Stranice: 1 ... 15 16 [17] 18   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Klerikalizam i klerofasizam u Srbiji  (Pročitano 27124 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #240 poslato: 28.04.2008. 17:59 »

Sta mastas? Nisam te to bre ni pitao nego sam orijentisan na svoje buduce velike sebicne pokvarene nacisticke sovinisticke misli
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +39/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #241 poslato: 28.04.2008. 18:08 »

Pa ja na primer mashtam kako cu da napravim veliki brod ili chun od lepo uoblikovanih oljushtenih krompira zalepljenih jedan za drugi, nekim strashnim superlepkom, dok ne naprave celinu chuna, i onda se voziti u njemu..........
Sačuvana

Fac me cocleario vomere!
Domaci Zdajnik
Urednik

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #242 poslato: 28.04.2008. 20:14 »

Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac. Srbin ne može biti ateista. (patrijarh Pavle)

Tako je govorio kurati gospodin Pavle  Zvrko
Ne, ozbiljno, ja mislim da bi većinu ateista u Srbiji (koji imaju srpsko državljanstvo i do sada su se prozivali Srbima) nakon ove izjave osećali stid što su Srbi. I odrekli se srpstva. Bravo, Pavke!

Citat
Čovek koji ne slavi krsnu slavu, manje je čovek. (otac Raša, Niška eparhija)

Fenomenalno!!! Eto, a znate li da je taj otac Raša mene krstio (imao sam par meseci ili koliko već, pa nisam znao da je to pakt sa đavolom)?

Rino, svaka čast na ovoj zbirci, a ja ću već kontaktirati Queeria-u radi pozajmice ovog sjajnog materijala, kako bih sve lepo udesio u jednom PDF-u, i zakačio na sajt Differentia-e.

PS: Još uvek nisam sve pročitao, ali gde god da bacim pogled duž tog teksta, sve je toliko sjajno da ne znam šta pre da izdvojim! Odličan posao! Od ovih prljavština SPC ne bi trebalo da može da se opere u narednih 1000 godina.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Mike Oldfield
Slobodni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #243 poslato: 29.04.2008. 15:44 »

Tako je govorio kurati gospodin Pavle  Zvrko
Ne, ozbiljno, ja mislim da bi većinu ateista u Srbiji (koji imaju srpsko državljanstvo i do sada su se prozivali Srbima) nakon ove izjave osećali stid što su Srbi. I odrekli se srpstva. Bravo, Pavke!

Gde i kad je ovo patrijarh Pavle rekao? Neka se navede izvor.
Ovo ili je laž ili je parafrazirana i izmenjena neka druga patrijarhova izjava.

Citat
Fenomenalno!!! Eto, a znate li da je taj otac Raša mene krstio (imao sam par meseci ili koliko već, pa nisam znao da je to pakt sa đavolom)?

Ko je tu paktirao sa đavolom? Raša kada je krstio tebe?

Ovo je tipična zabluda ljudi koji mrze crkvu. Šta god Raša rekao, to je samo njegov lični stav (a radi se, to znam pouzdano o vrlo nemoralnom čoveku koji mož bude 300x sveštenik al nikad neće biti hrišćanin) a ne stav svih hrišćana.
Sačuvana

avant-garde
Slobodni mislilac

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #244 poslato: 27.05.2008. 16:59 »

Feministkinje su za ubijanje nerođene dece. Na sreću, one nemaju nikakve veze sa bićem srspkog naroda. (Vasilije Kačavenda, vladika zvorničko-tuzlanski, 1993.)

Citat
Rok kultura je krajnje zabrinjavajuća, duhovno odvratna i uvredljiva pojava za svakog makar malo pobožnog čoveka, a tim pre je neprihvatljiva za Hrišćanina. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

Citat
Čak i najmanje zabavljanje pravoslavnog Hrišćanina rok-kulturom jeste izdavaje svoje vere, javno vređanje svog Gospoda, udaljavanje od Njega, opštenje sa duhovima tame, igranje sa satanom'. (Arhimandrit Lazar Vitanijski, iz knjige 'Pokajanje – put u život večni)

Citat
Ateizam je krivac za ratove i siromaštvo i moralni sunovrat! (Šijaković, republički ministar vera listu „Politika“, 5.-7. januar 2002.)

Citat
Ateizam se povezuje sa „stanjem uma i mentalnim nasleđem duhovno-moralno poremećenog društva, u kome smo mi živeli 50 godina“ (ministar u vladi bivše SRJ, Danas, 17. decembar 2002.)

Citat
U satanizovanu grupu spadaju i borci za ljudska prava koji su „politički kameleoni“, koji su „ranije proganjali ljude zbog vere u ime komunizma i titoizma, a sada to čine u ime ljudskih prava i evropskih integracija“ (republički ministar vera, Danas, 17. decembra 2002.)

Citat
Borci za ljudska prava su ogrehovljeni umovi. (intervju patrijarha Pavla,list „Danas“, 12.-13. januara 2002.)

Citat
U mom kraju, u mom selu, Srbin je čovek, komunisti nisu Srbi govorili smo, to su Turci, ne može samo krv i meso da bude karakteristika Srba. (Manastir Ćelije – Beseda, pod šatrom vladike Atanasija 7. April 2004.)

Citat
Albanci, Muslimani i Romi, sa višom stopom rađanja, odstupaju od racionalne, humane reprodukcije, što ugrožava prava drugih naroda. To je sveopšta zavera protiv srpskog naroda i žene tih naroda rađaju iz separatističkih, fundamentalističkih razloga i zato bi Srpkinje trebalo da rađaju iz patriotskih i moralnih razloga: treba mobilisati volju za rađanje. (aktivni oficir Vojske Jugoslavije, Pravoslavlje, 1. Februar 2001)

Citat
Postoji planetarna jevrejska zavera protiv hrišćanskog pravoslavlja, posebno protiv srpskog naroda i Rusije. (list „Logos“, studentsko glasilo Bogoslovskog fakulteta, 1994.)

Citat
Evropa je smrt, Evropa je jeres, raskalašna odmetnica, otpadnica i bludnica; zapadnjaci zluradnici, zlobnici, zločinci... dok su Amerikanci kukavice, neljudi, bezbožnici... a sve služi za isticanje superiornosti vlastite nacije Srbi su civilizacija pre njihove civilizacije i duhovnost pre svega...Na Zapadu dominira ateistička psihologija, kao moderna jeres, slična gnostičkoj. (list „Pravoslavlje“, 1. Juli 2002.)

Citat
Veliki pesnici među ženama mogu se na prste izbrojati, i to uzimajući u obzir čitavu ljudsku istoriju . (publikacija: Šta treba da zna svaka pravoslavna devojčica, Svetigora, 2000.)

Citat
Mnoge majke, koje nisu želele da imaju više od jednog deteta, danas čupaju kose i gorko ridaju nad izgubljenim sinovima, u ovim ratnim sukobima, proklinjući često Boga i ljude, ali pri tom zaboravljajući da optuže sebe što nisu rodile još dece da im ostanu kao uteha. (Patrijarh Pavle, u Božićnoj poslanici, 1995.)

Citat
Da bi se u našem narodu više rađalo, mi smo ustanovili orden Majke Jugovića. Majke su pre mogle da otpreme i po devet sinova u carevu vojsku, da se bore za slobodu otadžbine i svoje vere pravoslavne. I danas ima takvih majki, mada vrlo retko. (Vladika raško prizrenski Artemije, 1994.)

Citat
Pravoslavna crkva nije protiv toga da žene nose pantalone zbog prirode posla koji vrše, na primer, u fabrikama, ili putovanju zimi na konjima, motociklu, skijanju i tako dalje... Crkva je protiv takvog oblačenja kad je ono zbog mode i pogrešnog shvatanja jednakosti polova da žene nisu poželjne u crkvi tokom menstruacije, ali da "savremena higijenska sredstva mogu efikasno sprečiti da se slučajnim istečenjem krvi hram ne učini nečistim, kao i ublažiti zadah koji isticanjem krvi nastaje". (patrijarh Pavle „Da nam budu jasnija neka pitanja naše vere“, Beograd, 1998)

Citat
Crkvu odvojiti od škole isto je kao majku odvojiti od deteta... (izjava Kancelarije za veronauku pri Patrijaršiji, Politika, 2. Decembar 2002.)

treba proveriti istinitost ovih tvrdnji jer ako je istina onda nešto stvarno nije u redu sa spc. i to nije za šalu.
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #245 poslato: 27.05.2008. 23:36 »

ne bih rekao da je shala jer je za vecinu tih izjava napisan izvor, pa svako mozhe da pogleda.
i zashto tebe ovo chudi kad valjda umesh da chitash i mozhesh da vidish da spc i danas tera sa tim izjavama? sve biseri kad god se pojave u shtampi.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #246 poslato: 28.05.2008. 05:09 »

Ja nikako da pitam Kviriju da mi da pravo da "širim dalje" ovaj femomenalni prilog u kojem se sasvim demontira anticivilizacijska, antiumna, antigrađanska, mizogina i profašistička SPC. Jako bi dobro bilo da se fajl postavi na root-u sajta Diferencije kao fajl za standardno preuzimanje.

Ovo je tipična zabluda ljudi koji mrze crkvu. Šta god Raša rekao, to je samo njegov lični stav (a radi se, to znam pouzdano o vrlo nemoralnom čoveku koji mož bude 300x sveštenik al nikad neće biti hrišćanin) a ne stav svih hrišćana.

Prvo, što se tiče tog Raše, on je samo jedan u moru ovih ovde citiranih od kojih primetih da se najčešće pojavljuje patrijarh Paja.

A drugo, onaj kome je stalo do Crkve (piše se velikim slovom kada se misli na SPC ili pravoslavlje, hrišćanstvo ili bilo koju veliku versku zajednicu, a ne na jednu konkretnu crkvu kao građevinu) dužan je da se o njoj stara i ne dozvoli da propagira fašizam, seksizam i ostalo što je ovde navedeno a čega bi se i poluretardirani čovek stideo. Ali čini mi se da tebi i tebi sličnima ne vredi objašnjavati pa ću ovde i da zastanem.
Sačuvana

sublimation
Slobodni mislilac

Duh bunta: +7/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #247 poslato: 09.06.2008. 03:52 »

U Beogradu je, radi izgradnje jedne crkve, prokrcen deo shume, sto je zakonom zabranjeno. Toliko.
Sačuvana

"jer mi smo ista generacija,
i pesma nam je inspiracija,
iste zelje, ista nacija
- to je dobra kombinacija"
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #248 poslato: 02.07.2008. 17:03 »

Pa to nije nikakvo zlo u poređenju sa svim ostalim što su poglavari SPC izjavljivali, a što možemo da vidimo na ovoj i prethodnoj strani.

Kad bi se sakupila sva zlodela i loš uticaj SPC u Srbiji, mislim da bi ta institucija mogla slobodno da bude proglašena većim neprijateljem Srbije od Miloševića i Šešelja zajedno.
Sačuvana

FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +23/-30
Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #249 poslato: 09.07.2008. 19:40 »

Govor na odru Dimitrija V. Ljotića SV Nikolaj Velimirovic

Na putu iz Ilirske Bistrice u Sv. Petar kod Gorice u automobilskoj nesreci poginuo je 23. aprila 1945., oko 22 časa, Dimitrije Ljotić. On je išao u štab vojvode Momčila Đuića da se pozdravi sa Episkopom Nikolajem uoči njegovog odlaska iz Slovenije. Mrtvo telo Dimitrija Ljotica preneseno je u kapelu Dinarske četničke divizije gde je posle pomena Episkop Nikolaj održao govor u kome je rekao sledeće:

"Da je odsečena samo jedna grana, stablo ne bi mnogo osetilo, ali stablo je odsečeno do korena, i nama je nanesen veliki bol. Aj, Bože! To je Tvoja volja i mi joj se moramo pokoravati.

Kada se jedan kamen baci u vodu, on pravi koncentrične krugove koji se šire. Tako i smrt Dimitrija Ljotića ide tugom njegovoj porodici, njegovoj majci Ljubici, tamo daleko u Smederevu, njegovoj supruzi Ivki, njegovom bratu Jasi, njegovim sinovima i njegovoj kćeri. Drugi krug ide krugu dobrovoljaca, njegovim saputnicima i jednomišljenicima u miru i ratu, u dobru i zlu, u radosti i zalosti. Treći krug ide sa dičnim četnicima, k onom kome je već četri godine zemlja prostirač a nebo pokrivač. I sad dolazi i četvrti krug, koji obavlja ceo svet, jer Ljotić nije bio samo naš, on je pripadao čovečanstvu, Evropi, svetu.

Dimitrije Ljotić bio je državnik, učitelj i hrišćanin. On nije bio samo državnik, on je bio hrišćanski državnik. Za poslednjih sto pedeset godina, mi smo imali velikih političara, velikih ljudi kao što su Garašanin, Jovan Ristić i Nikola Pašić, ali to su ljudi bili veliki za svoje vreme, i u granicama Srbije dok je Dimitrije Ljotić zašao u velike krugove svetske politike. To je bio političar sa krstom. Imao sam prilike da ga čujem u manastiru Žiči kada je rekao: "Srpski narod neće biti srećan dok sav svet ne bude srećan." On je bio učitelj koji je učio najpre delima, pa teko onda rečima, upućivao je, i sam je bio primer. Nikada nije govorio a da delom nije pokazao. Ništa nije bilo da je govorio, a da nije delom ostvario. O, da su takvi bili naši učitelji! Hristos je rekao: "Treba raditi pa učiti, a ne samo učiti." O njemu će se govoriti kao čoveku, državniku i dubokom hrišćaninu, i tu je on bio najveći. On počinje od sebe, a to koristi svetu. Ako pocinješ od periferije, od drugog, a ne od sebe onda ne koristiš nikome. To je bilo njegovo geslo, Dimitrije Ljotić je bio čovek duboke vere. On je kao ministar Pravde dodavao kadionicu svešteniku u crkvi. Mnogi su se tome rugali, ali on se nije stideo. On je govorio: "Ja idem da ispitujem volju Gospodnju, pa kad je saznam ići ću za njom, ne obazirući se ni levo ni desno." Bez Dimitrija Ljotića oseća se velika Praznina, a to je praznina koja se ne može lako popuniti.

Drvo je odsečeno, ali Bog zna šta radi i mi se moramo pokoriti Njegovoj volji. Ako je drvo odsečeno, ali iz odsečenog drveta nikle su mnoge mladice, a to su mnogi i mnogi Ljotići. Ako je pao Dimitrije Ljotić, desetine hiljade srpskih junaka pod oružjem zajednički sjedinjeni, ne pojedinci, nego zajednički su zamenici Dimitrija Ljotića. Dimitrije Ljotić je čovek koji je nadahnjivao ljude. Nosio je teški krst i u ratu i u miru, jer ni u miru mu ljudi nisu hteli dati mira. A u ratu je izvršio svoju dužnost i kao vojnik i kao građanin. Baš oni koji su bili na površini i koji su bili glava narodana nisu ga razumeli. Zato smo i propali što nismo znali ceniti takve vrednosti.

Bog ga je uzeo baš u svoje vreme. Reći će neko: uzeli su nam ga. Ali ga nisu uzeli, jer je on dao uput svojim životom i svojim trudom do sada. Koliko poniznosti, kakav asketizam, isposnik Svetogorski, kakve molitve, dečje miline!

Mi blagodarimo njemu, njegovoj Svetosti i ja, zahvaljujem mu što smo došli iz zatočenja do Beča, i od Beča ovamo. Mi ne možemo to nikada zaboraviti najvernijem sinu Srpstva.

Kad sam govorio sa njim u Beču o sjedinjenju naših narodnih nacionalnih snaga, on je, govoreći o onome za koga sam rekao da mu je već četri godine zemlja prostirač a nebo pokrivač, smerno odgovorio: "On neka zapoveda, ja ću slušati. On neka bude na vrhu, ja ću na dnu. Ja ću mu noge prati." I došlo je jedinstvo.

Ko je poznavao tog čoveka, morao ga je voleti. On je bio ideolog, svetski, široke duše, lav u hrabrosti a jagnje u krotkosti. Govorio je: "Ako učinim sve narode srećnim, bićemo i mi srećni. Čedo Milić veliki mostarski junak, rekao je: "Još sam video junaka, ali junaka kao Ljotića nigde." O njemu će se zato pisati knjige. Pisaće ne samo Srbi, nego i svi Evropljani koji su ga poznavali.

