Stranice: [1] 2   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Masonerija  (Pročitano 1254 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dekadent
Slobodni mislilac

Duh bunta: +7/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« poslato: 03.06.2008. 23:24 »

sta mislite o slobodnom zidarstvu? da li je u pitanju ozbiljna organizacija, sa tacno uredjenom strukturom i jasnim ciljevima, ili je to nesto slicno klubu privrednika,zidara ili pekara, interesna grupa koja funkcionise po principu "dodjes mi-dodjem ti"? ili mozda danas svaka budala moze da osnuje svoju masonsku lozu i proglasi sebe za "slobodnog zidara" i nastavljaca kabalisticke i-sta-ti-ja-znam tradicije u cilju usrecivanja covecanstva? i molio bih vas da se manemo senzacionalistickih baljezganja tipa davincijev kod..
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 03.06.2008. 23:55 »

"dodjes mi - dodjem ti" je presirok pojam...
Zamisli dvojicu SPS krimosa (oni iz vremena vladavine SMilosevica) koji se dogovaraju da prvi rokne nekog a drugi mu posle dodje "jedno rokanje", kada ovaj drugi ne moze npr zbog obaveza.
Nije nemoguca takva organizacija kriminala, zar ne?
Pa tako i masonska organizacija, nije nemoguce da je bazirana na istom principu. Samo su ubistva politicke ili poslovne prirode...
Ali ne mora tako da bude...

Ovo sve tek da pokaze da ozbiljnost, kada je posao u pitanju, moze da bude na pretek i da takva nekakava organizacija moze da postoji, zvala se oni Masoni ili Iluminati... ili kako god vec se dogovore... recimo Kult Zecije Sapice

U grupisanje kapitala u svrhu altruizma (G.Soros i te fore)... ne verujem bas u bajke.
Sačuvana
Dekadent
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #2 poslato: 04.06.2008. 07:58 »

"dodjes mi - dodjem ti" je presirok pojam...
Zamisli dvojicu SPS krimosa (oni iz vremena vladavine SMilosevica) koji se dogovaraju da prvi rokne nekog a drugi mu posle dodje "jedno rokanje", kada ovaj drugi ne moze npr zbog obaveza.
Nije nemoguca takva organizacija kriminala, zar ne?
Pa tako i masonska organizacija, nije nemoguce da je bazirana na istom principu. Samo su ubistva politicke ili poslovne prirode...
Ali ne mora tako da bude...

zasto si toliko opterecen ubistvima? mirise mi da ce tvoj sledeci post biti u fazonu "masoni ubili djindjica"... nesiguran
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 04.06.2008. 11:50 »

zasto si toliko opterecen ubistvima? mirise mi da ce tvoj sledeci post biti u fazonu "masoni ubili djindjica"... nesiguran

Ako je navod jednog primera "opterecenost" onda jesam opterecen.
A i da jesam opterecen, zasto spamujes sopstvenu temu?

PS
Politicko/poslovno ubistvo su povezana sa prestankom politickog/poslovnog zivota... hiperbola.

Inace, imas primer politickog SAMO-ubistva i to se ne da nikako organizovati na takav nacin da postane organizacija jer clanstvo nestaje samo po sebi. osmeh
Uzmes npr Mizantropa koji sece granu na kojoj zeli da sedne.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +122/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04.06.2008. 11:51 »

O masoneriji pogledati:

http://www.bagremov-hlad.net/

Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #5 poslato: 04.06.2008. 16:48 »

Evo transkript jednog  masonskog rituala od pre 80 godina. Mozda moze da pomogne da se vidi kome oni sluze.

* ritual.txt (23.32 KB - preuzeto 42 puta.)
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 05.06.2008. 09:01 »

Vole ljudi teatar....
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #7 poslato: 05.06.2008. 10:40 »

Vole ljudi teatar....
Vole Lucifera ( u praksi ti je to isto sto i Djavo )
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 05.06.2008. 11:34 »

Kad već pominješ đav'la... i povezuješ ga s masonima... ja bih samo malo da uputim na kršćanstvo, da vidimo oni savremeni kako pokušavaju da budu bogougodni:

Pa rekoh, ako je takvo bogougađanje ono što bog traži, ja bih da se prešaltujem na đavougađače. Uostalom, ako je bog ovakav kakav se pokazuje ovijeh godina otkad saznasmo za 'Rista, onda je opet 'dobro' na strani đav'la.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Dekadent
Slobodni mislilac

Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« Odgovor #9 poslato: 05.06.2008. 15:48 »

Vole Lucifera ( u praksi ti je to isto sto i Djavo )
ja sam opet nesto ubedjen, da su jedine stvari koje masoni vole pare, vlast i dobre ribe..ili dobre frajere,kako ko
Sačuvana
Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #10 poslato: 05.06.2008. 18:23 »

Vrlo moguce, ali posto vole zamisljati da imaju uzvisenu misiju onda se kljanjaju Luciferu ( Luconosi, Prosvetitelju - ali ovo je samo teorija ).
Sačuvana

Gwydion
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +4/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 08.06.2008. 06:35 »

Evo transkript jednog  masonskog rituala od pre 80 godina. Mozda moze da pomogne da se vidi kome oni sluze.

Ako nije nepristojno da pitam koje je poreklo tog teksta, mislim odakle ti, te da li se može dobiti i originalna verzija na ijekavskom? Hvala unapred.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 09.06.2008. 09:48 »

Gw., Truman je insajder, ali se samo pravi nevešt.
Sačuvana

Truman
Nazionalist

Van mreže Van mreže

Tko je Dzeremi Bentam?

« Odgovor #13 poslato: 09.06.2008. 12:32 »

Gw., Truman je insajder, ali se samo pravi nevešt.

Insajder cega? Ako se to odnosi na masone i ako je tacno da sam insajder onda si i ti inace ne bi znao da jesam.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +143/-98
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 09.06.2008. 12:40 »

Bejah na onu web lokaciju koju je gospodin Ljubo ovdje ostavio... ka onom masonskom društvu u Srbiji. I moram priznati da sam razočaran. Naime, prvo što sam uradio bilo je gledanje u statut... i tu na opšte razočarenje videh da se radi o čisto verskoj organizaciji, budući da je član jedan, ako se dobro sećam, već bio takav da se pominje nekakav bog, i slična proseravanja. Razočarali su me. Sada razumem da je sramno biti mason.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: