Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Manje verske zajednice ili sekte  (Pročitano 10960 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #90 poslato: 27.10.2007. 17:22 »

Kurafte! Da Dveri zaista zaradjuju onda bi im se lideri bolje nosili. Izgledaju kao da ih je poplava izbacila.... Pare mlate vladike a ne smrtnici.... I wonna be the wladikka!
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: 01.12.2007. 03:02 »

da li ste znali da pripadnici jehovinih svedoka za razliku od pripadnika srpske pravoslavne crkve odbijaju svaki kontakt sa oruzhjem i da ne sluzhe vojsku?
meni se taj podatak dopao. i bash izlazi paradoksalno na to da spc time shto podrzhava vojnu ofanzivu srbije i shto ju je podrzhavala uvek, bila dalje od nepostojeceg boga ako bi ga ipak bilo, nego neka tamo sekta.
Sačuvana
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: 01.12.2007. 04:39 »

Verovatno zbog toga što veće verske zajednice kontrolišu državu ili su pod njenim pokroviteljstvom, tako da sekta, odnosno manja verska zajednica nema razloga da brani državu ili vodi računa o njenoj bezbednosti.
   A ne bi moglo ni da se kaže da amilitantan stav pojedinih sekti stvarno karakteriše poznavanje amilitarizma iz eventualno građanske perspektive. Pre će tibi još jedan način da se preko diferencijacije od drugih, većih, privuče ciljana grupa ljudi.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: 02.12.2007. 16:28 »

da li ste znali da pripadnici jehovinih svedoka za razliku od pripadnika srpske pravoslavne crkve odbijaju svaki kontakt sa oruzhjem i da ne sluzhe vojsku?
meni se taj podatak dopao. i bash izlazi paradoksalno na to da spc time shto podrzhava vojnu ofanzivu srbije i shto ju je podrzhavala uvek, bila dalje od nepostojeceg boga ako bi ga ipak bilo, nego neka tamo sekta.

Vidiš, u nastojanju da pojmim what da fak ar d Jehovas vitnes, ja sam se upustio u teleno-seksualnu avatnuru hebanja sa primerkom ženke od tih svedoka. Bilo mi je potrebno svega dve nedelje da svedočkinju navedem na telesni blud sa profanim. Rekao sam joj da spasenje moje duše zavisi od nje što je bilo dovoljno da ona skine gaćice. Ona je dakle bila u stanju da rado-da zarad spasenja jedne bludne popivodske duše. Od tada ih poštujem. Naravno, ovo nema veze sa postom ali ukazuje na veoma požrtvovanu prirodu tog mentaliteta.
Sačuvana

provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: 04.12.2007. 02:15 »

Verovatno zbog toga što veće verske zajednice kontrolišu državu ili su pod njenim pokroviteljstvom, tako da sekta, odnosno manja verska zajednica nema razloga da brani državu ili vodi računa o njenoj bezbednosti.

mozhda.
posle toga sam chuo da josh neke marginalne verske zajednice imaju isto antimilitantne stavove.
Sačuvana
Trajkovic
Slobodni mislilac

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: 11.12.2007. 14:58 »

sekte su nekad mnogo manje loshe od velikih vera, pa bilo to ortodoksno hriscanstvo, katolicanstvo, protestantizam ili islam. nazhalost, ljudi su pocheli da prave podele kao da je zvanichna vera prihvatljiva a da su sekte neprihvatljive. chak i oni koji su zvanichno verski tolerantni, u smislu da poshtuju i tolerishu ljude koji su vernici neke druge zvanichne velike vere.
njihov stav me podseca na stavove ljudi prema udruzenjima gradjana pa i sindikatima koji nikad nisu u pravu, uvek su neki podrivaci sistema, nikad nista dobro ne mogu da donesu drzavi, uvek se zhale, itd.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: 24.12.2007. 13:38 »

Tacno je to za antimilitarizam u Jehovinih svedoka. Ali ima i gluposti kod njihovog ucenja, kao sto je ono o sudnjem danu kada ce svi nevernici da odu u pakao ili propadnu, a vernici ce dobiti novi zivot. Glupe price za retardirane. Sto je verska zajednica veca ima vise intelektualnog potencijala da napravi neku bolju prevaru da bi se ljudima dopalo.
Sačuvana
direktor bolnice
Građanin

Duh bunta: +4/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: 24.12.2007. 13:44 »

Da li ste chuli za ogroman procenat samoubistava u tim tzv manjim verskim zajednicama ? Zashto se to ne dogadja sa pravoslavnim ili katolichkim vernicima ?
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: 24.12.2007. 20:54 »

Da li ste chuli za ogroman procenat samoubistava u tim tzv manjim verskim zajednicama ?

To je normalno za te histerične grupacije.
Ako je neko nekada prisustvovao verskoj "službi" pentakostalaca znaće tačno i veoma plastično o čemu se tu zapravo radi.

Zashto se to ne dogadja sa pravoslavnim ili katolichkim vernicima ?

Ne događa se ni muslimanskim, niti hebrejskim. Ne događa se kod tradicionalnih veroispovesti jer su one zasnovane na patrijarhalnoj formuli.
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Na mreži Na mreži

« Odgovor #99 poslato: 24.12.2007. 22:58 »

Ako je neko nekada prisustvovao verskoj "službi" pentakostalaca znaće tačno i veoma plastično o čemu se tu zapravo radi.

Pretpostavljam da ti vrlo dobro znas  zlobni
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: 25.12.2007. 09:07 »

A ja budala, jurio neku guzatu pentakostalku a ona mene odvuče u njinu crkvu i cvrc.... To sve ludo....
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Na mreži Na mreži

« Odgovor #101 poslato: 25.12.2007. 12:05 »

Kad smo kod toga - juce gledah na kablovskom kanalu Zone Reality o nekoj hriscanskoj crkvici, da ne kazem sekti, u kojoj gradjani imaju cudan ritual - oni se naime u transu igraju sa zmijama otrovnicama i piju strihnin jer veruju da ce pravoverni preziveti. Sto se tice zmija nekog cicu je ujela preko sto puta i on ostao ziv, a sto se tice ispijanja strihnina snimatelji emisije su proverili hemijski sastav tecnosti koje su vernici pili, tj. dali na analizu, i ispostavilo se da ljudi zaista piju strihnin. A kad ih gledas u kakav trans padaju stvarno pomislis da to nije gluma nego da ih je nesto obuzelo.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: 26.12.2007. 10:08 »

Ludilo nikada nije gluma. Ono je stvarno.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #103 poslato: 27.12.2007. 21:12 »

Zašto je veći procenat samoubistava (suicida) kod onih koji su članovi sekte nego kod hrišćana ili recimo članova neke veće verske zajednice? Pa iz istog razloga zbog koga je više suicidalnih slučajeva među ljudima koji su odbačeni od nekog mainstream-a, bilo u socijalnom, kulturnom ili nekom drugom smislu. Birati sektu (manju versku zajednicu) umesto neke velike religije znači birati prisnost, prijatniji i bliži odnos sa članovima udruženja (verskog u ovom slučaju), dakle, postoji mnogo veća potreba za konkretnom ljubavlju. Kažu da su ljudi u ovoj pomenutoj sekti Jehovinih svedoka jako lepo primljeni, kako tamo doživljavaju sjajne trenutke, prihvatanje jednih od strane drugih... svakoga novog koji dođe.

U ovom dobu teške odvojenosti ljudi od autentične ljudske egzistencije i komunikacije, iako i sama predstavlja opozit autentičnom egzistiranju, sekta pruža zadovoljstvo i utehu u komunikaciji sa drugima. Nažalost, postoje i loše strane tih manjih verskih udruženja, o kojima sada ne bih da govorim.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: 27.12.2007. 21:52 »

Zašto je veći procenat samoubistava (suicida) kod onih koji su članovi sekte nego kod hrišćana ili recimo članova neke veće verske zajednice?

Pa zato sto hriscane cuva Bog, a ovi iz sekte su prljavi satanisti.  :spava: :spava:

U ovom dobu teške odvojenosti ljudi od autentične ljudske egzistencije i komunikacije, iako i sama predstavlja opozit autentičnom egzistiranju, sekta pruža zadovoljstvo i utehu u komunikaciji sa drugima. Nažalost, postoje i loše strane tih manjih verskih udruženja, o kojima sada ne bih da govorim.

Zasto?  :spava:
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: