Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +162/-101
Van mreže
|
 |
« poslato: 07.10.2006. 20:02 » |
|
Da li u Kragujevcu postoji građanski potencijal, politička stranka, nevladina organizacija ili neformalno udruženje građana koje bi moglo da zastupa i traži interese građana Kragujevca i Šumadije? Ukoliko ne postoji da li bi iko bio voljan da tamo osnuje ogranak Diferencije? Ukoliko postoji, kolika je volja za saradnjom i šta bi konkretno mogli da učinimo jedni za druge?
Što se nas tiče, mi finansija nemamo, ali možemo da obaveštavamo i istražujemo i informišemo javnost. Takođe, verovatno bismo mogli da obezbedimo gostovanje na nekoj televizijskoj stanici, "progurati" tekstove kod onih medija sa kojima dobro stojimo, itd.
Da li postoji takav potencijal u Kragujevcu? Ranije je bilo mnogo reči vezanih za političku partiju koja je bila bitno protiv beogradizacije, i iznosila neke prilično bitne podatke, ali se pitam da li danas postoji, i šta radi ako postoji? Koliko je zainteresovana za saradnju sa nama iz Niša i na koji način?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
|
Shumadija do Tokija
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 09.10.2006. 10:24 » |
|
Da li u Kragujevcu postoji građanski potencijal, politička stranka, nevladina organizacija ili neformalno udruženje građana koje bi moglo da zastupa i traži interese građana Kragujevca i Šumadije?
Pretpostavljam da si ovde mislio na političke organizacije sa regionalnim predznakom, pošto bi po definiciji svaka politička stranka trebalo da zastupa interese baze koja ju je izabrala. Verovatno ti je poznato da je u vreme vlasti DOS-a u Kragujevcu bila aktivna Liga za Šumadiju, čiji je lider Branislav Cole Kovačević. Koliko je meni poznato ova stranka je još uvek aktivna, mada su na prethodnim izborima veoma loše prošli. U Kragujevcu pored Lige funkcioniše i još par regionalnih stranaka (SDPO i Šumadijska narodna stranka, u koaliciji sa G17 i SPS-om su trenutno na vlasti u gradu), mada su ovo stranke desnog centra i/ili tzv. narodnjačke i čini mi se da ubrzano gube svoj kredibilitet. Pored ovoga u Kragujevcu funkcioniše veliki broj NVO-a, ali uglavnom ove organizacije nisu političke. U principu mislim da je ideja promovisanja interesa lokalnih zajednica u centralnoj Srbiji, ideja decentralizacije i regionalizacije, mnogo življa kod vas u Nišu, makar sudeći po vašoj aktivnosti i po niškoj TV5 (koja može da se vidi i kod nas u Kragujecu). Ideja o osnivanju ogranka Diferencije, kod nas u Kragujevcu, ili o saradnji sa nekom već postojećom organizacijom je dobra, jer mislim da ujedinjeni možemo učiniti više. O konkretnim oblicima saradnje bi trebalo razgovarati. Možda bi i mogli nešto da napravimo :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem... Velja Ilich
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 09.10.2006. 11:19 » |
|
Verovatno ti je poznato da je u vreme vlasti DOS-a u Kragujevcu bila aktivna Liga za Šumadiju, čiji je lider Branislav Cole Kovačević. Koliko je meni poznato ova stranka je još uvek aktivna, mada su na prethodnim izborima veoma loše prošli. U Kragujevcu pored Lige funkcioniše i još par regionalnih stranaka (SDPO i Šumadijska narodna stranka, u koaliciji sa G17 i SPS-om su trenutno na vlasti u gradu), mada su ovo stranke desnog centra i/ili tzv. narodnjačke i čini mi se da ubrzano gube svoj kredibilitet. Ovaj SDPO ako saradjuje sa G17 i SPS-om ne vredi nista. Onda samo Liga za Sumadiju dolazi u obzir, ali dobro bi bilo da pogledas kako stvar sada stoji kod njih, koliko su voljni da rade. Ako nista drugo onda osnovati ogranak ili predati dokumentaciju za formiranje nove NVO u KG a za to vreme delovati neformalno. Ili ako moze da se napravi i formalni ogranak Diferencije u KG-u sa posebnim pecatom i Upravnim odborom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 09.10.2006. 12:18 » |
|
Da. Politika Diferencije ne sme da bude centralistička, tako da grupa Diferencijalaca u KG-u npr. ne sme da deluje kao "niška filijala", što je slučaj sa političkim partijama. Morala bi to da bude jedna sasvim nezavisna grupa, s tim što bi nama zajedno više odgovaralo da nosimo isti naziv. Još bi bilo bolje kad bi ogranci mogli i finansijski nezavisni da budu, ali za to je potrebno predati dokumenta nekim republičkim organima zaduženim za te stvari.
Moj bi predlog bio da dok se ne budemo raspitali i saznali kako možemo da osnujemo ogranak koji će biti gotovo sasvim nezavisan od niške Diferencije, da u KG-u (i izgleda u Leskovcu) i drugim mestima postoji neformalna grupa građana koja će delovati pod nazivom Diferencije, s tim što bismo mogli da pošaljemo otisak pečata ljudima odande, te rešenje o registraciji organizacije, da bi oni tamo napravili pečat za njih, pa iako bi pisalo "Differentia - Niš", mogli bi da pišu saopštenja i pečatiraju ih, što bi im dalo nivo zvaničnog i ozbiljnijeg oglašavanja.
To je neko moje viđenje šta bi se odmah moglo učiniti. A za dalje je verovatno bolje da se predaju dokumenti za osnivanje nove NVO koja bi mogla u svom nazivu da ima Differentia pojam, samo što bi se moglo dodati i KG ili Kragujevac. Sve to, rekoh, zbog finansijske nezavisnosti.
Sve to, naravno, zavisi od toga koliko je ljudi u Kragujevcu zaista zainteresovano za ovu borbu, koliko vremena imaju ljudi u tom gradu. Jer mi ovde nemamo veliku podršku, i uglavnom nekoliko nas svakog dana radi, dok se ostali mogu uključiti tek jednom u mesec dana ako se organizuje neka konkretna akcija na terenu. Nadam se samo da bi u Kragujevcu broj entuzijasta mogao biti veći.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 09.10.2006. 12:40 » |
|
Ma bitno je samo da ih ima sto vise i da ima barem tri-cetiri coveka koji bi se bas posvetili tome. Ovi detalji nisu bitni, mada se slazem da treba da budu nezavisni sasvim. Ali to pre svega ima znacaja kod politickih partija.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 12.10.2006. 23:18 » |
|
Moj bi predlog bio da dok se ne budemo raspitali i saznali kako možemo da osnujemo ogranak koji će biti gotovo sasvim nezavisan od niške Diferencije, da u KG-u (i izgleda u Leskovcu) i drugim mestima postoji neformalna grupa građana koja će delovati pod nazivom Diferencije, s tim što bismo mogli da pošaljemo otisak pečata ljudima odande, te rešenje o registraciji organizacije, da bi oni tamo napravili pečat za njih, pa iako bi pisalo "Differentia - Niš", mogli bi da pišu saopštenja i pečatiraju ih, što bi im dalo nivo zvaničnog i ozbiljnijeg oglašavanja. To "ogranak" je sasvim u suprotnosti sa politikom organizacije. Decentralizacija Srbije s jedne strane, a centralizacija organizacije koja se za decentralizaciju zalaze. Zasto bi KG Differentia bila ogranak? Ne sme da bude ogranak. To ce biti pravno nezavisan subjekt, a kao takav nikako ne sme da se niti smatra niti naziva ogrankom. Predlozio sam kolegi Sumadija do Tokija da ako ima jos ljudi koji bi se borili za ovu stvar ono sa pecatom i resenjem o registraciji, kako bi mogli da naprave pecat tamo i pisu saopstenja i izlaze u javnost pod nazivom Differentia, dok ne budu dobili resenje o registraciji njihove nove organizacije. Sve to pod uslovom da trenutno nisu u nekoj organizaciji, jer ako jesu onda sve ovo nije potrebno i vec mozemo da saradjujemo konkretnije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 30.10.2006. 03:28 » |
|
U toku je dogovor sa B. Kovačevićem o mogućem formiranju regionalnog odbora stranke čiji je on predsednik. Ovih dana bi trebalo da usaglasimo platformu o regionu Južna Srbija ili Niška regija, te zajedničku platformu sa već formiranom za Šumadiju. To bi značilo da deo organizacije Differentia prelazi u partijsku aktivnost, odnosno da bi Differentia (pod novim partijskim imenom) imati svoje predstavnike na izborima.
Zasad je sve nezvanično. Konkretne i detaljne informacije imaćemo najverovatnije krajem ove nedelje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Shumadija do Tokija
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 30.10.2006. 14:31 » |
|
Veoma zanimljiva i pohvalna inicijativa. Samo se pitam šta je u ovom trenutku bolje, NVO ili politička partija? Ili možda i jedno i drugo? Ako bi to bila partija onda bi najbolje bilo da bude široka koalicija lokalnih partija, koje imaju zajedničke interese. Potrebno je okupiti ostatak Srbije (ne samo Niš i Kragujevac) oko ove ideje. Veoma je bitno da se u toj koaliciji nađe i podrinje (Užice). Isto tako bilo bi dobro da ta koalicija ima neko novo ime, i da se profiliše kao prava alternativa za centralnu Srbiju, koja će delovati nezavisno od beogradsko-vojvođanske koalicije (LDP-GSS-SDU-LSV). Možda bi se u nekoj perspektivi i vredelo udružiti u ovu koaliciju, ali sve dok imaju stav kakav imaju o centralnoj Srbiji, ostati nezavistan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 30.10.2006. 14:58 » |
|
Veoma zanimljiva i pohvalna inicijativa. Samo se pitam šta je u ovom trenutku bolje, NVO ili politička partija? O tome se upravo i razgovara. Jedan od inicijatora saradnje, profesor politikologije je za NVO delovanje, dok je BK (a i mi) više za stranačko delovanje i izlazak na izbore koji predstoje. Ako bi to bila partija onda bi najbolje bilo da bude široka koalicija lokalnih partija, koje imaju zajedničke interese. Da, lokalnih partija, ali moram da ponovim da u Nišu lokalnih partija nema, sem te koja bi se mogla oformiti kao odbor one čiji je centar (u stvari, nadamo se da neće biti centralizovana) u Kragujevcu. Ona jedna jedina koja je tobože niška partija, Reformistička, podržala je ustav, što je dovoljno da je ne smatramo ozbiljnom. Lokalne partije - da, ali će to biti naši odbori u raznim mestima, a ne već postojeće partije i ljudi u njima (jer takvih nema). Potrebno je okupiti ostatak Srbije (ne samo Niš i Kragujevac) oko ove ideje. Veoma je bitno da se u toj koaliciji nađe i podrinje (Užice). Mislim da tamo ne postoji dovoljno volje, čak je možda nema ni u onoj meri u kojoj postoji u Nišu (a to znači minimum). Ali naravno da bi trebalo raditi na tome da se i tamo nešto slično oformi. Isto tako bilo bi dobro da ta koalicija ima neko novo ime, i da se profiliše kao prava alternativa za centralnu Srbiju, koja će delovati nezavisno od beogradsko-vojvođanske koalicije (LDP-GSS-SDU-LSV). Slažem se. Možda bi se u nekoj perspektivi i vredelo udružiti u ovu koaliciju, ali sve dok imaju stav kakav imaju o centralnoj Srbiji, ostati nezavistan. Slažem se.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Shumadija do Tokija
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 08.11.2006. 10:40 » |
|
Prosto je čudno koliko je narod u Kragujevcu i Šumadiji nezainteresovan da izbori sopstvena prava. Evo baš sinoć sam gledao nišku TV5 i prosto mogu da kažem milina jedna, kako su se svi niški političari (osim Smiljka) okupili oko Niša, kako se bore za Niš, sinoć je konkretno bilo reči o aerodromu i kad vidite da se i predstavnici najvećih partija (DS i DSS) slažu po pitanju decentralizacije, pričaju o monopolu Beograda i njihovog aerodroma, ma prosto da ti bude krivo kako kod nas nema takve svesti i takvog jedinstva (zamislite kod nas da se Davidović i Aca Radosavljević slože oko nečega). Svake nedelje (mislim da je ponedeljkom) oni imaju emisiju o decentralizaciji Srbije, namenjenu isključivo ovim pitanjima. Malte ne, predstavnici svih partija, pa čak i onih centralističkih, iz Niša se zalažu za davanje većih prava lokalnim zajednicama, a regionalizacija već odavno tamo nije tabu. A kod nas?
Danas, kg je takav da nam s.ru po glavi, a mi kao da pitamo super, jel biste mogli još malo... Jer šta reći, baš na izjavu ministra Bubala (Vojvodjani glasajte za ustav jer ste njime pozitivno diskriminisani)? Diskriminacija se ovde više čak i ne krije, jer izgleda da nema ni potrebe. Mi smo se saživeli sa tim, da neko prirodno po mestu rođenja bude privilegovan, a neko diskriminisan. Mi smo se složili sa tim da se sledeće godine u Vojvodini napravi 80 novih obdaništa, a kod nas nijedno. Mi smo se složili sa tim, da u narednih 5 godina svako vojvođansko selo dobije kanalizaciju, a da kod nas neka prigradska naselja nemaju niti je u planu da im se napravi. Mi se složili sa tim da samo završetak radova na novobeogradskoj hali Arena (bilo je reči o tome preksinoć u Beogradskoj hronici), košta 30 miliona evra (koliko bi nama trebalo da napravimo autoput punog profila do Batočine), a da se kod nas pravi put prvog reda. Inače mesečna cena održavanja ovog objekta biće 125.000 evra. Mi smo se složili da se za izgradnju nove, "pametne", "monstrum" zgrade Narodne banke Srbije na Slaviji, potroši 140 miliona dolara, a da Zastava kojoj treba deseti deo toga da pokrene proizvodnju Punta, ne dobije ni jedan cent. Mi smo se složili sa tim da privatizacijom naš Kragujevac dobije 5%, a Novi sad 50% (plus 5%, jer neće oni da budu diskriminisani, kada su u pitanju lokalne samouprave, ono 50% je za Vojvodinu). Mi smo se složili sa tim da moj zet, koji je administrator računarske mreže u PTT-u, MORA da u Beogradskoj firmi kupi hard disk kada se pokvari na nekom računaru i da se potrošna roba (olovke, papir, gumice, sveske, obrasci), MORA naručiti iz Beograda, a ne prirodno kupiti ovde.
Da, mi smo se složili sa tim da budemo građani drugog reda. Da nam nezainteresovani Beograđani rešavaju pitanje Zastave. Pa njihov jedini interes je da Zastavu ugase i da naprave green field investiciju u Beogradu, zato što su ovde ljudi lenji, glupi, paori. Šta će nama automobilska industrija, treba porušiti Zastavu i na njenom mestu zasejati kukuruz.
Mi se slažemo sa tim da nas stalno lažu, kradu, vređaju. I mi još dosoljavamo. Evo samo nekih od naslova danas u novinama:
Danas: Sumnje usred pregovora sa Fijatom Kragujevac, Sreda, 8. Novembar 2006. Tragom informacija o podnošenju krivičnih prijava protiv čelnih ljudi Zastave
Obećanja ministara mrtvo slovo na papiru Kragujevac, Sreda, 8. Novembar 2006. Pismo sindikalnih organizacija Zastavine Fabrike automobila premijeru Vojislavu Koštunici
Blic: Cela plata za kaput Visoke cene zimske odeće u Kragujevcu Blic - Sreda, 8. Novembar 2006. KRAGUJEVAC - Većina Kragujevčana će zimu dočekati i najverovatnije provesti u iznošenim jaknama, kaputima i čizmama
Politika: Ljubivoje nije lopov Kad beda okrene život naopačke Ljubivoje Milić Politika - Sreda, 8. Novembar 2006. KRAGUJEVAC
Glas javnosti: Izgubio život zbog hiljadu evra Glas Javnosti - Kragujevac Sreda, 8. Novembar 2006.
Slika grada CRNA! Da crnja biti ne može. Farbaju nam grad crnom bojom, a mi se slažemo!
SREĆAN NAM NOVI USTAV ŠUMADINICI!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 08.11.2006. 13:03 » |
|
Fantastican tekst. Opet moze da ide na sajt, ako se slazes. Reci samo sta da stavimo za naslov.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 09.11.2006. 15:30 » |
|
Prosto je čudno koliko je narod u Kragujevcu i Šumadiji nezainteresovan da izbori sopstvena prava. Evo baš sinoć sam gledao nišku TV5 i prosto mogu da kažem milina jedna, kako su se svi niški političari (osim Smiljka) okupili oko Niša, kako se bore za Niš, sinoć je konkretno bilo reči o aerodromu i kad vidite da se i predstavnici najvećih partija (DS i DSS) slažu po pitanju decentralizacije, pričaju o monopolu Beograda i njihovog aerodroma, ma prosto da ti bude krivo kako kod nas nema takve svesti i takvog jedinstva. Tako se samo čini, tako možda izgleda ljudima sa strane. Samo Nišlije koje se bore za decentralizaciju (a takvi su okupljeni jedino oko organizacije Differentia i organizacije u formiranju Centar za regionalnu politiku) znaju koliko je sve to što se prikazuje na TV-u farsa, koliko tu ima pokušaja da se približi građanima, ali na stranački način. Konkretno, to znači da će predstavnici DSS-a (M. Lapčević je tu jedan od najaktivnijih ovih dana), pa čak i uspavanog DS-a (nekakav Simonović je, kako vidim, sada na čelu gradskog odbora u Nišu) koji je sada ideološki najdalji procesu regionalizacije i decentralizacije, govoriti o toj ideji obraćajući se malo razumnijem delu stanovništva, najverovatnije onom telu koje obično ne glasa jer je razočarano, a kako bi glas poklonili jednoj od tih kvazidemokratskih opcija koje se tobože sada zalažu za decentralizaciju. O tome koliko im je do decentralizacije i regionalizacije stalo najbolje govori i sećanje na period predreferendumske kampanje kada se niko iz niških političkih partija koje su učestvovale u koncipiranju ustava nije oglasio povodom toga što u novom ustavu nema ničeg od ovoga što sada (kao) traže. Danas, kg je takav da nam s.ru po glavi, a mi kao da pitamo super, jel biste mogli još malo... Jer šta reći, baš na izjavu ministra Bubala (Vojvodjani glasajte za ustav jer ste njime pozitivno diskriminisani)? Takve diskriminacije karakterišu tobože demokratske a u stvari nacionalne države, baš ovakvu kakva je Srbija. Diskriminacija se ovde više čak i ne krije, jer izgleda da nema ni potrebe. Mi smo se saživeli sa tim, da neko prirodno po mestu rođenja bude privilegovan, a neko diskriminisan. Isto važi i za ljude u regionu Niša. Ovde će svako znati da kaže kako Beograd krade od Niša i okolnih mesta mnogo, ali niko neće na to hteti da odgovori (konkretnim planom i akcijom, pa čak ni željom da se stvar promeni). Mi se složili sa tim da samo završetak radova na novobeogradskoj hali Arena (bilo je reči o tome preksinoć u Beogradskoj hronici), košta 30 miliona evra (koliko bi nama trebalo da napravimo autoput punog profila do Batočine), a da se kod nas pravi put prvog reda. Inače mesečna cena održavanja ovog objekta biće 125.000 evra. Samo cena tog održavanja je astronomska cifra, ili bi bile za mesta kakva su Niš i Kragujevac, a da ne pominjemo neka druga, manje gradove ili opštine u Srbiji. Meni nije bilo jasno zašto se unutrašnjost ponosi time što je izgrađena ta hala, ako upravo dalja izgradnja Beograda znači istovremeno i dalje srozavanje (periferisanje) periferije. Dakle, čak i ako zanemarimo to što troše naše pare za izgradnju svojih veleobjekata: za centralnu Srbiju naprosto ne valja! Mi smo se složili da se za izgradnju nove, "pametne", "monstrum" zgrade Narodne banke Srbije na Slaviji, potroši 140 miliona dolara Za ovo nisam znao. Savršen prikaz onoga što se događa u Srbiji: mistifikacija moći jednog grada time što se stalno u prvi plan (kad je loše) ističe čitava Srbija. Svođenje stanja na prosek: "Ma, tako (loše) je u čitavoj Srbiji!" - upravo ono što je upropastilo centralnu Srbiju i što je dalje gura nazad, a beogradsku veleizgradnju pospešuje i čini sve daljom od srpskog proseka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 09.11.2006. 17:21 » |
|
U Nisu decentralizacija vise nije tabu a nije ni nepoznati pojam. Od afere sa dodelom nacionalnih TV frekvencija, aktivnoscu TV5 i onom hip-hop grupom ili reperima, ne znam sta su, ne zamerite mi, njihovim angazmanom u medijima i angazmanom Differentie vise na underground pozornici, stampanim medijima i internetu, Nis je nekako svestan problema ali nema volje da stvarno pocne sa reformom sistema. Nis i dalje nema stranku koja ce zastupati interese Nislija, vec jedino ekspoziture beogradskih.
Kragujevac ima vec dugo jednu lokalnu partiju sa regionalistickim konceptom sto ga svrstava u gradjanski razvijeniju sredinu od Nisa i regiona. Tamo gde ne postoji lokalna partija sa iskljucivo lokalnim interesima ne moze da se govori o lokalnoj politickoj sceni. Cak i Leskovac ima lokalnu partiju koju zanima samo lokal, a Nis ima nesto smesno kao sto je Reformisticka stranka (jedina stranka "poreklom" iz Nisa) koja podrzava predlog novog ustava.
Smatram da je Kragujevac bar 10 godina ispred Nisa u pogledu razumevanja gradjanskih vrednosti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lvzifer
Gradjanin
Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 29.03.2007. 17:50 » |
|
Slika grada CRNA! Da crnja biti ne može. Farbaju nam grad crnom bojom, a mi se slažemo!
SREĆAN NAM NOVI USTAV ŠUMADINICI!
Vas farbaju drugi u crno a krusevljani se sami zavijaju u isto. Koliko sam bisera video da su dosli u neke vece novine bash iz krusevca.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
Lvzifer
Gradjanin
Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 30.03.2007. 13:53 » |
|
Btw mislim da Krusevac ima veci politicki potencijal od Kraguejvca. Kragujevac je postao veci jer je prosla vlast vise ulagala u njega nego i zastavu nego u Krusevac. Pod Krusevac smatram ceo Rasinski okrug( Trstenik, Cicevac, Brus, Varvarin ).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
|