Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Gradjanski potencijal gradova Sumadije  (Pročitano 2936 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 12.02.2008. 19:59 »

Da pitam ovde, iako mi je ruka pošla do teme Građanski potencijal Kragujevca... mislim da bi valjalo dati šansu čitavoj Šumadiji, a ne gledati i očekivati samo od Kragujevca. Naime, hteo sam da pitam šta se događa u vašoj fiktivnoj regiji, da li ima nekih procesa, nekih nevladinih organizacija, nekih okupljanja oko ideje za decentralizaciju ili regionalizaciju Srbije, van onih strogo partijskih linija DS-a ili G17 plus koji bi da uglavnom zavrnu sve nas južno od Beograda, a boga mi i one gore, Vojvođane. Ima li nekih novosti? Šta se događa sa Ligom za Šumadiju? Radi li se šta? Ima li novih ljudi na političkoj sceni (mislim i na vanstranački potencijal)? Neki medij, štampani ili elektronski?
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Johnny_kG
Urednik

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 13.02.2008. 16:48 »

Ja mogu reci sta se desava u fiktivnom sedistu fiktivne regije a.k.a. Kragujevcu!
Pojavila se nova stranka pre nekih 5 meseci... zasto je sada tek spominjem? Skorije je pocela da daje zvanicna misljenja o raznim temama i drzi konferencije. Sumadijska stranka - najvise je zanimaju lokalne teme... i kritikuje centralizaciju, mada ne pominje toliko regionalizaciju.
Tu je stalni otpor gradonacelnika prema centralizaciji... jednom do dva puta mesecno izadje neki tekst o njegovom protivljenju centralizaciji!
Kragujevac se malo budi i misli svojom glavom... nije sve u strankama sa centralama u Belom gradu.
Skorije je poceo sa radom blog...

Kragujevacka politicka misao

Kod:
http://kragujevac.wordpress.com

... imaju dobre tekstove....
Sto se tice Lige za Sumadiju - ona je bas zatajila... trebalo je da se probudi kroz jedan sajt, u ciju izradu sam i ja bio ukljucen, ali za sada nema pomaka... videcemo!
Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 14.02.2008. 02:38 »

Pojavila se nova stranka pre nekih 5 meseci... zasto je sada tek spominjem? Skorije je pocela da daje zvanicna misljenja o raznim temama i drzi konferencije. Sumadijska stranka - najvise je zanimaju lokalne teme... i kritikuje centralizaciju, mada ne pominje toliko regionalizaciju.

Trebalo bi biti oprezan i sa tim lokalnim strankama, bez obzira da li propagiraju decentralizaciju. Postoji ogromna opasnost od toga da su u stvari demagoško-populistički narodnjaci, da žele tek da sakupe glasove, a od pravih ideja ništa da ne bude. Čini mi se da Cole Kovačević nije takav. On je dosta radio, a ništa nije dobio. A za tu novu stranku prvi put čujem. Ne znam zašto osnivaju nove ako već imate neke vaše lokalne, i plus one beogradske. Sada vidim da se Liga za Šumadiju priklonila Mojoj Srbiji Branislava Lečića. Videćemo šta će od toga da bude, ali ti prenosi ovde ako si u kontaktu sa njima.

Citat
Tu je stalni otpor gradonacelnika prema centralizaciji... jednom do dva puta mesecno izadje neki tekst o njegovom protivljenju centralizaciji!

Uh, sumnjivo mi je to da se Verko, izašao iz narodnjačkog bunara, zalaže za decentralizaciju. To mora da je dosta stidljivo.

Citat
Kragujevac se malo budi i misli svojom glavom... nije sve u strankama sa centralama u Belom gradu.

To je tačno, i to ja mnogima sa kojima imam prilike da govorim o decentralizaciji, spomenem. Za razliku od Niša i drugih gradova, Kragujevac je jako dobar na planu razvoja ideja o decentralizaciji. U Nišu i manjim gradovima o toj stvari govore tek nevladine organizacije, i to samo ako od toga mogu dobiti neki dinar, ili još bolje, nekoliko desetina hiljada evra.

Citat
Sto se tice Lige za Sumadiju - ona je bas zatajila... trebalo je da se probudi kroz jedan sajt, u ciju izradu sam i ja bio ukljucen, ali za sada nema pomaka... videcemo!

Stekao sam utisak da su se sasvim ugasili, sve dok nisam video Coleta danas na konferenciji/tribini Moje Srbije u Nišu. Prenosi nam šta se događa sa njima ubuduće, ako budeš došao do nekih podataka.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
HansKG
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

Ma vidi ti njega

« Odgovor #18 poslato: 20.03.2008. 15:39 »

Sumadijska Stranka osnovana je pre tacno godinu dana.U svom programu pored decentralizacije sadrzi stavke i o regionalizaciji Srbije.A sto se tice Lige za Sumadiju,ona vise ne postoji.Kragujevcani su podrzali pricu Sumadijske Stranke,i kao takvu joj nadenuli nadimak "stranka Kragujevcana".Zaznajte nesto vise o njoj pa tek onda pricajte....
Sačuvana

Tako je govorio Zaratustra!!1
Johnny_kG
Urednik

Duh bunta: +3/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 28.03.2008. 02:05 »

Sumadijska Stranka osnovana je pre tacno godinu dana.U svom programu pored decentralizacije sadrzi stavke i o regionalizaciji Srbije.A sto se tice Lige za Sumadiju,ona vise ne postoji.Kragujevcani su podrzali pricu Sumadijske Stranke,i kao takvu joj nadenuli nadimak "stranka Kragujevcana".Zaznajte nesto vise o njoj pa tek onda pricajte....

Hmm... pa nisam primetio da je ta Sumadijska stranka nesto znacajno popularna, pa da cak ima i nadimak...  cudjenje
Druga stvar... Liga za Sumadiju jos uvek postoji, samo sto je bila integrisana u "Pokret 5. oktobar", pa je malo izgubila identitet.
Ocekujem ponovo aktiviranje te stranke.

Sačuvana

Kragujevac - PRESTONICA
http://johnny_kg.mojblog.co.yu/
HansKG
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

Ma vidi ti njega

« Odgovor #20 poslato: 28.03.2008. 13:41 »

Mozda Sumadijska Stranka nije ti poznata,ali bice.Veruj mi :jezik:!!!Pa dobro,izgubila indetitet.Cekamo ih na lokalnim izborima.Nisu dali podrsku ni jednoj stranci,koliko ja znam.A ne znam da li se nalaze na listi za odbornike bilo koje vece partije.......Toliko o toj stranci.........
Sačuvana

Tako je govorio Zaratustra!!1
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: