, oni baš po daliju, i tako  osmeh
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 11.08.2007. 14:01 »

Dali je voleo da jede šargarepe. To me podseti na moj prvi seks u životu.... sa živim bićem! Doduše, tada više nije bilo živo, ali bilo je veoma skoro otrgnuto od života i kupljeno na pijaci. Iznutra je bilo živo. Nožem sam izbušio rupu u stvorenju i penetrirao..... Naravno, niko me nije video, pa tako niko i ne može da potvrdi lažem li. Stvorenje sam kasnije zajedno sa ukućanima pojeo. Oni nisu znali da sam ja.....  zlobni

before

after

Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #12 poslato: 11.08.2007. 18:10 »

Vi ste se bas bacili na zajebanciju.  :sumnjalo:

Evo jedan dogadjaj od juce koji me je jako podstakao na razmisljanje. Ne znam da li taj slucaj vise da okarakterisem kao ZLO ili kao BEZOSECAJNOST. Dakle, vracam se ja iz grada, ulazim u bus i sedam u drugi red sa desne strane. Tacno ispred mene sedi starija gospodja ( 65-70 godina ), a u prvom redu sa leve strane, koliko sam uspeo da zakljucim, neka njena prijateljica sa unukom. I tako ti one caskaju. Na narednoj stanici ulazi covek od oko 50 godina na prva vrata, dakle ispred te zene ( a sediste do nje-desno  je bilo slobodno ) i pita tu babu - je l' slobodno ( misleci da ce ona da se pomeri da ovaj prodje ). Ona mu odgovori - da svakako, i nastavi da prica sa prijateljicom. Lik pocne zacudjeno da je gleda jer konta da se ova ne pomera, a ona namerno jos vise ispreci noge da tek sad nema sanse da prodje ( nazalost nisam joj video izraz lica dok je to radila ). Onda se ona okrete ka svojoj prijateljici ( tako da joj ja gledam u profil ) i namigne joj levim okom ( da ovaj ne bi video ). Tip gleda i ne moze da veruje. Njih dve sa unukom izlaze i on onda krene da odmahuje glavom i napravi grimasu tipa - e ne mogu da verujem kakva kretenka.
Naizgled sitan dogadjaj, ali sjajan primer zla u coveku i koliko smo u stanju da SVESNO napakostimo jedni drugima. Obzirom da je "zlocinac" baba podstaklo me je da razmisljam kakva je bila tokom svog zivota, kakve je sve pakosti cinila i sta je radila. Strasno me zanima. Mozda sam u zabludi, da li mislite da je na osnovu jednog karakteristicnog dogadjaja moguce solidno proceniti osobu? Naravno ne mislim samo na lose dogadjaje.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
DaXa
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #13 poslato: 12.08.2007. 01:06 »

Ha, mislim da ne... Ne mozhe znati da li se on toga puta pretvarao u nekog drugog, odglumio situaciju(veoma se chesto deshava). No u tim sluchajevima zla, to je veoma redje chessci su naravno oni glumci dobrih dela, a u stvari su oni oni kojih treba da se klonimo. To su u stvari zli, prepredeni ljudi.
Shto se tiche te bake, verovatno joj je neki deka ostavio ozhiljak na srcu ili je tako vaspitavana...
Sačuvana

modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 12.08.2007. 16:46 »

Ne bih to nazvala bezosecajnoscu, vise nepristojnoscu... Baba se malo smorila, pa izigrava mangupa...
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: