Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Res, non verba!!!  (Pročitano 5027 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Johnny_kG
Urednik

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 16.07.2007. 15:50 »

Ova tema je rezervisana za konkretne akcije protiv centralizacije koje se realizuju u Šumadiji!
Nadam se da će biti, redovno, novih postova u ovoj temi.
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 16.07.2007. 15:51 »

Peticija za ukidanje Tv pretplate

Kragujevačka Šumadijska stranka organizuje potpisivanje peticije za ukidanje Tv pretplate

Na štandu kod restorana ''Balkan'' u centru grada kragujevačka Šumadijska stranka organizuje potpisivanje peticije za ukidanje Tv pretplate.

Pod sloganom ''Izborimo se sami'', aktivisti ove stranke prikupljaju potpise građana svakog radnog dana, a očekuje se da se predlog-peticija za ukidanje Tv pretplate RTS-au nađe i pred poslanicima Narodne skupštine.

Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Lookey
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +1/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 16.07.2007. 18:26 »

Bojim se da kroz tu akciju niko ne vidi ono zasta se zaista treba boriti...

Usput,Johnny,desava li se to nesto novo u KG-u? Objasni koja je to Sumadijska stranka,jel ona Coletova ili neka nova?
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 16.07.2007. 18:52 »

Nije to Coletova stranka, jedino to znam. A ne vidim, zasto mislis da se od te inicijative ne vidi glavni problem? Ja bih podrzao ovu akciju, cak bi bilo dobro da se organizuje i u drugim gradovima. Steta je sto drugi gradovi nisu zainteresovani, mada bih predlozio toj stranci da pita LDP, da se akcija prosiri na celu Srbiju, ako ovi pristanu da je podrze.
Sačuvana
Lookey
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 16.07.2007. 19:17 »

Zato sto ce inicijativu podryati bar 90 % ljudi... A svima njima nikakva decentralizacija nije u glavi... Treba reci ljudima zasto su stvari takve... Stanje novcanika je osetljiva stvar u Srbiji,i mnogi ne bi placali jos jednu globu,kada to nisu dosad cinili... Cisto da bi ustedeli koji dinar,i eto toliko... Ne treba narod hraniti ribom,vec ga nauciti kako da je lovi,inace ce sutra opet kako tako pare yavrsiti tamo gde ne bi trebalo...
Sačuvana
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 16.07.2007. 20:54 »

Pa... glavni razlog za pokretanje ove inicijative je shto na rts-u nema "kragujevachke hronike", vec samo beogradske i novosadske!!! Tako da je u prvi plan stavljena centralizacija. Slazem se da ce dosta ljudi potpisati tu peticiju iz cisto finansijskih razloga... ali ipak, neka inicijativa postoji!
Shto se tiche Shumadijsk stranke... ne znam nishta o njoj, sema da nije Coletova. :) To je neka nova "snaga" Shumadije!

Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Lookey
Narodni mudrac
**

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 16.07.2007. 21:13 »

I ne treba da je bude,isto kao sto ne bi trebalo da bude ni beogradske na RTS-u ili novosadske na TV Vojvodina.

Inace jeste mozda glupo sto BG hroniku gledamo na RTS : Dovoljna je hronika regiona,a ne jednog grada... Nije ni cudo sto se leti ka BG-u,kada je vecina emisija na RTS-u probeogradski orijentisana... RTS daje nesto sto BG jeste,ali sto Srbija nije...

Isto tako me ne interesuje da gledam hroniku Jagodine,Leskovca,ili Kragujevca na eventualnoj regionalnoj ili ne daj Boze nacionalnoj televiziji... Hronike gradova staviti na zvanicne gradske (opstinske) televizije... Toliko o uredjivackoj politici  Zvrko
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 16.07.2007. 22:34 »

Jako dobre stavove imas, Lookey! Bilo bi dobro da ima jos takvih ljudi na ovim nasim prostorima centralne Srbije.
Sačuvana
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 17.07.2007. 01:00 »

Ne kazem da treba RTS da ima hronike svakog grada pojedinachno... ali ni sluchajno ne sme da se favorizuje samo jedan grad (BG) - ovo u zagradi i nisam morao da napishem... to se podrazumeva....sve je u Srbiji Beograd!!!
Bash me briga da li se obnavlja taj i taj bulevar, da li ljudi na N.Beogradu imaju vodu, da li je guzva u Bg-u i slichno.
Nek se o tome informishu na studiu B.
Ali... oni nije samo da imaju Bg hroniku, nego i u jutarnjem programu NACIONALNE televizije imaju samo vremensku prognozu za Beograd, opet komunalne teme Bg-a, guzve...
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 15.11.2007. 17:19 »

chini mi se da je ovo veliki pomak ka regionalaizaciji... shta znam....

NEMCI LOBIRAJU ZA CENTRALNU SRBIJU

KRAGUJEVAC - Predstavnici Regionalne privredne komore Kragujevac, Agencije za promociju investicija i podršku biznisu centralne Srbije i Hesen agenture iz istoimene nemačke pokrajine potpisaće danas ugovor o izradi master plana čiji je cilj izrada vizije i strategije za održivi razvoj regiona centralne Srbije. Nemačka delegacija, na čijem čelu je predsednik pokrajine Hesen Martin Herksteter, posetiće tom prilikom i opštinu Topola i zadužbinu dinastije Karađorđević na Oplencu.
- Projekat je izuzetno važan za region centralne Srbije. Njime se obezbeđuje približavanje ovog regiona Evropi i formiranje institucija regionalnog razvoja, a usaglašen je i sa Strategijom razvoja Srbije za period 2007-2012. godine.
Prvi put će jedna državna institucija Nemačke lobirati za projekte koji će proisteći iz tog master plana u fondovima Nemačke, izjavio je Duško Puača, predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac.
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #10 poslato: 15.11.2007. 18:12 »

Hm... Sada... baš i ne znam da li je. Istina, ta saradnja CS i nemačke pokrajine (koja inače ima ingerencije skoro kao republika) Hesen je svakako sjajna vest, ali da li će to ubrzati proces regionalizacije u Srbiji koji još nije ni započet... u to nisam siguran. Ovo o čemu se navodi u tekstu je lobiranje za usvajanje projekata koji će biti poslati iz CS za fondove koje daje ta pokrajina (verovatno u saradnji sa još nekim fonderima), ali to je još daleko od bilo čega konkretnog na polju regionalizacije.

Simpatično zvuči i pominjanje održivog regionalnog razvoja, jer je to ujedno u nekom kontekstu i platforma za formiranje regiona. Međutim opet se pitam da li je tu podrazumevano čitavo područje centralne Srbije, pa se to zove regijom, ili pak nepostojeći regioni na toj teritoriji koji bi trebalo da budu formirani. Pre mi se čini da je reč o prvom.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 16.11.2007. 11:51 »

Hm... Sada... baš i ne znam da li je. Istina, ta saradnja CS i nemačke pokrajine (koja inače ima ingerencije skoro kao republika) Hesen je svakako sjajna vest, ali da li će to ubrzati proces regionalizacije u Srbiji koji još nije ni započet... u to nisam siguran.
Naravno... ali gledao sam emisiju na RTK (radio televizija Kragujevac) gde je gostovao predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac, Mr Dušan Puača, koji je malo bolje pojasnio ceo projekat.
Pod imenom Centralna Srbija, ovog puta i u ovom Master planu, podrazumeva se podrucje Kragujevca i Shumadijskog okruga, zatim Kraljevo, Uzice, Pozarevac. Tachnije, ta kvazi regija bi trebalo da sadrzi prostor "od Drine do Dunava". Mr Puača je stalno potencirao da je potrebno sto pre formirati prave regione koji bi funkcionisali po principu Vojvodine. Rekao je da postoji nekoliko "resenja" Vlade Srbije za demokratizaciju => decentralizaciju => regionalizaciju.
1. Po prvom tipu, Srbija bi ostala ista... Vojvodina, Beograd, Centralna Srbija (nisam razumeo da li bi cela oblast dobila status regiona) i "Kosovo".
2.  Po drugom, najprihvatljivijem planu za Pouca, Srbija bi bila podeljena na: Vojvodinu, BG, Centralnu Srbiju (Kragujevac), Juznu Srbiju (Nis) i "Kosovo". Regija Zapadne Srbije (Uzice) bi pripala Centralnoj, a Istocna , Juznoj Srbiji.
3. Po trecem planu, koji je najprihvaceniji u Vladi, Srbija bi izgledala ovako: Vojvodina bi bila podeljena na dve regije sa centrima u Novom Sadu i Zrenjaninu, shto je po meni besmislena ideja, Beograd, Sumadija (Kragujevac), Zapadna Srbija (Uzice), Juzna Srbija (Nis), Istochna Srbija (Zajechar - ne znam koliko ovaj grad ima kapaciteta da bude regionalni centar) i "Kosovo".

Znaci... samim potpisivanjem Master plana, pored boljitka u privredi koji on moze doneti, otvara se i pitanje o regionalizaciji, barem u Kragujevcu i CS.

Ovo o čemu se navodi u tekstu je lobiranje za usvajanje projekata koji će biti poslati iz CS za fondove koje daje ta pokrajina (verovatno u saradnji sa još nekim fonderima)
Da. To je glavni razlog potpisivanja ovog Master plana. Lobiranje i formiranje klastera u CS radi uposljavanja velikih sistema, kojih u Kragujevcu, ali i u celoj CS ima puno.

Simpatično zvuči i pominjanje održivog regionalnog razvoja, jer je to ujedno u nekom kontekstu i platforma za formiranje regiona. Međutim opet se pitam da li je tu podrazumevano čitavo područje centralne Srbije, pa se to zove regijom, ili pak nepostojeći regioni na toj teritoriji koji bi trebalo da budu formirani. Pre mi se čini da je reč o prvom.
Ne... vec sam objasnio gore. Radi se o Kragujevcu, Uzicu, Kraljevu i Pozarevcu. Ovo je dobar pocetak... barem bih ja tako rekao... jer je bitno da se regije naprave po ekonomskim principima.

Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 16.11.2007. 12:40 »

Moglo je sve ovo da ode na forum Regionalizacija i decentralizacija Srbije...
Inace ti ljudi iz Regionalne privredne komore mi se ucinise neozbiljnim jer znam kakvi su ovi u Nisu. Oni i ne znaju sta je decentralizacija. Bas zanimljiv ovaj iz Kragujevca, covek je cak magistar. Ovaj u Nisu dobro je ako ima neki fakultet ili visu privrsenu.
Sačuvana
Johnny_kG
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 16.11.2007. 12:50 »

Bilo bi mnogo bolje u Kragujevcu i u Srbiji, kada bi ljudi kao Mr Dušan Puača bili na vodecim mestima. Covek je pun entuzijazma, ideja, covek od akcije. Stvarno covek odlicno radi svoj posao.
Ovo nije trebalo da bude njegov marketing, niti je meni on rodjak :) jednostavno, covek je odlican strucnjak u svojoj oblasti.
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 17.11.2007. 00:51 »

dobro je da se organizuju privredne komore jer oni valjda dobro shvataju koliko je potrebno da se drzhava decentralizuje. samo je pitanje da li su ti ljudi po partijskoj osnovi tamo. ako nisu onda je sve moguce, a ako jesu...

Inace ti ljudi iz Regionalne privredne komore mi se ucinise neozbiljnim jer znam kakvi su ovi u Nisu. Oni i ne znaju sta je decentralizacija. Bas zanimljiv ovaj iz Kragujevca, covek je cak magistar. Ovaj u Nisu dobro je ako ima neki fakultet ili visu privrsenu.

na jednom mestu na forumu pisao sam o reg. priv. komori u nishu, organizuju neka omladinska gostovanja u bugarsku svakog meseca po jednom na jedan dan. zaista se ne bave decentralizacijom, ali u nekom smislu su zainteresovani za regionalnu saradnju.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: