Ovo je topik koji će samo upozoriti javnost na to šta se događa i šta nameravaju da učine neki odavde koji su se okomili na Diferenciju i njen forum. Ukoliko dođe do hakovanja ova informacija će biti od koristi kako bismo dokazali ko je u to bio umešan, kako bismo reagovali na adekvatan način i za to imali argument.
Pre nekoliko dana stigao mi je mejl ove sadržine:
Postovani
Na vasem forumu a u sklopu teme "Narodne i Nase novine" iznete su klevete na racun nase kuce, te vas najlepse molimo da postupite prema svom pravilniku
3. Uvredljivi komentari se strogo kažnjavaju
- Komentari koji sadrže uvrede, pretnje, vulgarne reči, pornografiju, otvorene klevete ili pozive na nasilje, kao i poruke koje moderator foruma smatra nepriličnim, neće biti tolerisane. Ovo uključuje, ali se na to ne ograničava, i sve oblike nacionalne, rasne, verske, seksualne i bilo kakve druge mržnje.
i sa foruma skinete spornu temu. Neistine iznete na vasem sajtu, najgrublje vredjaju dostojanstvo nasih zaposlenih, kao i samih novina.
Nadamo se da ce ova vise nego neprijatna situacija biti resena
Prijateljski pozdrav
Sasa Stanojevic
Direktor marketinga
doo. naše. Društvo za izdavanje novina i časopisa
Dimitrija Tucovića 31, 18000 Niš
Nakon mog odgovora stiglo je preteće:
Postovani
Nasa kuca ne insistira na brisanju citavih naslova ali je duboko uvredjena cinjenicom da se tolerisu postovi u kojima se pise da nasa firma sluzi za pranje "fasistickog novca". Po savetu naseg pravnog tima molimo vas da ponovo razmotrite nasu molbu o brisanju spornih postova.
Prijateljski pozdrav vama i Sanji Ignjatovic
Sasa Stanojevic
Direktor Marketinga
doo. naše. Društvo za izdavanje novina i časopisa
Dimitrija Tucovića 31, 18000 Niš
Obe poruke poslate su sa adrese:
marketing@nase.co.yuPotom, pošto naravno nisam imao nameru da brišem bilo šta odavde jer za to niti je bilo osnova niti je diskusija po bilo kom kriterijumu specifična u odnosu na ostale sa foruma, stigao mi je opet preteći mejl, ali sa druge adrese (
worldtoknow@yahoo.com):
Bicu slobodan da porazgovaram sa gospodom fanderima
vezano za vas projekat na tvrdjavi
Pozdrav
Na taj bezobrazluk i najavu da će Diferencija biti klevetana u javnosti tražio sam da se izvesni Saša Stanojević izjasni i bude konkoretniji, no to se nije dogodilo.
Zatim smo mogli da vidimo pokušaj hakovanja foruma Diferencije koju je objavio Provincijalac na temi o Narodnim i Našim novinama (prilog):


A onda smo sa panela za praćenje posete videli da je došlo čak osam gostiju sa hakerskog foruma, a poruke i molbu za hakovanje Foruma Diferencije ostavio je izvesni "TRIBAL_BGD". Sadržinu tih poruka i molbu za hakovanje zabeležio sam putem slike, jer bi bilo opasno ostavljati link ka hakerskom forumu ovde (onda bi se možda stvarno drznuli da hakuju):

Molba za hakovanje Diferencije

Još jedna molba za hakovanje Diferencije
Inače, ova druga molba zvuči kao da neko derle cmizdri... Pretpostavljam da je reč tek o nekakvoj priči u kojoj se odrasla osoba pokušava predstaviti kao umiljati i oštećeni slinavi klinac koji mora da zaštiti svoju majku od nekakvih optužbi na forumu. Interesantno. Evo i teksta:
I need your help
Some days ago some people from the company my mothers working got fired and now they are saying offal things about her and my brother of the forum of one site.Admin doesn’t want to do anything about it.
2 of my friends where hacking the forum but it didn’t work.Can this forum be hack ?
Can anyone hack it?
I’m not good with computers but I have to do something about this.
The forums address is this.
http://www.differentia-nis.org/forum/-t769.75.htmlif anyone can help me . It is impossible that this forum cant be hack
Za hakovanje, ukoliko postoji pravno definisana kazna, biće kontaktirani nadležni organi. Ukoliko pak ne bude bilo moguće bilo šta preduzeti na pravnom nivou, najavljujem da će se dotičnom Saši naplatiti na drugi način, bilo da do hakovanja dođe, ili se sve svede samo na ove pokušaje. Jer ne može nijedna pretnja, pogotovo pretnja hakovanja najznačajnijeg niškog internet medija, da prođe bez kazne.
Mejlovi koji su korišćeni u ovoj akciji i pokušaju da se nanese šteta Forumu Diferencije su sledeći:
Korisničko ime: Tribal
E-mail:
p.weimer@yahoo.comIP: 212.200.249.206
Korisničko ime: chopko (klon Tribala, tj. Saše Stanojevića)
E-mail:
worldtoknow@hotmail.com (slično e-mail adresi sa koje je pisao Saša Stanojević:
worldtoknow@yahoo.com)
IP: 212.200.249.206
Korisničko ime: Chukadzija (klon Tribala, tj. Saše Stanojevića)
E-mail:
djurasit@yahoo.comIP: 212.200.249.206
Korisničko ime: Bubanjski heroj (klon Tribala, tj. Saše Stanojevića)
E-mail:
majkuvamfasisticku@hotmail.comIP: 212.200.249.206
Korisničko ime: Cica Maca
E-mail:
chain_reaction2002@hotmail.comGodina: 29
IP: 87.116.130.37
Korisničko ime: Kalimero (klon Cica Mace)
E-mail:
andjelka1978@yahoo.comIP: 87.116.130.37
I obaveštenje korisnicima foruma:
Ukoliko do hakovanja i bude došlo, server bi oslobodio forum i on bi mogao da nastavi sa normalnim funkcionisanjem nakon nekoliko dana. Baza se čuva svakodnevno tako da nijedna vaša poruka ne bi bila izgubljena sem onih koje bi bile napisane neposredno pre hakovanja.