Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Aufingeri  (Pročitano 227 puta)
Vidovita Rino
Urednik

Duh bunta: +26/-1008
Van mreže Van mreže

« poslato: 20.04.2008. 12:45 »

Činjenice o aufingerima:

Postoje dva osnovna tipa aufingera:
1.Žičani aufingeri. Ovi aufingeri se dele na dve grupacije
1.a. Žičani aufingeri u obliku trougla koji imaju  onaj nastavak u obliku udice za ribe, neki ljudi ga zovu alka
1.b. Žičani aufingeri u obliku bumeranga koji imaju  onaj nastavak u obliku udice za ribe, neki ljudi ga zovu alka. Ovi aufingeri se ne proizvode toliko često.

i, pod
2. drveni aufingeri, koji se dalje dele na
2.a. aufingere u oblik bumeranga, sa zaobljenim ivicama, kako bi se sprečilo cepanje odeće, sa alkom, uobičajno od metala, koja viri na vrhu
2.b. aufingere u obliku trougla.  Ovi aufingeri se koriste za vešanje kompleta, sakoa i pantalona zajedno.

Postoje takodje i plastični aufingeri, koji uglavnom imitiraju oblik drvenih i žičanih aufingera. Plastični aufingeri se takodje proizvode u malim veličinama,  prilagodjeni su obliku dečije odeće.

Takodje, postoje i ljudi koji imaju veliku ljubav prema aufingerima, i vole da se slikaju sa njima. Takodje, žele da se dodvore aufingerima, kako bi oni voleli i njih, pa umišljaju da su odeća. Mada, ove slike kao da kazuju, da su, upecani!
Ovo su njihove slike!

Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 20.04.2008. 15:56 »

.........jes da nije srpska (jadan li sam ja nacionalista) ....ali odavno nisam čuo ovu reč. Stalno slušam "vešalica" i odmah pomislim na komad mesa, voda mi krene na usta, kad ono aufinger osmeh

.........to je onaj trouglasti

.........kada god vidim Zeku Milionera, uvek imam utisak da visi na aufingeru
« Poslednja izmena: 30.04.2008. 04:18 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #2 poslato: 21.04.2008. 10:37 »

Kazu da je razlika izmdedju umetnika i obicnog sveta sto ovi prvi imaju drugaciju percepciju i najobicnijih stvari...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #3 poslato: 21.04.2008. 21:36 »

nesiguran
Ja sam uvek kao mali mislio da se kaze Ofinger.
A sad prvi put chujem da se kazem aufinger... :(
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: