Pojavila se nova stranka pre nekih 5 meseci... zasto je sada tek spominjem? Skorije je pocela da daje zvanicna misljenja o raznim temama i drzi konferencije. Sumadijska stranka - najvise je zanimaju lokalne teme... i kritikuje centralizaciju, mada ne pominje toliko regionalizaciju.
Trebalo bi biti oprezan i sa tim lokalnim strankama, bez obzira da li propagiraju decentralizaciju. Postoji ogromna opasnost od toga da su u stvari demagoško-populistički narodnjaci, da žele tek da sakupe glasove, a od pravih ideja ništa da ne bude. Čini mi se da Cole Kovačević nije takav. On je dosta radio, a ništa nije dobio. A za tu novu stranku prvi put čujem. Ne znam zašto osnivaju nove ako već imate neke vaše lokalne, i plus one beogradske. Sada vidim da se Liga za Šumadiju priklonila Mojoj Srbiji Branislava Lečića. Videćemo šta će od toga da bude, ali ti prenosi ovde ako si u kontaktu sa njima.
Tu je stalni otpor gradonacelnika prema centralizaciji... jednom do dva puta mesecno izadje neki tekst o njegovom protivljenju centralizaciji!
Uh, sumnjivo mi je to da se Verko, izašao iz narodnjačkog bunara, zalaže za decentralizaciju. To mora da je dosta stidljivo.
Kragujevac se malo budi i misli svojom glavom... nije sve u strankama sa centralama u Belom gradu.
To je tačno, i to ja mnogima sa kojima imam prilike da govorim o decentralizaciji, spomenem. Za razliku od Niša i drugih gradova, Kragujevac je jako dobar na planu razvoja ideja o decentralizaciji. U Nišu i manjim gradovima o toj stvari govore tek nevladine organizacije, i to samo ako od toga mogu dobiti neki dinar, ili još bolje, nekoliko desetina hiljada evra.
Sto se tice Lige za Sumadiju - ona je bas zatajila... trebalo je da se probudi kroz jedan sajt, u ciju izradu sam i ja bio ukljucen, ali za sada nema pomaka... videcemo!
Stekao sam utisak da su se sasvim ugasili, sve dok nisam video Coleta danas na konferenciji/tribini Moje Srbije u Nišu. Prenosi nam šta se događa sa njima ubuduće, ako budeš došao do nekih podataka.