Bilo je ljudi koji su govorili da on voli da prima od nekud, da sakuplja, da gomila. Ali gde su njegove kuće? Gde su mu polja? Ja toga ne vidim. Ali je bio veliki bogataš duhom, poštenjem, verom. Duhovan čovek, karakteran, pošten odlučan i religiozan. On je bio toliko bogat dušom, da je od nje mogao dati i drugom, pozajmiti ostalima uvek spreman da dade saveta i lepu reč. Za njega politika nije bila akrobatika, nego etika. On je bio reprezentator duše i srca srpskog, čari i istine srpske. On je bio ideolog hrišćanskog nacionalizma.

O je voleo svoje vojvode. On je to meni pričao, a isto o njemu pričale su mi i vojvode, i kružile pohvalnice o njemu.

Jedan veliki vojvoda, koji je ovde među nama, rekao mi je jednom prilikom pre kratkog vremena: "Ne mogu se od njega odvojiti. Reči iz njegovih usta teku kao med. On je pravi reprezentator srpske politike." On je dao toliko od sebe, pa da je živeo još pedeset godina, on ne bi imao šta više da da. On je u svojoj ideologiji obuhvatao sve grane narodnog života.

Žalimo ga svi, žale ga svak. Žale ga i Nemci. Mnogi su mu prebacivali da se suviše naslanja na Nemce. I to baš oni koji nisu bili narodni ljudi, koji poseduju vile i bogatstva, i koji kao jazavci pripremaju sebi unapred bogatstvo za sto godina. Ali, on je najviše kritikovao Nemce, i baš zato su ga oni poštovali. Kritikovali su ga samo oni koji ga nisu poznavali.

Koliko je samo voleo svoje vojnike. Pričao mi je jedan oficir iz njegove pratnje: "Kada smo odstupali iz Beograda, na putu smo zastali i delili hranu vojnicima koji su bili gladni. Kada smo podelili hranu, prišao sam Ljotiću i rekao mu da je još ostalo hrane samo za mene i njega. Našta mi je on rekao: "Podeli i to. Mi ćemo lakše. Sada i tako idemo da spavamo, a lakše se spava kad se ne jede." I tako sam učinio." On je poštovao čoveka iznad vega, samo najpre i iznad svega - Boga.

On je bio veliki čovek. Ono što je posadio, uhvatilo je duboka korena. I sve što je uradio, mirisaće. Dobrovoljci, pevajte u slavu Dimitrija Ljotića! Četnici, pletite vence slave! Srbi, spominjite Dimitrija Ljotića!
Pala je najveća žrtva. Bože, ne traži više. Bože, dosta, molimo Te: uzeo si mnogo i kao najveću žrtvu, njega! Bože, neka bude dosta.

Ja verujem da je ova velika žrtva kapija koja će nas dovesti do slobode. Dimitrije Ljotić je kapija naše nove Otadžbine.

Zato svi, braćo, molimo se za dušu velikog čoveka i neka ga primi u carstvo svoje. Neka nam Bog usliši molitve, a njemu neka da mesto koje zaslužuje.

Bog da prosti dušu Dimitrija Ljotića! Vo vjek i vjekova, Amin.

Nije mrtav Dimitrije Ljotić. On sada pripada čitavom Srpstvu. On sada pripada nebeskoj Srbiji. A mrtvi su jači nego živi. On je sada jači, nego kada je bio živ. On je sada jači, nego kada je bio živ i sputan. On sada još više radi i poseduje više snage. On tek sad radi. Hvala mu."
Sačuvana

Dete je otac deteta
prvoskociparecihop
Nazionalist

Duh bunta: +10/-38
Na mreži Na mreži

« Odgovor #250 poslato: 09.07.2008. 19:56 »

@FinalCutNow
Ono sto ja znam o Ljoticu je sledece:
Bio je antisemita i antikomunista, zalagao se za bliske odnose sa Nemackom onog vremena. Dakle bio je protiv stradanja i izginuca Srpskog i ostalih balkanskih naroda.

Ako izuzmemo antisemitizam, koji mu svakako moramo zameriti, a koji se u ono vreme ipak podrazumevao za sve koji su zeleli bliske veze i saveznistvo sa Nemackom, mene on svojom "Bugarskom politikom", s ciljem izbegavanja rata sa ondasnjom najvecom svetskom silom, asocira na danasnje EUropejce kod nas.

PS
Znas li neki sajt gde mogu da iskopiram neku njegovu knjigu u elektronskom izdanju
Sačuvana

"Jednostavan je govor istine."
Henrik Ibzen
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #251 poslato: 14.07.2008. 15:25 »

Mladić Z.Đ. brutalno je pretučen i zatim poliven benzinom i zapaljen juče oko 19. časova u ulici Mali Leskovac u Ćalijama. Grupa huligana je zaustavila mladića na ulici i upitala ga da li posti. Na njegov odričan odgovor huligani su ga brutalno pretukli polomivši mu rebra. Nakon toga su ga polili benzinom i zapalili. Kolima Hitne pomoći mladić je prevežen u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju a zatim u bolnicu za opekotine u Zvečanskoj ulici, gde su mu konstatovali teške telesne povrede. Doktori su konstatovali da mu je spaljeno 10 posto kože i da su mu polomljena dva rebra sa leve strane. M.N.

Izvor: Blic

Saopštenje Koalicije za sekularnu državu

Podovom informacije objavljene u dnevnom listu Blic od 24.aprila 2008. godine pod nazivom „Pretukli i zapalili mladića zato što ne posti“, Koalicija za sekularnu državu izdaje saopštenje ja javnost:

KLEROFAŠISTIČKA POLITIKA UZELA DANAK

Koalicija za sekularnu državu najoštrije osuđuje jučerašnji napad huligana na mladića Z.Đ na Ćalijama, koji je pretučen i zapaljen nakon što je dao negativan odgovor na pitanje “da li posti?”.
Ovaj napad rezultat je neodgovorne politike nacionalističkih elita u Srbiji, premijera Vojislava Koštunice kao i dela vlasti koji ga podržava.

Nekritički odnos gore pomenutih prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi kreirao je atmosferu linča prema svima koji ne pripadaju dominantnoj konfesiji. Dugogodišnji jezik linča koji je dolazio od strane crkvenih poglavara a koji je podržan od njihovih ideoloških podanika i radnika na terenu – rezultirao je fizičkom eliminacijom svih nepodobnih.

Navedeni postupak u suprotnosti je sa Ustavom Republike Srbije, prema čijem je članu 49.: Zabranjeno i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.

Zahtevamo od predstavnika državnih institucija, posebno onih koji se javno deklarišu kao vernici, kao i od Srpske pravoslavne crkve da osude nasilje koje se sprovodi u ime vere, kako ga svojim ćutanjem ne bi legitimisale.

Od nadležnih organa tražimo da se utvrde tačne okolnosti i otkriju počinioci ovog nemilog događaja.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #252 poslato: 14.07.2008. 16:01 »

Ne znam da li se varam ali čini mi se da je Prvoskočiparecihop "nekome" odavde govorio kako dobar Srbin mora da bude i pravoslavac. Pa eto da pitam, je l' moram da postim da ne bih bio pretučen kao ovaj mladić?

PS: Zna li ko da li su huligani/divljaci/zveri osuđene na dužu robiju ili su puštene na slobodu posle kratkog tapšanja po ramenu od strane pandura?
Sačuvana

prvoskociparecihop
Nazionalist

Duh bunta: +10/-38
Na mreži Na mreži

« Odgovor #253 poslato: 14.07.2008. 16:26 »

Ja postim, ne bas uvek, kako kad, vaskrsnji post sam postio ceo. Nisam se pricestio, zena i deca jesu.
Opste je poznato, da se pri postu covek ne suzdrzava samo od mrsne hrane, vec je najvazniji duhovni deo posta, tj suzdrzavanje od losih misli i losih dela. Uostalom svi to dobro znate.
Pitam se samo koji je to iskrivljeni um mogao da smisli tako gnusnu laz i konstrukciju i poveze neke huligane sa postom, crkvom, religijom i nama pravoslavnim Srbima.
Pitam se kako neko moze tako nisko da padne i takvu propagandu siri dalje.
Pitam se koliko neko mora da bude retardiran i imbecilan, pa da u te lazi poveruje.
Sačuvana

"Jednostavan je govor istine."
Henrik Ibzen
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +39/-1008
Van mreže Van mreže

« Odgovor #254 poslato: 25.07.2008. 19:08 »

sjajna novina sjajna je toooo

Kod:
http://dbpd.org/files/bezboznik2.pdf
Sačuvana