Differentia diskusije
17.05.2008. 09:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 15 16 [17]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Klerikalizam i klerofasizam u Srbiji  (Pročitano 23497 puta)
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +41/-21
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #240 poslato: 28.04.2008. 17:59 »

Sta mastas? Nisam te to bre ni pitao nego sam orijentisan na svoje buduce velike sebicne pokvarene nacisticke sovinisticke misli
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Hrizostom
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +10/-1003
Van mreže Van mreže

« Odgovor #241 poslato: 28.04.2008. 18:08 »

Pa ja na primer mashtam kako cu da napravim veliki brod ili chun od lepo uoblikovanih oljushtenih krompira zalepljenih jedan za drugi, nekim strashnim superlepkom, dok ne naprave celinu chuna, i onda se voziti u njemu..........
Sačuvana

Opa opa, opa opa
ti i ja smo katastrofa
opa opa, opa opa
kao da nas zivot proba
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #242 poslato: 28.04.2008. 20:14 »

Biti Srbin znači biti obavezno pravoslavac. Srbin ne može biti ateista. (patrijarh Pavle)

Tako je govorio kurati gospodin Pavle  OpuÅ¡ten
Ne, ozbiljno, ja mislim da bi većinu ateista u Srbiji (koji imaju srpsko državljanstvo i do sada su se prozivali Srbima) nakon ove izjave osećali stid što su Srbi. I odrekli se srpstva. Bravo, Pavke!

Citat
Čovek koji ne slavi krsnu slavu, manje je čovek. (otac Raša, Niška eparhija)

Fenomenalno!!! Eto, a znate li da je taj otac Raša mene krstio (imao sam par meseci ili koliko već, pa nisam znao da je to pakt sa đavolom)?

Rino, svaka čast na ovoj zbirci, a ja ću već kontaktirati Queeria-u radi pozajmice ovog sjajnog materijala, kako bih sve lepo udesio u jednom PDF-u, i zakačio na sajt Differentia-e.

PS: Još uvek nisam sve pročitao, ali gde god da bacim pogled duž tog teksta, sve je toliko sjajno da ne znam šta pre da izdvojim! Odličan posao! Od ovih prljavština SPC ne bi trebalo da može da se opere u narednih 1000 godina.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Mike Oldfield
Teatralni mislilac

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

Došao ovde da podjebava

« Odgovor #243 poslato: 29.04.2008. 15:44 »

Tako je govorio kurati gospodin Pavle  OpuÅ¡ten
Ne, ozbiljno, ja mislim da bi većinu ateista u Srbiji (koji imaju srpsko državljanstvo i do sada su se prozivali Srbima) nakon ove izjave osećali stid što su Srbi. I odrekli se srpstva. Bravo, Pavke!

Gde i kad je ovo patrijarh Pavle rekao? Neka se navede izvor.
Ovo ili je laž ili je parafrazirana i izmenjena neka druga patrijarhova izjava.

Citat
Fenomenalno!!! Eto, a znate li da je taj otac Raša mene krstio (imao sam par meseci ili koliko već, pa nisam znao da je to pakt sa đavolom)?

Ko je tu paktirao sa đavolom? Raša kada je krstio tebe?

Ovo je tipična zabluda ljudi koji mrze crkvu. Šta god Raša rekao, to je samo njegov lični stav (a radi se, to znam pouzdano o vrlo nemoralnom čoveku koji mož bude 300x sveštenik al nikad neće biti hrišćanin) a ne stav svih hrišćana.

Sačuvana

Stranice: 1 ... 15 16 [17]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!