Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže
Pol: 
Tko je Dzeremi Bentam?
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 18.04.2008. 12:45 » |
|
Ti ocigledno nista ne kontas. Ako si ti korektan prema forumasima ja sam Bred Pit. Nemam nameru vise sa tobom da se raspravljam na ovu temu jer je potpuno besmisleno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Cvica
Slobodni mislilac

Duh bunta: +8/-4
Van mreže
Rinin najveci fan na svetu!!!!!!
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 18.04.2008. 13:20 » |
|
Vrbica je jedan divan praznik. Tada se bake i deke sa svojim unucima upute ka crkvi, da bi deca radosno trchkaralla bez bojazni da će da padnu, jer božja ruka uvek će ih uhvatiti u njegovoj kući. Tamo se takodje pije i sveta voda. Popovi, tom vodom poprskaju grane vrbe, poznate kao VRBICE, i tada one postaju dotaknute božjom rukom, i postaju svete. Deca se tada najviše raduju, tada dobijaju na poklon od svojih dobrih baka, koje im stalno prave kolače, ZVONČE, KOJE ZVONI KADA SE HODA I TRČKARA, i to je velika radost. Kako je to bilo predivno vreme! Kada je dobijanje jedne grančice sve za šta se nadamo tog dana, kada se borimo za nju, i kolika sreća nas obasune kada je konačno dograbimo, da bude tu, u našim rukama!!!! kakva je radost to bila!!! sećate li se, sećate li se? sećate li se vaših baka koje su davno umrle, setite li se nekad, da ćete i vi umreti, i taj čovek pored vas, i setite li se da on nije bogat, uopšte, ma koliko da ima stvari, jer će jednoga dana nestati, i da je on u stvari jedan jadničko ma koliko se pravio da je jak???? setite li se, gospodo??????????? neka deca su proshle godine sharala po crkvi, to nije lepo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
Cvica
Slobodni mislilac

Duh bunta: +8/-4
Van mreže
Rinin najveci fan na svetu!!!!!!
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 18.04.2008. 13:24 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Rino je najveca!!!
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 18.04.2008. 13:37 » |
|
Ma meni je samo krivo što ne mogu da budem pop ili popadija pa da dajem deci onu vodicu da piju kad dođu da se pričeste, i da bacam kao mlada na venčanju ono cveće, samo što bi ovo bila vrbica, i tako svake godine. Koliko radosti u popovskom životu: em "usrećuješ" dečicu, em imaš uticaja na državu, ko ministar! U pravu je Cvića!
Elem, čini mi se da ču početi da se pipam dole...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 18.04.2008. 13:39 » |
|
Srećna vam... ... VRBICA! :smejanje:
Fala, fala, vaistinu vrbica! Običaj je, još prastari, da se za vrbicu uzme prutić od vrbe i onako malo po goloj guzi opali komšijsko čeljade (žeMsko srednjoškolsko of course), zbog uroka a i da se otklone zle čini sa njene guze. Valja se.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +17/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 18.04.2008. 20:33 » |
|
Trumane, to nema baš, ali baš nikakve veze sa uvredom (mada će svetac da ti se pridruži). Ako bi razmišljao o vođenju foruma shvatio bi to (da se nalaziš na mestu glavnog administratora). Dakle, da li je trebalo da ja otvaram novu temu svaki put kad treba da pozdravim neki smešan praznik, bilo ozbiljno ili neozbiljno, ili da sve to stavimo pod jednu temu? Ili drugačije govoreći, da li je trebalo da otvaram dve teme o "izdajnicima", sa tom razlikom što će biti drugačiji naslov? Tako se ne vodi forum. ...... da zaista, ovako kako ti radiš se ne vodi forum. Tema je bila jasno postavljena i ima u njoj mesta za različite poglede na ono na šta se odnosi. Ti si promenio naslov da bi mogao da se sprdaš. Međutim, ne smeta meni (nisam sujetan zbog autorskih prava) ono što radiš govori samo o tebi kakva si osoba. Život će te naučiti, kada već nije, da bi zadobio poštovanje okoline, moraćeš sam da pokažeš da imaš poštovnje prema toj istoj okolini, pa makar ti i ne delio njihova ubeđenja
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže
Pol: 
ocean pospremljen u kutije
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 18.04.2008. 21:07 » |
|
Meni je totalno nebulozno i smešno kada na HRT-u čujem termin "uskrs".... Pa valjda se to kaže "uskriž". Nečuveno! :zaboga:
nije da me smeta, ali ako je ozbiljno rečeno, tada je očigledno netočno: http://hjp.srce.hr/index.php?show=searchedit: upiši uskrsnuti, ne radi link
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Lanci na rešetkama, zid te od sveta deli -: spasao si se, samo k o g a si spasao, je li?
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 19.04.2008. 00:57 » |
|
.....kada je već DI proširio ovu temu, a ostao površan, red je da se nešto i kaže o prazniku koji nam je čestitao Vrbica, Lazareva subotaLazareva subota ili Vrbica se slavi na subotu uoči praznika Cveti (koji uvek padaju u šestu nedelju Časnog posta) posvećena je uspomeni na vaskrsenje četvorodnevnog Lazara, i na ulazak Hristov u Jerusalim, gde su ga deca svečano dočekala i pozdravila. Tada se u našim hramovima u popodnevnim časovima služi večernje bogosluženje, i u crkvu se unose mladi vrbovi lastari, tek ulistali. Pošto se vrba osveti, sveštenik narodu deli grančice, i zatim se vrši trokratni ophod oko hrama sa crkvenim barjacima, ripidama i čiracima. Narod obilazi oko hrama uz pevanje tropara Lazareve subote. Ovaj praznik je isključivo praznik dece. Za taj dan majke svečano obuku svoju decu, pa čak i onu najmanju, od nekoliko meseci, donose, svečano obučenu, crkvi, kupuju im zvončiće vezane na trobojku i stavljaju oko vrata. Deca se raduju, trče po porti i učestvuju u ophodu oko crkve. Mlade vrbove grančice se odnose kućama i stavljaju pored ikone i kandila. Sa ovim danom počinju veliki Vaskršnji praznici. Svima, kojima to znači Srećna vam Vrbica!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 26.04.2008. 00:29 » |
|
ah, ah, danas, odnosno nocas, za neki sat, se ide u crkvu, na propoved, pa se onda ide sa upaljenim svecama na groblje da se cheka isus! moju baku su hteli tako da siluju proshle godine, kad je ishla sama po mraku sa svecom u ruci!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Fac me cocleario vomere!
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 26.04.2008. 01:02 » |
|
.....pošto izjutra rano putuujem u jugo-istočne krajeve lepe nam domovine (opasno blizu DI-ju), i neće me u nedelju biti ovde, a tamo nema internet kafea moram već sada da: Svim vernicima koji u nedelju slave Vaskrs čestitam sa HRISTOS VOSKRESE
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 26.04.2008. 21:20 » |
|
Eto ti sad... Čovek nam pokaza' jajca... i uteče. Bezobrazno! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Odradek
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 27.04.2008. 02:22 » |
|
Hristos Vaskreshe 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže
Pol: 
Tko je Dzeremi Bentam?
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 27.04.2008. 12:01 » |
|
Hristos Vaskreshe  Ccc...nista ti nije sveto Sotono!!!  Nego, gledajuci orijentaciju ovog foruma moglo bi se reci - Cedo Voskrese!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Morella
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +68/-10
Van mreže
Pol: 
Dr Frank N Furter
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 27.04.2008. 20:14 » |
|
Evo ja opet kazem hvala...postala sam kao drugarica jedna koja nikad ne upotrebljava to Vaskrse ili pak Vaistinu se rodi nego jednostavno kaze " Ajd ne komplikuj samo reci Srecan Uskrs da zavrsimo sa tim".... Daklen Srecan Uskrs....nekima prvi, nekima drugi... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
I'm a little teapot, short and stout. Here is my handle, here is my spout. When I get all steamed up then I shout. Tip me over and pour me out.
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 27.04.2008. 20:28 » |
|
Meni je ćale poslao sms "Hristos Voskrese" (i još nešto pored toga, a mrzi me da pogledam), što mi je upravo na taj način otežalo... Naime, on je valjda prešao sa katoličanstva na pravoslavlje kad je došao ovde, ali se onda, valjda, kad je otišao, opet prešaltovao na katoličanstvo (nisam obavešten, ali pretpostavljam da bi moglo biti tako), pa ne znam da li on to slavi, i da li da mu uzvraćam ili ne. Ipak, i da treba i da ne treba da uzvratim, odnosno i da se radi o pravoslavcu, ne bih odgovorio sa "Vaistinu Voskrese" (ili tako nekako), već jednostavno "hvala" (i to ako bih zaista morao da odgovorim). Tako sam i njemu uzvratio. Prošlih godina bih mu objasnio lepo da ja nisam vernik i da nema potrebe da mi šalje takvu poruku, ali da cenim to što se seti (da drugi put, tj. naredne godine, ne bi morao da se seti), no on uvek iznova šalje. Btw. zar nemamo jednu temu na forumu koja se zove 'Ristos Vaskreše? Btw2. Fantastično izgleda u kontekstu ove teme ona slika koju je zakačila "Cvica". Ha-ha, totalno me oraspoloži.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|