|
Johnny_kG
|
 |
« poslato: 01.04.2007. 01:27 » |
|
Po čemu je Kragujevac prepoznatljiv u Srbiji, ali i šire? Šta vas najviše asocira na Kragujevac?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Baba_Yaga
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 01.04.2007. 01:42 » |
|
Kada pomislim na Kragujevac setim se vagon-palacinkarnice u centru (ne secam se tacno gde), u koju ne uspedoh otici. Prezalitiiiii neeecuuuu nikadaaaa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 01.04.2007. 02:01 » |
|
Ovo me asocira na osnovnu skolu... posebno me fotografije podsecaju na udzbenik iz tadasnje prirode i drustva! :) Nikada nisam bila u Kragujevcu, ali bih volela da ga posetim... Mislim da odise pozitivnim vibracijama, tako mi se cini barem... Krije neku tajnu, ima neceg dostojanstvenog... Setim se Desanke Maksimovic i Krvave Bajke...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 01.04.2007. 02:50 » |
|
Na zalost, setim se i strasne korupcije na Pravnom fakultetu koji bi trebalo da bude sve osim korumpiran!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 01.04.2007. 05:02 » |
|
Kragujevac... Obično pomislim najpre na Šumice (ili Šumarice, ispravite me), onaj hotel tamo koji sam posetio dva puta po desetak dana i imao simpatične momente. Potom, one staze koje odande, preko Petice, vode do grada. Naravno, tu je i onaj most kojim se skreće za autobusku stanicu, pa i sama bus stanica.
Setih se i onog hotela koji liči na niški Ambasador (u centru je). Tamo sam isto odseo jednom ili dva puta po desetak dana dok sam bio profesionalni šahista (organizovali su par puta prvenstva Centralne Srbije za seniore tamo).
Setim se i zastavinih automobila, naravno, ne bih rekao da je to neki ponos KG-a.
I, ono što mene najviše veže za Kragujevac... premda jako bolno, jest jedan od prvih susreta sa jednom devojkom (koja nije iz KG-a, ali je KG bio na pola puta između njenog i mog mesta) sa kojom sam potom bio 3 godine skupa. Šetali smo do onog jezera, sećam se baš svakog momenta. U to vreme sam je doživljavao kao prijatelja, a ona me volela. Sećam se, pošto smo se na stanici zagrlili pre rastanka, i pošto sam ja ušao u bus za Niš, a njen bus stajao preko puta ovog, i išao za Beograd, ona je ostala na peronu i plakala. Izašao sam i poljubio je... Nisam mogao da verujem da nekome mogu da budem toliko drag.
Međutim, sada me to sećanje naročito zastrašuje... Kao i u novembru prošle godine kad sam zadnji put posetio Kragujevac. Išli smo mi iz Diferencije da se vidimo sa Coletom iz Lige za Šumadiju. Službeni auto stao je baš kod onog ogromnog parka ispred one čudnovate zgrade (za koju je Johnny rekao da je ružna)... Tu sam negde sedeo sa njom pre nekoliko godina... Uglavnom, u toj zadnjoj poseti Kragujevcu želeo sam samo što pre da pobegnem iz njega... I nadalje imam strašnu fobiju prema gradovima u kojima sam se sretao sa dvema bivšim devojkama.
Iskreno, strah me je i da ikad više odem u KG, pogotovo se naježim na ulazu u KG, dok prolazi bus pored onog jezera.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
modesty
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 01.04.2007. 13:37 » |
|
Nisam mogla ni da zamislim koliko jedan Revolucionar moze da bude sensitive! Cute... Delovao si celicno, sudeci po ostalim komentarima... Ali, jedan Kragujevac budi emocije...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 01.04.2007. 18:17 » |
|
@ Baba_Yaga - Palanchikarnica se zove "Peron" i nalazi se na trgu Kod Krsta! :) @ modesty - Da... korupcija na Pravnom faxu. Nadam se da ce se to shto pre zavrshiti (ne zaboraviti, vec da ce svi oni koji su bili korupirani biti privedeni pravdi), ali se i nadam da se akcija "Index" nece zaustaviti u Kg, vec da ce se proshiriti na sve Univerzitete! I naravno... dobrodoshla si u Kg!!! :) @ Domaći izdajnik - Nisu Shumice, nego Shumarice. Nemoj da imash loshe mishljenje o Kg-u zbog jedne pogreshne ljubavi! :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 01.04.2007. 18:22 » |
|
NIsta sto bi ga izdvojilo i razlikovalo od drugih gradova. Mada onaj muzej bez prozora mi je simpatichan.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 01.04.2007. 18:24 » |
|
P.S. - Ispravka "Palachinkarnica" ne "Palanchikarnica"! :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 01.04.2007. 18:26 » |
|
Ok... ukapirali smo da ne mirishesh Kragujevac! Ali ovde je tema jasna : "Kad kažem Kragujevac, pomislim na...". Ako te nishta ne asocira na njega, onda nemoj ni da postujesh na ovoj temi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Lvzifer
Građanin

Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 01.04.2007. 19:10 » |
|
Ok... ukapirali smo da ne mirishesh Kragujevac! Ali ovde je tema jasna : "Kad kažem Kragujevac, pomislim na...". Ako te nishta ne asocira na njega, onda nemoj ni da postujesh na ovoj temi.
Nemam ja nista protiv Kragujevca. Uostalom rekoh, muzej mi je interesatan. Sto znaci kada mi danas kazes Kragujevac ja pomislim na ono gradjevinu. A ono sto sam pricao o Kg to je neko moje shvatanje nekog njegovog potencijala.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 01.04.2007. 19:30 » |
|
:) ok...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Baba_Yaga
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 01.04.2007. 21:30 » |
|
@ Baba_Yaga - Palanchikarnica se zove "Peron" i nalazi se na trgu Kod Krsta! :)
Eee, to je to. :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
|
|
|
|
Johnny_kG
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 01.04.2007. 21:54 » |
|
Anketa na mom blogu ( http://www.johnny_kg.mojblog.co.yu/) govori sledece :) : Obelezje Kragujevca: 1.Prva prestonica Srbije ..................................29% 2. Yugo (Zastava)...........................................26% 3. Spomen park "Shumarice" (spomenik V/3)....17% 4. Dobar Nocni zivot........................................17% 5. Arhitektura.................................................07% 6. Geografski centar Srbije..............................04% Glasalo 54 ljudi! :)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Otrovni Starac
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 14.04.2007. 15:19 » |
|
Ja odmah pomislim na Milosa Obrenovica. To mi prva asocijacija.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|